Sadece ilişki konusunda tecrübeli olanlar yanıtlasin. Sizce ne yapmalıyım?

Ben ve erkek arkadaşım geçen gün önce ayrıldık. 5 yıl önce birbirimizin ilk aşkıydık lisede. Şimdi tekrar birleştik ve aylardir ailelerimizin bildiği ciddi bir ilişki yaşıyoruz. Dün ufak bir kaza geçirdi ve motordan kaydı, kolunda ve elinde sıyrıklar vardı. Görünce şok oldum ve ne diyeceğimi bilemedim, çok korktum. Yarasına baktim ama sorularıma kaçamak cevap verdi "kaydım işte önemli değil" falan dedi ve ben de üstüne gitmek istemedim. O hazır olana kadar kendimi kontrol ettim. Havadan sudan sohbet ettim ve 5 sürmeden trip atmaya başladı. Onunla ilgilenmediğimi, önemsemedigimi düşünüyor ama bu doğru değil, ben sadece şok oldum ve sonrasında o kaçamak cevap verince ben de biraz zaman tanımak için havadan sudan konustum. 5 dakika anca geçti ve onunla ilgilenmediğimi, önemsemedigimi soyledi. Zaten kazadan dolayı gergindim ve gizlemeye çalışıyordum, bir de bunu iddia edince kavga ettik. Bu sabah onu aradım çünkü işe giderken ben arayıp uyandiriyorum. Bana dedi ki bana inanmıyormus ve çok değersiz hissetmiş "bitti" dedi ve "ölü balık gibi duygusuzdun o yüzden geçiştirdim, konuşmadım ve sen yine önemsemedin " dedi ama bu doğru değil sadece şok oldum ve sonrasında zaman vermek istedim ve her şey çok hızlı gelişti. ikimiz şifresi birbirimizde vardı ve hâlâ hesabıma giriyor, kendi şifresini de değiştirmemis, fotoğralar da duruyor. Sizce ne yapmalıyım, bu kavgadan ibaret olamayacak kadar çok seviyorum ve çok şey yaşadık. Bu ilişkiyi kurtarmak istiyorum. Sizce yarın onu işe uyandirmali miyim?
Sadece ilişki konusunda tecrübeli olanlar yanıtlasin. Sizce ne yapmalıyım?