Yani eşinize maaş kartınızı verirmisiniz? Vermezmisiniz?
Para işini nasıl halledersiniz?
Para işini nasıl halledersiniz?
Ay sonu bütçe yaparsınız. Kim hangi borçları ödeyeceğini belirlersiniz. Ne kadar tasarruf yapacağınızı belirlersiniz. Ve yaptığınız bütçeye göre hareket edersiniz. Kimse diğerine maaş kartını vermemeli.
Paraların toplamı alınıp ortak giderler çıkarıldıktan sonra para kalırsa şayet şahsi harcamalara ayrılabilir.
Birikim nasıl olacak
Sen alıyon 3 bin o alıyo 4 bin. Eve gidiyor diyelim 2 bin.
Nasıl yapacaksınız anlat
Kira dahil değil onu boşver ee
5 lira kalıyorsa maden size geçinirsiniz ayda 2 lira falan kenara atabilirsiniz kalan 3 lirayla da ayda 3 4 dışarı çıkar eylenirsin arasira alış veriş yaparsın çok ucuk bir hayatınız olmaz ama kullanmasını bilirseniz mutlu mesut yaşarsınız çocuk gelince isler biraz sikisir ama
Sorduğum o değil. Maaş kartları kimde durur. Kim ne kadar harçlık alır sence?
Birikim nasıl yapılır
İşte genelde erkekler diyo maaş kartını bana ver. Kadın diyo maaş kartını bana ver. Kimi ailesine çok para veriyor. Kimi alışverişi çok yapıyor. Kimi cimri kimi savurgan. İkisi de maaşımı vermem sen ver diyo
Maaş kartımı vermem lâkin senin benim param diye birşey olmaz
Nasıl olacak
Nasıl yapacaksınız anlat
Bunun adı ev arkadaşlığı. Alman usulü
Bence erkek kadına vermeli maaş kartını. Kendine biraz harçlık almalı o kadar
Kadın evin giderlerini karşılamalı. Kalanını birikim yapmalılar. Ev kredisini ödemeli. Tatil için harcanması falan
Cevap
7Cevap
onun maaşına karışmam. maaşımın içinden lazım olan kadarını alırım. gerisini eşime veririm evi çekip çevirsin ya da kalanı biriktirsin diye ama onun maaşı beni bağlamaz
Sonuçta eve para ortak giriyor sen o fark etmez. Ama para kimdeyse sorumluluğu üstüne alacak. Mesela kadına verildiğinde alışverişe yatırmayacak veya erkeğe verildiğinde 150 ekran tv almayacak gibi.
Siz bana verin kartları ben tarafsız olarak yönetirim😂 siz kavga etmeyin
Maaşların yarısı ortak bir hesaba yatırılır geri kalan yarısı da kendisind
Çok değil mi?
Mesela sen alıyon 5 bin o alıyo 6 bin. Eve harcanıyor 2 bin.
Nası yapıcaksınız?
Nası anlamadın
Paranın yönetimi nasıl olmalı. Mesela ortak hesap açtınız diyelim. Sen 4 bin maaşının 3500 ünü oraya koydun. Karın 3 bin maaşının 2 binini kendine ayırdı bin lirasını koydu. Naparsın
İçte bağımsız , dışta bağımlı federal yapı. 👍
Nasıl yani?
Herkes harcıyacağı kadarını alır geri kalan büyük yatırımlar için biriktirilir.
Nasıl yapacaksınız anlat
Herkes ihtiyacı kadarını alır geriye kalan 1000 tl olsun mesela bankaya yatırılır.
İhtiyacın ne kadar olur senin. 4 bin maaş alıyorsun diyelim
1000 tl yi geçmez. :)
Aylık 1000 lira ne yapıyon pardon 😄
Bana yeter.
Çok değil mi?
Yani eğer 4000 alsaydım 1000 harcardım en fazla maaşın dörtte birinden fazlasını harcamam.
Düğün borçları, araba, ev, tatil
Bunlar neyle olacak?
O günler için dörtte üçünü bankaya yatırıyorum zaten :) tatile çıkmam.
Tatil siz hayat mı olur
Olur.
Karın tokluğuna hayat o
Evet.
evli misin?
Değilim
mmmm evli olupta sorduğunu düşündüm de
vermem tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar