Benden 10 yaş küçük biri var mesaj atıyor yazıyor görüşmek istiyor yaş sorun değil ben olgun gösteriyorum zaten diyor. Sizce görüşmeli miyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılKendinizden on yaş küçük biriyle sevgili olma fikri, birçok kişi için çekici olabilir. Ancak bu tür bir ilişkiyi denemeden önce bazı düşünülmesi gereken önemli faktörler vardır. İşte kendinizden on yaş küçük biriyle sevgili olma konusunda bazı düşünceler:
1. Karşılıklı Onay: İlişkinin başarılı olabilmesi için her iki tarafın da bu yaş farkını kabul etmesi ve ilişkinin olumlu yönlerine odaklanması önemlidir.
2. Duygusal Olgunluk: Kendi yaşınızdan daha genç biriyle ilişki yaşamadan önce, her iki tarafın da duygusal olgunluk seviyelerini değerlendirmek önemlidir. Genç partnerinizin kendini ifade etme ve kararlarını verme yeteneğine sahip olduğundan emin olun.
3. Ortak İlgi ve Değerler: Yaş farkına bakılmaksızın, herhangi bir ilişki için ortak ilgi ve değerler önemlidir. Bu, ilişkinizin sağlam temellere sahip olmasına yardımcı olabilir.
4. Toplumsal Baskı: Toplumda yaş farkı olan ilişkilere karşı olumsuz tutumlar olabilir. Bu tür tepkilere karşı hazırlıklı olun ve ilişkinizin arkasında durun.
5. Hukuki Konular: Yaş farkı, bazı bölgelerde cinsel rıza yaşını etkileyebilir. Bu nedenle, yerel yasalara dikkat edin ve ilişkinizin yasal olup olmadığını kontrol edin.
6. İletişim: Herhangi bir ilişkide, açık ve sağlıklı iletişim çok önemlidir. Duygularınızı, ihtiyaçlarınızı ve endişelerinizi paylaşmak için zaman ayırın.
7. Özsaygı ve Bağımsızlık: Kendi değerlerinizi ve özsaygınızı koruyun. İlişkiniz, her iki tarafın da bağımsızlığını ve özsaygısını sürdürebilmesini sağlamalıdır.
8. Hedefler ve Gelecek Planları: İlerleyen dönemlerde ne istediğinizi ve ilişkinin nereye gideceğini düşünün. Uzun vadeli hedeflerinizi ve beklentilerinizi paylaşın.
Kendi yaşınızdan on yaş küçük biriyle ilişki yaşamak, bazı zorlukları içerebilir, ancak bu tür bir ilişki sağlam bir temele dayandığında ve her iki taraf da mutlu olduğunda başarılı olabilir. İlişkinin başarısı, iki partnerin karşılıklı saygı, anlayış ve iletişime dayandığından, bu faktörlere odaklanmanız önemlidir.
23 Yorumla- +1 yıl
Soran+1 yılBu faktörler göz önüne alınmalı belki evet ama erkek büyük olunca kimse almıyor sadece kadın büyük olunca mı? Erkekler geç olgunlaşması belki bir erkendir bunda bilmiyorum
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet olur şayet yaşından olgun gösteriyorsa hiçbir problem olmaz bence sevgisinden de eminsen ve ona güvenin varsa görüş bence, nitekim bende kendimden 15 yaş büyük bir hatunla sevgili oldum çokta güzel bir ilişkimiz oldu ve onu şahsen deliler gibi seviyordum ona sırılsıklam aşıktım o yüzden karşındaki insanın sevgisinden eminsen bence denemeye değer
02 Yorumla
Soran+1 yılEmin değildim. Vazgeçtim zaten
erkeğin küçüğü olmuyor zorlama hele 30 yaş altı ise deneme bile. kadın erkek den 20 yaş küçük olsa da sıkıntı çıkmaz ama kadın erkek 5 yaş bile biraz sıkıntı
12 Yorumla
Soran+1 yılBilemiyorum düşüneyim biraz daha
Gizli Üye(36-45)+1 yılerkek büyük olunca sorun yokta kadın büyük oluncamı sorun olcak? :)
tek uyarım olcak senden küçükse malına parana sahip çık kendini kullandırtma.
olurda isterse, neden senle konuştuğunu anlarsın :)72 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın onlar aklımda :)
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
93
Cevap
146Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılSaçmalamayın 10 yaş küçükse sizden bebemi avutacaksınız, davul bile dengi dengine...
41 Yorumla- +1 yıl
Sayin acid kadinlar ayri erkekler ayri düşünür, sizin icin bu düşünceniz gayet dogal tabiki hak veriyorum size.
u +1 yılKafa dengiyse, olurum neden olmayayım.
