4 aydir evliyim ve evlendigimiz gunden bu zamana kadar 2 gun iyi diger gunler hep kavga edip tartistik. Bal ayinda bile para yuzunden tartistik. Esimin ailesi cimri, ben degisir diye umuyordum degismedi kendiside cimri. Ben yasadigim sehiri ask icin birakip isimide birakip onunla evlenmeye karar verdim. Ilk basta ister calis ister calisma dedi. Buralara alis sonra bakariz. Evlendikten sonra benim parami yiyorsun hep para konusu yuzunden kavga ettik. Buralara alisamadan benim param benim evim diyerek beni bunaltti. Depresyona girdim. Ben calismak istiyordum ve ariyorum kendime daha is bulamadim. Aylardir arkadaslarla gorusmuyorum cunku disari cikip gezeceksen kendi parani kazan oyle git benim paramla gezemezsin diyor. Artik cok sogudum. Cunku dikkat ediyorum para konusunda kendime hic bir sey almiyorum goze batmamak icin. Sen beni anlamiyorsun diyor sorumsuzmusum. Esimin isi ve geliri gayet iyi. Bana bi kac aydir baktigi icin cok ofkeli. Her gun para icin tartisiyoruz benim elimden su an birsey gelmiyor tek derdim bir an is bulup calismak. Her gun tartisma kavgadan cok yoruldum odaklanamiyorum. Ailem hic birsey bilmiyor hersey yolunda saniyorlar. Ve biraz egitim farkimiz var beni canım yerine koyuyor hep asagaliyor. Cocuk istemiyor. Yeni evli oldugum halde tokatini bile yedim. Cunku disari ciktik bi icecek istedim almadi biraz pahali diye onun icin cok buyuk tartistik ve tokatini yedim. Ben ne yapabilirim?
+1 yılYa şu 2 3 günlük dünyada meyve suyunun parasına mı düştün bu gün varsın yarın yoksun meyve suyu dediğin ne ki bunun için kalkıp tokat atıyorsun. Cidden yazık. Maddi durumunuz kötü olsa deseki hayatım durumumuz biraz iyi değil şu aralar biraz dişimizi sıkalım dese yine anlicam. Maddi durumunuz kötü de değil. Sen yarın bir gün hamile olunca canın bişeyler çektiğinde yok pahalı, yok şu yok bu dicek. Çocuğun olursa güzel güzel giyinmek istese yok gerek yok, sen bi kıyafet almak istesen hayır ihtiyacın yok, çocuk canı bi dondurma çekse bile ona bile hayır diyecek o derece. Üstelik seni sürekli aşağılamaya da devam edecek, şimdiden sana meyve suyu istedin diye tokat atabiliyorsa ilerde daha farklı konularda sana neler yapar, seni çocuklarının önünde bile döver sürekli aşağılar, çocuklar da sana değer vermemeye başlar artı ilerde babaları gibi olur. Böyle bi döngü başlar. Hayatını; sana değer vermeyen, seni sürekli aşağılayan, senin benim paramın hesabını yapan, seni sevmeyen gereksiz biri için karartma. Boşanırsın, bir işte çalışır paranı kazanır, istediğin kıyafeti, yemeği, içeceği canın ne isterse alırsın kimseye de hesap vermezsin. Adamda ne hali varsa görsün
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 626 cevap paylaştı.
+1 yıl
Bu zorlu bir durum gibi görünüyor ve duygusal olarak oldukça yıpratıcı olabilir. Öncelikle, bu konuda profesyonel yardım almanızı ve duygusal destek bulmanızı öneririm. İşte bazı adımlar:
1. **Profesyonel Yardım:** Bir terapist veya danışman ile görüşmek, duygusal sıkıntılarınızı anlamak ve yönetmek için yardımcı olabilir.
2. **Ailenizle Konuşma:** Aile üyelerinizle bu konuyu paylaşmak, size daha fazla destek sağlayabilir. Onların anlayışı ve yardımı önemlidir.
3. **Güvende Olun:** Eşinizin size fiziksel olarak zarar verdiğini söylediniz. Kendinizi güvende hissetmek önemlidir. Eğer bu tür durumlar devam ederse, güvende olduğunuzdan emin olun.
4. **Kişisel Alan:** Kendinize zaman ayırmak ve sosyal bağlantılarınızı sürdürmek önemlidir. Arkadaşlarınızla ve ailenizle iletişimde olmak, sizi destekleyebilir.
5. **Bağımsızlığınızı Koruma:** Kendi bağımsızlığınızı ve değerlerinizi korumalısınız. Eğer çalışmak ve kendi paranızı kazanmak istiyorsanız, bu hakkınızdır.
6. **İletişim:** Eşinizle açık ve sağlıklı iletişim kurmaya çalışın. Duygularınızı ifade etmek ve anlamak önemlidir. Ancak, zorlayıcı ve saldırgan bir iletişimden kaçının.
7. **Güvende Olun:** Eğer kendinizi güvensiz hissediyorsanız, bir güvende olma planı yapmak önemlidir. Aile veya arkadaşlarınızdan yardım istemeyi düşünün.
Bu durumda en önemli şey, duygusal ve fiziksel sağlığınızı korumaktır. Yardım almak ve destek aramak, bu zorlu süreci daha iyi yönetmenize yardımcı olabilir.00 Yorumla
+1 yılMerhabalar,
Anlaşılan siz eşinizinçok seviyormuşsunuz ancak şuanda bilemiyorum. Sizin için çok üzüldüm. Cimri eş gerçekten problem ama bu sizin eşiniz cimrilikten ziyade size bir eş değil, bir birey değil sadece para harcama gözüyle bakıyor. Yani siz istemenize rağmen çocuk istememesi gerçekten anlaşılamayacak bir durum. Eğer dayanamadığınızı düşünüyorsanız ki ben sizin yerinizde olsam çoktan ayağımı yorganına göre uzatmaya başlardım. Kim sevdiceğine bu kadar berbat davranabilir, kavga edebilir ki gerçekten seviyorsa. Sizin için gerçekten çok üzüldüm. Ancak genede belki eşinizin sizden sakladığı bir problemi olabilir sürekli onu düşünüp rahatsız olup biraz acısını sizden çıkarıyor olabilir. Size verebileceğim en iyi tavsiyem, eşinizle oturup güzelce konuşmanız tamamen dürüst bir şekilde ona bu durumları anlatmanız, eğer yaptığınız bir hata varsa da onu kabul etmeniz ve eşinize neden bana böyle davrandığını sormalısınız; ona eğer ailemiz böyle devam edecekse ben bundan hoşlanmıyorum ve eğer böyle olacaksa yollarımız ayrılmalı demelisiniz. Eğer iyi biriyse bunu anlayışla karşalıyacak ki gerçekten seviyorsa sizin sözünüz üzerine kahrolacaktır. Ancak unutmayın sizin farketmeden yaptığınız bir şeylerde olabilir ona karşı bundan da rahatsız oluyor olabilir. Lütfen cesaretinizi toplayın ve bu konuşmayı güzelce kızmadan veya ağlamadan sohbet eder nitelikte edin. Umarım en kısa zamanda probleminiz çözülür.00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 261,8b cevap paylaştı.
u +1 yılCimriliğin nedenini anlamaya çalışın. Eşinizin cimriliğinin nedeni, geçmiş deneyimleri, yetiştirilme tarzı veya kişilik özellikleri olabilir. Nedenini anlamak, onunla nasıl başa çıkacağınızı anlamanıza yardımcı olabilir. Eşinizle açık ve dürüst bir şekilde konuşun. Cimriliğinin sizin için bir sorun olduğunu ve bunu nasıl çözmek istediğinizi onunla açıkça konuşun. Duygularınızı ve ihtiyaçlarınızın ne olduğunu ona ifade edin. Eşinizle birlikte bir bütçe oluşturun. Bütçe, kimin ne kadar para harcayacağını ve bu paranın nasıl kullanılacağını belirlemenize yardımcı olacaktır. Bu, harcamaları kontrol etmenize ve eşinizin cimriliğini azaltmanıza yardımcı olabilir.
Eşinizin cimriliğine karşı kendinizi korumaya çalışın. Eşinizin cimriliği nedeniyle kendinizi kötü hissetmemelisiniz. Kendi ihtiyaçlarınız için para harcamaya devam edin ve eşinizin cimriliğini kişisel algılamamaya çalışın. Cimri eşle başa çıkmak için yapabileceğiniz başka şeyler de var. Örneğin, eşinizin cimriliğinden etkilenmeyen aktiviteler veya hobiler bulabilirsiniz. Ayrıca, eşinizin cimriliğini kabullenmeye ve onunla birlikte yaşamayı öğrenmeye çalışabilirsiniz. Ancak, cimriliğin ilişkinizi ve duygusal sağlığınızı olumsuz yönde etkilediğini düşünüyorsanız, profesyonel yardım almanız gerekebilir. Bir terapist, eşinizin cimriliğinin nedenlerini anlamanıza ve onunla nasıl başa çıkacağınızı öğrenmenize yardımcı olabilir.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
109Cevap
+1 yılEn nefret ettiğim çekilmez bir tiptir cimri insan eşin cimriliklede kalmamış aşağılama ilgisizlik fiziksel psikolojik şiddet sosyal hayatınıda bitirmiş bir ömür böyle korkarak baskı ile gecmez şimdiden böyleyse evlenmeden önce senin statünü bilerek evlenmedi mi aşağılama hakkını nerden buluyor başarılı olsa ne olur kalitesiz insan tipi kimse icin fedakarlık yapmayın bir şeylerden vazgeçmeyin kariyer hayatınızı bitirmeyin diyenler gerçekten haklı bence hiç katlanmamalısın onu takmadan para harca baktın olmuyor ailene onun ailesine söyle ve böyle devam ederse boşanacağını onun şiddetlerini aşağılamalarını çekmek için evlenmediğini belirt onun icin yaptığın fedakarlıkları başına kak sonuçta evlilikte senin paran benim param olmaz insan olan eşine değer verir çok parasını kıskanan da evlenmesin evleniyorsa da sana bakmak zorunda destek olmak zorunda bunun lafını edemez ne anladım o zaman evlenmekten varlık içinde yokluk bence boşan zararın neresinden dönsen kardır zaten bu halde yalnįz yaşlanır ve geberir paraları ile kimse çekmez
20 YorumlaBaşa çıkamazsın. Para vermediği cimri olduğu için ekonomik şiddet uyguluyor. Verincede birde üstüne öfkelenip psikolojik şiddet görmüşsün. Sana Tokat da atmış fiziksel şiddet.
Sana tavsiyem burdaki yorumlara pek aldırma.
Psikolojik danışmandan ya da psikologdan ya da aile danışmanından yardım alman.
Çünkü zaman geçtikçe ruh sağlığın bozulur.
Diken üstünde olursun.
Bende 18 yaşında genç bir kız olarak babamda bize böyleydi. Zar zor para alırdık. Aldığımız şeyleri de sorgulardi.
