Hep hayatım hakkında başkaları karar verdi. Hiç mutlu değilim. Evlenirkende kimse fikrimi sormadı. Kocamla konuştum okuluma devam ettim hem calistim hem okudum bir mesleğim var artık ama boşanmakta istiyorum. Çünkü bu devirde ilkokula bile gitmemiş okuma yazması olmayan biriyle daha fazla aynı ortamda bulunmak istemiyorum. Utanıyorum. Fakültedeki arkadaşlarım kendine yeni bir hayat kurabilir her şeye en baştan başlayabilirsin katlanmak zorunda değilsin genç ve güzelsin dediler. Onlarin esi sevgilileri hep üst makamlardan avukat doktor muhendis. Sizce mutlu olur muyum?
Kocamla görücü usulü evlendirildim. Çalışıp okudum ama kocamı sevmiyorum, artık utanıyorum. Boşansam mutlu olabilir miyim?
Zor olsa da tarafsız olmaya çalışacağım. Öncelikle zorla evlendirilmek ve sevmediğin biriyle bir hayat geçirmek gerçekten zor, kim ne derse desin bu acı bir gerçek maalesef. Ama eşinizi hor görmeniz çok yanlış çünkü sevmeyebilirsiniz ama saygı göstermek zorundasınız, üstelik arkadaş çevrenize de malzeme konusu yapmışsınız milletin diline vermişsiniz insanlar yorum yapıyor bu ne kadar onur kırıcı bir durum eşiniz için. Okul okumamış olabilir ama ne kadar açık görüşlü ve medeni olduğu sizi okula ve işe göndermesinden belli oluyor, ne okumuş görünen cahiller var da eşinin evden çıkmasına izin vermeyen ona temizlikçi köle muamelesi yapan ama eşiniz çok değerli bir insanmış gerçekten, keşke o da onu seven biriyle olsaymış çünkü hak ediyormuş. Gel gelelim kimseyi zorla sevemeyiz ve siz de onu gözden çıkardıysanız ayrılmanız en iyisi (her ne kadar onaylamasam da). Eşiniz de kendini hak eden ve seven biriyle olur belki. Eşinizi sevmeyebilirsiniz ama ona saygı gösterin kimsenin onun hakkında konuşmasına izin vermeyin ona sahip çıkın ve size yaptığı iyilikleri ve sunduğu desteği gözardı etmeyin. Ayrılacaksanız da kırmadan incitmeden ayrılın. O asalak okumuş cahil arkadaşlarınızın da lafına çok bakmayın derim
Görücü usulü evlendim ve sevmedim dersen anlarım ama okumadığı için aşağıda gördüğün için daha yüksek şeyler istediğin için boşanmak istemen çok nankörce geldi bana. Bir insanın öğrenim tahsili hiç önemli değil ama kendini ne kadar egitebilmiş bu önemli... eşin senin okumana engel olmamış çalışmana engel olmamış bu da kendisini eğitmiş gelişmiş bakış açısını zenginleştirmiş bir erkek olduğunu gösteriyor bize. Sırf çevrene ego kasacam diye gidip avukat, öğretmen, doktor eş ile evlenmek istersen hata edersin. Ki ben ne doktor, polis eşler biliyorum hanımlarına yapmadıkları zulüm kalmıyor... Gözünüzü yükseklere dikerek mal mülk para şöhret sevdalısı olursanız size gerçekten huzur veren şeylerden ve sahip olduğunuz güzelliklerden mahrum kalırsınız bir gün. Çünkü hayat kendini bilmeyen tatminsiz insanlara sağlam bir tokat çarpıyor.
Bir tanıdığım ona çok iyi davranan eşinin kıymetini bilmedi her şeyi sorun etti gözü hep yükseklerde tatminsiz bir kizdi en sonunda boşandı şu an bağımlı 💊 bir şekilde kirasını bile ödeyemeyecek durumda... o çok güvendiği paralı ve makam sahibi erkekler (gerçek sevgiye sahip olmadıkları için) yüz üstü bıraktılar onu..
Şimdi neydim ne oldum diyor sarayımı kendi ellerimle yıktım diyor
Anlamadınız demiyeceğim anlamak istemediniz. Sorunun altındaki bütün kadınlara söylüyorum.
Soruyu soran arkadaşın fakülteden birisiyle bir ilişkisi var belli ki ""yok ben görücü evlendim, yok o ilkokul mezunu""". bilmem ne deyip burada onay olarak kendisine bir meşruiyet alanı yaratmak istiyor. Tabi hemcinsiniz olunca böyle bir ihtimale hep kapalısınız her nedense. Bütün kızlarda aynı hakkaniyetsiz tutum var.
@FikretinMücadelesi öyle bir derdi olsa öyle bir soru sorardı. Bizim onayımızı almaya çokta ihtiyacı vardı sanki... kadın boşanmak isteyince hemen namus meselesine çevirmeyin işi.
Evlenmeden evvel böyle olduğunu biliyordun, okuma yazma bilmemesine rağmen senin okumanı istemiş, desteklemiş seni lakin denklik de önemli, sana tavsiyem onun onurunu kırmadan, yumuşak bir şekilde konuşarak sonlandır evliliğini. Evlilikte önemli olan; sevmek ve sevilmek, sevmiyorsan evli kalmanın da bir manası yok lakin boşansan bile bir süre ver kendine, hemen yeni aşklara yelken açma, ayrılık molası ver kendine, ayrılığı hazmet
Sırf okuryazarlığı yüzündense açıktan dahi okuyabilir. Sana saygı ve sevgi besleyen birine bu yüzden boşanmamanı tavsiye ederim. Evet belki onların eşleri doktor avukat ama evlerinde huzurları olduğu ne malum. Eşin seni her halinle sevmiş evlenmiş. Sana karşı bir saygısızlığı yoksa bunu tekrar düşünmeni isterim. İnsanların dediklerine aldırış etme, eşin hâlâ okuyabilir. Seni de mis gibi okutmuş ✨
Görücü usulü evlenmiş olmanıza rağmen sizi eve kapatmak yerine yanınızda Durmuş okula göndermiş birine bunu yapıyor olmanız üzücü. Eğer deseydiniz ki şiddet görüyorum huzursuzum anlayabilirdim. Ancak eşinizden utanmak ne demek? Eğitim dediğimiz olay meslek edinme ile olsaydı ah keşke. Kişilikler eğitilemiyor maalesef. Tonla diplomalı öküz var çevremizde. Kendilerini mesleğinden ibaret görüp kibir içinde yaşayan çöp karakterlerden birini bulursanız çok daha mutlu olur gibisiniz sanki siz.
Boşanmak da istiyorum demek yerine boşanmakta istiyorum diyen bir insan yeterince okumamıştır diye düşünüyorum. Zaten yeterince okumuş olsan ilkokul mezunu ve üniversite mezununun arasında çok da bir fark olmadığını fark ederdin. Asıl okumak kendini bireysel olarak ne kadar geliştirdiğinle alakalıdır...
Kaldı ki dalga geçer gibi bir de fotoğraf koymuşsun. Fotoğraftaki beyefendi gayet düzgün bir insana benziyor. Sen de bu kadar cahil birine benzemiyorsun. Demek ki tipe bakarak olmuyor. Gözler de yalan söylermiş demek ki...
Ne Güzel kocam var senin için çabalamış şimdi iyi bir meslek iyi bir yere vardın diye kocandan mi ayrılacaksın Bence git kendisine teşekkür et arkanda durduğu için dövmemiş şiddet uygulamamış arkanda Durmuş daha ne istiyorsun evlenmek de ayrılmak da zor şeyler değerini bil sanki eşinden ayrılınca birbiriyle mi evleneceksin belki öyle birine düşeceksin kocanı arayacaksın mumla
Öyle insanlar tanır ki insan senin mürekkep yalamışligin batsın dersin.. öyle insana da denk gelirsin ki seni yarı yolda bırakmayan.. başına taç eden.. seni kirmiyorsa inan ki değmez . sadece buysa eğer sebep... yani .. sebep bu olmamalı.. sonradan çok pişman da olabilirsin.. bunun vebali de var sonra..
Etiket budalası olma derim. Bugun üniversite mezunu olup eşini döven, değer vermeyen çok erkek var. Eşniz Belliki ileri goruşlu bir bey ki sizin okumaniza destek olmuş. İnsanliğa, kendini yetistirmişliğine bakmalı erkeğin. Etiketi olup da içinde insan olmayan çok erkek var. Mesele ne kadar adam hayatındaki ona bak. Tersi olsa o okusaydi seni beğenmeseydi biraz empati..
Ne mezunu olup olmadığını ne yapacan. Yanında manken gibi adamla geziyon. Sana eğitim fırsatı da vermiş. Cahil bir adam olsa sana bu imkanları sunmazdı.
Bence senin fakülteden biriyle ilişkin var. Bunu kendinden bile saklıyorsun yerin kulağı var diyerek.
Fakülteden birisiyle bir ilişkisi var belli ki ""yok ben görücü evlendim, yok o ilkokul mezunu""". bilmem ne deyip burada onay olarak kendine bir meşruiyet alanı yaratmak istiyorsun.
