Gizli Üye(30-35)1 yılErkege aittir. Kadinda istiyorsa ya da biraz gerekliyse destekte bulunabilir. Kadin calismiyor da olabilir. O zaman da zaten ev isleri, evin ekonomisi mutfak alisverisi, kiyafet vs derken aslinda evin ekonomisi de biraz kadina bakmis oluyor. Calismayan kadinda evdeki isleri hallederek, ayagini yorgana gore uzatarak destek olmus oluyor. Ablam doktor vakti yok. Bakiciya ayri para gidiyor, yemekler zaten genelde ya hastaneden ya disardan oyle para gidiyor. Calismayan kadin destek olmuyor gibi gozukse de bakici parasi, yemek parasi, temizlik parasi vs derken nerdeyse 50 bin lira kadar destek olmus oluyor (merak edip ablama gore hesaplamistim ama oldu biraz bu hesaplamaya. Simdi belki daha da fazlalasmistir) kadin calissa da calismasa da destek olmus oluyor zaten.
Ama evin gecimi erkektedir daha cok. Kadin hamileyken falan birakmak zorunda da kalmis olabilir. Lohusalikta zaten işte olamaz. Kadin her zaman destekte veremez biyolojisi geregi. O yuzden erkegin bu konuda ustunlugu daha kıymetli.
Ama dedigim gibi destek olabilir kadin. Kadin erkege maddi destek olur, erkek kadinin ev isi gibi sorumluluklarina destek olur. Birbirilerinin yukunu ala ala yurutebilirler. Ya da geleneksel olarak erkek gecimi saglar, kadin ev icindeki iskeri saglar oyle yürür. Ama calisan kadinin masrafi daha cok oluyor gibi gozukuyor bana. Surekli bir gider var.
Cocukta olunca daha fazla oluyor bu. Cocugu annene dahi baktirdan o kadininda emegini vermek lazim, bedavaya olmaz. Elin bakicisina gelince para verip, anneye gelince vermemek olmaz vs. Kazanilan kadar gittigi durumlarda cok oluyor kadinlarda. Ablam isinin zorlugu da geregi tamizligi falan da yaptırıyor. Cocuklar zaten bakici+kres okulla buyuduler. Aksam desen yemek vs de yok. Kadin ameliyat, hastalar derken yogun bir gun geciriyor. Nobete gittiyse falan zaten evde degil. Calisan eve para getiren kadinin da hesabi kitabi, buna alismak ayak uydurmak baska oluyor. Ev hanimina ayak uydurmaya benzemez.
Geleneksel kadin rolu bekleyen eve gelince yemek hazir olsun, kiyafetler hazir olsun diye kafa yapisina sahip olan bir erkekseniz calisan kadina bulasmaniz pek dogru olmaz. Enistemin annesi de emekli hemsire. Enistem aliskindi, evde annenin olmamasina, nobete gitmesine, bazen evde yemek olmamasina disardan yemege, baskalariyla buyumeye falan adam aliskin cocukluktan beri. O yuzden oyle bir kafa yapisi yoktu evlendiginde. Anneden aliskindi zaten ablamin hayatina, rutinine.
Ama sizler ev hanimi bir anneyle, bir duzen icinde buyuduyseniz, her seyiniz onunuze geldiyse calisan kadinin hayati, sunduklari ya da sunamaklari beklentinizi karsilayamayabilir. Ev hanimi annenizin performansini calisan esimizden beklemek absurt olur. Genelde bu tarz erkeklerin calisan kadinla evlenince afalladiklarini gozlemliyorum sonra tartismalar çıkıyor cift arasinda.
Benim annem her seyi yapardi deniyor karisina ya da ev isleri paylasmak konusunda sıkıntı cikiyor cunku anne ev hanimi oldugu icin erkek o vakte kadar ev isleriyle, yemekle ilgili hicbir sey yapmamis oluyor bunun catismasi olabiliyor cift arasinda.
Enistem zaten calisan anneyle buyudugu icin bir yastan sonra mecbur kendine yemek hazirlamak, kiyafetlerini yikamak gibi becerileri edinmis. Simdi de ablamla o yuzden zorlanmiyor, gocunmuyor da.
Ama el bebek gul bebek bir annenin elinde buyuduyseniz calisan kadinin hayati agir gelebilir ve beklentilerinizi karsilamayabilir. Sadece eve gelecek parayi dusunmeyin bu konuda. Hayatinizin duzenini, cocuklarinizin nasil buyuyecegi, erkek olarak ev isi yemek yapar miyim, cocuklara bakar miyim bu sorumluluklari alır miyim vs hepsini dusunerek hareket etmenizi oneririm.