Bir zaman sonra kendi maddi ihtiyaçlarım konusunda çok düşünmeye başladım. Alsam mı almasam mi diye. Almasam da olur mu? Diye.
Halbuki ihtiyacım var ve ben bir şey alırken hep tereddütle alıyordum ekonomik kriz, pahalılık bir yana.
Eşin uzmandan yardım almanı istemez veya öğrenirse kızarsa gizlice alıp durumunu anlatabilirsin. Hangi sehirdesin bilmiyorum ama belediyelerin ücretsiz psikolojik destek merkezleri var. PDM diye geçiyor. Ya da sosyal medyada kullanan psikolojik danışman, psikolog veya aile danışmanı var. Oradan da görüntülü bir şekilde online alabilirsin.
Çünkü birine yüz yüze anlatsan seni yargılanmaktan böyle adam mi olur demekten pek bir şey yapmaz.
Başa çıkmakla alakalı tavsiye veren olsa da yaptığın şeylerin bir zaman sonra işe yaramadığını görebilirsin. Başka birşeye de dönüşebilir.
Seni anlıyorum bizde aynı şeyler yaşadık. Bizzat şahit olduk. O yüzden ileride çocuk yapma gibi bir fikriniz varsa çok iyi düşünmelisin.
Ayrıca şu an çaresiz hissediyor, yaşadıklarını saklıyor olabilirsin ama bilen birine anlatırsan o sana en doğru yolu gösterecektir.
Okuduysan beğeni atasrsan sevinirim🙂31 Yorumla- +1 yıl
Ha bir de şiddet devam ederse psikolojik ve fiziksel lütfen onu şikayet et. Buna göz yumma. Kendin için bunu yapıyorsun. Derdini anlayabileceğin biri olduğunda yalnız hissetmessin sana destek olur. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama genç olduğunu düşünüyorum.
Umarım yardım alırsın birinden.
+1 yıl1. İmsanlarin evlendikten sonra değişmesi mümkün değildir. İnsanlardan asla değişmesini isteyemezsiniz. Zira bu çok zordur.
2. Size cimrilik olarak adlandirdiginiz bu davranış onun için tutumluluktur. Kendi ailesinden böyle görmüş ve bunu benimsemiş. Ya olduğu gibi kabul edip varlık içinde yokluk cekeceksiniz ya da elalem neder düşüncesini bı kenara birakacaksiniz ve yolunuza bakacaksınız. Asla değişeceğini beklemeyin asla..
3. Çocuk istemiyor dediniz. Öyleyse sizinle uzun soluklu bir hayat planlamiyor. Onun da bu birliktelikte şüpheleri var. Sizden emin değil. Bu şu an için avantajiniza bir durum.
Bu durum hem sizin icin hem de karşı taraf için kabusa dönüşmüş se oturun konuşun. İki taraf ta anlaşmalı olarak bitirin derim. Çünkü kocanizdaki bu durum hastalık boyutunda. Her şeyin aşırısı zarardır. Hayat dengeden ibadettir. Bu tahtaravallinin bir ucu musriflik diger ucu da cimrilik tir. Siz elalemden cekiniyorsunuz. Bırakın elalemi insanlar konuşur. Bırakın konussunlar. Siz kendinize bir iş bulup Kendi ayaklariniz üzerinde durun. Sonrada eşinizle bu durumu güzellikle konuşun. Sakinliginizi koruyarak konuşun. Ya orta yolu bukur iki taraf ta biraz feragat ederek ortada bulunulur yola devam edilir. Ya da iki medeni insan gibi herkes Kendi yolundan gider.20 YorumlaCimri bir eşle başa çıkmak zor olabilir, ancak iletişim ve anlayışla bu durumu iyileştirmeye çalışabilirsiniz. Duygularınızı paylaşarak ve açık bir şekilde konuşarak finansal beklentilerinizi ve endişelerinizi ifade edebilirsiniz. Ortak hedefler ve bütçe planlaması üzerine konuşmak da önemli olabilir. Birlikte çalışarak uygun bir denge bulmaya çalışmak, ilişkinizi güçlendirebilir. Uzlaşma ve sabır önemli unsurlardır, ancak bazen dış destek almak da yardımcı olabilir, böyle bir durumda bir ilişki danışmanından yardım almayı düşünebilirsiniz.
20 Yorumla
+1 yılTövbe tövbe Parayı mezara mı götürecek insan birbirini sevdiği zaman artık iki kişi olmuyorlar sadece tek kişi oluyorlar beraber her şeyi yapabilirler her şeyi ama Erkeğin görevleri hususunda genelde bilinen iki şey vardır. Bunlar: Evinin rızkını temin etmek, Hanımının zaruri ihtiyaçlarını karşılamaktır. Oysa erkeğin görevleri sadece bunlarla sınırlı değildir. Elbette bunlar yapılması zaruri olan yapılmadığı taktirde günaha girilebilecek hususlardır. Şimdi para konusun sevgilimin parası benimdir benim param Sevgilim indir ve kadın ve erkek eşittir. Kadınların haklarını yerine getirme husûsunda Allâh’tan korkunuz! Zîrâ siz onları Allâh’ın bir emâneti olarak aldınız. Sizin en hayırlınız, ehline (eşine ve çocuklarına) en hayırlı olanınızdır. Ve ben de ehline karşı en hayırlı olanınızım. Mü’minlerin îmân bakımından en olgunu ve en hayırlısı, hanımına karşı en hayırlı olanıdır.
