Bak bunun garantisini kimse veremez bu kişi ile alakalı. İnsanların çoğu evlenmeden önce birbirini tanıdığını sanıyor. Oysa 10 sene görüşüp her şeyi yaşayıp kesinlikle biz birbirimizi tanıyoruz diyorlar öyle değil mi? Aslında buradaki kritik nokta ilişkilerde cidden tartışmak ve bir sonuca varamamak Bazende sonuç görmeden özür dilemek ve bir araya gelmek. Önemli olan iki tarafında bunu yapabilecek alçak gönüllülükte olması. İlişki öncesi kavgalar tartışmalar aslında neyi yapıp yapamayacağımıza örnektir. İnsanların çoğu bunu konuşmak hatta kendi yapısını bilmez. Mesela örnek verecek olursak iki birbiri için marjinal tip bir araya geliyor. Bir taraf çok inançlı bir taraf rahat ama bunları tartışmıyor evlendikten sonra düzelir sanıyor herkes birbirini, evlenmeden önce konuşmayınca sorun oluyor. Bu sadece küçük bir örnekti daha neler neler var.
başka bir konu ise cinsellik yüzlerce konu açıldı bu sitede. Bir taraf çok istekli diğer taraf pasif. Ben bekar bir adam olduğum halde bu durumun evliliğin temel taşlarından biri olduğunu biliyorum. Bir tarafı zorlarsan çözüm için başka yol arar. Haklı mı elbette değil. Ama insanız. Yani aldatma kaçınılmaz oluyor. Ha ben aynı durumu düşsen aldatırmıyım işte bu noktada kendini tanımak geliyor. Benim imzam kâğıt üstünde değil. Hepimiz Allah a inanıyoruz ama gönlünüzde yanlışı yapmamaya inza atmalısınız. Ben kimseyi yargılamıyorum bu konuda ama işte kendini be karşındakini tanımak bu noktada ortaya çıkıyor. Aldatan insan önce kendini, inancını aldatıyor. Yani neden aldatmamalıyımın cevabı bir insan değil. Dolayısıyla o his arzudan daha baskın şeylerde var. O his ve arzudan daha keskin. İşte ondan belli değerleri olan insanlar sevdiği kadına yaşlandığında da aynı his ile bakabiliyor. Çünkü o gelip geçici değil onun için. Bir insanla anlaşamayabilirsin ama aldatmayacaksın.
bazen alttan almak gerekiyor bu ise çok farklı bir konu. Bazen bir taraf susar bazen bir taraf daha yumuşak olur. Bunları hep geç öğreniyoruz. Özellikle Türk erkeklerinin annelerin olduğunu kabul edip, sonra eşlerininde aynı durumları yaşayacağını düşünüp hareket etmesi lazım. Anneye saygı başkadır, ana kucağından kurtulamamak bambaşkadır. Dolayısıyla bunları konuşup karar verdiğiniz adam yüksek ihtimalle aldatmayacaktır
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılDoğru kişiyi bulup her modunda ne tepki verdiğini dene güvenini kazandıysa o yola öyle çık. Sonradan değişirse o da şans işidir. Aldatan daima basittir. Aldatılırsan sen kazanırsın yapacak bir şey yok.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlilikde insanları birleştiren duygular, ayıran ise fikirlerdir. Fikirlerinizin aynı olmadığı adamla evlenmeyin. Özgürmüsünüz, size uygun biri vardır mutlaka. Sizi değiştirmeye çalışan biriyle evlenmeyin. Evlendiniz, artık bu kiyafetleri giyme, annenlere gitme, fazla para harcama, sosyalden fotorafını kaldır, okulunu bırak, gece arkadaşlarınla dışarı çıkma böyle kısıtlayan hayat da evlilikden tiksindiyor insanı. Her türlü aldatmada bir iletişimsizlik vardır, kız ya erkek farketmez. Aşık olup evlenince uzaklaşan çiftler bu yüzden, denginizi bulun birbirinzi tamamlayın.
Kızılçık şerbeti -Fatehle Doğa. Her dizide aldatma olsada, burada farklı kültürde olan 2 ayrı ailenin hayata bakışı ön plana çıkıyor. En çokta erkekler izlemeli o diziyi.
