Anksiyete ağır bi durum mu ne oluyor
Bu durumda olan sevgiliniz var mı sıkıntı yaratıyor mu
Bu durumda olan sevgiliniz var mı sıkıntı yaratıyor mu
Olurdum çünkü bende de olduğunu bildiğim için ne olduğunu biliyorum. Bendeki türü sosyal anksiyete ve mükemmeliyetçilik... Bu durumda yaşadığım şeyler ise:
Ayrıca bazı kişilerde bu durum "high functioning anxiety" dediğimiz formda oluyor... Bu formda kişi anksiyetesini yeterli derecede kontrol edince ve stres seviyeleri yararlı aralıkta olunca öğrenme, araştırma, motivasyon durumlarını güçlü bir şekilde artırıyor.
Bunları duymamıştım farklı türlerde olabiliyo yani anladım. İlaç kullanıyo musun peki tedavisi nasıl oluyor
Yanlış bilgi vermemek için baktım bu durumda da genelde yüksek stres oluyormuş galiba terimi karıştırdım... Stres ve kaygı hissi belirli bir aralıkta olursa beyne bazı yararları oluyor.
Evet 2 buçuk senedir ilaç kullanıyorum ve çok daha iyiyim... Ben oldukça ağır bir anksiyete geçirmiştim ona rağmen neredeyse tamamen iyileştim. Dalgalı bir deniz gibi artarak ve azalarak giden bir şey oldu bende.
Ama iyileşmek demek kaygıdan komple kurtulmak demek değil... Sadece zamanla süreklilik arz eden stres sağlıklı seviyelere doğru iniyor fakat hala ufak izleri kalıyor yeni bir ortam veya 2-3 ayda bir kaygı atağı şeklinde (zaten panik atakta bir çeşit kaygı türü)
İyi ne güzel umarım tamamen kurtulursun bu durumdan🙂
Bazılarında intihar etme isteği, gökyüzüne bakamama durumu oluyomuş sen de var mı
O çok ağırken oluyor onu yaşamıştım fakat aklımdan fikir olarak geçmesine rağmen o düşünceye kendimi yakın hissetmedim çünkü çelik gibi bir iradem ve inadım var... Boynumda çevirince kütür kütür sesler geliyordu ve kas gevşetici ile bile gergindi, normalde iyi bir öğrenci olmama rağmen derslerime hiç odaklanamadım ve okulum uzadı, hatta yürürken bile belimde gerginlikten dolayı bir bacağım yukarda gibi hissettiğim için yürüyemiyordum ve hepsi psikolojikmiş...
İlk bir buçuk sene ilaca rağmen hiçbir şeyden keyif almıyordum ve dikkatim kötüydü ama pes etmeyip bir şeyler hissetmesem bile devam ettim, 1 buçuk seneden sonra kademe kademe gitmeye başladı.
Yani velhasıl kaygı gibi durumlarda kişinin iradesi güçlüyse kolay kolay yenileceğini düşünmüyorum... Azalınca eski becerilerim geri gelmeye başladığı için rahat bir şekilde AA, BA, BB gibi notlar geldi ve düzeldi hayatım.
Şu anda ise mezuniyetime çok az kaldı ve girişimcilik, müzik ve mesleki gelişim gibi alanlara güzel bir geri dönüş yapıyorum.
Benzer şekilde anksiyeteyi kabullenip onun avantajlarını ön plana çıkaracak, stres azaltıcı kendi çalışma ve sosyalleşme yöntemlerimi geliştiriyorum
Yeni gördüm yazdıklarını
Sevindim senin adına ne güzel iradeliymişsin pes etmemek lazım demekki üstüne gidip çabalamak gerekiyor. Her şey kafada bitiyor aslında kendi düşüncelerimiz takıntılarımız bu duruma getiriyor
Bende panik atak ve anksiyete var. Yorumlarda yazılanlar gibi öyle saldırganlık vs. Durumu değildir anksiyete. İnsanın kendi kendine yaşadığı fiziksel belirtileri var. Terleme, sersemlik hissi, baş dönmesi hissi gibi belirtileri var. Sürekli huzursuzluk hissi var, insanın ortada bir şey yokken yaşadığı korkuya bağlı olarak fiziksel olarak yaşadığı belirtilerdir anksiyete. Öyle anksiyeteden dolayı intihar eden veya akli dengesini kaybedip saldırganlaşan birini hiç görmedim. Böyle bir durum varsa bipolar bozukluk, depresyon, şizofreni gibi başka bir klinik tablo daha eşlik ediyordur.
Ayrıca anksiyetem var diye herkesten kaçıyorum ben ama benim gibi biriyle sevgili olmak isterdim. Beni ancak benim gibi biri anlardı.
