İlerde mutsuz olacağımıza şimdi bitmesi gerekiyor dedi. Çok dil döktüm ama seviyorum dediği halde gitti
bana bu soruyu sordurtanlar utansın...
İlerde mutsuz olacağımıza şimdi bitmesi gerekiyor dedi. Çok dil döktüm ama seviyorum dediği halde gitti
bana bu soruyu sordurtanlar utansın...
Anlıyorum, sevdiğiniz birinin size love bombing yaptığını öğrenmek çok zor bir deneyim olabilir. Bu, ruh eşiniz gibi hissettiğiniz biriyle ilişkinizin aslında yanıltıcı olduğunu öğrenmek, hayal kırıklığı ve öfke gibi güçlü duygulara yol açabilir.
Bu deneyimi unutmak zaman alabilir, ancak kendinize zaman ve destek vererek iyileşebilirsiniz. İşte size yardımcı olabilecek bazı ipuçları:
Olayın farkında olun. Love bombingin ne olduğunu ve bunun ne gibi etkileri olabileceğini anlamak, bu deneyimi anlamlandırmanıza yardımcı olabilir. Love bombing, bir kişinin diğer kişiyi etkilemek ve kontrol etmek için aşırı sevgi ve ilgi göstermesidir. Bu, genellikle ilişkiyi hızlı bir şekilde ilerletmek ve diğer kişiyi bağımlı hale getirmek için yapılır.
Duygularınızı kabul edin. Bu deneyimin sizi üzdüğünü, kızdırdığını veya hayal kırıklığına uğrattığını kabul etmek önemlidir. Bu duyguları bastırmaya çalışmak, iyileşmenizi daha da zorlaştırabilir. Duygularınızı ifade etmek için güvendiğiniz bir arkadaşınız, aile üyeniz veya terapistten destek alabilirsiniz.
Kendinize zaman tanıyın. Bu deneyimi unutmak zaman alır. Kendinize iyileşmek için zaman tanımak önemlidir. Bu süreçte kendinizi zorlamayın. Bu deneyimi atlatmaya çalışırken kendinize karşı nazik olun.
Destek alın. Bu süreçten geçmek zor olabilir. Güvendiğiniz bir arkadaşınız, aile üyeniz veya bir terapistten destek almak, iyileşmenize yardımcı olabilir. Bir terapist, bu deneyim hakkında konuşmanıza ve duygularınızı anlamlandırmanıza yardımcı olabilir.
İlişkinizle ilgili her şeyi hayatınızdan çıkarın. Bu, eski sevgilinizin fotoğraflarını, mesajlarını ve hediyelerini kaldırmayı içerebilir. Onunla ilgili her şeyi görmek, iyileşmenizi daha da zorlaştırabilir.
Kendiniz için yeni hobiler ve ilgi alanları bulun. Bu, dikkatinizi başka şeylere yönlendirmenize ve yeni insanlarla tanışmanıza yardımcı olabilir. Yeni hobiler ve ilgi alanları bulmak, hayatınıza yeni bir anlam ve yön kazandırabilir.
Kendinize iyi bakmaya özen gösterin. Yeterince uyuyun, sağlıklı beslenin ve düzenli egzersiz yapın. Bu, fiziksel ve duygusal sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı olabilir. Kendinize iyi bakmak, kendinize değer verdiğinizi ve önemsediğinizi gösterir.
Love bombing, zor bir deneyim olabilir, ancak bunun üstesinden gelebilirsiniz. Kendinize zaman tanın, destek alın ve kendinize iyi bakın. Bu, iyileşmenize ve yolunuza devam etmenize yardımcı olacaktır.
İşte love bombinge uğradıktan sonra kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olabilecek bazı spesifik aktiviteler:
Bir arkadaşınızla veya aile üyenizle vakit geçirin. Onlarla konuşmak ve deneyiminizi paylaşmak, kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir.
Yeni insanlarla tanışın. Yeni insanlarla tanışmak, hayatınıza yeni bir soluk getirebilir ve dikkatinizi başka şeylere yönlendirmenize yardımcı olabilir.
Sevdiğiniz şeyleri yapın. Sevdiğiniz şeyleri yapmak, kendinizi daha iyi hissetmenize ve stresi azaltmanıza yardımcı olabilir.
Doğayla vakit geçirin. Doğayla vakit geçirmek, rahatlamanıza ve stresi azaltmanıza yardımcı olabilir.
Bu aktiviteler, iyileşme sürecinize yardımcı olabilir ve kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir.