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın ✨
- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u +1 yılİşte bende bu yüzden asla evlenmek istemiyorum. Çünkü şimdiki evlilikleri görüyoruz örnekleri hep karşımızda. Şimdi evlenen iki gün sonra ayrılıyor o yüzden artık kimse evlenmiyor. Aldatmalar arttı çünkü kimse güvenip hayatına kimseyi alamıyor. Evlilik birde çok büyük bir sorumluluk ya o yüzden bence insanların gözünü korkutuyor olabilir diye düşünüyorum ben.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
84Cevap
Sorunlu ailelerin sorunlu çocuk larıyla evlenmeyin, iyi yetiştirilmiş, güler yüzlü hayat enerjisi olan adamlarla evlenim. Kişilik oluşmasında ne kadar toplum etkisi varsa da ailenin payıda çok büyük. İyi tanıyın o kişiyi ailesini tanıyın gerekirse hemen evlilik kararı verilmemeli, mutlu esprili güler yüzlü pozitif insanları bekleyin
103 Yorumla
Soran+1 yılBelli etmiyorlar ki kendilerini bugün bir arkadaşım boşanma kararı aldı çocuk kumar oynuyormuş ailesi bildiği halde saklamış yani gerçekten göründüğü gibi olmayabiliyor bazı şeyler
- +1 yıl
Doğru insansa karakteri düzgünse kafalarımız uyuşuyorsa saygılıysa hep mutlu olucak diye kaide yok geçmişide beni ilgilendirmez severek evleniyorsam acısıyla tatlısıyla evliliği sorunsuz giden kim var ki herkesin sorunu var haberleri izlemek yeter ailecek :D bunu eski zaman için söylesen doğru derdim fakat şimdi kaçıncı birleşme oluyorda doğum hapı atılıyorda ondan sonra evleniliyor bence birbirlerini sabah uyandıklarında tanırlar zirveden dibe indiklerinde :D zorluk görmeden bilinmez birde güler yüz mutlu pozitif olmak yetmez sorumluluk daha önce gelir fedakarlık da olucak ( LOHUSA dönemi çocuk doğduğunda kimse yoksa bakıcı ıvır zıvır gidipte kanepede uyumaya gidiyorsa boşayın onu o zaman ) bence bu çok önemlidir annenin en çok ihtiyaç duyduğu dönem ve eminim ki bir çoğunuzun babası bunu yapmıştır :D
- +1 yıl
Her koyun kendi bacağından asılır kısacası ben detaycıyımdır biraz Aile sorunlu diye o çocuk öyle olucak değil yatmadan anlayamayız bir insanı ve tam tanıyamayız
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Pişman olmamak için kriterlerini yüksek tutmak lazım standardı yüksek tutmak lazım. Yani her gelen cesaret edip teklif edememeli. Zaten çıkmak için bin türlü yalan dahi uydurabilirler dogalari böyle. Ama sen standardı yüksek tutunca herkes teklif edemiyor. Önce aynadan bi kendine bakıyor sonra da sana ve anliyorki mümkün değil. Yani o seni secmemeli sen birini seçmelisin. Ve seçmek zorunda da kalmamalısin. Tüm bunlari işte yüksek kriterler sayesinde alabilirsin. Durum böyle olunca çok erkeğin kalbi kırılabilir ama umursamaz olmak lazım. Falan çocuk uzulmusmudur acaba, artık kısaca banane diyorum. Çıkma teklifi ettiyse ille de kabul görecek değil ya. Standart ve kriterler önemli 💅🏻
10 YorumlaALDATMAK
Aldatmak denince akla ilk erkekler geliyor fakat kadın aldatmaları da hiç küçümsenecek oranda değil o zaman aldatma olayı bir ölçü değil saygı ya bakmak lazım eşlerin birbirine olan saygısından öte kişinin kendine olan saygısı ön planda olmalı kişinin kendine saygısı yok ise eğer o insandan her şeyi bekleyebilirsiniz kişinin geçmişi ve gelecek hayallerine bakmanız gerek kişi kendini ne kadar geliştirebilmiş ona bakmak lazım
12 Yorumla
Soran+1 yılBen kadınlar aldatmaz demedim beyefendi ama ben kadın olduğum için doğal olarak muhatabım erkekler
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimse aldatmak için evlenmez tabi bazıları dışında göre göre de sırf seviyorum diye de gereksiz birisi ile evlenir isen zaten olacağı o ama gerçekten tanısan ve uyumlu olduğunu görsen bence daha olası çünkü aşk veya sevgi bşr şeyi değiştirmez insanları olduğu gibi kabul edeceksin değişmesini beklemek yanlış olur.
Kendine yakın birisi ile olsun en azından olmaz isede nasip dersin117 Yorumla
Soran+1 yılMesela ben bir şeye önem veriyorum mesela onu da önem vermesini istiyorum bu değiştirmeye çalışmak mı oluyor. Gerçekten büyük konuşmak istemiyorum ama artık aşk sevgi benim de umrumda değil baba olabilecek eş olabilecek biri olmalı karşımdaki insan
Cevap sahibi+1 yılZaten seni severse ise senin önem verdiğin değerlerle önenö verir.
Uyumlu olmak ister.
Karşılıklı uyum olur ise hepsi kendiliğinden oluyor. Ben böyle olacağını düşünüyorum çünkü kendimde öyleyim. İnsan sevdiğinin üzüldüğüne ğzlie sevindiğine sevinir ona destek olur çünkü değerlidir
Soran+1 yılBenim hayatımda bazı önemli değerler var mesela ben bu değerleri eşimden öne koyarım bu yanlış mı peki
Cevap sahibi+1 yılZaten adam gibi adam her zaman yanında olur sağlam durur duramadığı zaman eşiyle paylaşır böyle
Soran+1 yılMesela din
Cevap sahibi+1 yılZaten bu mesele eşin değil ailenin de önğmdedir çünkü din her şeydir bende sizin gibi düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılDinle alakası olayan bir insan asla anlaöaz bu kavramları o yüzden uzak durmak gerekir zaten dinde eşlere iyi davranmak vardır
Soran+1 yılO zaman sevgi aşk bir kenara kafanın uyduğu insanla evlenmek en mantıklısı
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle çünkü gerisi gelir Allah'ın izniyle sevgide olur aşkta olur o kişiyi tanıdıkça sever aşık olursun.