“Ey insanlar! Kadınlar hakkında Allâh’dan korkunuz! Sizin kadınlarınız üzerinde hakkınız vardır. Onlara yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin, onları dövmeyin, onlara çirkin demeyin, fenâ söz söylemeyin!”10 Yorumla
+1 yılBenim size tavsiyem ayrılmanız olur kimseye bu tavsiyeyi kolay kolay vermem ama cimriligin bir tedavisi yok aynı yalancının tedavisi olmadığı gibi ailenizi bırakıp gelmişsiniz sizi el üstünde tutacağı yerde yaptıkları hep ben ben bencil bir insan aynı zamanda evlilik nedir iki insanın birlik olmasıdır benim evim benim param demesi bile çok çirkin okumuş eşekle evlenmissiniz yol yakinken bitirin ise girseniz bile bu değişmeyecek ev arkadaşı gibi masraflarıda paylaşırsınız ki erkek hali vakti yerindeyse kadının parasına tenezzül bile etmemeli kadında aptal değilse kazandığını birikim iciin zaten kullanır sonuçta birlikte bir hayata baslamissiniz böyle biri ile hayat geçmez ayıp değil günah değil onun yaptığı zulüm günah asıl gurbette size bunları yaşatması normal değil o ortamda çocuk bile sağlıklı büyümez aile terapisi teklif edin kabul etmiyorsa kendiliğinden değişmezde düzelmezde Rabbim yardımcınız olsun sevgiler.
10 Yorumla
+1 yılYa sana yemin ediyorum benim evliligimi tarif etmissin ya ben şok yani satırı satırına aynı. Ben de aptallık edip istanbuldan onun memleketine gitmiştim tum arkadaşlarımdan kopmustum. Ailesi bastan beri istemiyordu beni durumlari iyi oldugu halde cimrilerdi. Eve kucuk bir esyayı bile büyük kavgalarla aldıriyordum ben de. Ve şu an bosanma sürecindeyiz 3 sene anca dayanabildim. Yani bu evliligin sonu görünmuyor ayni sekilde o da çocuk istemiyordu simdi diyorum iyi ki de olmamış. Bence sen de isin içine çocuk girmeden daha fazla yara almadan ayrıl.
10 Yorumlaiyide arkadaşım evliliğe gelene kadar bu cimriliği nasıl anlamadınız?
Bekarken gezmediniz mi mesela? ev için alışverişi gezmedinizmi? ne bileyim evlilikten öncesi yokmu yani sabah kalktın gökten koca mı inmiş yanına?
Aslında sende biliyorsun cimrinin biri olduğunu "değişir" umuduyla evlenmişsin ama işte kadınların en büyük hatası bu. Değişmez kardeşim değişmez değişseydi değişirdi.
Yani anlamıyorum beyini gerektiği zaman kullanmayıp "değişir değişir" diye kendinizi avutacaksanız peki ne zaman kullanacaksınız? Belli ki şimdide kullanamıyorsun ve burada soruyorsun ne yapayım diye?
Benden sana öneri BEYNİNİ KULLAN ama her zaman yoksa daha çok b. ka burun sokarsın.
Kadınlar akıllanmadan dünya düzelmezzzzzzzzz.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılTokat attı sana ve sen hâlâ bu adamla evlisin, darp raporunu çıkarıp boşanma davası açsana, o attığı tokadın bir bedeli olmalı, tokat attıktan sonra özür de dilemiyor, gönlünü de almaya çalışmıyor, neden çekiyorsun bunu? Cimri adamla ömür geçmez, duygusal olarak da cimri, empati yoksunu, merhametsiz, banal birisi bu.
O tokadın bir bedeli olmalı, şikayet edip boşanabilirsin, ailenin yanına gidip kendine bir iş bulabilirsin, boşan kurtul, sana da o tokattan ötürü eşek gibi belli bir ödeme yapsın, canı yansın, kendi paranı da kazan, kendi paranı harcamanın tadını doyasıya yaşa ve bir gün yine evlenecek olursan bir erkeğin iki dudağının arasına bırakma kaderini, çalış, her zaman çalış, paranı kazan, ilk evvela bu hayvandan kurtul. Beyfendi çocuk istemiyormuş, böyle adam baba olmamalı, yahu bu çocuğuna da cimri olur, çocuğundan da esirger, adamın haklı olduğu tek husus çocuk istememesi, böyle leş birisi baba olmasın kesinlikle.00 Yorumla
+1 yılHer zaman diyorum evlilik işi lederim aceleye gelmez ama insanların çoğu sırf yaşım geçiyor evde kalacağım bilmem toplum baskısı yüzünden böyle ya da aşık oldum seviyorum gibilerinden evlilik yapıyor sonra da aynı evde yaşamaya başladıktan sonra evlendiği adamın bambaşka yüzünü görüyor, sizin burada yapacağınız tek bir şey var bir aile bir gününüz babanız abiniz eniştiniz herhangi bir kimse varsa onunla konuşacaksın o kişi de eşini karşısını alıp güzel bir şekilde konuşacak ama evin içinde ne yaşadığınızı ya da aranızda nasıl bir iletişim geçtiğini senin haklı olup olmadığını onun haklı olup olmadığını bilemeyiz biz sadece burada senin yazdığın yorum kadarıyla yorum yapabilirsin ama belki adamın da kendine göre haklı nedenleri var bilemiyorum senin de hakkını edenlerin var bilemiyorum ama bu işi çözecek olan aile büyükleridir hakkınızda hayırlısı olsun.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,1b cevap paylaştı.
+1 yılAile kurmak , aynı yolda el ele yuruyebilmek bu zor iken ve boşanmalar evlilik oranını bu kadar geçmişken tercih etmek şekli evet bununla olur denilme şekli hep aynı kötü sonuclara gebe olmaya devam ederken insanoğlu aynı yanlışı göz göre göre yapmaya nasıl devam edemiyor.
