Evet bakmak zorunda
Hayır zorunda değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Ben bu iki fikire de katılmıyorum her insan kendine yetecek kadar çalışabilmeli ben kadınım kocam bana bakmak zorunda diye düşünenlere de acıyorum açıkçası kocasının eline bakmayı tercih edecek kadar acizleşmemeli bir kadın bence ekonomik özgürlük hayatın her alanında kurtarıcıdır kocam bana bakmak zorunda değil diyenlere de katılmama sebebim de şu hicbir erkeğin eşine evine çocuklarına yetmeyeceğini düşünmesi durumunda evlenmemesi gerektiğini düşünüyorum bu dediğimi ister maddi ister manevi anlamda algilayin hayatta hastalıkli sağlıklı zamanlar da var esinin bi hastalığı sonucunda calisamicak durumda kalması durumunda da eşine de ailesine de yetebilmeli
Yani bence evlilik de zorunluluk kelimesi olmamalı hiç bir şekilde.. bunlar da zaten önceden konuşulur çözülür.. yani insan bir şey zorunda olduğu için değil sevdiği için yapmalı benim eşim olsa ben her zaman yanında olurdum onun mutlu olması için. o yüzden de Eşin çalışma hayatına son vermesiyle ilgili bir değerlendirme yaparken birçok faktörü göz önünde bulundurmak lazım bence, mesela Bir kişinin iş hayatını sonlandırma kararı, kişisel tercihler, aile dinamikleri, maddi durum, çocuk bakımı gibi birçok etkeni de içinde bulunduruyor Bu nedenle, bu tür bir kararı değerlendirirken genel bir "haklı" veya "haksız" değerlendirmesinden ziyade, bence neden böyle dediğine bakmak daha önemli olur.
Bence çok yanlış bir düşünce. Yani kadın olarak seninde çalışıp destek olman lazım neden erkekten bekliyor ki kadınlar herşeyi. Yani kimse kimseye bakmak zorunda değil bence. Şahsen ben herşeyi erkekten bekleyen kadınları pek onaylamıyorum ya. Erkek adam tabi evine bakacak edecek ama kadın da destek çıksa bence fena olmaz diye düşünüyorum.
Bence degildir cünkü kocamizda olsa erkekler bizim marabamiz degil ki. Her istediğimizi yapmak zorunda değiller çok sevseler bile. Hani rica edersin alacak bütçesi vardır ve alır ama onun boyunu aşacak bir şey istemek bence tam anlamıyla görgüsüzlük olur. Ha ben karımın 1 lafını 2 etmem diyen varsa onu bilemem. Kendi tercihi olur
Cevap
52Cevap
Hayır bakmak zorunda değil haksızdır. Ekonomik özgürlük çok önemli, kocam para versin diye beklemek çok acizce geliyor bana
Şu tarz üslûba sahip kadınlardan hoşlanmıyorum. Hiç kimse sana bakmak zorunda değil. Evet, kocan bile olsa. Kendine göre özel bir durumun vardır. Benim gibi hayat seni çok yıpratmıştır. Çalışmazsın. Kendini geliştirmeye çalışırsın onun yerine. Çocukların vardır çalışmazsın. Onlara bakmakla, onlara bir şeyler öğretmekle uğraşırsın. Keyfî olarak çalışmayacağım ne demek?
Haklı olabilir çünkü o da ev ile ilgilenir temizlik yapar falan yemek ama ben böyle olsun istemem. Bende çalışmak isterim. Kocam olursa o benim hep yanımda olacak diye bir şey yok. Belki anlasamayiz bosaniriz bir şey olur. Herkesin kendi birikimi olmalı.
Kendine saygısı yoksa haklıdır. Kocanın eline bakarak kendi hayatını karartır sadece.
Aklı çalışan her kadın bunun saçmalık olduğunu bilir. Ekonomik özgürlüğünüzün olmadığı bir durumda rahat olamazsınız özgür olamazsınız ayrılmak isteseniz parasızlıktan ayrılamayabilirsiniz. Aklı olan herkes çalışır kendi parasını kazanır. Özgür olur.
Evet bdjdjdb istemiyorsa evlenmeyedebilir evlniyorsa da ben onun karisiyim neden bakmıyor ki bana hayat arkadasi değil miyiz https://www.instagram.com/reel/Cw0bzcCIGoq/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
Tabi bunu suistimal eden kadınlar var onla rhos değil
Onu diyen kadın kocasına hizmet etmek zorundadır. Bir de öyle kadınlar var, hem çalışmak istemiyor. Hem kocasına yemek pişirmiyor. Nerede adalet? O çalışan adam o saygıyı, hizmeti hak eder. Kimse kral veya kraliçe değil bu dünya da. Öyle kendini çok yüksek tepeden görenler var. Adam karısının şımarıklığını hakketmez.
Ben hiçbir şekilde doğru bulmuyorum bir kadın evlense dahi çalışması gerekir tamam belli bir müddet çocuğunu büyütmek için belki çalışmak istemeyebilir ama yine de bir kadının çalışıp emekliliği olmalı kendi ayaklarının üzerinde durmalı, bu zihniyette olan kadınları çok kızıyorum özellikle Doğu tarafında çok var altın biriktirip koca parası iyi çocuk yapma derdinde geziyorlar.
Evlilik ortak bir paylaşımdır. İki tarafta birbirine bakması ilgilenmesi. İkisinin de birbirine yardımcı olması lazımdır. Çalışmak istemiyorsa bunu uygun dille söylemeli. Elbette karşı taraf onu çalışmaya zorlamaz ve anlayış gösterir ama sizin sorudaki üslup çok da uygun değildir.
Güvencesini ona göre sağlıyorsa bu büyük bir bencillik olur. Ayrıca her insan kendinden sorumludur
İslam'ı usullerle düşünunce evet mecbur ama modern çağa bakınca mecbur değildir eşinin işi ne için bırakmak istediği de önemli birde bunu sivri bir dille değil yumuşak söyleyebilir bence tatlı dil yılanı degilimden çıkarır
An itibariyle "Bakmak zorunda" seçeneğini işaretleyen %47 görünüyor.
Tamamının şakacı veya trol olduğunu düşünmek istiyorum. Değilse hepsi kapatılsın lütfen. Çünkü birkaç milenyum geride kalmışlar kendileri. 🤦♂️
Neden biz kedi miyiz bize bakmak zorunda olsun😅 bir erkeğin sırtında ömür mü geçer be Gülben... çalışmayan arkadaşlarım en ufak şey için kocasına yalvarırken ben ne istersem alıyorum, bu özgürlük bile çok hoş
Haksizdir
Her ne olursa olsun bir kadin kendi ayaklarinin üzerinde durmasini bilmeli
Kocam var zaten deyip ona güvenmeyecek
Her zaman kendiside yedekte birseyler bulundurmasi gerek kendi ayaklarinin üzerinde durmasi gerek
Yüzde 100 haklıdır. Tanrı, erkeği güçlü yarattı. Çalışarak kadının nafakasını kazanıp onu koruyup kollasın diye. Tanrı, kadını cazibeli yarattı. Erkeği bedenen/ruhen mutlu etsin diye.
Hayat müşterektir ama farklı kulvarlarda müşterektir. Evli bir kadın için çalışmak sadece bir tercihtir. Mecburiyet değildir.
@oxrody Nasıl yani bedenen güçlü olan cinsin hormonları nasıl zayıf olabilir.
Erkeğin beynindeki cinsellik korteksi kadından büyüktür o yüzden cinsel zaafı daha çoktur.
@oxrody 😂😁😆 hormonları güçlü olanın cinsel zaafı daha çok olması gerekmiyor mu
@oxrody Tanrı erkeğe metin isimlerini verdi o yüzden bedenen güçlüdür, kadına latif isimlerini verdi. O yüzden cazibelidir.
@oxrody yani erkek genitali derken
@oxrody hayiiiir sen dedin ki kadın cazibeli yaratılmadı. Ben de cevap olarak yazdım bunu.
@oxrody erkek genitali derken tam olarak hangi sonuca varmaya çalıştın.
""""Bak kadın bedeni şu yüzden iradelidir. Vajina , beyinden bağımsız çalışır. Yani vajinada üretilen herhangi bir östrojen beyine veya kalbe gitmez. Ama erkekte böyle değil. Bu yüzden bu yönü zayıftır."""""" Teşekkür ederim. Bu aydınlatıcı bir cevap oldu işte. Şimdi taşlar yerine oturdu.
@oxrody Peki son sorum şu olsun. Yatakta kadınlar, erkekten nasıl daha libidolu olabiliyor merak ettim. Sen bu konuda baya bilgilisin. Öğrenmek için soruyorum.
@oxrody östrojen beyne gitmiyorsa eğer
@oxrody Son sorumun da cevabını alabilir miyim merak ettim şimdi. Östrojen beyne gitmiyorsa eğer o zaman yatakta kadınlar, erkekten nasıl daha libidolu olabiliyor merak ettim. Sen bu konuda baya bilgilisin. Öğrenmek için soruyorum. Kadınlar daha arzulu oysa. Östrojen beyne gitmiyorsa nasıl oluyor.
@oxrody Çok doğru vallahi. Klitorisi uyarmadan zevke gelmiyi kadınlar. Ama bizim penis, iki tane sütun bacak gördü mü hemen erekte oliyi.
Keşke erkeklerde zorunda olmadıklarının farkına varsa artık, eşlerine bakmayı kendilerinde bir sorumluluk bir görev gibi hissetmeselerde bakmasalar artık şu kadınlara
Bu zorundalık kavramı çok çirkin geliyor bana. Kadın ya da erkek olsun farketmiyor. Hayat müşterek. Bunu da aklım almıyor, insan kendisi birşeyler yapmak karşılıpınınalmak istemez mi. Çocuğuna da iyi bir hayat sunar. Yeri gelir anlaşamaz ayrılmayı tercih ederse kendi kendisine yetebilir. Bunları nasıl göz ardı edebiliyor insanlar anlam veremiyorum
Eşler birbirinden sorumludur. Sonuçta ortada bir yemin ve imza var. Boru değil hani.
Zorunluluk kısmına gelirsek de, bu evlilik öncesinde konuşulmadıysa öyle bir mecburiyetiniz yok beyler bilesiniz. Feminizm madalyonunun öteki yüzüne hoş geldiniz.
Lafa gelince hayat müşterektir dememeliler o zaman. Kadın kedi köpek muhabbet kuşu değildir kafese hapsolup beslensin.. Ayrıca bu durum İMF nin ülkelere borç verdikten sonra emir vermesine benzer. "Sana ben bakıyorum. Dediklerimi yapacaksın" Algısına dönüşür.
Çocuklar varsa küçükse ve çoksa evet senin evde durman daha iyi veya sağlık sorunu yaşıyorsan Okey
Ama devir değişiyor kadınla erkek eve ortak şekilde para getiriyor
her şey ortak
Bazen ev işinde eşine yardım eden erkek de oluyor çünkü ikiside çalışıyor
Haklı degildir fakat erkek eski kafaysa ev temizligi yapmiyor cocuklara bakmıyor yemek yapmıyorsa haklıdır. Bunları eşit bi şekilde paylaşıyorsanız seninde çalışman gerek günümüzde insanlar memur maaşı ile bile geçinemiyor. Ayrıca kendi maaşın arkadaşların olsun git gez toz paran olsun altina zamanla araba çek cocuklarini gezmege gotur falan , evde kös kös oturan kadın nedense hep aldatılır ama fıldır fıldır gezen tozan parasını kazanan kadına da herkes tapar bilgin olsun.
Her birey kendine bakmakla yükümlüdür. Tüm geleceğini bir başkasının gelirine bağlamak yanlış.
Öyle bir şey yok ewlilikte hayat müşterek erkek eşek gibi çalışıyorsa kadinda çalışacak yok öyle sen çalış ben ewde yatayım
Her kadın kendi ayakları üstünde durabilmeli
kadının tavrından bağımsız olarak ikinci şıkka basan kesip atsın
Onlar haklı değil ama öylesine çok kıymet verilir.