Şimdi yaşadığınız duyguyu az çok anlayabiliyorum karşınızdaki insanı ister istemez şu anda bir suçlama içindesiniz siz sevdiğiniz halde hayatınızdan çıkıp gitmesi sizin için çok zor geliyor, tabii her şeyden önce bir de insanların alışkanlıkları ve alışmışlıkları olduğu için hayatından birisinin çıkması kadar zor bir şey olmuyor kabul edebiliyorum bu duygunuzu, ancak bazen hayatın getirmiş olduğu şartlar aşk ve sevgiden ziyade bazı şeylerin zorluğundan kaynaklanıyor.
Belki de sizden ayrılan insanın aile yapısı ya da yaşam şekli ve ileride çıkacağı sorunları düşünerek hareket etmiş olabilir mesela ben bir daha sen engelliyim tekerlekli sandalyeli bir kızla görüşüyordum güzel de anlaşıyorduk sonra baktım kız bana ısınmaya başladı ben ona ısınmaya başladım ama ben bastonlarla yürüyorum, aynı zamanda kızla tekerlekli sandalyede daha sonra şunu düşündüm ben bu kızlığı ciddi düşünecek olsam ikimiz de engelliyiz işimiz yok ve üstelik kendisi tekerlekli sandalyede ister istemez hayatımızda birtakım zorluklar ve imkansızlıklar olacaktı ve ailem de zaten bu durumu hiçbir şekilde kabul etmez.
ben de bu yüzden dolayı kızla açık açık konuştum engel durumun bu şekilde olmasaydı seninle ciddi şekilde düşünürdüm ama sen de engellisin ben de engelliyim ben ayakta yürüyorum ama senin engel durumun benden daha ağır dedim ve bu ikimiz için de çok zor bir durum olur bundan dolayı olmasını istemedim, yani bu hayatta her şey duygusal olarak bakmayın insanların ne durumda olduğunu veya aklımdan ne geçirdiğini elindeki imkansız durumlarını hiçbir zaman bilemezsiniz, o yüzden artık bu saatten sonra yapabileceğimiz şey biraz zamana bırakıp alışmak ve önünüze bakmak takip etmeyin sosyal medyada ne yaptığıyla ilgilenmeyin onun ki devamlı onu düşünüp durmayın sosyal hayatı ve arkadaş ortamına karışın zaman içinde her şey güzel olacaktır.
Ancak karşıdaki kişinin de ne amaçla yaptığını bilemediğim için şimdi iki tarafı da suçlamak istemem bir şeyler olmuyorsa olmuyordur nedenlerini bu kadar sorgulamaya gerek yok belki de hayırlısı böyledir nasibiniz de başka bir yerdedir.
Anlıyorum evet doğru ama ortada hiç sorun yokken gitmesine hiç anlam veremiyorum ve daha ağır geliyor
Sebep olarak bana aile, şehir ve okul süresi demişti
Onun okulu geç bitecek. Kimseyi bekletmek istemem dedi ama ben de bırak ona ben karar vereyim dedim. O kadar anlatmaya çalıştım ben de zaten biriyle erkenden evlilik düşünmem diye. Şehirler ise birbirine komşu zaten. Yakın yani orada da sorun yoktu onun açısından biliyorum. Aile durumu ise benim ailem biraz benden farklı ve muhafazalar, bundan mı kaçtı bilmiyorum ki neden gider bir insan
Çalışmamız gerekiyor dedi okul için
Evet seninle konuşmak çok güzel, zaman nasıl geçiyor bilmiyorum ama bunun sonu yok dedi
Ve ayrıca boy farkımız vardı. Ben ona başta söyledim sorun etmediğini söyledi ama ben olmaz dedim hiç mi oluru yok falan dedi o kadar
Ben ise o düşünsün diye Yok demiştim sorun ettiğim bir şey değildi
Hatta ona da söyledim giderken anlattım bu durumu
İlerde sorun olur mu diye düşünmeni istedim dedim
Bana boy için sanırım "çok fark var çok" dedi
Ama düşüncesi böyle değildi. İşte sonra da, aynen sonra olacağına şimdi olsun mantığı dedi
Sorumsuz biriyim dedi
Ya birlikte aşalım diye o kadar yalvardım nerdeyse
Bana akranlarımdan çok daha olgun düşünen birisin dedi
Ve hani ben demek ki sevgi tek taraflıymış dedim
Tek taraflı olmadığını biliyorsun dedi
Ama yaşayarak görmek varken neden olumsuz kuruntu yaparak gider bir insan
Gözden çıkardı ya
Bu bir de ikinci yapışı bunu. Yeni tanıştık sayılır ama ruh eşi gibiydik sanki, o da öyle düşünüyordu.
Seven insan beraber aşmak yerine neden bırakır?
Gerçekten kalana çok zor.
Yani insanın aklına neler geçtiğini ne yazık ki bilemiyorsunuz demek ki o da öyle bir tercih yaptı bakın ikinci yapışı diyorsunuz aslında ikinci defasında sizin şans vermemeniz gerekiyordu ben şunu öğrendim ki bu hayatta yani bir insan bir defa bir hata yapıyorsa mesela terk etmek ihanet etmek ve benzeri şeylerde affederseniz aynısını tekrar yapar neyse artık bu saatten sonra olanı biteni düşünmek yerine kendi hayatınıza bakmalısınız eğer bu saatten sonra dönerse ben sizin yerinizde olsam tekrar şans vermezdim.
Mesela benim uzak mesafe olarak görüştüğüm bir kız iki gün önce bana yazdı telefon numaramı istedi bilmem ne istedi yüz vermedim yani böyle yapmalısınız bir insanı birden fazla şans verirseniz belli bir zaman sonra size oyuncak gibi görmeye başlar artık boş ver olan olmuş biten bitmiş siz de kendi hayatınıza okulunuza ve yaşam şeklinize odaklanın
Haklısınız, yalanmış her şey
Boş verin düşünmeyin üzerinde durmayın kendinizi oyalayacak ve kendinize iyi gelecek şeyler yapın arkadaşlarınız varsa çıkın dışarı gezin oturun sohbet edin bir şeyler yiyin için sosyal çevre edinin böyle durumlarda yalnız kalmak işe yaramaz komedili eğlenceli şeyler izleyin kısacası kendinize eğlendir giden gitmiştir boş ver
Teşekkür ederim
Rica ederim sadece zamana bırakın her şeyi bir tecrübe Bir de ne oluyor biliyor musunuz ben size açık söyleyeyim yani ben çok sevgili durumları yaşamadım ama değer verdiğim kıymet verdiğin ve hayatımdan çıkan ve benim psikolojik olarak etkilenmeme neden olan insanlar oldu İlk başlarda evet bayağı bir zorlanıyorsunuz fakat belli bir zaman sonra şunu anlıyorsunuz iyi ki hayatımdan çıkmış diyorsunuz sonra yeni hayatınıza giremez size iyi gelen insanlar olduğu zaman ya da belki ileride evleneceğiniz zaman diyorsunuz ki demek ki benim nasibim buymuş ondan olmamış biraz da olaya böyle bakım ve pozitif düşünün olur mu ☺️
Umarım öyle olur :)
Olur olur şimdi daha yeni olduğu için bunu şöyle düşünelim eliniz kesildiği zaman anında iyi oluyor mu birazcık acı çekip sonra kabuk bağlaması ve sonra da iyileşmesi gerekiyor zamana bırakmalısınız
Biliyor musunuz biz birbirimizi görmemiştik bile
Keşke bari görseydim onu
Sosyal medya hesabı yok ama bir yakının hesabı var
Acaba ona mı ulaşsam ama biliyorum bırakmam gerekiyor
Sadece bir kez görüp konuyu kapatmak amaç
En azından aklımda soru işareti kalmazdı..
O zaman sizin yaşadığınız durum bir askerde sevgi değil doğruyu söylemek gerekirse siz alışmışsınız onunla sohbet etmeyi konuşmaya ya da ne bileyim güzel vakit geçirmeye bu alışkanlık olduğu için size şu anda zor geliyor ya bu bir aşk değildi ve açık konuşmak gerekirse çok karaktersiz bir insanmış yani birilerine duygularını açıp da birbirlerine ne bileyim Umut verip de böyle çekip giden bir insana bence daha fazla düşünmeyin belki yüz yüze görseydiniz bu kadar sevmeyecektiniz işte sanal ortamın kötülükleri burada başlıyor
EVet ben de onu düşünüyorum belki görseydim vazgeçecektim
Onun yengesiyle bu konuyu konuşup sonrasında konuyu kapatmak geçti içimden
Ha ailesinden biri öğrenecek ama bu da bir nevi yaptığının sonucu gibi bir şey olur
Yani demek ki siz bu mevzuyu çok büyütmüşsünüz hani yüzünü bile görmediğiniz bir insana bu kadar bağlanmak alışkanlıktan başka bir şey değil o yüzden bence üzerinde daha fazla düşünmeyin kimin ne olduğunu bilemezsiniz sadece telefon arkasında bilgisayar arkasından konuştuğunuz bir insandan etkilenmek zor bir şey değil ama belki de psikopatan tek iyiydi belki de sabıkalı biriydi belki de psikolojik rahatsızlıkları olan şiddete meyilli biriydi bilemezsiniz belki de kurtuldunuz o yüzden daha fazla düşünmeyin
Yazdıklarıni okuyunca kendime çok benzettim. Benimde bu bahsettigin durum başıma geldi. Başta aşırı ilgili ruh eşin gibi sonralarda karakteri değişti. Umursamıcaksin onu düşünmeyeceksin erkek kıtlığı yok bulursun bı tane salla gitsin
Düşüncelerimiz aynıydı ama mutsuz olacağız bunun sonu yok dedi
Sorumsuz bir adamdan olmaz falan dedi
Seviyorum derken nasıl gidebilirler ya
Ben de öyle dedim ama tek taraflı olmadığını biliyorsun dedi
Mantığını seçti..