Kötü ile iyi arasındaki fark bu bariz ve net iken nasıl farkına varamıyor gerçekten çok şaşırıyorum.
Bir insan 7 sinde neyse 70de de aynıdır.
Değişmesi mümkün olmaz.
Değiştim dese bile , bir süre sonra yine aynı bildigini okuyacaktir.
Bu sadece erkek ya da kadın cinsi için değil herkes için geçerli bir kanun.
ya da gönlü gibi eli açık bir eş bulacaksınız.
Herkes gibi değil kendinize özgü şekilde birini hayatınıza alacaksınız.00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılCimrilik sadece ilişki üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda altta yatan sorunların bir işareti de olabilir. Cimri adamın güven veya iletişim sorunları olması veya güvensiz veya güvensiz olması mümkündür. Bazı durumlarda bu davranışın kökeni derin bir bağlılık korkusundan veya yakınlıktan duyulan korkudan bile kaynaklanıyor olabilir. Ben her zaman söylediklerimin arkasındayım, bir kadının ekonomik özgürlüğü olmadığı müddetçe maalesef bunlar ile karşılaşılacaktır, üzgünüm hem şehirinizi hem işinizi bıraktınız madem boşanın gitsin, üzgünüm ama durum bu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRahmetli babam da böyleydi. Tohumuna para mı saydın der dururdu. Hep eskileri giyerdi. Bizi de öyle giydirirdi. Üst baş, yemek-yiyecek zevkleri hiç yoktu. Çok da varlıklıydı. Sefil gibi gitti bu dünyadan. Dünya malı dünyada kalır.. ah ne zor evlilikler artık. Hiç çocuk düşünme sen. Bir de onu perişan etme. Yalnız daha çok mutlu olabilirsin. Senin için kötü bir deneyim. Hayat böyle alaşağı ediyor insanı. Bir işe gir sonrasına bakarsın. Boşanan çok arkadaşım var. Tatlı huzurlu evlilikler filmlerde oluyor malesef…
21 Yorumla- +1 yıl
Boşanmak çözüm evett
O is cok zor ya...
- ama caresi var
Ekonomi yi yeniden düzenlersiniz.
Kisisel harcama kalemleriniz olur ve buna esler mudahele edemez.
Yok ortak hesap, ortak ekonomi, biz aileyiz, kari kocayiz filan diye girerse, burada her seye ragmen ben bir bireyim, ve birey olarak kendi özgüin varligim ve kendimi ifade etme hakkimi her zaman sakli tutuyorum gibi bir felsefi cevap ila aklini allak bullak ederek sonuca gidebilirsin.
Ama bu, ben bireyim her seye ragmen argumani ni iyi ezberle
- kondlu ve erkek beyinini yakici bir takim yazilim var icinde; bu cok önemli.
;-/20 YorumlaSizin gelecek pek parlak değil.
Sen biran önce işbul. Mesleki helişim kurslarına da gidebilirsin.
Zaten işin olursa bu adamı büyük bir ihtimalle sepetlersin.
Anlattığın gibiyse bu adam harbi mal. Kendi ayağına sıkıyor.
Tabi birde abiyi dinlemek lazım😂10 YorumlaTürkiyemin kadınları iş bulmadan evlenmemeyi öğrenemediler hiç mi çevrenize bakmıyorsunuz evlenince düzelir diye düşünecek kadar aptallık ediyorsunuz. Tek yapacağın şey şu tatlım ona kocası olduğun için karısına bakmak zorunda olduğunu ve bunu yapmazsa evlenmenizin bir anlamı olmadığını kabul etmiyorsa da bu şekilde devam edecekse boşanacağını ve sınırlarını açık ve net bir şekilde belirtmelisin. Baktın boşanalım diyor o zaman kurtuluşun olur bu şekilde daha kötü şeyler meydana gelecek yoksa.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u +1 yılCimri biriyle ömür geçmez. Hiç sevmem cimri insanı kendim eli bol biri olarak herşeyden kısan para harcamaya korkan biri ile asla yapamam ben anlaşamam. Cimri insanı Allah bile hiç sevmez. O yüzden ben anlaşamam ve ayrılırım. Yani hiçbirşeye para harcamayacaksak niye evlilik gibi bir yola girmişiz çok saçma o zaman evlenmesin.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,2b cevap paylaştı.
+1 yılFiziksel şiddet bile işin içerisine girmişken bu soru çok saçma olmuş açıkçası. Size fiziksel ya da psikolojik anlamda şiddet uygulayan bir adamla hayatınızı ziyan etmeyin. Düzelir, değişir diye ummayı bırakın ve kendi yolunuzu çizin.. Henüz geç değilken hem de çünkü ileride çocuk olursa vesaire daha büyük problemler çıkacaktır ve şiddetten nasibini alan sadece siz olmazsınız..
00 Yorumla Bu kadar.. canım bir insan nasıl olabilir hayretle okudum postu. Senin benim param ne abi? Kiminle yaşlanmak için evleniyor, anasıyla mı?
Kesinlikle çocuk yapma ve durumu ailene ilet. Daha da işler kötüye sarmadan da önce psikolojini canlandırmak için adımlar at sonra terket o pisliği. Allah yardımcın olsun00 Yorumla
+1 yılHemen ayrıl, düşünme bile, sen daha değerlisin.
Fazla derine girmeden usulca ayrılık adımlarını at.
Önce ailene haber ver ve herşeyi anlat ve senin yanında olmalarını ve boşanmaya karar verdiğini söyle.
Bu kadar.
