Arkadaşlarımın hepsi evlendi, eskisi kadar görüşemiyoruz artık.. Kendimi yalnız hissetmeye başladım. Herkeste baskı yapıyor.. Birisi var mı? Ne zaman evleniyorsun? Evlilik ne zaman? Evlilik de evlilik.. Evlenmek için de evlenmek istemiyorum.. ama hayat oraya doğru itiyor maalesef ve bu durum canımı sıkmaya başladı çünkü sürekli birileri birisiyle tanıştırmak istiyor, olmayacağını bildiğim halde kırmamak için görüşüyorum ama yok ısınamıyorum belki de gerçekten alnımız da biri yazıyordur ve sadece karşılaşmayı bekliyoruzdur. Bu ara ciddi ciddi düşünmeye başladım bunları, çünkü bir gün sinirlenip anlaşamayacağım birisine evet diyip bir yola girmeyi istemiyorum.. ve doğru kişiyi de nasıl bulacağımı bilmiyorum? Benim için doğru kişi namazını kılan, sigara alkol kullanmayan, iyi kalpli birisi.. yoksa aramayı bırakıp zamana mı bırakmalıyım? ya da mantık evliliği mi? Hiç evlenmesem pişman olur muyum? Bir sürü soru var işte böyle, siz birisini cevaplasanız yeter, şimdiden teşekkürler..
Sorum şu bu kişiyle karşılaşınca nasıl doğru kişi olduğunu anlarız?
Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. BU ÇOK YANLIŞ bir DÜŞÜNCE TARZI , bu düşüncelere kapılırsan bu zaman ÇOK BÜYÜK HATALAR YAPABİLİRSİN DİKKATLİ OL ! Artık kadınlar güvenilmez insanlar bu zamanda. Hayat seni hiçbir yere itmiyor sen kendin görmek hissetmek ve düşünmek istediğin şeyi düşünüyorsun ve o yöne gitmek istiyorsun? DOĞRU insanı zaten tanımlamışsın EVET DOĞRUyu biliyorsun bencede TAMAM fakat ahir zamanın sonuna doğru giderken artık kadınlarda büyük bozulma yamulma kibir ukalalık güvenilmezlik var DİKKAT !
Mantık evliliği ÇOK YANLIŞ bir şey , sevmediğin biriyle evlenirsen ileride ÇOK PİŞMAN olursun. Doğru kişiyl ekarşılaşınca zaten bunu san aiç sesin söyler bunu burada yorum yazan kims esöyleyemez ve bilemez?Doğru için = senin tarif ettiğin özellikler + gözü senden başkasını görmeyen , sana sağdık , kafasına göre takılmayan senle ortak karar alan ya da sana danışan vs senin onu düşündüğün gibi o da seni düşünen , senin sevdiğin kadar+ o da seni seven sayan saygı duyan ve bunu görüp hissedip farkettiğin biri olmalı. Bu ülkede bu zamanda bu kadar PARAYA tapan kadınların arasıdan bulurmusun? çoook araman lazım.. ve kendini zengin GÖS-TER-ME ozaman buülkede etraftaki kadınların çoğunun gerçek yüzünü görürsün! Hatta paran yok diye seni adam yerien koymayanlar satanlar görmezden gelenler, para olunca nasıl canım cicim yapıyorlar , nasıl onlar karaktersizce aşağlıkca senin peşinden koşuyorlar farkedip şahit olursun vs vs.. evlilik oyuncak değildir , yanlış yaparsan hayatın mahkeme koridorların sürünerek avukatlarla uğraşarak geçer , "süresiz nafakalar" vs vs etrafta bu konudan şikayet edip hayatı kararan erkeklerle dolu araştır (çoğu çakal kadın kendisini eski eşinden nafaka ile maaşa bağlayıp evlenmeden maceralarla onla bunla takılıp tatlı hayat yaşamayı seviyor artık dikkat!). Bu ülkede dini imanı olmayan ve kafasına göre takılan erkeğini takmayan özgür kız kafası yaşayan biriyle evlenme hatası yaparsan git boğaz köprüsünden atla daha iyi.. uğraşıp durursun çok örnek var etrafta, hayatta soğursun, dertsiz başınadert alırsın.
