Geçmiş hayatımı eşime anlatmalı mıyım?

Hayatımın bu döneminde, geçmişimde farklı insanlarla özel şeyler yaşamış bir kadınım ve şimdi evlenmeyi düşünüyorum. Yaşım 36, Edebiyat öğretmeniyim. Eşimle olan birlikteliğimizde dürüst olmayı istiyorum, ancak geçmişimle ilgili konuşmak istemiyorum. Bu, benim için hassas bir konu ve korkuyorum ki eşim bu bilgiyi öğrendiğinde nasıl tepki vereceğini bilemiyorum. Birlikteliğimizin sağlıklı bir şekilde devam etmesini istiyorum, ama bu konuyu nasıl ele almalıyım, bilmiyorum. Evliliğimizin eşi benzeri olmayan bir birlikteliğe dönüşmesini umuyorum, ama geçmişteki ilişkilerim hakkında dürüst olmadan bu mümkün değil. Zaman geçtikçe bu ağırlığı daha fazla hissediyorum. İçimdeki korku büyüyor, çünkü birlikteliğimiz bu gerçeği öğrendiğinde ne kadar incinmiş veya kızgın olabileceğini tahmin edemiyorum. Bu bilgiyi paylaşmak istiyorum, ama nasıl başlayacağımı ve ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Birlikteliğimizin sona erebileceği düşüncesi beni sarıyor, ama dürüstlük ve şeffaflık olmadan da birlikte ilerlemek istemiyorum. Bu zorlu kararı vermek ve sonuçlarına katlanmak, hayatımın en zorlu anlarından biri olacak gibi görünüyor.

Geçmiş hayatımı eşime anlatmalı mıyım?