- 1 yıl
Kesinlikle dediğinize sonuna kadar katılıyorum biz insan olarak hayır de hayatımız boyunca elimizdeki olan hiçbir şeyin şükrünü ve kıymetini tam anlamıyla bilemiyoruz, hayatımızdayken her şeyin daha fazlasını istiyoruz biz bizden daha üstün insanları görüp onlar gibi olmak hatta onlardan daha üstün olma çabası içerisinde geziyoruz, ancak tabii ki iyi bir şey bulup kaybetmek yerine elimizdekine kıymetini bilmek her zaman daha güzel bunca zaman boyunca arkadaş ilişkilerinde ve yaptığım insan ilişkilerinde kaybettiğim insanlar oldu kimisini kaybettiğime üzülmedim ama kimisini kaybettiğimi üzüldüm şimdi olsaydı diyorum zamanı geriye alsaydım diyorum o hataları yapmazdım ama sonra da bazen düşünüyorum belki de hatalar beni daha büyük hatalar yapmaktan kurtardığı için ve o insanlar hayatından çıkması gerektiği için çıkmıştır diyorum bu yüzden elimdekinin kıymetini bilmeyi tercih ederim çünkü daha iyisini ararken elimdekinden daha kötüsünü bulma ihtimalini de göze alamam çünkü hayat bir şeylere bu kadar kaybetmeyi veya durmadan risk almayı gerektirecek kadar uzun değil.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
u
1 yılBence bana kalırsa iyi bir şey bulup kaybetmek daha güzeldir.. çünkü hiç sahip olmadığım zaman içimde öyle bir acı ve boşluk oluyor ki bunu anlatamam.. yani boğazım düyümleniyor resmen.. bir kere bile olsa bir şeyi hissetmeli ve yaşamalı insan.. en azından geriye dönüp baktığında yaşadım diyebilsin. bunun dışında Bu soru, felsefi ve kişisel bir sorudur. Kesin bir cevabı yoktur ve her bireyin kendi yanıtı olacaktır. Bir yandan, iyi bir şeye sahip olmak ve onu kaybetmek, büyük bir hayal kırıklığı ve acıya neden olabilir. Bu, özellikle ilişki, arkadaşlık veya aile gibi duygusal bağlar söz konusu olduğunda geçerlidir. Bu tür kayıplar, derin üzüntü, yalnızlık ve umutsuzluk duygularına yol açabilir. Diğer yandan, iyi bir şeye sahip olmamak, tatminsizlik ve eksiklik duygularına neden olabilir. Bu, özellikle aşk, başarı veya mutluluk gibi temel insan ihtiyaçları söz konusu olduğunda geçerlidir. Bu tür eksiklikler, ruh halinin bozulması, motivasyon eksikliği ve yaşamdan keyif alamama gibi olumsuz sonuçlara yol açabilir. Sonuç olarak, iyi bir şey bulup kaybetmektense ona hiç sahip olmamak daha iyi midir sorusunun cevabı, bireyin kendi değerlerine ve önceliklerine bağlıdır. Bazı insanlar, kayıp riskinin bile olsa, iyi bir şeye sahip olmanın daha değerli olduğuna inanabilir. Diğerleri ise, kayıp riskinden kaçınmak için hiç sahip olmamanın daha iyi olduğuna inanabilir. İşte bu soruyu yanıtlamaya yardımcı olabilecek bazı faktörler: Kaybın olasılığı ne kadar yüksek? Kaybın sizin için ne kadar önemli olduğu? Kaybı nasıl karşılayabilirsiniz?
Kaybın yerine koyamayacağınız başka şeyler var mı? Bu faktörleri göz önünde bulundurarak, sizin için en iyi kararı verebilirsiniz. İşte bu soruya bazı olası yanıtlar: Evet, iyi bir şey bulup kaybetmektense ona hiç sahip olmamak daha iyidir. Bu, kayıp riskinden kaçınmak ve hayal kırıklığını önlemek için bir strateji olabilir.20 Yorumla
Kaybediyorsan zaten hiçbir zaman senin olmamıştır. Veya kaybetmekten korkuyorsan… Bir şey iyiyse, iyinin üstündeyse o şey her zaman seninle olur bence, kaybettiğini düşünsen bile seninle olmak için mutlaka bir bahane bulur
01 Yorumla
İyi şeyden kasıt bir aşk ilişkisiyse, ona duyulan arzu insanın içinde her zaman vardır zaten, yaşasa da yaşamasa da. Güzel bir ilişki yaşamak ve çeşitli sebeplerden devamını getirememek bile, güzel bir ilişkiyi ütopik bir meyve gibi gerçek dışı hale getirerek içinde büyütmekten iyidir. En azından ne olduğunu, nasıl bir şey olduğunu bir kez olsun hissetmiş olursun. Aksi takdirde nevrotik bir halde aranmaya devam ediyor insanlar.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
evet daha iyidir.
Manchester by the sea de hatırlarsanız önce çocukları ölüyordu ve sonra karısı adamı terkediyordu.
adam sefil olmuştu.
hayatına bekar devip hiç evlenmsedi sahip olduklarını kaybetmeyecek ve daha iyi durumda olacaktı.
teşbihte hata olmaz diyelim :)00 Yorumla- 1 yıl
hiç yaşamamaktansa en azından yaşananlar için mutlu olmayı tercih ederim.
keşke yaşasaydım demek daha büyük bir pişmanlık
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Iyi bir şey bulup kaybetmek bir hayat belirtisi ama hiç sahip olmamak hayatsızlık.
10 Yorumla- 1 yıl
Yaşadığın şeyler güzel izler birakmissa sende kaybettiğin zamanda üzüleceksin bu en tabi olay... yaşamadan hiç birseyin değeri ve önemi bilinemez bence yasayanlar şanslı insanlar , yaşamayanlar hallerine yansin :)))
10 Yorumla - 1 yıl
Yaşamak, bir an ve aklında kalan o anlardan. O yüzden yaşayıp kaybetmek hiç yaşamamaktan iyidir.
10 Yorumla Evet. Onun tadını bilip uzak kalmak ve özlemektense hiç bilmemek daha iyi
00 Yorumla- 1 yıl
Bence ona hiç sahip olmamak gerekir sonunda çünkü üzülür insan
00 Yorumla - 1 yıl
Hic sahip olmamak daha iyü , sahip olup kaybetmek cok can acıtır
00 Yorumla - 1 yıl
iyi bişeyden kastın ne? iyi bişeye sahip olup kaybedersen örnek olarak iş tecrübe edindim diyip geçersin hiç sahip olamamak örnek olarak yine iş hiç istedigin işe sahip olamazsan kötü hissedersin anlamışsındır umarım
00 Yorumla - 1 yıl
Bence kesinlikle öyledir.
00 Yorumla - 1 yıl
Aradayim
00 Yorumla - 1 yıl
Kesinlikle öyle
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Öledir
00 Yorumla- 1 yıl
Tabiki daha iyidir.
00 Yorumla Bence iyi heralde
00 Yorumla
Detaylı bilgi