Anlayışlı olursanız sevinirim?

Merhaba bana uzun zaman önce borderline tanısı konulmuştu. Hayatımı çöle çevirdi, aşırı dengesiz duygulanımlar ile beni yalnızlığa sürükledi. Şu an hayatımda olan erkek arkadaşım bu durumu biliyor. Sadece beni anlamasını bekliyorum sorunumu özet geçersem (Sevgiye boğup, nefret etmek) arasında git geller yaşıyorum ve bunları bilinçli yapmadığımı söylüyorum. Erkek arkadaşım niye böylesin diye sorduğunda açıklamasını bile yapamadığım için bana “Sen hasta falan değilsin. Hasta insan senin yaptığını yapmaz. Ot gibi olur, mal gibi yaşar. Evden çıkmaz” gibi şeyler söyledi. Beni asla anlamadığını düşünüyorum. İlişkiyi bitirmek istediğimde “Senin başkaları ile ilişkilerin mükemmel ama bir tek benimle berbat. Senin herkese vaktin var bana yok.” gibi sözler söylüyor. Şu an çevremde bir tane arkadaşım olmamasına rağmen bunu fütursuzca söylüyor. Yaptığım tek şey kitap okumak, film izlemek, kedilerimle ilgilenmek, spora gitmek. - Ayrılmak istediğimi belirttiğimde sürekli beni “ortam insanı” olarak değerlendiriyor. Ondan gidip kendimi başkalarına atacağımı falan düşünüyor. Halbuki tek derdim ruh halimi ya da sorunlarımı birazcık anlaması. Bu durumda ona ne söylemem gerektiği hakkında yardıma ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim ☺️
Anlayışlı olursanız sevinirim?