Erkekler duz mantik oldugu icin sadece gelecek parayi dusunuyor ama gerisini detay kismi da dusunmenizde fayda var. Sonra surekli esinizle catisma ve kavga yasarsiniz.
Calisan annenin elinde buyumediyseniz calisan kadinin hayati, istekleri, sizden beklentileri size farkli, agir ve bu kadin ne cok sey istiyor gibi gelebilir. yok camasir makinesini calistir, yok aksama corba yap, yok cocuklari kresten al, yok cocuklarin odevi yaptir vs gibi istekler agır gelebilir size ya da alisik olmadiginizdan, hayalinizdeki evlilikte eve gelip 2 80 uzanmaksa hayal kirikligina ugrayabilirsiniz.
Eger bunlari goze aliyorsaniz, hayatin tum sorumlulugunu paylasacak cesaretiniz varsa calisan kadinla evlenin. Sadece gelecek parayi dusunmeyin. Calisan kadin parayla geldigi gibi baska sorumluluklarla da gelir ve bu sorumluluklari sizde illaki hayat duzeninde paylasmak ustlenmek zorunda kalirsiniz.
Eger buna gozunuz almiyorsa ev kiziyla evlenmeniz daha makul olur.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Evlilikte ekonomik sorumluluk tamamen çiftlerin anlaşmasına bağlı bir konu. Geleneksel olarak erkek geçim yükünü üstlenir gibi bir algı var ama günümüzde bu durum değişti ve artık çoğu evlilikte her iki taraf da katkı sağlıyor. Önemli olan, kimin ne kadar kazandığından çok, ortak bir denge kurup yükü paylaşabilmek. Eğer biri daha fazla kazanıyorsa, diğerinin farklı alanlarda katkı sağlaması da mümkün. Sonuçta evlilik bir ortaklık ve bu ortaklıkta adaletli bir düzen kurmak lazım. Para yüzünden güç savaşına girmek yerine, iki taraf da elinden geldiğince destek olursa, hem maddi hem manevi anlamda daha sağlam bir ilişki ortaya çıkar.
00 Yorumla
Para & Ekonomi konusunda 304 cevap paylaştı. Dinen evin reisliği Allah tarafından Erkeğe verilmiştir. Evin geçimini sağlamak erkeğin görevidir. Tabi malum günümüzdeki ekonomik şartlar eskisi gibi değil.
Normalde bu görev erkeğin olması lazım ama malum kazanç, giderleri karşılayamayınca kadın da destek çıkmak durumunda kalıyor. Böyle bir kadına iyi davranın.00 Yorumla
1 yılHangi çağda yaşıyoruz bunun erkeği kadını mı var. İki kişi de çalışıyorsa ikisinin kazancı da evin masrafları için ortak olmalı burada sorulması gereken soru evin ekonomisini kim idare etsin. Bana göre kadın ekonomisinden daha iyi anlar o yüzden ben kazancımın çoğunu eşime veririm artık gerisi onda :)
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu sorunun net bir cevabı yok aslında, çünkü her aile birbirinden farklı. Ailelerde ekonomik sorumluluğu kadının mı, erkeğin mi üstleneceği, tamamen eşlerin ortak kararına bağlı bir durum. Günümüzde çoğu çift bu yükü birlikte paylaşmayı tercih ediyor. 💪
Önemli olan, bu konuda açık iletişim kurmak ve birbirinizin güçlü yanlarına uygun bir plan oluşturmak. Biri daha iyi para kazanıyorsa ya da bütçe yönetiminde daha iyiyse, bu konudaki sorumluluğu üstlenebilir. Evliliğin özünde “biz” olabilmek var; bu yüzden sadece bir kişiye yüklenmektense birlikte çözüm aramak daha sağlıklı olur. Sen bu konuyu nasıl değerlendiriyorsun? 😊10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
46Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yılortaktır bence
10 Yorumla
1 yılİnsanoğlu ilk defa yeryüzüne inip mağaralara sığındığında, kadın ve erkeğin karnı acıktığında güçlü olan erkek çıkıp toplayıcılık ve avcılığını yapıp, gıdalarını mağarasına getirdi, kadın aldı bu gıdaları ve yemek yaptı, beraberce yediler.. Yani demek istediğim insanoğlunun doğasında erkeğin dışarıda, kadının içeride çalışması vardır.. Ne zaman ki kadın da artık iş hayatına girdiğinde, dengeler bozulmaya başladı.. Eski evliliklere bakarsanız eğer çok fazla boşanma ve ayrılma göremezsiniz.. Fakat günümüzde bu dengeleri bozulması boşanma oranlarını ne seviyeye getirdi, hepimiz görüyoruz.