Korkulacak bi şey değilmiş o zaman yorumlarda dediğin gibi öyle bi anlatıldıki korktum. Aslında anlayışla yaklaşılsa bu kişilere, yanında olduğumuzu hissettirsek bi sorun yok gibi
Kız yok anksiyete panik atak gibi şeyler öyle bipolar, şizofreni rahatsızlıkları gibi değil. Allah korusun. Tabiki korkulacak bir şey yok. Stres, heyecan ve kaygı birleşiminden oluşan birtakım fiziksel belirtiler. Mesela sen en cok neyden heyecanlanırsın? Diyelimki sunum yaparken heyecanlanıyosun ama cok basit, anlık bir heyecan oluyor içinde ve hemen geçiyor. Anksiyete de böyle değil, o heyecanlanıcağı durumdan kaçmak ister anksiyeteliler, o durumdan kaçamazsa fiziksel belirtiler olur, mide bulantısı, kusma, baş dönmesi, bayılma hissi ama asla bayılmama, sersemlik, nabız yükselmesi, aşırı terleme gibi belirtiler. Ben mesela bir ara çok üst seviyede yaşıyordum, baş dönmesi ve sersemlik hissinden kafamı kaldıramıyodum, evden dahi çıkamıyordum, bu yoğun yaşadığım dönemde bir sevgilim vardı ve bana sürekli hadi buluşalım diye ısrar ediyodu, sen kendi kendine evham yapıyosun diyodu yani beni anlamıyodu, bu belirtileri ben nasıl kendi kendime yapıyım, birikmiş korku, heyecan, stres, kaygı durumları bir yerden sonra fiziksel belirtilerle anksiyete ve panik atak olarak kendini gösteriyor ama sevgilim beni anlamıyordu. Ben de ayrılmıştım, şimdi de kimseye yanaşmıyorum. Anksiyeteli birinin hissettiklerini ancak yaşayan anlar ama asla bu anksiyeteli kişiler korkulacak insan değiller akli dengede sorun yok yani sen saçma yorumlara takılma. Mesela bir bipolar veya şizofrenisi olan bir insanın atak anında ne yapıcağını kestiremezsin, bunlar daha büyük psikolojik rahatsızlıklardır, Allah korusun
Cevap
9Cevap
Yok be bir çok insanda olan bir şey zaten. Sadece farkında değiller. O derece sıradan bir şey.
Çoğu Türk gencinde olan bir durum anksiyete sadece bunu fark etmeyenler var
Sıkıntılı biraz, hassas olmak lazım ona karşı.
Benim esk sevgililerimden biri böyleydi. Bazen saldırganlaşıyordu
Hadiya napıyodu
Bir iki defa vurmaya çalıştı
Beni o anksiyete yaptı sonra aldattı bu kadar soyleyeceklerim
Hic ole biriyle olmadim ama sorun olur mu bilmiyorum ama denerim asiri sabirliyimdir
İstemem ya bu tipler ciddi sıkıntılı oluyor
Bi gün iyi iki gün kötü
Bunu bende mersk ediyorum aslında
Çünkü bende de biraz var ama bence çok kişi de var bu yani azımsanmayacak derecede bence
Ne oluyo peki sürekli huzursuz mu hissediyorsun
Yani kendini ne kadar verirsen o kadar soyutlaniyorsun toplumdan panik atak artıyor huzursuz hissetme biraz boş adam işi hic bir mesgalen yoksa takacak bir şeyler illa buluyorsun kimeyi yargilamak için söylemiyorum ben de böyleyim kalabaligs 3 yıl öncesine kadar girerdim şimdi zorlanıyorum mesela ya da yüksek bir yere çıktım mi aşağılara bakamıyorum intihar etme isteği geliyor istemsiz mesela
Sen böyle anlatınca ben de anksiyete belirtileri olduğunu farkettim yüksekten bakınca bende de oluyo o durum panik atak ve huzursuzluk yok ama
Uyku sorunu çekiyo musun peki ilaç falan kullanıyor musun
Uyku sorunu cekiyorkm ıssız olduhum için ama hiç ilaca basvurmadim
Ben şuanda köprülerin bile üstunddn gecemiyorum darlaniyorum aşağı atlayasim geliyor yüksek yerlere cikamiyirum gökyüzüne ve denize bakamıyorum sarhoş gibi oluyorum kafam uyusuyor bagirasim geliyir hep bunun üstüne gidiyorum sürekli çok devasa ortamlata giremiyorum mesela stada camiye gibi ya da buyuk bir avmye
Mesela çok kalabalık konser alanına girdim mi sarhos gibi oluyorum o kalabalığın içinde bagirasim. geliyor etrafa saldirasim. geliyor
Sana baya baya anlattim. bunlar bende olan seyler
Beni en yoran devasa yerlerde bulunamamak gökyüzüne ve denize bakamamak
Hadiya zor bir durum gerçekten. Ne zamandır var bu durum
Nasıl uyuyosun peki
Özelden bi şey sorabilir miyim
Benim başlangıç zamanı var bir süreç var adım adım ilerledi ama bir kaç kırılma var biri üniversiteye uzatmisken intihar etmek istedim uzun bir sire sonra bir kız bayıldı sonra ben de bayildim sınıfta ayrıca kpss için dershaneye giderken bir kız vardı kızı saçma bir şekilde arzuluyordum ama bouke böyle değil kızı her gördüğümde dersteyken hayal kuruyordum dersten uzaklaştım uzun bir süre kendimle cebellestim sonra toplumdan uzaklaşmaya başladım kebdimi sapık gibi gördüm kimseye anlatamadım derdimi vs... böyle biyle derken 2015 ten falan beri temel atildi
Tabi yazabilirsin
Yardımcı olmaya çalışırım
Hayır olmam asla bir kere denedim beni mahvetti. Artık kırmızı hapı aldım rahatım
Olmamdı da olsada sıkıntı olmazdı.
Direkt evlenirim
Olmam.
Olurum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?