Kişinin kendi tercihi tabi aksini düşünene de saygı duyarım ama bence hiiiiiiçte zorunda değil
asla bir kadın bir başkasına muhtaç değildir, istesin yeter ki her şeyi yapacak kudrettedir
Kari koca birbirlerini destekleyebilir ama ömür boyu evlilik surmezse ne yapacak o zaman.
Anlaşmak lazım.
Durumu anlatmak lazım
Haklı belki ama akıllı değil. Kendi parasını harcama özgürlüğü ile koca parası aynı olmaz.
O havadan gelir dediğini istediği gibi sorgusuz sualsiz harcayamwz bı yere kadar. Kendi kazandığı paranın hesabını bı tek kendine verir. Genelde nasılsa sen kazanmiyosun harcaması kolay havadan geliyor diye düşünülür ama bence tam tersi
Bu benim fikrim sen öyle yaparsın
Hshsgshsshsj tamm
Kocanın aktif cinsel hayatı varsa kadın haklıdır.
Bu devirde kimse kimseye bakamaz. Kendine bile.
Ben erkek olsam derdim ki bir çocukla mı evleniyorum yoksa bir kadınla mı :/
Hem zorunda hemde değil, bu düşünceyle işi bıraktıysan mecbur değil
Haklı mı değil mi bilmiyorum lakin böyle düşünen bir kadının kendine saygısı yoktur.
Yani eğer onu diyorsa oda adamın evdeki bütün isteklerini yapmak zorunda olacak ona göre davrancak
Kocası ona bakmak zorunda değil babası değil sonuçta? Kendi ayaklarının üzerinde durmak varken kocasına muhtaç olmamalı bir kadın. Hakkı da değil.
Bakmak zorunda diye bir mecburlugu yok ona muhtaç olduğunu gösterir bu durum senin gibi insanlara gerçekten üzülüyorum
Bu tartışmayaa açık bi konuuu hemmde çoookk, şimdi banaa goree erkek yani eril taraf kadinina bakmali para harcamali onu herturlü mutlu etmelii amaa kadininde kendine has işi mesleği olmalı her iki tarafta bu durumdan hoşnutsa olabilir
Kocasının kazandığı ile yetinmeyi biliyor ve evdeki görevlerini kabul ediyorsa haklıdır. Hem adamdan kazandığının fazlasını isteyip hem de evde iş bölümü isterse haksizdir. Nereden baktığına bağlı yani.
Bu dusuncelere nasil kapiliyor ve nereden icat ediyorsunuz anlamis degilim insan oglu bu basimiza her iş gelebilir ölüm bizim için ne demişler hastalik ve saglikda
Evet zorundadır tabi ki
Offf zorunda değil tabi kimse sacmalamasin kadın dediğin ayaklarının üzerinde durur erkek eline bakmam şahsen ben ( büyük te konuşmak istemiyorum ama bakmam Allah'ın izniyle) ama cidden bu kadını daha değersiz bı duruma düşürüyor Allah korusun bir gün ayrilirsaniz kocanız dan işiniz yok ve 'nafaka' vericek size ( sadaka gibi geliyor bana kimse kusura bakmasın) yani bu yazdığım her şey benim düşüncem tabii ki de siz farklı düşünüyor olabilirsiniz
Bir yandan haklidir bi yandanda haksizdir sonucta evde ek gelir oldumu daha iyi olur ve emekli olur zamani geldiginde onun icin iyi olur
Anlamsız bir bakış açısı, her kadın ve her erkek kendine yetebilmeli, kimse kimseye bakıcılık yapmak zorunda değil ki bu tercihen olan bir durumsa bence feci itici ezikleyici bir durum
Bence bakmak zorunda olsa dahi, günümüz koşullarında kadının da çalışmasına ihtiyaç duyulacaksa kadın da çalışsa daha iyi olur, erkek de ev işlerine yardım etmeli tabi. Aralarında "adaletli" iş bölümü yaparlarsa, gerektiğinde anlayış gösterirlerse, gül gibi geçinip giderler bence. 🤗
Bakmak zorunda evet evi gecindirmek kadının tüm ihtiyaçlarini karşılamak erkeğin görevi kadın çalışıp para getirme zorunluluğu yok evine ama şu bi gerçekki bir kadının kendi ayakları üzerinde durması kadar güzel bir şey yokmuş yeri geliyo kocan bile verdiği paranın lafını yapıyo ekmegimi yiyosun gibi laflar yani ya kimin ekmeğini yicemki denilcek laf degil ama duyuluyo. Kadın kendi parasinida kazanmalı bence ama kendi için esjne vermemek kaydiyla ezilmemek için.
Haklıdır çünkü kadın çalışsa bile o erkeğin o parada hakkı yoktur rabimiz bu hakkı erkeğe vermemiş ama kadına da vicdan vermiş göz göre görede yüklrnmek olmaz tabii ki
Erkek lafına bakmam zorunda değil. Adam ölürse ne yapacak. Adama güvenerek mi nefes alacak. Her sağlıklı birey kimseye yük olmadan yaşamayı öğrenmeli diye düşünüyorum.
Kızlar ya da kadınlar çok kaşınıyorlar bence oyüzden sadece erkeklerin çalışması bu devrin zalimliği olur ikisi çalışıp ikisi ev işlerini halletmeli çocuk düşünülürse 2 yıl çalışmasın kadın sonra devam çok çocuğa gerekte yok zaten hedef türk olmayan bi ülke suriyeliler afganlar felan yerimize nüfus artırıyor. Lanet olsun bu düzen.
Ne kadar saçma sapan günü yaşayıp kendini bu çağda da olur mu düşüncesine kaptıran Zihniyetsizler var. ya da şöyle soylim iman eksikligi var. Yaw arkadaş dinimize göre kadının çalışması uygun değildir caiz degildir. Çünkü kadın namahremdir. Erkek evin reisi olarak kendi evine bakmak zorundadır.. kocanın yukumlulugu zaten ailesine bakmaktır. Çoğu kişi yok kocana bağlı olmak istiyorsan yap istemiyorsan yapma demiş. Lan zaten kocasına bağlı olacak başka kime olacak.. Bilinçsiz konuşmayın ya
çalışmıyor, sonra koca canla başla çalışıyor mal sahibi oluyor, boşandığı zamanda ortak oluyor o kısmı tezat birazz
bakmak zorunda olsada, işini gücünü bırakırsan bir birgün şapa oturduğunda, yani misal ayrılık olduğunda kendi ayakları üzerinde duramaz ya da erkek gelirsiz kaldığında evde açlık hüküm sürer.
👏🏼
Islamda zorunda ama modern zamana göre değil. Bu sefer kadın hem çalısıyor, hem eve hem de çocuğa bakıyor. Feminizm adi altında haksızlık.
Ama kocası da onun keyfi dahil her ihtiyacıni karşılamakla mükellef. Çocuğunu emzirmek istemezse, bakın emziremiyorsa değil istemezse bakıcı tutmak zorunda; ev işi yapmak istemiyorsa temizlikçi tutmalı. Ve eşine bir şey olursa babası, erkek kardeşi de ona bakmakla yükümlü.
Kuran'a geçen bu sekilde? Siz ne kdr hakimsiniz
Yat bir ihtiyac değil ama bakıcı, temizlikçi bunlar kismen ihtiyac
Kendi ayaklarına üzerinde duramayan , ekonomik özgürlüğe erişmemiş , bir erkeğin gölgesinde yaşayan kadın cümlesi bu.
Nerede görsem tanırım
zorunda değil hem kadın çalışmalı bence yani kocası yarın bir gün onu terk ederse ne yapacak? zararı kendine olur
Haksızdır bence, artık çok farklı bir zaman da yaşıyoruz. 4 kişilik ailenin 43.000 tl ye geçinebildiği zaman da son derece saçma olur
Hayır bakmak zorunda değildir. Ha çoluk çocuk olur o ayrı çocukların belli bir yaşa kadar sadece anneye ihtiyacı vardır çünkü her anlamda.
Dine göre koca karısına bakmakla yükümlüdür ama ben şahsen çalışmayı bırakmam kendi paramı yemek bana daha rahat verir ve daha iyi hissederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?