Şimdi bu tip sorular genelde insanlarla bir ayrıcalık çıkarıyor parayı evin ücretini kim yönetsin parayı kim yönetsin yani böyle şeylere gerek yok mesela evi geçindirmek sorumluluğu en fazla erkeğin üzerinedir ya mesela kadın doğum yapar çocuğu olur çocuğuna bakmak ister çalışacak durumu olamaz ama kimse gidip de kadına sen niye çalışmıyorsun demez, ama erkek çalışıp evine para getirmezse erkeği derler ki sen ne biçim adamsın niye karına bakmıyorsun çoluğunu çocuğuna bakmıyorsun diye hesap sorarlar.
O yüzden evin gelirini gideririm alışverişine erkek üstlenmelidir ama orta para kazanılıyorsa orada harcanabilir ihtiyaç dahilinde birbirine yardımcı olunabilir zaten evlilik bu demektir yani o üstün olsun bu olsun değil. Ama herkesin sorumluluğu olduğu yerler Bir tık daha fazladır
Bence Evlilikte parayı kim yöneteceği, çiftin kendi karar vermesi gereken bir konudur. Kesin bir cevap yoktur ve her çiftin farklı ihtiyaçları ve beklentileri olabilir. Bazı çiftler, parayı ortak bir şekilde yönetmeyi tercih eder. Bu durumda, gelirler ve giderler birlikte takip edilir ve kararlar birlikte alınır. Bu yöntem, çiftlerin ortak bir hedefe doğru birlikte ilerlemelerine yardımcı olabilir. Diğer çiftler ise, parayı ayrı ayrı yönetmeyi tercih eder. Bu durumda, her eş kendi gelirini ve giderini yönetir. Bu yöntem, çiftlerin kendi finansal hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olabilir.
Eğer gerçek bir erkekle birlikteyseniz tabi ki erkek yönetmeli. Kadınlar genel olarak paradan anlamaz. Borsa, emtia, fon, kripto para, ev, vesaire kendi bilgi birikimim varken parayı asla bir kadına yönettirmem. Kadın bir de doğası gereği kıyafet ve benzeri şeylere ihtiyacı olmamasına rağmen alır, parasını çarçur eder.
Bence kimin eli daha sıkı ise o yönetmeli diye düşünüyorum ben. Eğer kadın parayı çar çur eden biri değil ise kadın bakmalı sahip çıkmalı paraya. Çünkü erkek genelde çalışıyor tüm evin ihtiyacını falan kadın karşılıyor o yüzden bence kadının elimde durması gerekir para her zaman. Boşuna dememişler yuvayı dişi kuş yapar.
İç işleri bakanı kadındır. Ev içi harcamalardan kadın sorumlu olmalıdır. Dış işleri bakanı erkektir. Hane dışı harcama kalemlerinden erkek sorumlu olmalıdır. Ama iki taraf da birbirine karşı şeffaf ve dürüst olmalıdır. Karı koca arasında gizli saklı iş olursa o evlilikten zaten hayır gelmez
Bence Kadın Yönettiği zaman Birşeyler Sahibi Olunabiliyor Öbür Türlü Erkek Daha Riskli Yatırımlar Yapabilir Gibime Geliyor Zaten Ankette Kadın Açık Ara Önde
Eşit yönetilmeli aksi halde o evlilikten hayır gelmez.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ya bunuda mı cinsiyete döktünüz arkadaş ne alaka🙄 kimin yönetici vasfı daha baskında ve matematiği hesaplamaları daha iyiyse o yönetsin. Şu cinsiyetçi yaklaşımdan ne zaman vazgeçilefek gerçekten çok sıkıcı 😤
Sadece İnsanların Ne Düşündüğü Çok Takılma Sonucunu Merak Ettiğim bir şey Cinsiyetçi Bir Yaklaşım Değil Görüşler Ve Fikirler Önemli Olan Ortak Elbette Yönetilir Ama Erkek Ve Kadın Olarak İki Şıklı Bir Görüşü Merak Ettim Ortak Zaten Genel Bir Kavram Evlilik Zaten Ortak Bir Yaşam.