🌹00 Yorumla
+1 yılsorun sadece cimrilik degil aslinda sana psikolojik siddet uyguluyor bu cimrilik degil bambaska bir boyut ayni sekilde sana fiziksel siddette uygulamis keske en basindan isini birakmasaydin is bulmak kolay degil bana kalirsa karsina alip konus anlamiyorsa ayrilirsin
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 709 cevap paylaştı. Erkek dediğin eşinin harcadığı ve eşine harcadığı parayı bahsetmez bunun için tartişmaz evlilik bunun için var zaten herseyinizin bir olduğu için şahsen ben evli değilim ama eşimin harcadığı veya eşime verdigim para aklımın ucundan geçmez çünkü kendim gibi görürüm cimri bir insan ile bir ömür boyu seni asaliyan ve horgören bir insanla sürekli seni para harcama konusunda eleştiren dışardan bir yabnaciymis gibi böyle biriyle nereye kadar yapabilirsinki...
Kendine haksizlik etme kendi psikolinde bozulur bende söylemesi00 Yorumla
+1 yılEvlilikte aynı evin içinde senin paran benim param nedir ya öyle bi aptallık olamaz evlenmeseydi o halde çok kıymetli parasıyla mus mutlu yaşasaydı eeee kardeşim daha neyi bekliyorsunki üstelik birde tokat atmış ondan boşanmak senin kurtuluşun olacaktır
00 YorumlaAllah sabır versin öyle insanlar çok inanki... sana baktığı için zoruna gidiyor ben çalış sen para yicen diye kafasında kuruyor sende dile getirebilirsin mesela madem beni eş aldın kendine bakmayıda bileceksin ayıp ya cidden ama dediğin gibi aileden nasıl öğrendiyse oda oyle olmus galiba
01 Yorumla
+1 yılGit babanla bir kaç ay kal
O adamdan UZAKLARDA kal ki değerin olsun
Yüz yüze yaşarsan daha çok yüzsüzleşir ve sizden nefret eder
Bir kaç ay baban güllerle kaldıktan sonra eğer adam seviyorsa sana gelir
Sevmiyorsa sevmiyor bırak defolsun
Kendine daha iyi birini bulursun00 YorumlaÇekmek zorunda değilsin. Verlen sözler tutulmalı, yalan varsa her şey peşinden gelir. Seni bilmiyor muydu? Aşağılıyor cahil diyor Evliliğin ilk dönemleri zor. Senin anlattığın gibi bir adama asla katlanma.. Yarın çocuğun olur. İsi zorlaştırma. Annenle konuş, aç bişanma davası bitir Sen mahküm değilsin. Çok güzel insanlar var.
00 YorumlaEvli değilken bile ailesi kendini göstermiş cimri olduğuna dair. Evlendikten sonra asla değişmez hatta her şey daha kötü olur kardeşim. Zor bir süreçteymişsin. Evlilikte para konusu olmamalı. Eşin hata yapıyor. Sen de işini bırakmasaydın keşke. Büyüklerimiz hep tembihlemez mi bizleri “Okuyun kızım. Okuyun.” Diye boşuna demiyorlar. Koca eline bakmak zor. Özgürlüğün kısıtlanmış bir kere. Bence al karşına konuş. Aynı evi paylaştığın adam sana neden böyle davranıyor bir uzalaşmaya çalış. Bu süreçte sakın çocuk falan da yapma aman diyeyim!
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılNe mal bi herif yaa sorumluluğu göze alamıyosa evlenmeseydi. Tamam sen de iş bulur çalışırsın ilerde ama anlayış göstermesi lazım o zamana kadar. bi gelirin yokken nasıl yaşamanı düşünüyomuş o üstün zekâlı beyefendi? Bu nasıl bi cimrilik allah uzak tutsun böylelerinden yaa.
01 Yorumla- +1 yıl
Tokat kısmını yeni gördüm, şikayetçi bile olabilirsin o mağara adamından. Aksi hâlde hayatını cehenneme çevirir. Ailenle konuş durumu.
+1 yılEvet... korktuğum senaryolardan biri. Sen onun için evini, barkını işini gücünü bırak o sana paranın hesabını yapsın.🙄
Zor bir durum. İnsanı değiştiremezsin de. Akıl vermek zor, sadece biraz daha sabret ve bu konuyu ciddi sekilde konuş derim. Belki işin evliliğinizi etkilediğini anlarsa kendine çeki düzen verebilir.
01 Yorumla- +1 yıl
Aslında insanlar " Ben onu degiştiririm, düzelir " Diye düşünmese korkulacak bir şey yok. Ama maalesef degişir düşüncesiyle hareket ediyorlar.
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkurken sinirden delirdim daha evleneli ne kadar olmuş ki zaten. Kocan o tabikide sana bakacak iğrenç bir herif bunu çok aradın mı? Direkt boşan direkt iğrenç midem bulandı 🤮 ağzna sçardım onun. Kendinizi kraliçe gibi hissettirmeyecek adamlarla ne işiniz var valla kadınlara aşırı üzülüyorum.