Sizinle tanışmaktan isterdim siz ne düşünüyorsunuz
Soran+1 yılBen burdan korkuyorum özür diliyorum ama Allah önünüze çiçekler kadar huyu ve kendisi güzel olan bir eş çıkarsın inşallah 🌸🌸
Cevap sahibi+1 yılAmin inşallah sizinde gönlünüze göre versin Rabbim inşallah en hayırlısı olur
Soran+1 yılAmin çok teşekkür ederim 🌷🕊
Cevap sahibi+1 yılBende teşekkür ederim iyi birisiniz
Soran+1 yılSizde öyle, inşallah öyle biriyimdir 😊🌸
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler Bence öylesiniz🌹 keşke tanışabilseydik
Soran+1 yılNasip kısmet
Cevap sahibi+1 yılGizliden çıkabilirim isterseniz arkadaş olalım en azından
+1 yılSosyal medya kullanmayan aldatmaz kullananlar öyle ya da böyle aldatır alan mecra çok müsait herkes aranıyor ben dahil bit tatlı söz bir sohpet insanız kaşınıyoruz evliler bunu çok yapıyor biz bekarlardan çok
210 Yorumla
Soran+1 yılSırf bu yüzden kullanmıyorum burayı da kapıycam
- +1 yıl
Bağımlıyız hepimiz inan alkolden beter kafamız önümüze eğik herkesin bizi bambaşka insanlara dönüştürdü hayatına alacağın adama sosyal medya mı ben mi de sosyal medya der gizli gizli takılır çözüm ne dersen tuşlu telefon iyi bir evliliğin anahtarıdır
Soran+1 yılKesinlikle
- +1 yıl
Ben burada haklı çıkmak gibi bir niyetim yok polemiği asla sevmem gerçekler bu bak TikTok instagram ve diğerleri bunlarla ilgili bir çok akademik çalışma makale var insan dürtülerini harekete geçiriyor
- +1 yıl
Makale ismi bile paylaşırım ben okumayı seven bir bağımlıyım.
SOSYAL MEDYANIN BOŞANMAYA ETKİLERİ
Dr. Zeynep ŞENTÜRK DIZMAN
Sayfalarca çalışma var sosyal medya ilişkileri öldürüyor yukardaki bir tane makale yüzlerce var bilim yalan söylemez - +1 yıl
Google akademik anahtar kelime : sosyal medya kullanımı aldatma girin bakın okuyun
Soran+1 yıl@Rafet_17 haklısın insan nefsine sahip çıkmayorsa hiç evlenmesin ama şu var sosyal medya insanı tetikliyor orada gördükleri evliya olsa belki çatlatır insanı ahir zamandayız bence bu tür ortamlardan ne kadar uzak olursak o kadar rahat oluruz ve kendimizi sakınırız ben nerdeyse bir senedir instagramı bıraktım gerçekten hayata bakışımda büyük değişim var. :)
hayatta hiçbirşeyin garantisi yok aldığın mala bile 2 yıl veriyorlar en fazla. o yüzden kısmet diyeceksin evleneceksin iyi olursa elhamdulillah kötü olursa estağfirullah diyeceksin yoluna devam edeceksin.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim çok haklısınız 😊
Basit bir soru ile netleştireyim : Birlikte karar vereceğiniz bir evlilikte hep birlikte hareket edecekseniz evlilik sorun değil paylaşım olur. Birlikte hareket etmek herşeyi birlikte yapmak değildir her kararda birlikte hareket etmektir. Boşanma ve aldatılma günümüzde çok normal görünse bile evliliğin doğasına ters bu sebeple çok takılmayın
10 YorumlaHayatta başımıza her şey gelebilir. Sokaktada ta. cizler te. cavüzler o zaman sokağa da cikmayalim bu onun gibi bir şey. Evlenmeden önce kendi ayakları üzerinde durabilen güçlü kadınlar olursak evlenmeden kimseye her şeyiyle teslim olmayıp kendimiz aldatılma üzülme için sebebiyet vermezsek gerisi onun karakterine kalmış. Olmadı ayrılıriz ama en az zararla kurtulmak için dediklerimi yapmalıyız.
11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 535 cevap paylaştı. Benimde öyle evlilik hayalim vardı. Eşimin her şeyimin olacağı, sadakat üzerine kurulu birbirimize destek, kendi evimizi döşeyip huzurla yaşayacağımız vs vs ama baktığımda her mutlu gibi görünen çiftler aldatmaya bitti. Erkeklerin çoğunun gözü dışarda, nadir insan var eşine evine sadık bunu gördüm yani. Eski erkek arkadaşımla da öyle hayallerim vardı, ailemle tanışacakları gün geldiğinde öğrendim aldatılmışım. Üzücüydü. Bende evlilikten soğudum ilişkilerden soğudum.