64 Yorumla- +1 yıl
Zannedebilirler
- +1 yıl
Biraz once paylasiminda siznden büyük kadinlar vs die bisi paylasmadinmi yahu :D
- +1 yıl
Birbiriyle alakasız durumlar
- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılBüyük olursa okeyim ama benden küçükse olmazz
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 261,9b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet kendimden 10 yaş büyük bir kadınla sevgili olurdum tabi ki de.. ama kafa dengi olması gerekiyor.. ergen gibiyse olmaz.
00 Yorumla
+1 yılBen olmuştum sma uzun sürmedi çünkü niyeti farklı oluyor bazı erkekler olgun kadın istiyo kendini geliştirmek ve deneyim edinmek adına kadınları deneme tahtası olsak görüyor benim şahsi görüşüm olgun erkek daha iyidir seni daha iyi anlar anlayış gösterir seni kullanmaz faydalanmak istemez
21 Yorumla
Soran+1 yılGörüşmeme kararı aldım zaten haklısın
+1 yılYaş farkı önemli değil diyenler olacak sakın inanma onlara, yaş farkı çok önemli 10 yaş diyorsun ve sen 25 yaşındaysan onun 15 yaşında olması gerek ki o daha çocuk şu an çok farklı düşünüyor, senin yaşına geldiğinde farklı düşünecek, özetle anlaşamazsınız sen onun ablasısın böyle düşün...
11 Yorumla- +1 yıl
Haklıı onu dinle
30'lu yaşlarını aşmış bir erkekse sorun yok ama 10 yaş diyorsun. O zaman sen minimum 40 yaşında olacaksın. Bu erkek ne yapsın bunu.
20'li yaşlarında bir erkekse bir süre sonra elinden tutar parka falan götürürsün. Yok ben olgun gösteriyorum diyen erkeğe inanma. Kriz anlarında masum çocuğa bürünüp senden destek isterler.
Bence yersiz. 10 yaş çok, zaten sana gel diyen kişinin niyeti belli. Ha sıkıntı yok dersen devam...12 Yorumla- +1 yıl
kendi yer mi yapıyon hayırdır
+1 yılKafalar uyuşuyor sa yaşı sorun etme
Fakat soyle bir durum var o olgun gösteriyor sa sende yanında çocuk gibi kalıyor san biraz sıkıntı olur gibi geliyor fakat dediğim gibi kafalrinniz uyuşuyor sa hiç sorun etme akışına bırak endacsi13 Yorumla
Soran+1 yılYok ya ben çocuk gibi göstermiyorum ama 25 civarı gösteriyorum öyle diyorlar
- +1 yıl
Canım seviyor musn sen bu çocuğu
Soran+1 yılHenüz bilmiyorum sadece görüşüp görüşmeme konusunda kararsızım
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞakamısınız yaaa. Erkek dediğin mantıklı olgun olacak o da yaşa bakar. Ben asla benden küçük yaşta biriyle olmam. Hayatımda benimle tanışmak isteyen kişi ile aramda 4 yal vardı. Olgun değildi bildiğin çocuk. 10 yaştan bahsediyorsun şurda. Tasvip etmem. Tercih meselesi ben olsam görüşmezdim bile.
10 Yorumla
+1 yılBenden 10 yaş küçük birisi 13 yaşında olur ya 😂 😂 😂
55 Yorumla- +1 yıl
10 yaş büyük birisi olabilir
Soran+1 yıl5 sene sonra düşünürsün sende 🤣
- +1 yıl
Kendimden en fazla 8 yaş büyük biriyle olurum o da hani çok seversem ve de en fazla 2 yaş küçük biriyle olurum. Ama şu an değil yani birkaç yıl sonra olursa olur. Yaş farkı büyük sorun kim ne derse desin
- +1 yıl
Aşık olursanız bu yazdıklarınızı unutmayın
Soran+1 yıl@hayyambukowski bence de
Yaş problem değil, olgun ve karakterli olması yeterli bence. İstediğin kriterde biriyse neden olmasın?🤩🤩🤩🥰🥰🥰
22 Yorumla
Soran+1 yılDaha o kadar tanıyamadım
- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılPeygamber efendimiz in ilkesi kendisinden 15 yas büyüktü ve evlilik isteği hz hatice den gelmişti...
Harika bir örnek demekki 15 yas kadın büyük olabilir evlilik teklif edebilir erkek büyük olabilir onemlinolan sadece rakamlar değil00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılBen olabilrm cünkü yaşımi gostermiyorm zaten ve benm ruhum cocuksu
60 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Analık duygusu yaşayıp emzireceksen buluş da uzun süreli bise düşünme. Tek seferlik olabilir normaldir. Uzun süreli ilişki de 25 yaş altı erkek senin için uygun olur çünkü artık olgunlaşmış sayılır
04 Yorumla
Soran+1 yılFarklı bakış açısı
Soran+1 yılTamammm
- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılOlmam..