20 Yorumla
+1 yılEşiniz denen şahıs evlenmemiş, sadece bir kadınla eve çıkmış. Benim param senin paran muhabbeti dahi onun ne kadar karakterden yoksun biri olduğunu ortaya koyuyor. Bence ortada çocuk filan yokken yolları ayırmaya bakın diyorum ben.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDaha yeni evlenmişken bu tartışmalar başlamışsa ve hatta şiddet bile uygulmaya karar vermişse, emin ol ki ondan adam olmaz. Karaktersizin önde gidenidir. Bir insanı tanımadan evlenmemelisin. Çünkü o kişiyle hayatınızı birleştiriyorsun. Devlet dairesinde evlenirken boşuna bir birinize söz vermiyorsunuz. Benim param, senin paran diye bir şey yoktur evlilikte. Eğer evlenmeden önce biriktirdiğin mal variyetin varsada onlara sözleşme imzalattır. Onlarda onun hakkına girmesin o halde. Sen diyorsun çocuk da istemiyor. E bütün bu faktörleri topladığımızda eşinizin sizinle aslında ciddi bir evlilik planı yoktu zaten. Çocuk olmadan boşanmanı tavsiye ederim. Herşeyden önce de ailenle konuşmayı. Evlilik ciddi bir müessesedir. Eğer eşiniz varlıklı yaşamanıza engel oluyorsa ne işe yarar o zaman. Kendi kazandığın paranla hayatını yaşa. Kim uğraşır. Eşinizi sizden daha iyi kimse tanımazda zaten. Kiminle evlendiğini, kimlerle akraba olduğunu sen bilebilirsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTam bir @rusbu çocuk ğu eşin bana göndersen kafasnı sever kazancın hesabını yapacak bana koklatmayacak gtune sokardım parasınıda evliliğinizde sktri bas boşan ondan başka erkek mi yok sen uşakmısın hizmetçimi yeni gelini. Ben böyle adamlarla evleniyorsunuz Ya sizde gram akıl yok
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 548 cevap paylaştı.
+1 yılcanım senin için çok üzüldüm. böyle bir insanla ömür geçmez. en iyisi mi yol yakınken dön. onla konuş evliliğin ne olduğunu anlat senin yaptığın fedakarlıkları anlat. yine anlamıyorsa boşanma kağıdıyla muhatap et.
10 Yorumla
+1 yılO halde seni de evinde bedavaya aldığı bir hizmetçi olarak görüyor bilmiyorum değişeceğini sanmıyorum yapabileceğin tek şeyi tavsiye ederek moralini bozmak istemem ama enerjini sömüren insanların içinde kendine iyi bak.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılHayat çok pahalı. Harcamalara dikkat etmek lazım o konuda okeyim. Kadın çalışmıyorsa harcayabileceği bir bütçe ayırmaktan yanayım. Durumum bu dersin. Tamamen kısarsan sorun olur. Bir içecek için tokat atılmaz orada hatalı buldum.
00 Yorumla Seni sevdiğini evlendi ama aşk yok... Seninle kalbinle değil yani vücudu altında cinsel olarak evlendi... Tartisilmadan annen ve babanıza açıkla boşanma çocuk olmadan dava bayan taraf kazanır. Maddesi kanunu var... Geçmiş olsun...
00 YorumlaBir insan 7'sinde neyse 70'inde de öyledir değiştiremessin bir erkeği kendi kendini değiştirmesi lazım her kadının okuması mesleğini eline alması gerek böyle durumlar çok olur yapamıyorsan ayrılmak en iyisi
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Birine bunu söylemek hiç istemem haddim de değil.. ama sanki yol yakınken… zorlamamak daha iyi gibi geldi bana fıtratı böyleyse çokta yapacak düzeltilebilecek bi şey yok.. ya kabul edip bi şekilde mutlu olmaya çalışacaksınız ya da…
00 YorumlaAşkın gözü kördür bunu anlarım elbette ama eh be güzel kardeşim "benim param benim evim." diyen bir adamla evlenerek kendine bu kötülüğü nasıl yapabilirsin.
10 Yorumla4 aylık evlisin ve dayak bile yemişsin. Bu ilişkinin sonu ayrılık görünüyor. Çocuk yokken ayrılın bence. Sakın ilişkinizi düzeltmek için çocuk yapmayın.
10 Yorumla
+1 yılcimri eşle başa çıkılmaz o öyle devam eder onun değişmesini beklemen bir hataydı artık onu böyle kabullenmelisin ya da onunla yolları ayırmalısın
10 Yorumlane yapabilirim ne demek? çocukmusun oksa seni pazardan cariye olarak mı satın aldı? bas git boşa...
21 Yorumla
+1 yılCimri değil eş ne anası ne babası ne de kardeşiyle yaşanır. Yazıyı okumaya bile katlanamadım. Elindeki dilim ekmeği bile paylaşamazlar. Bir parça sakızı bile vermezler. Paylaşımcı insan olmak şart
00 YorumlaKendi parani kwzan ogle gez doyen adamdan ne hayir gelir adam kariya sahib cikmak yerine kendini parqn kazan diyor bu nasil edep ya yok icecek pahali senin anlatiging8biyise bu adamdan bi cacık olmaz iyi dusun sana sahib cikmiyor adam kendi parani kszan fiyor ohle gez bu nasil bi erkek ya tek kalemde bitir bunu ditlyen adami daha kotu şeylerle karsilasirsi. Acikliyanam
00 YorumlaAklini seveyim baskasini diyecemde ayip olur cokmu aradin boyle birini unutma cimriyi Allah bile sevmez huyu boyle ise hic zaman kaybetme, boşan hayatın hic bir zaman duzelmez zararin neresinden donersen kardir, bir icecek yuzunden kavga ediyorsa ve daha evleneli kac ay olmus, kusura bakma bu adam narsist dirde hic ugrasma geldigin yere gere git hayatini bastan kur bu bataktan kurtulmaya calis
00 YorumlaAyrıl abla ayrılll sonucu boş ver o kişiye bağlı kalmayı bırak artık. hayat çok kısa ömrünü bu adamla tüketme aç artık gözünü bir iş bul çalış ve ayrıl ondan. yazık etme kendine kendi hayatını güzelleştir gez toz ona muhtaç değilsin hiç bir insan bunu hak etmez sizin yaşadığınız şey evlilik değil acilen ayrılmasın lütfen yapma bunu kendine 🙏
00 Yorumla
+1 yılErkek ve kadının doğası gereği kadın sadece isterse çalışmalı erkek kadına bakmakla yükümlüdür eğer bakmayacaksa evlenmeseydi zaten daha 4 ay olmuş pek bi zaman geçmemiş eğer hamile değilsen yol yakınken boşan derim benim babam da cimri annem yıllardır neler çekiyor bu adamdan anneme pazar parası bile vermiyor her ay maasindan 200-300 lira veriyor evin alisverisini yap diyor 200-300 liraya ne alabiliriz ki bu devirde
00 YorumlaTokat nedir ya. Sen onun icin herseyi birakmis göze almissin. O sana bunlari yapabiliyor. Egitim farki falan hikaye. İş bul kendini toparla baktin olmuyor yoluna bak. Hayata bir kere geliyorsun ve aşagilanmak icin degil , ailenin sana vurmaya kiyamadigi halde kocan sana vuruyorsa bu iste bir terslik var. Tamam tartisma olur hersey olur ama tokat asla. Asla !!!