14 Yorumla- 1 yıl
Evet dediğine katılıyorum ama artık kadınlar da çalışma hayatında olmalı değil mi? Sonuçta hayatta her şey bizim için birine ekonomik olarak bagımlı olmak ne derece doğru? bence yanlış! Ama kadın ve erkek rollerinin değişmesi kadının çalışma hayatına girmesi yüzünden değil kadının çalışmasını fırsat bilen kendini erkek sanan evini geçindirmekte “nasılsa karım da çalışıyor her şey ortak olsun “diyen ama ortak olarak evin temizliği vs yandan karışan ufak dokunuşlar yapan erkekler yüzünden ! Yani kadın çalışır çalıştığı kendinedir yine evi çekip düzenler düzen sağlar ama erkek erildir erkek para getirmelidir evin ihtiyaçları oradan karşılanmalıdır
- 1 yıl
Abi saçmalama lütfen. Eski evlilikler kadının maddi gücü olmadığı için devam ediyordu. Günümüzde ise erkek çok arsız. Kadin evde olmayı kabul edince bu kez bebek, yemek, bütün ev işleri 7/24 kadından hiç dinlenmeden yapması bekleniyor. Erkek çalışıyor 8 saat, uyuyor 8 saat, kalan 8 saatte karısından hizmet bekliyor. Dünyada merhametli görünüp erkek insan kadar acımasız olan başka varlık yok.
- 1 yıl
@gmze87 Günaydın, evet dediklerinize kısmen katılıyorum, günümüz artık binlerce yıl öncesinin günü değil.. Görüşünüzü düzgün ve güzel bir biçimde yansıtıp kaleme döktüğünüz için teşekkür ederim.
- 1 yıl
@bhrgln Bu üstte bajsettikleriniz erkekler için.. Adam olanlar bahsettiğinizi yapmaz kardeşim.
Doğruyu söylemek gerekirse erkeğe aittir ev geçindirmek evinde gelirini giderini sağlamak alışverişini yapmak erkeğe aittir kadın da evin düzeninden işte huzurundan herkesin bir sorumluluğu var yani Bu zorunluluk değil huzurlu bir aile için sorumluluk
30 Yorumla
1 yılKarımın maaşı kaç olursa olsun evin sorumluluğu bana aittir. Çalışıyor ve para kazanıyorsa eğer, isterse destek olur isterse olmaz. Sadece parasını çar çur etmesine pek izin vermem. Sonuçta bana bir şey olursa o devreye girecek. O günler için birikim ve yatırım yapmalı.
10 Yorumla
1 yılErkeğe ait hukuken de islama göre de. Kadın kazandığını isterse paylaşır istemezse paylaşmaz kimse hak talep edemez. Kadın çalışmıyorsa bile kocası ona düzenli harçlık vermeli ihtiyaçları için islama göre vicdana göre … ama çalışan bir kadın isterse evin giderine ortak olmasında sakınca yok her şey pahalı o amaçla yardım edebilir etmezse bile sıkıntı değildir ama çoğu kadın bu zaman da yardımcı olmaya çalışacaktır. Ev kiraysa bence yardımcı olsun eşine asgari ücretli ise kocası. Ama memur maaşı var ise 45 falan yardımcı olmasa da olur ben olmazdım memeur eşime yardımcı ama asgari ise yardım ederdim giderler için ama bunu düzenli yapmak zorunda değilsin bir ay vermesin diye sana yüz asarsa sorun çıkarırsa kocan haksız ve yardımlarını kes
00 Yorumla
1 yılEğer taraflardan biri çalışmıyorsa ya da ekonomik olarak daha az katkıda bulunuyorsa, diğerinin bu açığı kapatması doğal olabilir. Ancak, sadece bir tarafın tüm yükü taşıması, uzun vadede ilişkide dengesizlik yaratabilir. En sağlıklı olanı, çiftlerin kendi ekonomik durumlarına göre ortak bir plan yaparak, maddi sorumlulukları eşit ve adil bir şekilde paylaşmasıdır.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılİkisi de bence bu ekonominin içinde olmalı diye düşünüyorum kadın da çalışıyor olabilmeli yani eğer adam bir şey yaparsa kadının hoşuna gitmeyecek insanın ceketini alıp evden çıkacak gücü olmalı Tamamen bir erkeğin eline bakmak doğru değil şu anda bir meslek için kendimi paralamamın yegane sebebi
00 Yorumla
1 yılKutsal inançlara göre erkeğe. Ama bence ortak. Çünkü artık hayat şartları sadece zorlamıyor, her geçen gün pahalılık dur durak bilmeden artıyor. Bırak anne babayı, okulu dondurup çalışmaya başlayan ailesine destek olan evlatlar var. 2. Nas dönemine girildi diyen ekonomistler var. Hala ders alınmadı belli ki.
