Bizim adetlerimiz de nişan dahil olmak üzere bütün masraflar erkeğe aittir kına düğün hepsi biz de sadece mutfak için küçük elektronik aletler ve mutfak gereçleri alınır çeyize de onun dışın da aklınıza gelen her şey erkek tarafına ait çeyiz için de destek olmaları gerekiyor. Açıkçası kabul ettiler çünkü ben hiç bir şekilde zorlayan şeyler aldırmıyorum her zaman her şeyin en uygununu almaya çalışıyorum dün bir tartışma sırasında yüzüme vuracak şekilde biz de adetler böyle olmamasına rağmen biz yapıyoruz bunları dedi ve üzüldüm ayrıca kına ve düğün tarihi de benim hastalık zamanlarıma yakın tarihe almak istiyorlar aile olarak o tarihler de ayarlamışlar kendilerini ama ben istemiyorum ne yapmalıyım?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Zorunuza gidiyors yapamiycaksa bunlari kabul etmeseydin o zmn de baştan konuscakti bunlari gecsin, sen de karsi tatafin istediklerini de onemsemelisin hep ben istemiyorum diyip kenra cekilemezsin
Gerçekten ailem bir çok konuda zorlamadı onları hatta düğün salonu tutulmayacak mesela altını fazla istemediler yani ellerinden geldiği kadar ailem de onlara göre davrandı biz de adettendir kına düğün erkeğe aittir be zaten kabul ettiği şeyi şimdi söylemesi çok saçma geldi
Düğün genelde erkege ait oluyor zaten ve bilmiyorum yani her konuda erkeklik tasliyip bu konulara gelince olamamalari
Evet kızdığım nokta da bu zaten sanki paragözüm ailem hiç bir konu da onları zorlamadı gerçekten millet neler neler istiyor yaptırıyor biz böyle olmamıza rağmen laf yiyoruz
Zaten hep böyle oluyor erkekler az isteyince cirkeflesiyor fazla isteyenlere altindan kemer istiyenlere falan dilleri dut yemis bülbüle dönüyor, sen iyi olursan istemiyorum dersen aza kacarsan en kucuck bir istekte seni paragoz ilan ederler
Biliyor musun gerçekten böyle ben inanmazdım eskiden şimdi görüyorum kaç kere denk geldim her şeyin en iyisini isteyen el üstün de tutuluyor yazık gerçekten yazık
Bu devirde kiymet bilene denk gelmek çok zor
Evet işin icinde olunca daha cok belli oluyor hersey
O adetlere göre şahsen ben evlenmezdim belirlemişsiniz bi adet her şey ortak alınır yük ortak ödenir siz gibi biriyle evlilik yapılmaz
Beyefendi böyle düşünmenizi gerektirecek bir şey yok çünkü ben çalışmıyorum işi bıraktım bir süre önce ve başka iş bulamadım kalabalık aileyiz 6 kardeşiz babam bakıyor bu devir de gerçekten çok zor nasıl katkı bekliyebilirim babamdan ben olsam çalışsam destek olurdum ama babamın yükü zaten ağır.
Bahane bunlar her şey dört dörtlük olması lazım değil evin içine girince her şey zamanla dizilir bir tek erkek yük alırsa ne diye evlilik yapsın ki Zinadan ötürü erkek evlilik ister bunca masrafın içinden erkek çıkamazsa kavgalar başlar boşanmaya kadar gider hakkınız olmadıgı halde ortak pay alırsınız
Ben zaten demiyorum ki her şey eksiksiz alınsın bir çok şey evlilik zamanı da alınabilir ben bir işe girer çalışırım sorun kabul edip yadırgamayıp sonradan böyle bir şey demesi ve lütfen siz de biraz anlayın ben zaten ailem ile bu konuda gerildim ancak takmışlar adet adet batı da nasıl bilemem ama doğu da böyle
Doğu batı ayrımı yoktur aile evlenmiyor aile sürekli karışıyorsa restte çekilmeli cünkü aile evlenmiyor evlendikten sonra aile de yuvaya karışır karıştığı zaman hiç bir şey düzelmez iki tarafında anlayışlı olması gerek olamıyorsa güzel şekilde yormadan bitirmektir.
O kadar çok isterdim ki dediğiniz şeyin olmasını onun ailesi de benim ailem de karışıyor sanki aileler evleniyor hep böyle derlerdi Türkiye için sadece çiftler değil aileler de evleniyor diye şimdi çok iyi anlıyorum benim fikirlerim düşüncelerim önemli değil sanki nişanlım desen oda ailesinin fikirlerini önemsiyor hayır ben neyim o zaman anlamıyorum.