11 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın şimdiki evlikler alana kadar olmuş mezara kadar degil
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlendiğin insanın sonradan değişmesi var bir de, en korkutucusu, evlendikten sonra eş değil, kaynanam önceden melek gibi biriydi evlendikten sonra değişti diyenleri bile gördüm. Bu zamanda birine güvenmek o kadar zor ki
31 Yorumla
Soran+1 yılEn korktuğum da o bazen diyorum en iyisi görücü ya da tanıdık en azından ailesini biliyoruz. Sosyal medya kendini süsleyerek sunan insanlarla dolu allah uzak etsin öyle insanlardan
+1 yılEvlilik için 3 şart var kuranı kerimde
Namus =evlilik sözleşmesine bağlı kalmak
İffet = Karı koca ilişkisini eşiyle yaşaması
Sadakat = Aldatmamak demektir
Bunlar yeterli evlenmek için ama şu bir gerçek karşımıza nasil bir insan çıkacağını asla bilemeyiz ve asla tanıyamayiz12 Yorumla- +1 yıl
Bilemeyiz evet ama kimse karşımıza tesadüfen çıkmaz. Bi ayette sanırım temiz kadınlar temiz erkeklere temiz erkekler temiz kadınlara. Yani biz kendimizi temiz tutup koruduktan sonrasınıda pek düşünmemek laızm. Herkes layığıyla
Soran+1 yılSadece bu üçü mü ailesi vs önemli değil mi yani
Yani şu an insanlar samimi değil... Kimse bizimle tanıştığı ve kendini gösterdiği gibi çıkmıyor. Samimiyet, dürüstlük ve güven olmadan biriyle bir yola çıkmakta mantıksız ve şu an hem kadınlar hemde erkekler aldatıyor... Kimsede sadakat duygusuda kalmamış ne diyim ki şimdi sana...
11 Yorumla
Soran+1 yılAllah büyük diyip ona tevekkül edicem tabi elimden geldiğince de kör kütük bağlanmadan tanımam lazım eşim olacak insanı. En önemlisi tanırken kendimi feda etmeden onu tanımam sonraki pişmanlık fayda etmiyor çünkü
Aşk İlişkileri konusunda 337 cevap paylaştı. Şöyle söylemek lazım kafa uyumunuz yoksa her erkek aldatır ama siz ruh 2 zi olursanız o adam başka kıza bakamaz
22 Yorumla
Soran+1 yılKafa uyumu yoksa ama seviyorsak da olmaz bence
Gizli Üye(30-35)+1 yılİstisnalar her zaman vardır …. İstisnai gerçekten değer verem biri olursa…
artık insanlar emek vakit fedakarlık harçamıyor… çabucak vazgeçiyor ayrılıyor bırakıyor….
çümkü gerçek sevgi yok artık
123 Yorumla
Soran+1 yılBirde sosyal medya o emeği birine harcamayı engelliyor bu olmadı mı aaa bana zaten yazan çok var birde buna bakayım vs vs çok hızlı ulaşım imkanı ve Fırsatların çok olması da etkili bence. O yüzden sosyal medyayı kapattım 😅
Cevap sahibi+1 yılİyi yapmışın sosyal medyanın kimseye faydası olmamış zaten…..
Ben de tam tersi yeni açtım 😄 karşıydım ama burdayım
Soran+1 yılValla alışınca bırakamıyorsun kendine bunu yapma. Hem sen kullanmazsan eşinden de bunu talep edebilirsin
Cevap sahibi+1 yılYok ben tam tersi …. Alışmam istediğim ana silerim….
Bağımlılıklara karşıyım…. O konuda sorun yok….
Ben sosyal medyaya karşıyım genelde …. sosyal medyan niye yok der herkes ısrar kıyamet…
Eşim olursa böyle bir şey talep edimde… bence tam tersi artık eşler YouTube kanalı açalım diye talep eder oldu sjsjsj
Soran+1 yılYaa öyle mi ben öyle düşünmüyorum aksine ben onun kullanmasını istemem bundan sebep kapadım zaten
Cevap sahibi+1 yılBen de ayni fikirdeyim. senin gibi…. Bence de silinmeli…
Hep bu fikri savundum bende boş işlerden uzak durdum diyelim …. Çocukluk arkadaşlarım en çok kızardı hep … sosyal medyam olsaydı kopmaDık falan diye ….
Sonuçta ben de açtım eğlencesine…
Soran+1 yılBana da der arkadaşlarım kendilerini çekip paylaşıp duruyorlar ben anın tadını çıkarıyorum
Valla sen dikkat et genede hele ki bu sitede giren bin pişman kurtulamıyor diye. Allah gönlüne göre biri çıkarsın karşına
Cevap sahibi+1 yılOnu tam anlamadım… neden kurtulamıyor bu siteden?
Ben gerçekten hiç saha önce sosyal medya kullanmadığım karşı olduğum için …. Ne denmek istediğini anlamadım… açar mısın?
Sağol da arayış da değilim ….
Cevap sahibi+1 yılSen arayıştasın galiba evlenmek istiyorsun? Sağlam düzgün biriyle?
Soran+1 yılEvet ben istiyorum dünya kirli ya helal yoldan eşimle yaşayıp gitmek istiyorum
Soran+1 yılYuva kurmak ve eşe sadık olmak insanı kötülüklerden korur bence
Soran+1 yılBu site bağımlı yapıyor insanı sende tecrübe et istemem ondan dedim biraz garip bir yer burası
Cevap sahibi+1 yılÇok güzel….. ama şunu gördüm insanlar çok artık gerçek sevgi bilmiyor…. İstemiyor….
Seni anlıyorum …. Bir kere sevip sımsıkı el ele. Birbirine sonsuza kadar değer verelim diyorsun…
Ama artık ne böyle seven var ne de bunu isteyen….
Herkes yola çıkalım olmadı boşanırız belki diye yola çıkıyor kafasınına arkasında …. Yar kalple sever oldu…. Öyle olunca hayatın akışına inişimde çıkışında ayrılma kopma oluyor….