Erkekler kadınlardan daha geç olgunlaşır.
Olgunlaşmayan erkek yorar.
Yorulmaya mecalim kalmadı benim.30 Yorumla
+1 yılyaşın önemi olduğuna inanıyorum. Erkekle kadının arasındaki yaş farkıda tam terside sorun. Bu cinsiyetle alaklı bişey değil bu jenerasyonla alakı bişey olduğuna inanıyorum.
10 Yorumla
+1 yıl10 yaş ne ya bu saatten sonra çocuk bakcaksak. dogururuz yani o kadar yaş farkı bence normal değil
21 Yorumla
Soran+1 yılVazgeçtim zaten
10 çok bebeğim ya. Ne kadar sağlıklı mantıklı olabilirki
24 Yorumla- +1 yıl
Ama 10 yaş fark yaşlara göre değişir be cano
Soran+1 yılBilmiyorum ya hoş çocuktu
- +1 yıl
O derece diyosun
- Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılYaşın 25-29 arası ise her şekilde senden aşırı küçük oluyor eğer sen 40 o 30 olsa normal olurdu ama o her şekilde bir çocuk yani sen sübyancı gibi olursun.
00 Yorumla Nişanlımla benim aramda 8 yaş var ve o benden büyük olgunluk kafa yapısı ve birbirinizi anlamak istemekten geçiyor yaş belli bir yerden sonra sadece sayılardan ibaret oluyor. Ki bazen böyle çok bilmişlik tasladığında ne yani dünyanın 8 tur daha fazla döndüğünü gördün diye ne bu afra tafra diyip işi gırgıra vuruyoruz. Geçinmeye gönlün varsa problem olmaz
00 Yorumla
+1 yılBenden 10 yaş ufak birisi 19 20 yaşlarında olur, bana uymaz çocuk gibi görürüm ben o yaşta birini kafamızın uyuşması mümkün değil, mümkünse benden büyükler daha iyidir
00 Yorumla
+1 yıl1 yaş küçüğüyle bile olmam, kendimden küçük birini istemem
40 YorumlaSen kaç yaşındasın o kaç yaşında yani 18 altında kalıyorsa olmaz tabiki 😀 ama 18 den büyükse amaaaan 👏🏻😂
10 YorumlaHayır bence gürüşme saçma yani kendi yaşıtlarınla görüş
12 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yapayım
Çok gençken daha büyük kadınlarla, daha büyük yaştayken de benden çok genç kadınlarla görüştüm. Hepsinin bir güzelliği var. Neden olmasın?
00 Yorumla
+1 yılBazen akıl yaşta değil aşktadır sözü geliyor kulaklarıma eğer iki gönül gerçekten birbirine sadık ve merhamet kokarsa 20 yaşta olursa sorun olmaz
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılSenden 10 yaş küçük dediğin kişi 18-19 yaşındadır ve genelde ergen oluyor. Ergenden sana koca da olmaz evinde ki sobaya odunda 😉
00 Yorumla Reşit olmak kaydıyla kendimden 10 yaş küçük biri ile sevgili de olurum evlenirim de. Bu yaş da minimum 19 dur.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılAskta yaş kucuklugu yok sadece reşit olma şartı ile doğru aşk bazen yaşından küçük biriylede bulabilirsin
00 Yorumla
+1 yılBu sitenin yaş takıntısı farklı bir boyut. İnsanlar reşitse, herkes özgür birey yaş farkının ne önemi var.
00 Yorumla
+1 yılBen kendimden 10 yaş küçüklere açılmaya çekiniyorum valla yaşlı bulurlar diye 🙂🙂
04 Yorumla
Soran+1 yılO bana açılıyor 😅
- +1 yıl
Evet bence hoşlanıyorsan sorun yok ben 24 yaşında üniversiteye başladığımda bana da 14 15 yaşında Kızlar teklif ediyordu valla kız daha orta okul sonda kabul etmedim tabi 😃😃
Soran+1 yıl😅
- +1 yıl
Sonra onlar büyüdü tabi kezbanlıktan çıkıp taş gibi oldular şimdi onlar yüz vermiyor 😅😅
Aşk İlişkileri konusunda 603 cevap paylaştı. Benden 10 yaş küçük birinden hoşlanıyorum ama yaşımı göstermiyorum.. bakalım cuma ola hayrola.🙂
03 Yorumla
Soran+1 yılHayırlısı :)
Soran+1 yıl😅
- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yıl14 yaşında biriyle tabii ki sevgili olmam, sübyancılıj olur zaten bunun adı
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Max yatak hayatınız renkli geçer fazla bir şey düşünme ikiniz için
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 491 cevap paylaştı.