Eğer ki aileler karışıyorsa kırmadan bitirmek en mantıklısı cünkü evlenince büyük sorunlar çıkaracaktır sizlere üstesinden gelemezsiniz göz göre göre imtihan girmek aptallıktır
Ailelerin karışmadığı bir evlilik olabilir mi bu ülke de emin olun yoktur. Erkeklerin çoğu ana kuzusu sevgiliyken en güzel sözler verilir şunu bunu yaparım denilir iş ciddiye binince ailesi ne derse o ayrılıkların çoğunluğunun sebebi de bu erkeğin ailesinden kopamaması kendi annesi ile eşi arasında denge sağlayamaması 5 yaşında bir çocuk gibi anneye babaya bağlı olması büyüyün artık.
Size öyleleri denk gelmiş demekki herkes öyle değildir şahsen ben öyle değilim başkasını bilemem ama evliliğe karışan aile varsa o evlilik yürümez bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz ama yol yakınken dönün ileride pişman okursunuz
Doğru söylüyorsunuz belki de kafam o kadar karışık ki bir yan da aşık olduğum adam bir yan da düşündüğüm geleceğim bir de sınava da hazırlanıyorum Allah nasip ederse atanmak için her şeyi yapıcam. Teşekkür ederim düşünceleriniz için
Daima yardımcı olurum ulaşmanız yeterli hem dini konuda hem evlilik konusun da aklınız karışık olmasın ne mezunusunuz?
ilerde sorun yaşarsınız hem sevgi ve ilgi alanından hem cinsellik anlamında bence yol yakın ilen nişanı atın
Konunun sevgi ilgi ve cinsellik ile alakası nedir?
şu an bunları başına kalkan nişanlın ya da kayınvaliden ileride seni ezerler kendi istedikleri bir gelin yapmak için sürekli baskı kurarlar ve nitekim nişanlının sana söyledikleri sözler annesine aittir. oğlunu bu şekilde dolduruşa getiriyor olabilir. anne kuzusu olan erkek cinsellikte de bencildir.
Bu eşek kadar olmuş erkeklerin hala ana baba kuzusu olmasını anlayamıyorum sevgiliyken her şey çok güzel iş ciddiye binince tam bir ana kuzusu oluyorlar.
o zamanlar tıpa yemiyor canım iş ciddiye biniyor sonuçta maddiyat harcamaları 1 iken 2 oluyor
Sizin adetlere göre erkek sağmal inek sanırım. Nerenin adetiymiş o öyle.
Batı da biraz daha farklı oluyor biliyorum ancak doğu da biraz böyle adetler böyle düşünmenizi de gerektirecek bir şey yok çünkü ben çalışmıyorum işi bıraktım bir süre önce ve başka iş bulamadım kalabalık aileyiz 6 kardeşiz babam bakıyor bu devir de gerçekten çok zor nasıl katkı bekliyebilirim babamdan ben olsam çalışsam destek olurdum ama babamın yükü zaten ağır gerçekten ağır kardeşlerimin hepsi okuyor.
Sen kendi ailen açısından anlatıyorsun her şeyi yok bilmem kaç kardeşiz yok bilmem ne diye. Karşı taraf açısından bak birazda. Sizin 6 kardeş olmanız karşı tarafı bağlamaz. Ne alınacak ise birlikte bir şeyler yapılır. Senin sizjn için bu devirde zor karşı taraf başka bir devirde mi yaşıyor?
Karşı taraf için de zor kabul ediyorum kolay değil ki bu yüzden zorlamıyorum daha ne yapılabilir size göre ailemi karşıma mı alayım kimse için böyle bir şey yapılmaz ve bana göre başta biri bunları kabul ediyorsa yadırgamıyorsa sonrasın da lafını da yapmasın.
Aileni karşına al diyen yok ama madem karşı taraf bütün bunları kabul etmiş sizde bazı şeylerden feragat edin bir zahmet.
Tamam da sorun da bu ben zaten her şeyden feragat ediyorum düğün salonu bile tutulmayacak daha ne yapayım siz erkeklere kötü davranılınca değer veriyorsunuz gerçekten nerede fazla isteyen her şeyin pahalısını aldıran kızlar var değer görüyorlar çok garipsiniz.
Biz erkeklerin kaderi neden böyle anlamadım gitti. Neden her şey bize giriyor ki. Eğer zina haram olmasın , evliliğin yüzüne bakan erkek olursa adam değilim. Bu ne la. kölemiyiz biz @q
Siz sevgiliyken her şeyi güzel anlatan iş ciddiye binince 5 yaşında ki anasına babasına bağlı büyümemiş bebeklersiniz.
