Sonra sevdiğim bey aklıma geliyordu beni artık kabul etmez diye uzuluyordim neyse öyle saçma sapan bir rüya korkutucu dimi
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Hayırlısı olsun inşallah güzel bir evliliğin olur ama rüyanı her yerde paylaşma ilk yapılan yorum genellikle doğru çıkar peygamber efendimiz öyle diyor sana tavsiyem burada paylaşma bir daha Allah'ın izniyle güzel bir evliliğin olacak ilk yorumu ben yaptım ❤️✋
Nerden biliyorsun öyle dediğini
Sağ ol yine de iyi niyetin için
Hadisi şerif vardı net hatırlamıyorum bulursam yazarım inşallah
Kuranda böyle bir şey yazıyorsa inanırım ama yazmıyorsa inanmam. Teşekkür ederim
Kur'an'ı Kerim'de yazmıyor sahih hadisi şerifler var
Dediğim gibi kuranda yazamayan şeylere inanmıyorum
Peygambere iman ediyormusun peki
Elbette ediyorum ama doğruları kesin olmayan şeylere pek inanmıyorum. Mesela buna inanılır ama bazı hadislerde kuranda yazmadığı halde bazı şeylere haram günah diye kabul etmiştir mesela bunu kabul etmek evet günah demek Allah şirktir buna çok dikkat etmemiz gerekiyor
Hayır onlar sahih olmayan hadisler hiç bir hadiste Kuran'da yazmayan bir şeye haram demez okunistersen
Okuduğum için bu yorumda bulunuyorum zaten 😊
Peki haram dediği bir hadis örneği verirmisin bana
Hz. Peygamber (s. a. s.), vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri; yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah'ın rahmetinden uzak olacağını bildirmiştir (Buhârî, Libâs, 83-87 [5935-5948]; Müslim, Libâs, 120 [2125]).
Allah’a ve âhiret gününe inanmış bir kadının, yanında, kendisiyle evlenmesi haram olan bir yakını bulunmadan bir gün-bir gecelik yolculuğa çıkması helâl değildir.” (Buhârî, Taksîr 4, Mescidu Mekke 6, Sayd 26, Savm 67; Müslim, Hac 423; Ebû Dâvûd, Menâsik 2; Tirmizî, Rada’ 10; İbni Mâce, Menâsik 7)
… Bütün yolculuklar O’nda nihayet bulur.” (Kur’an, Maide [5] 18).
Yol güvenliği eski devirlerde çok büyük bir sorundu. Günümüzde ise ulaşım imkânlarının gelişmesiyle yolculuk, genel anlamda, daha güvenli ve konforlu hale gelmiştir. Ekonomik ve hayat şartları gereği olarak her gün milyonlarca kadın ve erkek, hiç de azımsanmayacak mesafeleri kat etmek zorunda kalmaktadırlar.
Kadının yanında mahremi olmaksızın, yani yalnız başına yolculuk yapmasını yasaklayan hiçbir ayet yoktur. Aksine Kur’an, 15 ayette kadın erkek ayrımı yapmaksızın ve hiçbir kayıt/sınır koymaksızın, tüm Mü’minlerin kültür, bilim, araştırma ve ibadet amaçlı (hac) yolculuk yapmalarını emretmektedir. Dolayısıyla Kur’an’da emredilen seyahatin bir yönü, ibadet kapsamındadır:
“Yeryüzünde gezin dolaşın da bakın ki, Allah yaratmaya nasıl başlamış…” (Ankebut [29] 20).
“Yeryüzünde gezip dolaşın da bakın ki, yalana sarılanların sonu nasıl olmuş.” (Nahl [16] 36).
“Yoluna gücü yeten her kimsenin Beytullah’ı/Kâbe’yi haccetmesi Allah’ın insanlar üzerinde hakkıdır.” (Al-i İmran [3] 97).
Daha çok var aklıma gelmiyor gelince yazarım
Teşekkür ederim bu değerli örneklerin için ama peygamber efendimiz Kur'an'ı Kerim'in acikaliyicisidir Kur'an'ı Kerim'de yazmayan şeyleri de o. soyler
Düşüncelerine saygı duyuyorum ama kuran dışında bir şeyse söyleyemez bu şirktir zaten biliyorsundur peygamberimiz döneminde hadis yazmak yasaktı çünkü peygamberimiz hadislerin yerine geçmemesi için yasaklamış o öldükten 200 yıl sonra yazılmaya başlamış unutulmaması için işte 200 yıl sonra doğruluğundan emin olmak zor. Zaten buhari peygamber efendimiz hz. Aişe ile 9 yaşında evlendi diyor bu bildiğin peygambere iftira
Ben araştıracağım canım ❤️
Güzel sohbet için teşekkürler ❤️
Ben teşekkür ederim asıl ❤️
Evet ya korkutucu sevduginden baskasi ile beraber olmak
kafan karışık