Abla sen mutlulugu cok yanlis yerde ariyosun makamla olcak is defil o bigun birisi cikar karsina ben senin gibi okulun yuksegini doktorasinin okumamis ucubelerle ayni ortamda bile bulunmam der o zaman kocanin degerini anlarsin ha gorucu evlendirilmissin zorla o farkli bisi ama adami istememe sebebin okulun ise cok yanlis dusunuyosum
İlk cümlene hak veririm ama sonrası için okumak insanı insan yapmıyor işte derim.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Okumana destek olmuş. Demek kendi okumamış olsa da kendini iyi eğitmiş ve senin iyiliğini düşünmüş. Okuyup gözünü yükseklere diker de onu terk edersin diye düşünmemiş. Sırf bundan dolayı ayrılırsan nankörlük etmiş olursun. Böyle güzel bir desteğe rağmen onu sevmediğini söylüyorsan sen hiç kimseyi sevemezsin. Yine de sen bilirsin. Bu zihniyetle devam edersen de adama yazık etmiş olursun doğrusu.
Adam düzgün efendi birine benziyor Sana destek olmuş okutmus Ortada bırakmak Yuvayı yıkmak bu yüzden yakışmaz Nankörlük etmenin alemi yok.. Başkalarının çimleri göründüğü kadar yeşil olmayabilir. Unutma o kapıdan çıkıyorsan geri dönüşü olmayabilir. Resim koyman da utanç verici Adam it kopuk serseri mayın saygısız aldatan ihanet eden sana köpek muamelesi yapan küfreden bir top olur eyvallah Bu durumda boşanmak istemen senin ayıbın
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Bence de ayrıl adamın yanında çirkin kalıyorsun. Sana destek olan adamı bırakmak istediğine göre karakterinde çöp. Eşin daha iyilerine layık.
Iste burada anliyoruzki kocan uni okumus kadar degerli sen ilk okul okumamis kadar cahil ve nankorsun arkanda duran birinden utaniyosun cikarci ve karaktersizsin
Sevmediğin için boşanmak istemene saygı duyarım ama sırf eğitim seviyesinden utanıyorsun diye boşanmak istemen asıl utanç verici. Kaldı ki senin okumana destek olmuş birisine bu tepkiyi göstermen daha kötü 😒
Sevmiyo olabilirsin eyvallah ama nankorluk bu aqq adam senin gelecegin icin firsat versin sende ilk firsatta ondan uzaklas abi gelde biri sev aqq buyur
Elindekine şükretmeyen ileride çok pişman olur. Eminim bulursun birilerini ama elbet şuanki kocanın da onlardan iyi yanları vardır her şey okul ve iş değil.
Umarım boşanırsında senin okumana bile destek veren birini kaybedip sana senin gibi tepeden bakan birini bulursun ve kullanıp atılırsın insan yaşattığını yaşamadan ölmez sen resmen ayaklarının üstüne basana kadar kocanı kullanmışsın aşağılamak yerine kocanı sevmeye çalışabilirsin önemli olan okumak değil zihniyet insanlık
bende bekliyorum ki karşınızdaki adam size kötülük etmiş, sizi mutsuz etmiş diye. küçük dağları siz mi yarattınız bu neyin kafası ya? senin eşim ilkokul mezunuymuş başkası savcıymış eee? bunu düşünecek kadar akıllısın madem kendi kararlarını kendin alsaydın. terbiyesiz.. insan eşi hakkında bu kadar aşağılık şeyler düşünemez ya
avukat, doktor, mühendis iyi mi sanıyorsun? ben adliye ortamındayım ve neredeyse karısını aldatmayan adam yok. buna yüksek makamlardaki kişiler de dahil. eğer eşin seni seviyor ve sadıksa, yeni maceralar aramaya gerek yok bence. sizi sevmese zaten okumanıza da bir şekilde mani olurdu.
bence bunları yazdığın için kendinden utanmalısın karşınızdaki insanı eğitim seviyesine göre mi yargılıyorsun sen? sen yanii ailende söz hakkına sahip bile olmayan kişi? sonradan gözünüz açılınca birine küçümseme hakkı doğmuyor size. sonradan görme !
ön yargılı düşünmek yerine pozitif düşünebilirsin. Diyelim ki boşandın ve avukat doktor hakim biriyle evlendin anlaşamadın sürekli kavga huzursuzluk içindesin daha mı iyi olurdu veya sana şiddet gösteren hor gören bi eşin olsaydı ?
Diyecek söz bulamıyorum gerçekten çevreni görüp insanlara özenerek sizi düşünen destek olan bir insana bu yaklaşımda bulunmanız çok üzücü. her şey diplomayla bitmiyor ne yazık ki ilk önce kendini yetiştirmeli insan çok pişman olacaksın çok...
Ayaklarının üstünde durup kendine yeni bir hayat kurabilirsin bence. Emin ol mutsuz olduğun biriyle tüm hayatını geçirmek istemezsin. Kim bilir belki mükemmel biriyle tanışırsın
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çok guzel kadınsın, ama kocan okumana destek olmuş, emin misin bırakma konusunda?