00 Yorumla
u 1 yılBu konuda diğer kadınlar gibi düşünmüyorum.
Her şey tek başına erkeğe yüklenmemeli, kadınlarda taşın altına elini koymalı.
Kadın evde kalıp çocuğuna bakmak zorunda ise ona diyecek sözüm yok ama.00 YorumlaYorumları okumaya geldim :) yorumum erkeğe aittir. Ancak kadın arkadaşların bazı cevapları şaşırtmadı. İşine geldiği gibi cevap veren çok kadın arkadaş olmuş :))
00 YorumlaErkege aitttir. Fakat ekstrem durumlar olabilir ornegin adamin isi bozulmustu yahut bir donem yavaslamistir kadinin meselgi varsa evden icra edebilecek ama burasi onemli o sekilde destek cikabilir ama ekseriyete bakilirsa erkek idare etmelidir.
00 Yorumla
1 yılAilenin geçimi ve ekonomik giderlerin sorumluluğu kadın erkek eşittir herkes diyor ki kadın erkek eşit bunda da eşit eğer kadın çalışıyorsa geçimi ve ekonomik giderlerden sadece erkek sorumlu olmaz
00 YorumlaValla iki kişi çalışıyorsa ortaktır diye bir şey yok arkadaşlar kadın evin işini yapsın çekip çevirsin bir de eve ekonomik katkıda bulunsun!!! Ben burada bir eşitlik göremiyorum çok pardon ! Kadın kendine çalışır erkek evi çekip düzenler kadın Çalışsa bile evin temizliği yine kadına ait olduğu için erkek de sorumludur
00 Yorumla
1 yılHer konuda estlik naraları atan kadinlar buna kesinlikle erkek diyecektir. İş paraya gelince bir anda eşitlik yok olur. Erkek evin reisidir desen, yok biz neyiz muhabbeti başlar. Evi kim gecindirsinbdeyince erkek, nafakayı kim ödesin, erkek... Önce kadınlar bu ikiyuzlulukten kurtarsın kendini.
00 YorumlaHer iki tarafa da.
Kadin erkek isi diye bir şey yok su an
Yeri geliyor erkek cocuklara bakar
Yeri geliyor kadin çalışır
Aile olmak bambaska birsey bilene.00 YorumlaŞu kişiye ait demek çok yanlış olur çünkü birbirini seven iki insan var ortada ikisi de birbiri için mücadele etmek zorunda.
00 YorumlaAllahu Teala erkeği evin reisi kılmıştır. Erkek yükümlüdür. Kadın evin işlerini çekip çevirir oda isterse.
00 Yorumla
1 yılİslamiyet'e göre evin geçimi, kadının yeme , içme, ihtiyaçları, çoluk çocuğun ihtiyaçları külliyen erkeğe aittir.
00 Yorumla
1 yılSenelerce erkeğe ait oldu hiç iyi yanını göremedik bu yüzden bence biraz roller değişip kadına ait olmalı. Eril ve dişil enerji diye bir şey yoktur.
00 Yorumla
1 yılEli ekmek tutana aittir bana göre, sadece kadın veya erkeğe yüklemek saçma bu tarz büyük sorumlulukları
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHanımefendiler istedikleri lüks gösterişli havalı hayatı yaşamak için sadece zengin erkeklerle aile kurarlar bana da herkese mutluluklar dilemek düşer...
10 Yorumla
1 yılErkek kişisine tabii ki. İslam ne diyorsa bu konuda ben de onu diyorum.
13 Yorumla- 1 yıl
Allah dörde kadar izin vermiştir ancak sizin için hayırlı olan tek eşliliktir buyurur. İslam hakkında bilgin olsun başkalarına öyle laf vurmaya çalış yoksa senin ağzının payını çok rahat verir.
1 yılHayat müşterekse evin geçimi de sadece erkeğin değil, kadının da sorumluluğudur.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 325 cevap paylaştı.
s 1 yılİkisine de aittir, paranın lafını yapan evlenmesin senin paran benim param lafı olamaz
10 Yorumla
1 yılEşime evi yöneten erkektir irade idare erkeğe aittir
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 469 cevap paylaştı.
