Devam eden bir ilişkiniz varsa ya da bir ilişkiniz olduğunda ne zaman evlenmek isterdiniz? Yani tamam artık evlenebiliriz diye nasıl karar verirdiniz?

Devam eden bir ilişkiniz varsa ya da bir ilişkiniz olduğunda ne zaman evlenmek isterdiniz? Yani tamam artık evlenebiliriz diye nasıl karar verirdiniz?

"Hayatın Dönemeçlerinde Evlilik: Zamanın ve Duyguların Dansı"
Evlilik, hayatın dönemeçlerinden biridir ve her bireyin bu dönemeçe gelme zamanı ve düşünce şekli farklıdır. Zamanın ve duyguların dansı içinde evlenmeyi düşünmek, kişisel bir kararın yanı sıra toplumsal beklentilerle de şekillenen karmaşık bir süreçtir.
Herkesin evlenmeye yönelik düşünceleri ve beklentileri farklıdır. Kimi bireyler için genç yaşlarda bir aile kurma arzusu belirginleşirken, bazıları için bu istek daha olgunluk çağında ya da kariyer hedeflerine ulaştıktan sonra şekillenir. Evlenmeyi düşünmek, bireyin hayat deneyimleri, değerleri ve öncelikleri ile yakından ilişkilidir.
Zaman, evlilik düşüncesinde önemli bir faktördür. Zamanın getirdiği deneyimler, olgunluk ve öğrenme süreçleri, evlilik için hazır hissetmeyi etkiler. Kimi bireyler için zaman, birlikte geçirilen yılların ardından olgunluk seviyesini artırarak evlenmeyi daha anlamlı kılar. Kimi bireyler ise genç yaşlarda karşılaştıkları hayat dersleri ile evlilik için hazır hissedebilirler.
Duygular da evlenme kararını şekillendiren temel etkenlerden biridir. Sevgi, saygı, güven ve uyum gibi duygusal unsurlar, evlilik düşüncesinin temelini oluşturur. İki birey arasındaki bu duygusal bağ, evliliği sadece bir toplumsal norm değil, aynı zamanda anlam dolu bir birliktelik haline getirir.
Toplumsal beklentiler, evlenme düşüncesini etkileyen dış faktörlerden biridir. Aile, arkadaş çevresi, kültürel normlar ve toplumun evlilikle ilgili beklentileri, bireyin düşünce şeklini etkileyebilir. Bu noktada, birey kendi değerleri ve öncelikleri ile toplumsal beklentileri dengelemelidir.
Sonuç olarak, evlenmeyi düşünmek kişisel bir yolculuktur ve bu yolculukta zamanın, duyguların ve toplumsal etkenlerin etkisi büyüktür. Her bireyin evlilik için hazır hissetme zamanı farklıdır ve bu süreç, kendi içsel denge ve uyumunu bulma çabasıdır. Evlilik düşüncesi, zamanın ve duyguların eşsiz dansında kişisel bir tercihtir, ve bu tercih her bireyin kendi hikayesini yazma özgürlüğüne sahiptir.
Evlenmeyi düşünmüyorum ama bir insanı tanımak içinde arkadaş çevresine bakmak ve konuşurken biraz sinir uçlarına dokunmak yeterli oluyo. Birkaç hafta onunla yol yürüyebilir miyim yürüyemez miyim sorusunun cevabı için yeterli süredir.
Cevap
17Cevap
Evlenmeyi düşünmüyorum ve evleneceğimi de sanmıyorum
Nasip kısmet işleri bunlar
Bundan sonra bir ilişki yaparsam evlilik niyeti öncelikli olacaktır o yüzden bir yıl icinde evlenmeyi dusunurum
Yaa. İnşallah hayırlısı 🌸
Bilmem vakti gelince 😄
Kocacım özledim seni nerdesin🥲😭
😄😄
İlişkim olursa ve onu iyi tanırsam fazla uzatmadan evlenirim.
Uygun doğru yormayan biri için her zaman düşünüyorum
Param yok param olursa bana para verecek birisi de olue
Hoppa düğün dernek kurulsun istemeye gidiyoruz
Erkekler artık evlenmez bence liseden devam eden ilişkisi felan yoksa güvenmek zor gerçekten boşanma nafaka vs.
ya da para yediren zengin kız olur o zaman düşünürler :D
evde kaldım bacim skspspwpspw
sen evlenmeyi dusunuyor musun
Hiçbir zaman
Bu devirde evlilik pişmanlık
Uygun bir aday bulunca
Bulunamayacağı içinde bekarlık 4ever :D
1 sene en az tanışma süresi olmalı.
Düşüne düşüne evde kaldık iyi mi
En az 3 yıl beklerim acelem yok benim.
O da güzelmiş
Kesinlikle.