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılAy oyle koca düşman başına. Bir de şiddet var. Bir insan değişmez. Nişanlı ve sevgiliyken fark etmedin mi cimri olduğunu. Bu arada cimri insandan nefret ederim
01 Yorumla- +1 yıl
Madem sana katlanamıyorum para gitmesin istiyor evlenmeseymis
Merhaba yazdıklarınızı iyice okudum, ilk buluşmanızda cimri çocuğu hiç fark ettiniz mi? Çocuk doğurmadan önce mutlaka boşanabilirsiniz ya da psikolojik destek ve psikolojik aile danışmanı alabilirsiniz, eğer memnun değilseniz kısa sürede boşanırsınız. Kadınlar şiddet hayır diye destekleniyorum 🙏🏻😊
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılHepsini okumadım. "Tokat'ını yedim" gözüme çarptı. Gerisini okumaya da kesinlikle gerek yok zaten. Fiziksel şiddet varsa o evlilik bitmelidir benim için aksi düşünülemez.
00 Yorumla Cimri eşle başa çıkılmaz para konusuna aşırı takılıp durumları iyi olduğu halde sağlıklarını çöpe atan insanlar tanıyorum huyundan geri çevirin tutarlı olabilir ama cimri olmak ayrı seviye
00 Yorumla
+1 yılBir icecegin fiyatı için size tokat atan bir eşten beklentiniz tam olarak ne? Sırf size bakıyor diye ofkelenmesi normal mi sizce? Parasını bile kullanamiyormussunuz anlamadığım şey siz evlenmeden gerçek yüzünü goremediniz mi? Gerçekten zor bir durum içerisinde siniz yeni evli olduğunuz halde üç kuruş için kavga eden birinden size eş olmaz cimri ailenin de derdi hiç cekilmez baba tarafimdan iyi bilirim yol yakınken evliliğinizi tekrardan gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum ömrunuze yazik
00 YorumlaBenim hayatim büyük resturantlar isletim elimde gunluk 1500 2000 insan geçer cok özür eşek adam olur cimri adam adam olmaz eğer bir insan esine bir meyve suyu esirgemiş ise o adamdan adam olmaz öküz olur bir abi olarak tavsiyem sana asla taviz verme bu adam pişman olmus evlenmiş beni dinlersen sakın bu öküzden cocuk yapma Allah yardımcın olsun
00 YorumlaCimrilik çok kötü bir hastalık dinen bile çok kötü Allah yardımcın olsun eşler arasında senin param benim param olmamalı bunun lafını etmek bile ayıp yani
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılDeğiştirmen gereken kimselerle olma. Madem oldun sakın ilerde çocuk yaparsam değişir diyenlerin kafasında olma çünkü asıl bunalım dönemleri o zaman olur senin için
00 Yorumla En büyük hata değişir diye yola çıkmakla olmuş. Kadın erkeğin emaneti ona bakmakla sorumlu bu durumda sana verdiği bir bardak su bile sadaka diye geçer ama maalesef kocan çok cimri ve bu asla düzelmez. Sakın çocuk yapma bu evliliği sonu ne yazık ki boşanmak. Umarım ailen boşanmana karşı gelmez. Böyle bir adam sevilmez o da zaten kimseyi sevemez lütfen kendine bir iyilik yap ve ayrıl. Çünkü yaşadığın evlilik değil ortaklık. O halde sende bedava yatma onunla madem her şey para.
00 YorumlaEşiniz ne iş yapıyor ve siz üniversite mezunu musunuz ve bazı fedakarlıklar yapmişsinuz demekki öncesinde bazı şeyler çok iyiydi tanişma süreniz ne kadardi o zaman belli etmedi mi bazı şeyleri
00 Yorumla
+1 yılgüzelim sen bile bile lades demişsin anlattığın kadarıyla. hayır ben şunu anlamıyorum "evlenince düzelir diye düşündüm". bunu çok kişiden okuyorum burada enteresan geliyor. sihirli bir değnek gelip her şeyi değiştirecek mi sanıyorsunuz gerçekten? insan neyse odur bir imza mı değiştirecek karaktersizliğini? bu insanlar bir yaşam düşünemedim, çocuk yapmaman hayrına olur. çocuğa yazık etmemiş olursunuz.
01 Yorumla- +1 yıl
insanla*
- Devamını Gör (150)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer