Din üzerinden prim yaparak güven sağlamaya çalışıyor dini iradeyi kullanıyor. Böylelerine taviz vermemek lazım. Din kültürü ahlâk bilgisi kullanılabilecek en büyük silahtır.
Din kültürünü insanda güven oluşturmak için silah olarak kullanan dolu insan var. Bence din sohbetleri bu insan güvenilir düşüncesi yaratılmamalı akıllarda. Din bilgisi olması o insanı günahsız iyi peri yapmaz.
Allah bir ayette " İman; kalp ile tasdik, dil ile ikrar ve organlar ile amel etmektir " demiş. Yani dil başka bir şey söylüyor, diğer organlar başka türlü hareket ediyorsa o kişi dindar değil, münafıktır. Dindar olduğunu söylemekle de yalnızca kendisini kandırıyordur.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Din üzerinden prim yaparak güven sağlamaya çalışıyor dini iradeyi kullanıyor. Böylelerine taviz vermemek lazım. Din kültürü ahlâk bilgisi kullanılabilecek en büyük silahtır.
Ya ben çok kanıyorum böylelerine
Din kültürünü insanda güven oluşturmak için silah olarak kullanan dolu insan var. Bence din sohbetleri bu insan güvenilir düşüncesi yaratılmamalı akıllarda. Din bilgisi olması o insanı günahsız iyi peri yapmaz.
Sonradan dindar olmuştur her haltı karıştırmıştır daha önce.
Ve büyük ihtimalle hala devam ediyordur dimi
Olabilir, fazla güvenmemek lazım.
Offf
İnsanların davranışları doğruyu gösterir söylediklerine pek bakma
Sen bişey anlama o Allah ile arasındaki mesele
Ya elbet öyle bahsettiğim şey o değil bana kendini böyle aktarıyor sorun o
O zaman ona şunu de
Ya konuştuğun gibi ol ya da olduğun gibi konuş ya da defol git
O kişinin münafık olduğunu anlamamız lazım.
Nefsim bu ama dindarım ben diyor
Allah bir ayette " İman; kalp ile tasdik, dil ile ikrar ve organlar ile amel etmektir " demiş. Yani dil başka bir şey söylüyor, diğer organlar başka türlü hareket ediyorsa o kişi dindar değil, münafıktır. Dindar olduğunu söylemekle de yalnızca kendisini kandırıyordur.
"İmamın dediğini yap yaptığını yapma" mantığı.
Durup dururken kimse dinî siyaset yapmaz.
Kafir olduğu anlamına gelir
şarlatan diyoruz
Munafiktir
Aynı baştakiler gibi. Sahtekar
Sozde muslim