Oğlan Tarafı
Kız Tarafı
Kimseyi karıştırmam
Evleneceğim kişi ile beraber ortak karşılarız
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Geleneksel olanlar vardır ailelere göre, kız tarafı yatak odasını alır, çeyizini yapar, erkek nikahı yapar, salonu alır bla bla bla gibi , ama artık günümüzde bu tarz şeylere gerek kalmadı gibi, istenenler ortak kararla ve kimin gücü onu almaya yetiyorsa alınabiliyor.
Erkeği kızı mı var eşitlik olmalı hani hep dersiniz ya eşitlik diye sanki tek başına evleniyor sonra bir kişiye yükleniyor yazık ortak olmalı erkekte sürekli borç ödesin strese girsin imkanı olan yapar zaten yoksa da el birliğiyle
Sadece erkek tarafına yıkılmasını sevmiyorum. Madem birlikte bir hayat kuruyoruz birlikte üstlenecez bu süreci
Teşekkür ederim
Cevap
48Cevap
Madem eşitlik diyorlar her iki tarafta elini taşın altına sokmalı
Erkek karşılamalı tabi ki de. kız tarafı olmaz. çünkü erkek sorumluluk almalı ve parası yoksa da evlenmemeli zaten. her şeyi kızlardan bekleyenler bile var artık
Erkek karşılamalı ama istisnai durumlarda kız tarafı da bir şeyler harcayabilir zira devir zor.
Evleneceğim kişi ile ortak beraber karsilariz
Hangi tarafın imkan ve şartları daha musait ise o karşılasın.
Ortak olmalı. Kız tarafının kızımın kilosu kadar altın diye absürt şartları olmamalı
valla bence evlenenler ortak karşılamalı evlilik masraflarını
Erkek tarafı tabiki, ben şahsen evlenirsem kız tarafına kurş ödetmem 🤭
Bildiğim kadarıyla bazı şeyleri kız tarafı alıyor çoğu şeyi erkek tarafı.
Beyaz eşya mobilya erkek tarafı alir, kiz çeyizini alir, kinayi kiz tarafı yapar düğünü erkek tarafı yapar, zaten ortada eşitlik var, bunlar müstakbel eşinizle konusulup ortak görüşülmesi gereken konulardır
Karşımızdaki birini işaret ederken sadece bir parmağımız karşıyı, kalan dört parmağımız bizi işaret edermiş. Bu da böyle bir bilgi. Kimin gücü yeterse o işte be amaan
Neden aileler bu masrafa kalkışsınlar ki? Her iki taraf beraber bu işin altından kalkabilir (her ikisinin de çalışması mecbur)
Kız tarafının üstüne az bi yük düşmeli, ağırlık erkek tarafında olmalı. Tabii en önemlisi, aileler lüzumsuz şartlar öne sürmemeli. Sonra o istenen aşırıya kaçılan şartların masrafları, borçlanmalara kredilere dönüşüp evliliğin yıkılmasına yol açıyor.
Kadinlarin eşitlik diye yırtınip maddi herseyde kendini geri cekmesindeki esitsizligi anlamıyorum 😂😂😂
Erkek tarafı herşeyi karşılar diye bir algı var fakat bu çok yanlış çünkü iki tarafta yaşayacak neden sadece erkek tarafı karşılasınki her iki taraf ödemeli kesinlikle 😁
Kadınlar karşılamalı
Zaten yakında evlenecek erkek bulamayacaklar
Ortak olmuyosa evlenmenin manası yok... Madem bir yola başkoyuluyo o yoldaki her şey ortak olmalı... Erkeği yoluncak kaz gibi görenler evlenmesin bi zahmet.
Normalde eşimle birlikte bişeyler yapabilmek isterim fakat bu ekonomi de malum aile desteği olmadan çok zor
Evlen diye baskı kuran aileler karşılasın da göreyim millet niye evlenmiyor anlasınlar.
Bence tek tarafa yük binmemeli herkes elini taşın altına koymasi gerekli
Beraber olmalıdır.
Eşitlik var deyip erkek ödemeli diyen tek milletiz.
Düşünüyorum evlenmeyi öyle bir derdim kaygim da yok
Her türlü erkek tarafına kitliyorlar bende bu yüzden evlenmedim
seçeneklerde oğlan tarafı var oğlanların evlenmesine gerek yoktur
Ortak olmalı. İki taraf evleniyor olan erkeğe oluyor.
Ailelere yük olmadan evlenecek çift birlikte karşılasın. En güzeli bu.
Kız tarafı karşılasin artık, hep erkek tarafı karşılıyor
Ortak karar vermiş herkes fakat iş ciddiye binince öyle olmuyor bana hiç denk gelmedi öyle bir kız ortak yapalım diyen. Zaten denk gelmiş olsaydı evlenirdim onunla :)
En iyisi son seçenek herkesin kafası rahat
Oğul tarafı ve kız tarafı bölüşülmeli
Ben ve eşim karşıladı
Evlenmeyeceğim için kafa rahat
Zavallı damat tabiki 😃
Hayat müşterek iki tarafta karşılamalı
çok masraf yapmamalı, iki taraf da elini taşın altına koymalı
yani erkeğin gücü kesin yeterse erkek , ama cok az da zorlancaksa bile beraber
Oğlan tarafı 😂
Ortak karşılanmalı
her şey ortak olmalı diye düşünüyorum
İki tarafta elini taşın altına koymalı..
Herkes elinden geleni yapmalı
Anlaşmak zorundayız hayat zorluklarla dolu!!
Evliliği istemediğim için gerek yok.
Ortak karşılanmalı yani.
Durum olsa keşke istese getirsek
her şey ortak olmalı bence
elşittt
Ortak karşılanmalı
Ortak.
İki tarafta
İki taraf beraber karşılamalı
Erkek
Ortak normal olanı, bizim ülkede hep erkekler
Her iki tarafta karşılamalı..