İyi yürekli çok seven biri de çıksa karşına … belki sana anormal gelecektir ….
Bak diyoruz ki sosyal medya kullanmamak en doğrusu kismeye bir faydası yok…. Ama ben kullanmadım hiç ama bu hep anormal sayılmıştır… ki bu dönem için öyle….
İnsanlar normali seviyor…. Bu dönemin normali de çok iç açıcı değil…..
Yani işiniz zor…. İstisnai birisi karşınıza çıktı diyelim… onun da bu sefer siz kıymetini bilme ihtimaliniz ne kadar olacak ….
O sebebple mutlu olan yok bu sizin de çevrenizden bahs ettiğiniz gibi
Soran+1 yılAllah bana kıymetli birinin kıymetini bilebilmeyi nasip etsin
Soran+1 yılBenim normal olandan midem bulandı bu devrin normali Allah’ın hoşnut olmadığı şeyler
Soran+1 yılBeni çok sevmesi de değil artık asıl meselem ona bakıp Allah’a daha da yaklaşabilmek isterim
Soran+1 yılBenim tek doğrum din döndüm dolaştım sonunda en huzurlu olduğum yer bu tek aradığım şey de bu
Cevap sahibi+1 yılGüzel söylüyorsun ama şunolacaktır çünkğ sen de bu dönemin insanısın sonuçta ….
Bilinç altın anormali de beğenmicektir… farkındalığın çok çok yüksel değilse ….
Hani diyorlar ya nu dönemde sevmicrksin…. Sevenler hayal kırıklığına haksızlığa uğruyor sebebi bu …. Karşı taraf onu anormal yani bilinçaltı negatif görüyor ….
Seçimini normalden yana kötü çocuktan yana olmasının temel sebebi bu
Cevap sahibi+1 yılAçarmısın bu sitede neden bin pişmanlar …. Oraya takıldım sndndn
Soran+1 yılNeyse varsın dediğin gibi olsun ben öyle düşünmüyorum
Soran+1 yılSite bağımlılık yapıyor
Soran+1 yılBide sen hiç kullanmış biri değilsin
Soran+1 yılKarşıyım vs diyorsun ama bağımlıların pek çoğu isteyerek bağımlı olmuyo zaten tabi karar senin yaşam senin
Yaşın gelene kadar evlenme bazıları bir gazla 20 yaşında evleniyor pişmanlık yani hep aynı kişi ile yaşamak ask denen şey sonuna kadar kalmıyor zaten evlendikten bir süre sonra geçmişini özleyen çok insan oluyor sorunsuz evlilik hiç görmedim hepsi yalan
12 Yorumla- +1 yıl
Evlilik olgun insan işidir. cahillik işi digildir.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu devirde gerçekten evlilik kalmadı ve boşanmalar da çok artmaya başladı, eşine ömür boyu sadık kalacak birisinin de olduğunu düşünmüyorum, mesela ben çocukları da hiç sevmem sesleri vs çok rahatsız ediyor beni o sorumluluğu da alamam, sabahtan akşama kadar evde kalıp iş ve yemekte yapamam, evlenmeyen cogu kişi de bir süre sonra çocuk özlemi olduğu için evleniyorlar zaten, ama ne olursa olsun bekarlık her zaman daha iyi kafan daha rahat
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılHayırlısı. Belki doğal seçilim gereği evlenmememiz, neslimizin devam etmemesi gerekiyordur kim bilir? 😃😃
11 Yorumla
Soran+1 yıl😅😅
+1 yılValla aynı dert bendede var yaşım 23 oldu evlenmek mutlu bir yuva huzurlu bı aile istiyorum sevmek sevilmek ama korkuyorum seninde değin gibi hayatıma hadi kötü biri çıkarda su anki halimden daha beter olurum diye korkuyorum Allah'a dua ediyorum
21 Yorumla- +1 yıl
Sabah işe akşam eve ben bundan da sıkıldım artık ama evlenmeye de korkuyom bı yandan mutsuz olcam diye
Ben 7 yıllık evli olarak bosandim 19 yıldır kız arkadaşımla beraber evli gibi yaşıyorum.
Zorla benimle yıllardır evlenmek isteyor ve ben sonra diyorum 19 yıl oldu. Ben paralı zengin adam olarak ben onunla aşk yoktur.
Hiç para vermiyorum yemek veriyorum. Seks var.
Kız bekar di paslanmış oldu. Boşanma oyuna gelirsen böyle olur. ya ya kalırsın.
Sevmediği Evlenme nokta...
01 Yorumla- +1 yıl
Where are you from
Aşk İlişkileri konusunda 994 cevap paylaştı. Bende evlenmek istiyorum ama eğlenip bosananlari hele de bu devirde yaşananları görüp duydukça uzak duruyorum yanlış yapmaktan. Bence byle düşünmen çok normal.
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 632 cevap paylaştı. Her kadın her erkek bir gün o aldatmayı ne yazık yaşıyaçak...
14 Yorumla
Soran+1 yılYa sen de iyice tuz serptin yarama
Soran+1 yılHayat bu denli kötü mü sence bence kötümser bakıyorsun
artik kimseye guvenmiyorum ne evlilik icin ne sevgililik icin iyi bir ders oldu bana
12 Yorumla
Soran+1 yılGenelleme canım, Allah tüm bu yaşadıklarını unuttucak biri çıkarsın karşına
- Aşk İlişkileri konusunda 9,8b cevap paylaştı.