1 yılİki kişi çalışıyorsa ortaktır adam çalışıyorsa kadına yine ortaktır aslında kadın hesabını bilen biriyse gayet evi çekip çevirir
00 Yorumla ekonomi erkeğe ait, ev işleri, yemek, temizlik erkeğe ait. Bu devirde evlenen erkek enayidir.
00 Yorumla
1 yılErkektır roller degısınce ustunluk savası baslıyor boyle gordum cevremde ıgrenc ılıskıler
00 YorumlaBu çiftlerin arasında anlaşağı bir durumdur. Ama hukuken ve dinen erkeğe aittir.
00 YorumlaIki eşe aslinda yani biri kullağini ve gözünü kapatamaz
00 Yorumla
1 yılDinen erkek. medeni kanuna göre, yargıtay içtihatlarına bakmak lazım
00 Yorumla
1 yılErkeğe aittir. Kadın eğer isterse destek olabilir
00 YorumlaBirlikte bir hayat yaşanmaya karar verdilerse ikiside bir arada hareket etmeli
00 Yorumla
1 yılİslam dinine göre erkeğe aittir. Bana göre ise ortak olmalı. Erkek zor durumda bırakılmamalı.
00 Yorumla
1 yılHer ikiside grcindirebilir sorun yok ama ben calismak istemedigim için gecindiremicem
00 Yorumla
1 yılTabiki kadına erkek evde oturmalı dimi hele hele imkan varsa ortaklaşa asla yapılmamalı
06 Yorumla- 1 yıl
@Philophobia1 Sanırım ters söyledin
- 1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
Gizli Üye(25-29)1 yılErkeğe ait diyenler o zaman erkeğin her hizmetini yapacak yok eğer eşitiz diyen olursa gizli gizli birikim yapmayacak her iki taraf da
00 Yorumla
1 yılGerçeğe bakarsan erkeğe şu anki demokrasiye bakarsan ikisine
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılErkeğe aittir dostum. Böyle saçma sorular sormayın bence
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılErkeğe aittir. Kadinda erkeğin hizmetini yapmak zorundadır.
02 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@_Butlerr_ Evli değilim ama haktan yanayım. Konu ev gecindirme deyince erkek üstlenmek zorundadır diyoruz. Ev işine gelince kadın isterse yapar mecburiyeti yoktur diyoruz. Yok öyle bir dünya yani
1 yılHer iki tarafı da ilgilendirir, erkeğin durumu iyiyse ve kadının çalışmaması konusunda hemfikirse kendi tercihleridir.
00 Yorumla
1 yılHer kes erkekde görür o sorumluluğu ama eşittir her iki tarafta bu sorumluluğu alsa daha iyi olur😊
00 Yorumla
1 yılHem erkeğe hem kadına ait. Tek çalışan varsa o parayı tutmasını çalışmayan da ekonomik alışveriş yaptırmasını bilmeli.
00 YorumlaKadının yeri mutfaktır cart curt muhabbeti yapmak istemem ama bence şartlar uygunsa geliri erkeğin sağlaması bence daha uygun.
00 YorumlaErkek çalışır parayı getirir kadın o parayı döndürür
00 Yorumla
1 yılErkeğe daha fazla yük düşer ama kadın da meslek sahibiyse eğer ve çalışıyorsa 2 taraflı da olur
00 YorumlaErkeğe aittir eşler çalışıyorsa iki tarafta ortak olmalı
00 Yorumla
1 yılErkek yapmak zorunda ama kadında isterse destek olabilir.
00 Yorumla
1 yılGeneli erkeğe ama kadn da çalışıp destek olursa iyi olur bı ekonomide
00 Yorumla
1 yılkadının olmalı erkekler para idare etmesini bilmiyor
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
m 1 yılKadına aitse çocuğu erkek doğurmali
10 Yorumla Erkeğe ait. Kendine güvenmeyen evlenmesin.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılkadına ait olacak hali yok siz ev işi yapıyor musunuzda kadına ait olsun
10 Yorumla
1 yılHer ikisine ortak
10 Yorumlakadına tabiki de böyle soru sorulur mu :D
00 Yorumla
1 yılErkek de ayol bilmen lazım
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 655 cevap paylaştı.
1 yılOrtak ödenmeli
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılTek çalışan varsa ona. İki kişi. Çalışıyorsa ortak
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 732 cevap paylaştı.
s 1 yılKadın da çalışıyorsa ikisine aittir
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 884 cevap paylaştı.
1 yılEve kim para getiriyorsa o
00 Yorumla - Devamını Gör (50)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne