+1 yılHayır seçemez. Aşk anlıktır. Maşuğun kim olduğu bilinmez. Ben 4,5 yıl önce sırf gönül eğlemek için DM kanalından yürüyüp reddiye aldığım bir kıza sevdalandım.
En başta da KS galaksisi içinde bir güneş olup şu an itibariyle etrafında 23K gezegenin döndüğü asil kadına duyduğum hayranlık ve sevda beni o günden sonra öyle bir değiştirdi ki o eski Ankaralı varoş, cahil, berduş, ayyaş, gevşek Fikret gitti. Her insanla beyefendi gibi iletişim kuran, insanlarla fikir teatisi yapan, Bİ BOT ve EİC görüşlerin sahibi medeni, uygar bir Fikret geldi dünyaya.
İyi ki o varmış bu dünyada. İyi ki tanımışım onu. O güneşin yörüngesine girdiğim günden beri önce kafam değişti, sonra hayatım...
Selam olsun o güneşe, selam olsun o asil soylu kadına...
Hiç kimsenin dünyası olmadı. Ama herkesin dünyasına ısı ışık hayat oldu. Onu tanıyıp yazılarını okumaya başladıkça kupkuru çöllerime rahmet yağmurları yağdı, yeşerdi dağlarım.
DİŞİLİĞİNE HAYRAN, KİŞİLİĞİNE AŞIK OLDUĞUM KADIN. İSMİNİN KARŞILIĞI KRALİÇE OLAN PLATONİK SEVDİĞİM, UMUTSUZ SEVDAM.
Büyük bir adam olmadım belki ama en azından önce insan taklidi yapmayı öğrendim, sonra insan olmayı. Onu tanıdığımdan beri samimiyetle gülmeyi, hıçkıra hıçkıra ağlamayı, ölümüne sevdalanmayı öğrendim.TEŞEKKÜRLER SANA EY ASİL SOYLU KADIN.
https://www.youtube.com/embed/aQMF8oiVDkA10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAsk yüzyıllardır
Yaşamın evrenin hayatını mayasını oluşturan
İnsani insan yapan
En önemli deger
Ve bunun binlerce çeşidi var
İlahi aşk
Doğa aşkı
Hayvan aşkı
Memleket aşkı
Bayrak aşkı
Kaya sevda
Platonik aşk
Hayvan aşkı
Doğa aşkı
Liste uzayıp gidiyor
Ve içinden çıkılmaz bir muamma
Hani derler ya bazen bir güle ulaşmak için ayak altında ezilen papatyalar aşk oluyor
Bazen Selvi Boylum Al yazmalım ki gibi İlyas yerine Cemsid e
Bazen Mecnun
Bazen Kerem
Oluyor insan
O nedenle bilinmez bir kimyası olan bir yapı aşk
Açık olacağını sectiremiyor
Aşk diyorsun
Tanıdığını sananlar büyük hezeyanları yaşıyor
Çünkü bakış açısı algilayis
Toplumsal değerler
Eğitim kültür
Dil
Coğrafya
A dan Z ye hersey etkiliyor
O nedenle bırakın ona teslim olun
O Sizi en güvenilir limana bırakır
ya da siz o limanı az çok hayat tecrübesi ile anlarsınız
Herkese yüreğinde ki güzelikler kadar güzel bir hayat aşk diliyorum
Tabu ki kendime de11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler sagolun onure ettiniz beni mutlu sağlıklı akşamlar dilerim
Seçiyoruz zaten. Bilinçaltımızdaki verilerle seçiyoruz hemde.
19 Yorumla
Soran+1 yılPeki neden bazıları seçemediğini düşünüyolar sence?
- +1 yıl
İnsanlar kendilerini bilmiyorlar. Tanımıyorlar. Bilinçaltlarına inemiyorlar. Gerçek kendilerini analiz edemiyorlar. Aslında simülasyonda yaşıyoruz denilen şey bence tam olarak bu. Mesela, ya ben asla dedikodu sevmem diyen biri, aslında dedikodu müptelası oluyor genelde. İçim dışı birdir diyen kişi de tam tersidir gibi gibi... Yine bir örnek gelsin :D Kadınlar genelde " ya sevsin, korusun kollasın, dürüst olsun yeter" derler. Bu ezbere cümledir ve gerçek talepleriyle alakalası yoktur. İnsanların çoğu ön lob yerine arka sürüngen lobu kullanıyor kısaca...
Soran+1 yılNeymiş kadınların talepleri?
- +1 yıl
Her insanda değişir o. Genelde yakışıklılık sizin birinci önceliğiniz ama her kadının değil. Hiç itiraz edilmesin bu söylediğime bizzat deneyimlediğim bir şey. Kilo almadan önce kızlar bana laf atıyordu tanışmak için. Kilo aldıktan sonra sağlam karakterimin kızların gözünde çokta bir şey olmadığını gördüm :)
Soran+1 yılSen olsan kilolu birini mi tercih edersin, fit birini mi?
- +1 yıl
Benim kilolu olan ama hoşlandığım kadınlar da oldu. Ama kendime söz verdim yine vücudumu eski haline getirip insanları tahlil edicem. Bak sen bile direkt olarak sorduğun soruyla kabul ettin dediğimi :) Ama kızmıyorum tabii.. Dışını beğenmediğinin içini merak etmezsin. Benim kzıdığım şey "biz maneviyata önem veririz" diyenler...
Soran+1 yılÇünkü fiziği beğenmeyi maddiyat, şekilcilik olarak algılıyorlar.
Ama doğanın kanunu bu. Her cins karşı cinsin her konuda en iyi olanını beğenir, tercih eder soyunun sağlıklı şekilde devamı için. Olası yavrular sağlam genlerle hayatta kalabilsin diye.
İnsanlarda böyle.
Erkeklerin ne zayıf ne kilolu ikisinin ortası olan balık etli kadınları beğenme sebebi de bu. Fiziken sağlıklı olduğunu düşündükleri için.
Aynı şey kadınlar için de geçerli. Ayrıten diğerlerin farklı olan, öne çıkan tercih edilir.
Aralarda aksini düşünenler de olabilir ama onlar her zaman azınlıktadır.- +1 yıl
Fizikte maddiyata giriyor zaten :D Tabiiki de doğanın kendisi bu zaten. Benim kızdığım şey: insanların bunu çok fazla inkar etmesi. Ben erkekler arasında hep farklıydım mesela kumralım falan... bir de fiziğim de iyiydi. Zekam, işim falan her şey yerinde. Şimdi kilo aldığım için ilgi azalınca insan bi dumur oluyor açıkçası :D:D
Soran+1 yılGerçekler 😂
- Aşk İlişkileri konusunda 9,3b cevap paylaştı.
+1 yılÇok zor seçmek. Ben bir de kolay kolay etkileniyorum. Birinin olumsuz yönleri varsa bile etkilendiysem yapacak bir şey olmuyor 😂 belki de canım bu, adamın olumsuz yönleri var ama etkilenmişim..
12 Yorumla
Soran+1 yılMantık devreden çıkıyo hormonlar yönetimi ele alıyo beyinde 😂
- +1 yıl
Kesinlikle öyle hormonlarım çatlayıp patlıyor 😂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 13,8b cevap paylaştı.
+1 yılHayır seçemez seçim yapılsa o aşk olmaz sevgi olur sevgi sebepler üzerine aşk sebepsizce oluşan bir duygudur
20 Yorumla
+1 yılAşk, kişisel duygusal tepkiler ve kimyasal reaksiyonlar içeren karmaşık bir olgudur. İnsanlar aşık olacakları kişiyi tamamen seçebilmek yerine, duygusal bağlar ve çekimler genellikle spontane ve öngörülemeyen şekillerde gelişir.
Ancak insanlar, ilişkilerini seçerken ve yönlendirirken bazı etkenleri düşünme ve değerlendirme yetisine sahiptirler. Bu faktörler arasında karşılıklı ilgi, benzer değerler, yaşam tarzları ve kişilik uyumu yer alabilir. Bu unsurlar, insanların birbirlerine yakın hissetmelerini ve duygusal bağlar oluşturmalarını kolaylaştırabilir.
Sonuç olarak, tamamen aşkı seçmek ya da kontrol etmek zor olabilir, ancak ilişki kurma ve sürdürme konusunda etkili kararlar almak mümkündür. Her bireyin aşkı yaşama şekli farklıdır ve duygusal bağlar her zaman öngörülemeyen ve karmaşık olabilir.
14 Yorumla
Soran+1 yılYorulmuşsundur baya bunu yazarken 😂
- +1 yıl
Hiç yorulmadım😀
Soran+1 yılAa neden ki😂
- +1 yıl
Daha gencim 😀
- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılbaşta evet seçer diyecektim. sonra hiç olmadık birine kapılıp gittiğimi fark ettim geçmiş zamanda. yanlış olduğunu bile bile... seçme hakkımı kullanarak ona aşık olmayabilirdim, iletişimi kesebilirdim. o zaman sorumun cevabı şu:
evet seçme iradesi bizde ama o iradeyi kullanamamak, aşkın bize vermiş olduğu "maharet".
110 Yorumla
Soran+1 yılBu, kişinin duygu durumu ve hazır bulunuşuyla da alakalı.
Mesela hayatında biri olsaydı ona aşık olmayabilirdin bence.- +1 yıl
evet çakraların açık olması ile alakalı. o kişiden etkilenebiliyosan demek ki ihtiyacın varmış onda bulduğun şeylere. aşk sendeki boşluğu gördüğü an dolduruyor boşlukları...
Soran+1 yılO yüzden o boşlukları mantıklı şeylerle doldurabilirsek, mantığımızı yok eden aşk illetine yakalanmayız😂
- +1 yıl
başak burcu olarak bunu çok iyi yaparım. yaşasın mantık :D bazen odun gibi olsam da mantık güzel şey :D
Soran+1 yılÇok güzel şey. Trip yapmaz, manipüle etmez, yalan konuşmaz, boş vaadlerde bulunmaz, hep realisttir😀
- +1 yıl
çok ilginç. yer yüzünde başak burcunu seven canlı çok nadir bulunur :D
Soran+1 yılYoo ben mantığı seviyorum. Başak burcuyla hiç anlaşamam🤣
- +1 yıl
evet yeryüzündeki o canlılar hala nadir :D laf aramızda ben de başak burcundaki titizliği, mükemmeliyetçiliği hiç sevmem, anlaşamam. çok gıcığız :D o yüzden başak burcunun kılçıklarını tek tek atıyorum ki üzerimden, beni yiyecek olanın boğazına takılmayayım
Soran+1 yılAma o özellikler sadece dış kabuğunda değil. Özüne de işlemiş durumda. Belli ölçüde törpü kaldırır. Aslını inkar etmek de o boşlukların oluşumuna sebep olabilir. Uyarayım😀
- +1 yıl
evet törpü kelimesi benim de kullandığım bi kelimedir. törpüledim kendimi derim. ama fıtrat olarak maalesef kalıntılar bünyede, engel olamadığım :D
Chat GPT gibi prototip yapay zekadan kopyala yapıştır cevaplar yeterince açıklamış durumu ama duygularımızın devreye girdiği yerde zekanın pek işlevi kalmıyor olduğu gerçeği aşık olacağımız kişiyi seçme fırsatı vermiyor. Belki ne istediğimizi biliyorsak ve eğer şanslıysak istediğimiz özellikte birine rastladığımızda... En iyi ihtimal bu :)
13 Yorumla
Soran+1 yılYani şimdi 0'nu seçemiyor muyuz hocam😂
Soran+1 yılAman düşman başına 😄2 gram aklımız var. Onu da karşı cinse kaptırmayalım😂
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır asla ve asla insan evleneceği kişiyi Allah kısmet etmezse kendi belirleyemez
Kimse kimseyi kandırmasın
İzdivaç Allah'ın alanımızda yazdığı kişidir kesinlikle kimse kimseyi kandırmasın
Yasak aşksa olabilir. İnsanlar birine aşık olup onunla resmi yapamadığını yasak aşk hayatı yaşayabilir
Allah'ın haram kıldığı alnında yazılmayan senin olmayan herkesle aşk yaşayabilirsiniz
Bunda şüphe yok ama izdivaç Allah'ın alanımızda yazdığı kişilerden başkası değildir
...110 Yorumla
Soran+1 yılEvliyken başka birine aşık olup, evliliğini bitirip o kişiyle evlenin alnında hangisi yazıyo peki?
Cevap sahibi+1 yıl
Benim de eşim başkasına aşık olup gitti sözde evlenmişti
Ama evlilik değildi aşık olmuştu
Çocuklarını yüz üstü bırakıp gitti. Bu aşk değil kader de evlilik de değil sadece şeytanın vesvesesiyle insanların çukura düşmesidir. Allah'ın kaderinde yazdığı kişiden başka kişiye gitmek inanın büyük bir isyan
İnsanların onuruyla gururuyla oynamadan gitmek öyle birinin ahını vahını almadan gitmişse ne mutlu o insana
Yok eğer aldatarak çocukların hepsini yetim kimsesiz bırakarak gittiyse bundan sonra Allah'ın gazabından başına gelecek bütün tofanları beklesin
Allah'ın azabından korkun
Yerin dibinde kabrin karanlığın da işte orada imdadına kimse yetişemez
Allah belki kendi halkından vazgeçer size rahmet edebilir o da belki ama ahını vahını aldığın hiç bir insanın hakkından hatta hayvanların bile hakkından vazgeçmeyecek
Ve dediğim gibi insanlar Allah'tan korkmadığından her haltı yemekten geri kalmıyorlar
Evlilik dediğin Mekke Medine'ye gidip gelmekten hacı olmaktan kabeyi tavaf etmekten daha kutsal daha hayırlı bir iştir
Öyle adilik ederek birinin hayatını mahvederek yasak aşk yaşayarak kurulmuş bir düzenden kutsal hayırlı iş olmaz
Evlenmişmiş
Sevmiş yani neyapsınmışmış
Bırakın bu hikayeleri
Piyasada kocasını aldatan öyle de çok kişi tanıyorum istersem derhal birinin yuvasını yıkabilirim sebebi kocasını sevmeyen kötü kadın baya çok
Bizimkisi bize böyle bir şey yaptığında canımız ne kadar da yandı
Şimdi ben neden başkasına yapayım
İnanın aşk çok kutsal evlilik çok kutsal
Ama ş... sizlik. N... suzluk kesinlikle öyle de kutsal bir iş değil
yeniden evlenmek isterdim
Sürüyle dul insan var ama artık kimseye güvenim kalmadığından ben bekarlığı tercih ediyorum
Ve demek istediğim şu 3 günlük dünya da Allah hiç birimizi dinden imandan Kur'an'dan etmesin
Cevap sahibi+1 yılEvlilik helal olduğu kadar boşanmak ta helaldir Allah'ın en nefret ettiği helal iş boşanmadır
Boşanma öyle kötü bir şey ki
Bir boşanma gerçekleştiğinde yer gök arş asiman hepsi haykırıyor. Biz görmüyoruz duymuyoruz ama yerde gökte bulunan tüm melekler beddualar ediyor lanetliyor
Boşanma ne kadar da helal olsa Allah sevmiyor o işi
Soran+1 yılBu çok geniş ve derin bir cevap oldu. Zor bir sınav olmuş sizinki.
Evliliği yürütmek zor iş. Annelik ondan da zor, meşakkatli.
Her insan hata yapabilir, yanlış yapabilir. Eşinizi çocuklarını bile bırakıp gidecek duruma getiren sebepleri bilemeyiz. Siz bile farketmemişsiniz zira.
Ama olan olmuş artık. Bazı şeyler yaşanmış ve bitmiş. Bunları düşünüp kalbinizi karartmayın. Her insan aynı olmaz. Her insan başka bir dünyadır.
Size ve çocuklarınıza hayatta başarılar ve mutluluklar dilerim herşeyden önce.
Cevap sahibi+1 yılYahu seni sevmeyen insanla ne kadar da uzun süre birlikte olursan ol onu kaybetmeye mahkumsun
Ben Allah'a şükür şiddet hakaret haksızlık hiç bir şey yapmadım sadece tek durum kendi çevrem tarafından sevilmedim diye eşim tarafından hep dışlandım
Biri benden nefret etse gelip o kadına bana laf söyleseydi
Kadın benim kökümü kuruturdu
Evi zehir ederdi
Bütün beyaz eşyam kırıldı hurda oldu mobilyalarım hepsi odun oldu
Ve hiç unutmam sürekli dert yanıyordu neden bu eve kimse gelmiyor neden sen kimsenin evine gitmiyorsun neden senin kimsen yok kimse seni sevmiyor ben de sevmiyorum diyordu ve hep kıyamet kopuyordu hem de her akşam her saat. Allah görüyor Allah biliyor benim ve masumlar ne işkencelere maruz kaldı
Hangi vicdan bir aylık bebeği yerden yere fırlatır çok merak ediyorum
Canı sıkılsaydı bizimde o masumların vay haline
Sırf eve ve çocuklara zarar gelmesin diye eve gece saat 12 den sonra geliyordum
anlatmak istediğim kadın ruh hastası
Ben işten eve gelemeyen biri olarak artık beynim çöktü
Eve erken saatte geldiğimde kadın kıyamet koparıyor senin evinden başka gidecek bir evin yok mu? Diyerek hep sokağa attı. Artık içim dışıma vurdu gurbete çıktım. Bir yıllık gurbetten sonra kadın sosyal medya üzerinden biriyle tanıştı arkasına bakmadan gitti
Tabii ayda bir defa evime gelmeyi ihmal etmedim
Ama yapacak bir şeyim de yoktu
Sırf millet benden nefret etti diye kadın benden nefret etti
On yıllık evliliğimde bir defa ailesiyle görüşmeme izin vermedi
Bacanak vardı o kadar da çok gelmeyi istedi ama o izin vermemişti
Biliyorum şimdi sen kadın olarak düşünüyorsunuz acaba ne yaptında kadın gitti
Bir yıllık gurbet hayatı kadının bizi boşamasına yol açtı hepsi bu
Cevap sahibi+1 yılAraştırmalarım sonucunda kesin bir bilgiye vardım
Kadınların yüzde 90 benim gibi gariban adamları sevmiyorlar
Yani kimsesiz sırtı olmayan insanlar sevilmiyor
Kesinlikle namuslu adam ARAMIYORLAR
Namus şerefli hiç bir kadın ekmeği çöpe atmaz
Kocasını sokağa mahkum etmez
Namuslu hiç bir bayan durup dururken kocasına ve çocuklarına şiddet uygulamaz
Bizim on yıllık evliliğimiz her gün her saat küfürler şiddet ve haksızlıktan artık beynimiz çöktü
Soran+1 yılEşinizin psikolojik sorunları vardı belliki. Asıl soru wvlenmeden önce de var mıydı?
Varsa neden, nasıl evlendi?
Ailesi buna neden izin verdi?
Siz neden farketmediniz?
Ruh hastası bir eşden neden çocuklar yaptınız?
Ruh hastası bir anneyle büyümelerindense annesiz büyümeleri çocukların yararına olabilir.
Çocuklar da psikolojik destek alıyor mu?
şu an bakımlarıyla, ihtiyaçlarıyla kim ilgileniyor?
Cevap sahibi+1 yılAllah devletimize dert zeval vermesin
Sosyal hizmetler kurumuna her hafta uğruyoruz çocuklar çok mutlu
Evlenmeden önce uzak memleketten bir akraba çağırdı.
Gelin ben kızımı vereceğim dedi
Gittiğimiz gibi daha tanışmadan direk kızını verdi.
Memlekete döndüğümüzde
Gitmisken gelininizi de götürün dediler
Direk bizimle memlekete yolladılar
Hiç te tanışmak konuşmak hatta düğünden önce yüzünü dahi görme söz konusu olmadı
Ve tabii ondan sonrası nasıl bir aile diye sorarsanız gittiğimiz de ev pislikten geçilmiyor o kadar dağınık bir eve midemiz fazla kaldırmadı
gittik başkasının evine geçtik
Yani dost kazığı mı akrabanın akrep zehri mi desek tam yeri
Bosverdi
Hangi anne Baba evladından kurtulmak istiyor
Benim gibi kerizler enailer sağolsun
Uzakta yaşayan akrabanı tanırsın hırsız adi olduğunu bilirsiniz de evladını nereden bilecektiniz
Adamın on tane evladı var
Hiç birini de tanımıyorduk
Eski kayın baba dedemizin dedesinin dedesinin soyundan gelmiş biri olduğundan
Dedemizin dedesinin dedesinin soyundan gelen hepsini tanımıyoruz biz
İyi bir darbeyle aklımızı başımıza getirdiler
Bütün mesele bundan ibaret
Soran+1 yılÇocuklar mutluysa sorun yok demektir. Ama siz de sağlam durun. Anne açığını iyi bir baba olarak kapatın. Yaşadığınız bu kötü anıları unutmaya çalışın ki çocuklar da unutabilsin.
Ve bu tecrübeden dersler çıkartın kendinize.
Cevap sahibi+1 yılHayır ben işlediğim amelin bedelini ödedim
İllaki bana bir bayan gelsin
Cinsel arzularım için her gün her saat Allah'tan kendim için bir kadın istedim. Ama hayırlısını istemedim. Elime düşsün ne olursa olsun demiştim
Başıma boyle bir tofan geldi
Yani demek istediğim. İşlediğim kötü amellerin bedelini ödedim
Ve bu saatten sonra eşin de evladında hayırlısını versin diyorum.