Hatt aben san aimam nikaıhı yapmanı ama resmi nikah yapmadan bir süre belkid euzun sür eböykle yaşayıp kadını sadakatini SEN ÖLÇMENİ öneririm ! :-) çoğu kabul etmez resmi nikah isterle rçünkü ALLAH'a inanmıyorlar.. ALLAH'ın nikahına hiç inanmıyorlar ama medeni belediye nikahına inanıyorlar çünkü nafakar var ! buna dikkat !
herneyse sonuçta doğru insanı yukarıda tarif etttim (bence) sanada mantıklı gelir.. onu ara , inşallah bulursun.. ben bulamadım.. ama ALLAH'tan ümit kesilmez ! olmuyorsa bir sebebi vardır ALLAH başına bela gelmesin diyede bazen nasibetmez.. iyidir. Bizim hayr sandığımız şer , şer sandığımız da hayr olabilir , ALLAH bilir biz bilemeyiz. Aramaya devam et. . erkeklerin hep ayakt aolması ve hep çabalaması gerekiyor.. böyle12 Yorumla
Soran+1 yılZamanınızı ayırıp yazdığınız için çok teşekkür ederim. Yazdığınız çoğu şeye katılıyorum ama katılmadığım yerlerde var.. Güvenilmez olan sadece kadınlar emin olun erkeklerde var. Sadece kadınları söylersek haksızlık ederiz. Evet dediğiniz gibi ahlaksızlık çoğu kişide mevcut bunların arasından doğru kişiyi bulmak da o kadar zor.. inşallah nasibimiz de vardır diyelim en iyisi..
Yazınız hakkında diğer katılmadığım yer ise sadece imam nikahı kıyılması.. Bunu ben de kabul etmem, ülke de kanun var (hala varsa tabii).. Bu yüzden resmi nikah olmaması düşünülemez.- +1 yıl
Ben resmi nikah yapMA demedim = "ama resmi nikah yapmadan bir süre belkide uzun süre böyle yaşayıp" .. dedim. Bu zamanda kadınlara dikkat etmeni öneriyorum sana çok ciddi şekilde !
Etrafta çok kötü örnekler var TVde sağda solda duyulan görülen.. artık kadınlara çok fazl aimkanlar ve güç verilmiş durumda. Bunu Küreselciler yapıyorlar.. günümüzde kadınlar tek taraflı olarak destekleniyor ve erkeklere karşı destekleniyorlar hukuki olarak ! dikkat et..
Küreselciler konusu apayrı derin uzun ve beyin yakan bir konu.. Türkiyede kadın erkek savaşı çıkartılmak isteniyor ve bu amaçla Küreselciler tek taraflı olarak kendi yandaşlarına sürekli kadınları desteklettiriyorlar. Bugün sen düşsen sokakta "yandım bittim yardım edin" desen pek kims ebakmaz ama aynısını bir kdın söylese "yandım bittim yardım edin" dese tüm sokaka toplanır herkes elinden tutar herkes yardıme der.. Yeni dünya düzeninde erkekleri 2. ssınıf vatandaş yapma projesi hayata geçiriliyor. Bu konulara yabancıysa bu anlattıklarım delice komik mantıksız gelebilir ama TVyi açık dikkat edersen artık tV bile sadece kız çocukları oynatılıyor reklamlarda.. bundan sonra dikkat le bakarsın ve görebilirsin.. Bu çok farklı ve derin bir konu "Küreselciler" konusun buuarad kesiyorum.
neyse.. Bence sen medeni kanunu değil kendini düşünderim ben sana , bu gün etraf yukarıda yazdığım gibi süresiz nafaka ve ile mahkemele koridorlarında sürünen ve kadından darbe üstüne darbe yiyien erkek hikayeleriyle dolu.. araş tır diyeceğim ama için kararmasın :-) .. bence böyle
son karar senin , seçim seni.. hayat senin.. istersen dene ve gör
En İyi Cevaplar
+1 yılEvleneceğin insanı seçmek gerçekten hayattaki en zor karar. Özellikle de yaş ilerledikçe. Sanırım giderek kriterlerimiz çoğalıyor ve seçenekler de azalıyor. Ayrıca klasik tavsiyedir ama evlilik kararını birine kör kütük aşıkken asla alma. İlişkine zaman ver mutlaka. Partnerinle mümkün olduğu kadar evlilik provası yap. İyi günde kötü günde birbirinize karşı nasılsınız gör. Ama filmlerin dizilerin empoze ettiği o yüzde yüz de uyum ve sonsuz aşk peşinde de koşma. Öyle bir evlilik henüz görmedim şahsen.
Hayattaki hiç bir şeyin olmadığı gibi evlilik de kusursuz olmaz. Bekarlık gibi evliliğin de artıları eksileri var fikrimce. Hayatta elde ettiğimiz her şey gibi evlilik de emek isteyen bir şey. Herkes evlenmek zorunda değil. Gerçekten evlenmek istiyor musun önce kendinden emin ol. Bu konuda hiç bir baskıdan etkilenmeden hayatını ve ilişkilerini akışına bırak. Kısmetse olur kafasında yoluna devam et. Yolun açık olsun.
21 Yorumla
Soran+1 yılYorumunuz çok güzel, çok değerli benim için.. Zaman ayırıp yazdığınız için de çok teşekkür ederim. Evet muhtemelen ben de dediğiniz gibi yapacağım ama çevre baskısı yüzünden geç kalmış hissi oluşuyor ve acele karar vermek de istemiyorum.. Kısacası hep doğru kişiyi bekledim birkaç tane doğru kişi sandığım oldu ama içlerinden birisi karşı cinse güvenimi komple sarstı sağ olsun.. Bu yüzden yaklaşık 5 yıldır da kimseyle görüşmeme kararı aldım, işime odaklandım.. kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bazı şeylerin zamanının geldiğinin ben de farkındayım ama ha diyince de olacak bir şey değil.. Bir kişi var görüştük, kız beni seviyormuş zaten ama ben sevemedim bir türlü sevmeye zorladım kendimi ama olmuyor.. buluştuğumuz zaman sürekli şu soru aklımda mutlu olabilir miyim acaba? Hani onunla evlensem bile saygısızlık etmem asla mutlu ederim ama bu sefer kendi mutluluğumdan vazgeçerim, sevmiyorum çünkü.. Neyse çok dolduğum için uzatıyorum kusura bakmayın.. tekrar teşekkürler
+1 yılBu hayat senin hayatın insanların sorularına kulak asma derim. Öncelikle herkesin bi karanlık yüzü vardır yani belli olmaz en iyi dediğinin bile altından bir batman b*k çıkar. Köyden evleneyim dersin karpuzcuya kaçar şehirden evleneyim dersin iş yerinden biriyle aldatır kendim de bir kadınım ama zaman ilerledikçe insanlar kötüleşiyor veya haketmediklerimizi yaşadıkça kötüleşiyoruz. Onun için sana diyeceğim o ki kimsenin evlen lafına kulak asma çok pişman olursun. Doğru kişi olduğunu anlama mevzusunda ise anlayamazsın. Yani ben öyle düşünüyorum. Çünkü bu zamanda herkes çok iyi rol yapıyor. Kimin ne olduğunu anlayamayız. Güvenirsin bi bakarsın hayatini mahvetmiş... Bizi de zaten en güvendiklerimiz yıkmadı mı?
00 Yorumla
Evleneceğin kişiyi tanımazsın sen zaten onu gördüğünde zihninde direkt evlenilecek insan diye kodlanır. Tanımaya çalışırsan evlenmezsin.
31 Yorumla
Soran+1 yılSon cümlen çok doğru, en son konuştuğum kız avukattı güzeldi de.. ama konuştukça birbirimizden o kadar farklıydık ki anlaşılıyor hemen olmayacağı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 268,2b cevap paylaştı.
u +1 yılZamanla tanırım ben
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 333 cevap paylaştı.
+1 yılİlk okurken pembe biri yazmış sanmıştım sonuna gelince kim yazmış diye bakınca mavi olduğunu anladım. Erkeklerinde bu baskıya maruz kalmaları ve senin de bunu dert etmen şaşırttı beni. Sadece kızlara bu baskı yapılıyor sanıyordum. Ama aynı dertten muzdarip olarak söylüyorum kasma kendini. Ben iyi mi yaptım bilmiyorum ama istemediğim biri ile olmaktansa belki 40 45 yaşımda hayat arkadaşım karşıma çıkar bilmiyorum ama doğru kişi ile yollarımın birleşmesini isterim. Hayat 30 ila 40 arasında değil evlilik ve hayat arkadaşı ilerde daha çok lazım. Şimdi görüyorum erken evlenen arkadaşlarım çoçuğu olan arkadaşlarımın %80 i aldatılıyor ve çocuk olduğu için içine atıp boşanmayanı ya da boşananı var. Yani aslında bu süreçte muhtemel bir boşanmayı ıskalıyorsun. Önemli olan içine sinen ve seninle ömür boyu yürüyecek birini bulmak. Yoksa evlenmek kolay bulursun illa ki birini. Sen kulak asma sevmeyi ve sevilmeyi bekle karşılıklı sevgi olmadan evlilik mantıkla yürümez.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. Evleneceğin kişiyi tanımak istiyorsan ilk önceliğin o kişinin ailesini bakmak olmalı.
Ne demişler armut dibine düşer
Birde hani vardır ya daha ilk görüşte için ısınır kanın kaynar hani için kıpır kıpır olur işte o zaman tamam dersin beklediğim kişi bu31 Yorumla
Soran+1 yılÇok doğruu, ailesi de önemli
+1 yılNasibin seni bulur merak etme. Bende sinir oluyorum bu baskıya . Doğru sanırım yaşın. Ben 23 yaşındayım evlenmeyecek misin diye soruyorlar. Değişik insanlar kafaya takma. Benden daha çok evlenmemi istiyorlar. Ben bu kadar acele etmiyorum
28 Yorumla
Soran+1 yılBen de arkadaşlarım evlendikçe bu soruyu sormaya başladım kendime.. Evlenmezsem pişman olur muyum diye.. ama karşı cinse güvenimi de kaybettim birisi yüzünden. Şimdi de kendimi evlenmek zorunda kalmış gibi hissediyorum ya da öyle hissettiriyorlar. En sonunda beni seven birisine tamam diyip sonradan da pişman olmak istemiyorum, bilmiyorum arafta gibiyim işte
- +1 yıl
Sakin böyle bir hata yapma derim. Akışına bırak. Birinden hoşlanırsan da usulünce açıl. Beni kabul etmez istemez diye düşünme. Sen şansını dene. İçine kapanma. İnce bir çizgi var ona dikkat etmen gerekiyor sadece
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Ne demek. Sakın reddederse bir kızda hayata küsme. Evet üzebilir ama hayatının sonu değil. Tecrübe edinmiş olursun . Bir kadına nasıl yaklaşacagıni daha iyi öğrenirsin
- +1 yıl
Pardon bu aralar çok dargınım ve beynim çok dolu. Okuduğumu anlayamamışım
Soran+1 yılKırmak için söylemedim, yanlış anlaşılmasın.. Olabilir tabii insanlık hali 🙏🏻
- +1 yıl
Teşekkür ederim anlayışın için. Bu aralar kafam çok dolu her yere yetişmeye calisiyorum. her şey üstüste geliyor. Okuduğum şeyi de anlayamıyorum. Beyni yoran bir işimde var.
Soran+1 yılRica ederim, Allah kolaylık versin😊 burada bunun için sakinleştirici terapi ya da nefes egzersizleri uygulayabilirsin odaklanmanı da sağlıyor.. ben birkaç kere denedim çok etkisi olmadı ama 😂 belki sende işe yarayabilir en azından kafanı boşaltmış olursun
+1 yılHayatta ilk defa gördüğün kişiyi kalbine soracaksın kalbinde bir ısınma varsa onunla yola çıkacaksın kalbinde bir uyarı o kişiye dair bir tuhaflık olduğuna dair his varsa ondan uzak duracaksın bundan daha muazzam bir ölçü olamaz
22 Yorumla
Soran+1 yılBir şey seziyorsan.. dediğin gibi illaki bir şey çıkıyor zaten
- +1 yıl
Aynen öyle
Kalbini takip et sen
+1 yılBir şekilde belli eder diye düşünüyorum. Kendini bozmadan aynı şekil devam eden kişidir. Sevmediğin şeyleri yapmayan, senin için gözünü karartacak kişi
12 Yorumla
Soran+1 yılKendini bozmadan aynı şekilde devam eden kişi.. daha güzel bir tanım olamazdı
- +1 yıl
Aynen. Öyle bir kadın bulursan nikahı bas 😎
- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılArtık kimseyi tanımaya tahammülüm ve istegim yok artık yorucu geliyor saçma sapan insanları tanıdıkça
21 Yorumla
Soran+1 yıl++++Katılıyorum
Seninle aynı durumu bende yaşıyorum 😂 nasıl tanırım zamanla diyebilirim ya buna.
18 Yorumla
Soran+1 yılYaşamayan yoktur emin ol 😂 kültürümüz de var çünkü.. evlenene kadar rahat bırakmayacaklar
Soran+1 yılEvet gerçekten acele karar verilecek konu değil.. Kendimden örnek vereyim çok üstüme gelinirse sinirlenip tamam evleniyorum derim ama sonunda kesin pişman olurum.. Bu yüzden bu süreçte sakin kalmayı başarabilmek de çok önemli 😂
Soran+1 yılBu işin kadını erkeği yok, ömür nafaka vermeye mecbur edilen erkek de görüyoruz.. yanlış kişiyle evlenip bir süre sonra şiddet gören kadın da.. Sonuçta bizim kararımız kiminle evleneceğimiz, çevremizdeki kişilerin bu kadar baskı kurup söz sahibi olmasını istemiyorum, bunu söylediğimizde ise küsüyorlar.. şaka gibi
Soran+1 yılAynen öyle.. çünkü kendi hayatlarında mutsuzlar, bir şeyleri başaramamışlar.. bu yüzden hayatlarımıza karışma ihtiyacı hissediyorlar.. Haklılık payları var ama bu baskı kurarak olmamalı kesinlikle
+1 yılEnerjileriniz uyuşuyorsa çekim varsa ve kriterlerine uymuyorsa doğru kişidir
12 Yorumla- +1 yıl
Uyuyorsa
Soran+1 yılSorun orada artık kimseyle uyuşmuyor 😂
+1 yılZamanla her şeyine dikkat ederim çevresine sorup soruşturum
11 Yorumla
Soran+1 yılTanıdıktan sonra söyledikleri teyit etmek için olabilir, evet
Zamana bırak algılarını aç sadece karamsar olma. Elbet o kişi gelip seni bulucak. ya da sen onu. Ama unutma ki hiç bir zaman birini tam tanımış olmazsın. Çok baskı yaparlarsa gayım ben de gül geç 😂 takılma etrafa boşveeer
11 Yorumla
Soran+1 yılGüzel fikir teşekkürler 🤣🤣🤣
+1 yılAynı evde yaşamaya başlayınca tanırsın
Gerisi yalandır10 Yorumlaİki üç tane biliyorum ama bana kalsın piyasa olmasın
10 Yorumla
+1 yılsizin gibi evlenme meraklısı erkeklerden nefret ediyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılBu sizin sorununuz.. beni ilgilendirmiyor, neden belirtme gereği duyduğunuda anlamış değilim, evlenme meraklısı olmadığım gibi yazdıklarımı okumuş olsaydınız anlayabilirdiniz ya da en azından empati kurabilirdiniz. İyi akşamlar dilerim
evlenmeden önce baya bi vakit geçirmek gerekiyor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 812 cevap paylaştı.
+1 yılHissediliyor diye düşünüyorum.
Evlenmek içinde evlenme tabi..
Nasibin karşına cıkacaktır🌸00 Yorumla Kavga ederek , olumsuz durumalarda nasıl davranıyor bakarım, etrafındaki insanlarla iletişimi nasıl...
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı. Beni her zaman anlayan, hep iyi gelen birisi.
22 Yorumla
Soran+1 yılUmarım öyle birileriyle denk geliriz ne diyelim
- Aşk İlişkileri konusunda 859 cevap paylaştı.
+1 yılHiç tanıma daha iyi :)
12 Yorumla
Soran+1 yılAra sıra aklıma gelmiyor değil 😂
- +1 yıl
Kardeş insanlar 15 - 20 yıllık eşini bile tanıyamıyor , sen nasıl tanımayı düşünüyorsun? Unutma ki insanoğlu kapalı kutudur
Gizli Üye(36-45)+1 yılKırmak istemediklerini kıracaksn onhakde ya da sadece görüşüceksin niye oldu niye olmadı kafasına girme
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNasibin geldimi zaten bir anda oluyor
31 Yorumla
Soran+1 yılOrası öyle tabii ki
+1 yılYaş kaç kardeş
21 Yorumla
Soran+1 yılBugün 29 oldum
Gercekten bi anda karşına çıkar ne olduğunu şaşırırsın bir anda oluverir bakarsın nasip kısmet
00 Yorumla
+1 yılArtık kimseyi tanıyacak mecalim yok
11 Yorumla
Soran+1 yılAynısını diyordum ama yaşın 30 a gelince mecbur bırakıyorlar
Tanıma 😂 kafan rahat evlenip başına dert mi alcan
13 Yorumla
Soran+1 yılAynı düşüncedeyim ama herkes ağız birliği yapmış gibi evlen de evlen.. Sıktı artık gerçekten, hem evlenip kurtulmak istiyorum hem de yanlış evlilik yapmaktan korkuyorum.. aman neyse öyle işte
Bilen söylesin
11 Yorumla
Soran+1 yılBekarlar pusuda 😂 bilen söylesin artıkk
- Aşk İlişkileri konusunda 409 cevap paylaştı.
+1 yılTanıyamazsın.
14 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
- +1 yıl
İnsanları tanımak mümkün değil.
Soran+1 yılBoşa uğraşmıyım o zaman, teşekkürler
- +1 yıl
Ne demek.
+1 yılBu zamanda çok zor
11 Yorumla
Soran+1 yıl+++ katılıyorum
+1 yılkonusarak