+1 yıl10 yaş fark çok fazla olabilir ama yinede anlaşmaya bağlı.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Benden 10 yaş küçük biriyle böyle bir şey düşünmem mümkün değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAkıl yaşta değil baştadır esasında yaş afedersiniz mal pazarınsa sorulur. Hayvan yaşını aldımı koşuma gelir mi yahut kurban olur mu deyü lakin bizim insanımız menfaatperesttir erkek kişisi kendinden küçük alınca aklınca böbürlenir kadın kendinden küçüğüne varınca da öyle.
Allah dostunda düşmanında mert olanıyla karşılaştırsın00 Yorumla
+1 yılKendimden 1 yaş küçük birisini bile düşünmeyen ben 😁
10 yaş ne beğğğ 😂00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılKadını bilmem ama ben erkek olarak bunu sorun etmem.
00 Yorumla
+1 yılBence olmaz ilişkide olgunluk önemli erkek daha büyük olmalı çünkü geç olgunlasiyorlar
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yıl20 yaş küçük ile sevgili olmuştuk maalesef şehir değiştirmek zorunda kaldı
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 675 cevap paylaştı. Birliktelikte yaş farkını sorun etmeyip, öncelikle birbirinizi tanıyıp huylarınızı öğrenmeniz gerekir.
00 Yorumla
+1 yılKimseyi ilgilendirmez gönül benim kalp benim :D
00 Yorumla
+1 yılİnan sorun değil yeter ki sevin birbirinizi
00 Yorumla
+1 yılDeneyimli arıyor bence, sen istiyorsan problem yok.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 937 cevap paylaştı. Bizde pek problem gözükmez ama sizde emin olamadım..
00 YorumlaNe desem bilemedim ama gönlün yoksa hiç de görüşmeye degmez
00 YorumlaErkeğin yaşı bir kadından küçük olduğu zaman taşıyamaz. Çok trip yersin bilginiz olsun;
02 Yorumla- +1 yıl
Siz ilişkinizi başka insanlar sayesinde mi yürütüyorsunuz?
+1 yıl6 yaş olsa neyse de 10 yaş biraz fazla gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu Millet Kendi Yaşlarına Yakın Birilerini Bulamıyormu Bir Yerde Bakıyorsun Kendinden 10 Yaş Küçük ya da Kendinden 10 Yaş Büyük Bu Neyin Kafası Anlamadım Gitti En Fazla 6 ya da 7 Yaş Kız Erkek İlişkisi Olabilir Oda Erkeğin Büyük Olması Daha İyi Olur Kız 1 Yaş Büyük Olsada Farketmez
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBirde Kız 18 Yaşından Küçük Olmamalı Yoksa Sübyancıya Çıkar Adın
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılŞahsen 18 yaşında iken yaşitimdan çok 30 lu yaştaki kadınları arsularim
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 332 cevap paylaştı.
+1 yılBakımlıysa ve olduğu yaştan küçük gösteriyorsa olurum
02 Yorumla- +1 yıl
Çook pardon yorum yazarken başka şeye daldım şu an sorunla alakası olmadığını farkettim cevabımın. Yani bunun kararı sana kalmış biraz. Ama neden olmasın? Mesela Pınar Altuğ - Yağmur Atacan çifti benim en sevdiğim çiftlerden biri ve onların da arasında 10 yaş var. Git görüş bak düşün kendin karar ver. Olmaz diye bir şey yok.
+1 yılSenden 10 yaş küçük biriyle ne konuşabilirsin ki?
04 Yorumla- +1 yıl
Yine olmaz o iş
- +1 yıl
güzel seks olur sen ile senden 10 yaş küçük biri ile doymak nedir bilmez :)
+1 yılTabiykide olurum o 18den büyük olsun ben kaç olursam olsayım :D severse beni okeyim
00 Yorumla
+1 yılKendimden 1 yaş küçük biriyle bile birlikte olmam. 10 yaş küçük biri imkânsız...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılSevgili olmam, evlenmek isterse gelsin babamdan istesin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSaçmalama ya. O eleman bir süre sonra aldatabilir seni
04 Yorumla
Soran+1 yılÖyle mi diyorsun
Cevap sahibi+1 yılEvet öyle diyorum. Sen kaç yaşındasın?
Soran+1 yıl28
Cevap sahibi+1 yıl28 yaşında aklı başında bir kızsın. 18 yaşındaki bir ergenden sana koca olmaz. Tamam sevgiye ihtiyacın var ama bu sevgiyi ergen bir birey sana vermez
Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı. Kendimden 10 yaş büyük bir bayan ile ne için sevgili olurum pek sanmıyorum
10 YorumlaKadın küçük olursa olabilir.
Fakat erkek küçük olduğunda zaten yürümez00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkek olan sen değilsen bende bişey bilmiyorum 😂
10 Yorumla- Devamını Gör (179)
Devamını Gör(224)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?