Evlenilecek adam vardır kadın vardır. Her önünüze çıkana he derseniz böyle düşünürsünüz.
ohhh erkek her şeyi alsın yok öyle. Parayı veren düdüğü çalar
Beyefendi böyle düşünmenizi gerektirecek bir şey yok çünkü ben çalışmıyorum işi bıraktım bir süre önce ve başka iş bulamadım kalabalık aileyiz 6 kardeşiz babam bakıyor bu devir de gerçekten çok zor nasıl katkı bekliyebilirim babamdan ben olsam çalışsam destek olurdum ama babamın yükü zaten ağır.
olduğu kadarıyla yapın her şeyi. abartmadan.
adam hakli.. adet ayagina herseyden yan cizmissiniz
senin yazdiklarina gore yapiyoruz bu bir.. sizin durumuz yoksa karsi tatafinda ayni durumu olabikir yinede hersey ona yuklenmez. erkek dedigin sagmalik inek olmus sizde.
yav he he.. belesci ogullari seni
Bu konu hakkında konuşmak. isyerim. bana yazarmisin
Abi adet muhabbeti çağ dışı ya
Gerçekten ben de istemezdim yok düğün yok kına yok nişan güzel sade bir nikah töreni olsa yeterliydi ama adetler aileler işin içine girdiği zaman inanılmaz bir hal alıyor anlaştığın insanı tanımamaya başlıyorsun
Ben böyle bir şey isteyen kızdan koşarak uzaklaşırım
Yaşamadan bunu bilemezsiniz bunlar benim isteklerim değil adet ve gelenekler memnun muyum değilim ne yapmamı bekliyorsunuz ayrıca başta kabul edip sonra böyle yapması bence ayıp.
Başta kendinizi belli ediceksiniz o zaman olum oyle dugun falan araya girince onceki erkeklik laflarinizi yutmuycaksiniz
Sozde cogunuz cok erkek kadina hesap odetmez ya hani raconunuzda yok, boyle erkekler hak ediyor abi hepiniz icin konusmuyorum ama boyleleri hakediyor eminol
Erkek kadına hesap ödetmez diye bir şey yok bazılarının saçmalama sından
Çoğu çiftte olan şeyler bunlar.
Neresiymis orası?
Doğu da bir il de yaşıyoruz siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama çoğu doğu ilin de adetler bu şekilde
Hangi il olduğunu bilelim de oradan kız almayalım. Zenginiz ama enayi değiliz.
Çoğu il demişim zaten tabi isteğe bağlı kız tarafı nişanı yapabiliyor ama kına ve düğün tamamen erkeğe aittir.
Adet adı altında erkek tarafının belini büküyorsunuz. Ortada bir evlilik varsa iki tarafta eşit masraf yapmalı ve bu masraf iki tarafida zorda birakmayacak şekilde olmali. Eger bütün masrafi erkek yapacaksam niye evleniyor, gider eve hizmetçi alır. Küçük ev aletleri aliyormussunuz, onu da almayin. Karşı taraf 500-600 bin tl masraf yapsin, siz 20-30 bin tl ile evlilin yapin. Yani hiç mi karşı tarafa bir mahcubiyet hissetmiyorsunuz? Hiç mi ezilmiyorsunuz karşı tarafa karşı
Bunun ezilmek ile alakası yok ayrıca bir çok şey istenmedi zaten en basiti düğün salonu tutulmayacak daha ne kadar idareli davransın ailem hiç bir konu da en iyisini alın yapın demediler elinizden ne geliyorsa onu alın dediler daha ne olsun ayrıca kendisi de doğulu ve gerçekten buranın adetleri biraz böyle
Va erkeklerin çoğu hak ediyor bunu simdi agzimizi actirmayin, ben sevgilime yaptirmam orasi ayrı çünkü o haketmiyor boyle muameleleri ama çoğunuz hakediyorsunuz
@Truthnews hakedenlerle evlenmeyin o zaman. Lafa bak sevgilim degil ama çoğunuz hakediyor diyor. Hakedenle evlenen kızlarda canım demekki. Oyle bir erkekle evlendiklerine göre
Olm sizin cogunuz m*al erkekler arasnda illa vardir tanıdığin mesela kadini calistrmak istemez evde durcan der yemek yap iş gor der, oyle adamsa o zaman boyle bir muameleyi hakediyor
@Truthnews öyle adamla evlenen kiz, o adamda da mal. Boş konusuyorsun şu an
Bir dolu sensin zekiye
@Truthnew KS ye boş yorum yapma özelliği gelmis anlaşılan
Seni de başa çekmişler bu özellikte
@Truthnews 13 yasinda ergen laf sokmalarin basladigina göre ben gider, şimdi kendinle oyna burada
Birde laf bulamayinca ağlamalari yok mu tamam ablacim
Nolduki
Bence eşit olmalı