+1 yılBen evlendim ayrıldım tekrar evlenmeye çok korkuyorum çok büyük bir sorumluluk
13 Yorumla
Soran+1 yılKorkma herkes aynı değil onun seni yıpratmasına ve diğer insanlara karşı güvenini azaltmasına izin verme dünyada milyon çeşit insan var yeter ki öncekinden aldığın dersleri unutma
Soran+1 yılÇünkü bence aile herşeydir düşünsene çocuğun olacak ve kimin genini taşıyacak çocuğunun ve eşinin ailesinin illaki onlardan bir parça taşıyacak aile herşeydir ne yazık ki bu böyle.
+1 yılAynı bu her iki tarafta için geçerli yani herkes gördüğü hâlde en ufak tartışma olsun veya büyük olaylar olsun haberlerde magazin dünyasını gördükçe gerçekten çok korkutucu bu devir için. Kadını erkeği yok bu işin.
10 Yorumla
+1 yılHayır korkulacak bir şey değildir. Anlaşılamıyorsa boşanılır bu çok doğal bir şeydir.
11 Yorumla
Soran+1 yılBoşanmak kolay bir süreç değil arkadaşım kaç kilo verdi çok üzülüyor çocuğu perişan oldu herkes kaldıramaz bu süreci özellikle kadınlar
+1 yılGayet haklı bir korku bu.
Kim haksız olduğunu düşünebilir ki14 Yorumla
Soran+1 yılDüşünen çok 😄
- +1 yıl
O halde at gözlügü edinmiş düşünmeyen evlenmeyi bilmeyen insanlar çok insan var demektir.
İnsan kendisini bilmiyor ki bir başkasını da tanıyamıyor. Boşanmalar aldatmalar evlilik içinde yaşanan sorunlar bundan ötürü var.
Korku duymak da oldukça olağan bir durum, Neden korkayım? Demek içinde nedenler vardır Neden evleneyim? demek için de nedenler vardır.
Evlilik gibi güzel bir müessese çevresel gözlemsel olumlu olumsuz durumları değerlendirdiğimizde korkabiliriz evlenmek için can da atabiliriz
Benim korktuğum da oluyor can attığım.. İnsanın aynı çatı altında yaşami paylaşması çok güzel bir duygudur insan neden evlenmesin ki fakat aldatılmaktan kormak bir insana güvenmek aile olmayı başarabilmek her insanın harcı değil layık olmak gerekir hazır olmak gerekir. İnsan kendisini bilip karşısındaki insanı keşfetmesi onunla paylaşımlarda bulunması bana çok güzel geliyor.
Allah herkese kalbi gibi insanı kalbini ısıtsın nasip etsin.
Soran+1 yılAmiiiin amin Allah hem kalbimizi temizlesin hem de temiz kalpli bir eş nasip etsin
- +1 yıl
Amin ecmain
- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılNeden korkayım ki.
Korkulacak bişey göremiyorum ben19 Yorumla
Soran+1 yılNe mutlu sana 🍀
- +1 yıl
Teşekkür ederim.
Allah sana da nasip etsin korkmamayı🙂
Soran+1 yılÖnce Allah’a tevekkül etmeyi öğrenmem lazım sen şanslısın
- +1 yıl
Seni tutan ne?
Seni yaratan, yaşamana izin veren Rabbine tevekkül etmene, ona gitmene engel olan ne?
Soran+1 yılKadınsın dimi gerçekten
Soran+1 yılProfili pembe olup erkek olanlar oluyor
Soran+1 yılSizinle konuşmak istedim 😊
- +1 yıl
Merak etme. Çakma biri değilim. Kadınım. Bu sitenin de yıllardır değişmeyen üyelerinden biriyim.
Soran+1 yıl😊
Yaşamak kadar güzel olan bir şey yok. Hayatın, yaşamanın tadını çıkarmalısın. Sana negatif enerji yükleyen insanlardan uzak dur Bu Dünyada çok iyiler vardır. Herkes kötü değil bunu aklınızdan çıkarmayın. Kendine çok iyi bak, bakımlı ol...
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. Herkes herkesi aldatıyor ve yine herkes bunu yaparken çok profesyonel! Bildiklerimi anlatsam çoğu kişi birbirini vurur! Gördüklerimi anlatsam yine aynı... Yalnızlık dertsizlik
20 Yorumla
+1 yılben evlenmek istiyorum düğünümü yapabilen bir gelin bulabilirsem tabi sözleşme imzalarım ömür boyu bağlı sadık evli kalıcağıma var mı gelin adayı :D
24 Yorumla- +1 yıl
Bu devirde rüyanda görürsün 😂😂
- +1 yıl
@Bhrhfbfbfhhfhbr yok be evlenmem öyle fırsat çıksa bile eski neşemiz yok sorunlu herkes zaten kime güveniceksin de sanal ortamı görünce escortlar daha çok güven veriyor bana
- +1 yıl
Abilerim zordur zor 😂😂😂
Evli biri olarak şunu diyebilirim evlilik umar gibi ya kazanırsın ya da kaybedersin ama evlilikte tüm duyguları yaşıyorsun demem ki anlayışlı saygılı terbiyeli guvenilir sadakatli ve ailede cokonemli evlenmeden bunlara çok dikkat etmen gerekiyor yani kısaca evlilik büyük sorumluluk gerektirir..
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 588 cevap paylaştı. Sen doğru dürüst ahlaklı birini ara , İnşaAllah o korktukların başına gelmez
27 Yorumla
Soran+1 yılYok işte ama nasip
Soran+1 yılİmanlı görünüp neler yapanlar var ama ben gene de Allah’la bağına bakıyorum
Soran+1 yılİşte o farkı ayırt edebilmek biraz zor
Soran+1 yılUmarım karşıma çıkacak kişiyi iyi inceleyebilirim bu anlamda Allah hayır versin
- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılŞişman insanlar var diye yemekten soğumaz
Doğru yemek yenir
Suda boğulan var diye yuzmekten vazgeçilmez
Bardak kırıldı diye su içmekten vazgeçtin geçilmez10 Yorumla Az önce düşündüğüm şeyin karşıma çıkması. Evren nası bir şeysin yaa😄. Bende bu konuda korku içindeyim, amma biriyle evleneceksen mutlaka uzun bir zaman tanıman lazım bence. Ve asla birini sırf seviyorsun diyede evlenmemelisin. Sevginin gözünü kör etmesine izin vermemen gerekiyor. Çünki bir evlilik bence sadece sevgi ile sürdürülmüyor. Tabi bu sadece benim düşüncem..
10 Yorumla
+1 yılSorunlun olan evlilik kavramı değil evlilik yapılan kişidir.
Eğer kötü bir şoförseniz kaza yaptığınızda otomobili suclayamazsınız.
Doğru insanla yapılan evlilik nesne kötü olsun ki10 YorumlaAbi hiçbir kıza güvenmiyorum, şu an evlencek olsan nerden baksan minimum 500 k masraf , oda evlencegin kız muhtemelen geçmişte kaç tane sevgilisi olmuş olcak, değmez masraf yapmaya, hadi yaptın evlendin diyelim 2 sene sonra en ufak biseyde hadi boşanmak istedi, bide nafakası o su bu su bir sürü başına bela
10 YorumlaEvet evliliği artik cogu insan elinde oyuncak yapmış. Oysa ciddi yanasilmasi gereken birsey.
Yani normal cogu insan da korkuyor20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 509 cevap paylaştı. Evt çok korkuyorum güzel kalpli birisini bulmak çok zor gibi geliyor ama kendime güveniyorum eşimimutlu etmeyi beceriyorum
21 Yorumla- +1 yıl
Manzara çok iyi fotoğrafı nerde çekindiğini öğrenebilir miyim?
Gizli Üye(25-29)+1 yılNasıp kısmet işi bu ne olacağını bilemezsin sen kalbini temiz tut Allah seni korusun ha şöyle bir şey var boşanmalar bir arttı ama bunlar hep bizim kendi yüzümüzden bence korkmana gerek yok zaten her şey olacağına varır ve sürekli böyle düşünürsen zor olur içini ferah tut
00 Yorumla
+1 yılEvlilik hayatının kumarı gibidir
Ya kazanır cenneti yaşarsın ya da kaybeder ömrün cehenneme döner.
En iyisi bu kumardan uzak durmak10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı. Evlenmekten korkmuyorum ancak evlenmek de istemiyorum.
Hayatımı değmeyecek insanlar için artık heba etmek istemiyorum...10 YorumlaBen her turlu evlilikten korkuyom cok zor bi karar yani hayatin soz konusu
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılya bakış açını değiştirmen lazım şimdi şöyle düşün evlendin ve aşırı mutlusun kocan seni çok seviyor değer veriyor bide bu korkun yüzüne evlenmediğini düşün eğer seni çok sevecek biriyse onu kaçırmış olucaksın ve hadi evlendin aldatıldın o zmn da kurtuldum diye dua et aldatanın filan arkasından yas tutmaya gerek yok değil mi
20 Yorumla
+1 yılEsasında evlenecek olan Kadınlar için söylüyorum Para için evleniyor olması çok yanlış ve erkeklerin düşüncesi ise bence acaba param olmadığında beni yine sever mi yani evliliğin onurunu paraya dökmek gibi bir kadınların üzerinde önyargım var ve bu beni korkutuyor.
04 Yorumla
Soran+1 yılPara önemsiz diyemem ama her şey de değil
- +1 yıl
Sadakat her insanda olmayan bir değer yargı maalesef.
Soran+1 yılSadık olmak zeki insanın işidir elbet çünkü sadık olmayan kişi kendi sonunu da ayni şekilde hazırlar bence
- +1 yıl
Kendi sonunu hazırlamadan kastımız nedir mesela örnekleme yapacak olursak
Evlendikten sonra ayrılmanın peşine düşmesinden mi bahsediyorsunuz bu noktada?
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenecegin kisi nasibtir sans meselesi ama tabi tanirkende iyi tanican sabırlı olcan iyi kararlar vermeye calisican evlendigin zamanda o evliligi yurutebilmek icin kari kocanin birbirine fedarliklari olsun yalan olmasın senin ailen benim ailem degil bizim ailemiz olsun
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 931 cevap paylaştı. niye korkuyorsun anlamadım. İstemezsen boşanırsın burada korkacak ne var?