Uzak durmak gerekmiş en düzgününden bile
HAyır tabii ki
Yaşı da genç
İkimiz sen pkuyoruz
Biz bu hayatı seçtiysek çalışmalıyız dedi
Aile, şehir hepsi bir neden bana hak vereceksin dedi ama şehirlerimiz yan yana
Bir de ufaktan benim ailemin muhafazakar olduğunu biliyor
Hepsini düşünmüş herhalde işte
Teşekkür ederim
Sorumluluk almak istemedi kaçmayı tercih etti
Cevap
6Cevap
Türkçenin arasına sıkıştırılmış yabancı kelimelerin Türkçe karşılığı mı yok işkence yöntemi olarak kullanıyorsunuz. Bazı insanlar geleceği görebilir erkenden kaçar sorumluluklardan normaldir.
Bombadır çok olsa sevgi bombardımanı sevgi bombası falandır 🙄
Ben de karşıyım buna fakat en kısa haliyle belirtmek istedim genelde böyle kullanılıyor. Yeni öğrendim hatta. Haklısın bazı insanlar kaçarlar..
Yalan dolan iyi rol yapmış pezewenk arama sorma sakın yok say unut gitsin.
Çok yalvardım ya gururumu yok saydım
Sen çok gururlusun diyor bir de bana
Neyse sorumluluk almak istemedi...
Kimseye yalvarma sktrsn gitsinler giden başkasını bulur kalan kendini..
Haklısın
Umarım bir gün iyi ki gitmiş diyebilirim
sen mutlu ol diye senden vazgeçmiş bende yapmıştım ama mutsuz oldu boşandı bir çocuğu ile ortada kaldı şiddet gördü
Ben ona benim adıma karar verme dedim o kadar şey söyledim
Çabaladım ama benim gibi sorumsuz adamdan olmaz dedi
Hayır tam tersi
Sanki birbirimiz için doğru kişiydik
Ama bizi burası yorar dedi
Ya seven insan neden beraber aşmak istemez ki
Neden kaçar
Neden mantığını öne sürer
Asla akıllanmıyorsunuz büyük sözü dinlemiyorsunuz hep aynı hikaye aynı son yazık
geçmiş olsun gel teselli edelim seni milletçe...
Seni maddi anlamda mutlu edemeyeceğini düşündüğü için aşkı bitirmiş sorumluluktan kaçmış
Maddiyat nerden çıktı
sebeplerden bitanesiydi aklımdan bu geçti
seni aldatıyor muydu?
Konuşmak istemiyordur ya da exiyle barismistir
soruya alt yazı geç bi hanım abla
Çocukla baya iyi anlaşıyorduk ama beni hiçbir şey demeden terk etti. Sonra pişman olup geri döndü. Şans verdim yine aynısını yaptı. Bu sefer karşına çıkmayacağım ama ikimiz için de zarar dedi. Seninle konuşmak çok güzel ama bunun sonu yok dedi. Mantıkla ilerlemek gerektiğini söyledi. Sorumsuz olduğundan bahsetti. Okulu geç biteceği için bekletmek istemem kimseyi dedi ama bunun sorun olmadığını açıklamak için çok uğraştım. Seviyorum diyerek gitti
Evet duygularından Eminim ama bir yandan seven insan bunları yapmaz yani
Nasıl bırakabilir gözden çıkarabilir ki
Bi yerden tanıdık geldi 🥲🥲🥲
Niye böyleler ya niye
Pişman olur ama ne kadarlık ilişkindi
Başkasını bilarak
Love bombing ne ki
İlk başta ilgi gösterip gayet iyi giderken, çekip gitmesi
Anladim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?