17 Yorumla- +1 yıl
Bu kadar kolay mı 😒
Hiç evlenmesin - +1 yıl
Öyle kolay biriyle evlenmem ben erkek olsam gerçi hiç bir insan evlenmek için uygun değil ❌
- +1 yıl
Aşkı bulamadan evlenme desen daha mantıklı olur galiba 😁
- +1 yıl
Aşk, duyguları zirvede yaşamak adına en güzel fısattır. Bulursan kaçırma.
Ama bir gün bitebilir. Karşındaki insan beklediğin gibi çıkmaya bilir.. İşte o zaman İşler umduğun gibi gitmediğinde, artık katlanmak istemediğini hissettiğinde boşan ve boşanmanın hayatın sonu olmadığının bilincinde ol. - +1 yıl
Evli değilim ve aşık olmak istemiyorum çünkü...
Kimseyi sevemiyorum insanlardan nefret ediyorum uzak durmak istiyorum ölmek mi lazım 🤔
+1 yılİnsanların birbirine tahammül etmeyi öğrenmeden evlenmeye yeltenmeleri korkunç.
11 Yorumla- +1 yıl
Önemli bir tespit
- Aşk İlişkileri konusunda 871 cevap paylaştı.
+1 yılKorkmuyorum ama evlenmek, büyük sorumluluk yaa
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik müessesesini çok gereksiz ve aşırı pahalı bir hobi olarak görüyorum.
10 Yorumla
+1 yılİpleri en baştan eline almak senin elinde bebeğim korkma yüzleş hayatla
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilikten değil de insanlar midesizliginden korkuyorum.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 525 cevap paylaştı.
+1 yılevlilik o zaten doğru düzgününü bulamazsın sadece maddi anlamda iyi olur
10 Yorumla
+1 yılİmkanın varsa her açıdan bence bunları düşünme evlen
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 901 cevap paylaştı.
+1 yılBende nafaka olayı yüzünden yasalar hep kadınları destekliyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSizce hangisi önemli?
katılırmısınız10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKorkuyorum güvenemiyorum ama evlenmeyi de istiyorum
420 Yorumla- +1 yıl
Bir yerde ihtiyaç işte
Cevap sahibi+1 yılÖyle de nasıl güveneyim nişanlanacaktim çok üzdü beni ayrıldı aynılarını yaşamak istemiyorum
Cevap sahibi+1 yılAma iyi ki de ayrılmışim ondan
- +1 yıl
O kim bilmiyorum ama o kötü diye herkes kötü o iyi diye herkes iyi olmamalı bence
Cevap sahibi+1 yılO kötüydü beni sevmemiş para benden kıymetliymiş
- +1 yıl
Para nasıl senden kıymetliymiş ne yaptı ki
Cevap sahibi+1 yılAyrılalı 3 ay oldu yaptığı evlilik teklifinin parasını istedi
- +1 yıl
Yuhhh ne be öyle beyin yaşı kaçmış onun
Cevap sahibi+1 yıl28 yaşında ama beyin yaşı 5 bence
- +1 yıl
yanlış anlama ama insanın inanası gelmiyor valla
Cevap sahibi+1 yılGerçekten bu ne ki evlilik teklifi yaptığı yüzüğü satıp Borcunu ödedim iban attı bana
- +1 yıl
Bunca zaman nasıl devam ettin ki
Cevap sahibi+1 yılBöyle biri olduğunu bilmiyordum rol yaptı başta sonradan anladım ayrıldım kimseye de güvenmiyorum
- +1 yıl
Bu kimseye güvenmemek için geçerli mi bilmiyorum ama çok saçma biriymiş o her kimse
Cevap sahibi+1 yılEvet saçmaydı ailemle de tanışmişti nişanlanacaktim ama ayrıldım
- +1 yıl
Senin yaş kaç
Cevap sahibi+1 yıl26 yaşımdayım
- +1 yıl
Anladım hayırlısı olsun diyelim ama kapıları kapatma derim 😉
Cevap sahibi+1 yılBilmiyorum ailem de evlenip yuvami kurmamı istiyor ama ben yoruldum
- +1 yıl
Takip atsana iki laf edelim istersen tabi güvenirsen :)
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEvet çünkü ihanet ve psikolojik ve fiziksel şiddet yaşamaktan korkuyorum
31 Yorumla- +1 yıl
Psikolojik şiddetin kadını erkeği olmaz.
Gizli Üye(25-29)+1 yılHaklısın inanki bende aynı durumda hissediyorum. Ki kime güvenilir tabi ger insan farklıdır ama güvrnmekte kolay bişey değil cidden
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl1 buçuk ay önce evlilik teklifi aldım bu ay aileler yüz yüze tanışıp isteme tarihi falan konuşulacaktı ama bu akşam ayrıldık 😔😔
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBilmiyorum başkalarının söylediklerini bahane edip kavga gürültü falan oldu sonra bitti
Aşk İlişkileri konusunda 10,7b cevap paylaştı. Kadınlarda var bu sorun geneli onlar boşanmak istiyor
15 Yorumla- +1 yıl
Peki neden acaba
- +1 yıl
Biliyor gibi konuşuyorsun ama
- +1 yıl
Hiç bir şey göründüğü gibi değildir haberler de yalan dolan 👍🏻
- Devamını Gör (100)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026