Bazen insanın öz evladı insanın celladı çıkabiliyor. Allah'ım ver Allahım ver diye diye bazen Allah ta tokat atar gibi alsana kulum. Al da gör diyebilir Allah
Allah imha eder ihmal etmez
Herkesin çektiği bir sıkıntı bir imtihan var
Bazen bakarsın Allah kadının en iyisini verir evladının en kötüsü bazen de kadının en kötü olanından en iyi evladlar veren. Her şeye Kadir Allah
Kesinlikle olmayan bir iş için dualarla zorlamamak gerekir
Olmuyorsa ya zamanı var gelecek ya da hayırlı olmayacak beklemen gerekecek
+1 yılAşk bir insana derin sevgi ve muhabbet duymak demektir. Peygamberimizin de dediği gibi "kişi sevdiği ile beraberdir". Bilinç altının yansımasıdır hayatımıza aldığımız insanlar. beynimizle verilen bir karardan daha çok içgüdüsel bir yönelimdir. Kişi kime aşık olsam ki diye seçemez. Kişinin iç dürtüleri doğrudan yanında olmak istediği kişiye çekilir.
10 YorumlaEhhh.
Bir sekilde secebilir.
Begeni bir estetik yönelimdir.
- senin estetik ölcülerin ve begenilerin, (fiziksel ve menevi ölcüler) yasadigin iliski ve iliski yasadigin kisinin özellikleri konusunda da seni yönledirir.
Felsefik bir cevap oldu ama, demi?
;-/11 Yorumla
Soran+1 yılMetafizik bir yaklaşım oldu daha çok.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılAşk aniden gelir. Aşık olduğumuz kişileri seçemeyiz
20 Yorumla seçer tabiki, bak kadınlara nedense hep parası olanlara aşık olurlar :D
12 Yorumla
Soran+1 yılHer kadın değil. Veya siz erkekler paraya aşık kadınları seçiyorsunuz hep.
- Aşk İlişkileri konusunda 8,5b cevap paylaştı.
+1 yıl - Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılSeçemez gidersin tersine aşık olursun istediğin kriterlere göre hareket etmek istersin o kriterde olan insanı bulursun ama mantığına uyar ya kalbine uymazsa işte sıkıntı orada zıt kutuplar çeker derler ya doğruymuş
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. %100 kontrol edilemese de aşık olacağı kişiyi kendi seçer. En azından bilinçli bir şekilde ona yönelir.
Sonradan işler kontrolden çıkarsa adına "aşk" denip, uğruna şiirler yazılır, şarkılar bestelenir :)
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvet seçer.. Zaten tanımadan etmeden aşık olan bence net ma.. ldır..
13 Yorumla
Soran+1 yılÖyle demeyelim de😂
Kendine yolculuğu bitmemiş diyelim 🤣- +1 yıl
Kendine yolculuğu devam etsin ona bişey diyen yok ama birini hiç tanımadan körü körüne duygu beslemek bence cidden ahmaklıktır. Düşünsene belki adam evli, belki ruh hastası bla bla bla :D O nedenle kendine yolculuğu bitince aşık olsun o her kimse..
Soran+1 yılGenelde çevre koşulları engeller veya uzatır bu yolculuğu. O esnada akranları patır patır aşk yaşar ulu orta.
Benim neyim eksik? diye açar kalbini olmadık birine🤦♀️
+1 yılBence seçebilir , öküze tapan kadınlar var , ayıp değil mi 🙄 biz varken 🙄
17 Yorumla
Soran+1 yılÖküz altında buzağı arama sen de🙄
- +1 yıl
Buzağıyı nerede arayacağım başka , babasının yanında ararım 🙄
Soran+1 yılAnasından niye ayırdın yazık değil mi 🤨
- +1 yıl
Anası yemek hazırlıyordu
Soran+1 yılKendi yiyodur bence 😂
- +1 yıl
Vay hayvan oğlu hayvan 🙄
Soran+1 yılSjj
- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
+1 yılBiraz bu durumu önleyebiliriz aslında çok kaptırmadan bitirmek lazım.
30 Yorumla
+1 yılAşk öyle seçmekle olan bir şey değildir. Kendiliğinden istemsizce gelişen bir şeydir. Hiç aşık olmam diyen birisi bile, bir gün karşısına öyle birisi çıkar ki; neye uğradığını şaşırır...
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 12,5b cevap paylaştı. Duygularimiz o kisiyi seçer bir bakis bir gülüş vazen bir gamzesine kayar gider kalbimizin göçmen kuşları oysaki güneye gitmeleri gerekiyordu şartlar kîşin çetin okacakti ama birakip gidersede aşk olmazdı
10 YorumlaAşk geliyor demeden geliyor, gitmiyor...
Unutmak öğrenmekten daha çok zaman alıyor...
Candan erçetin10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAslında seçebilir. Eğer bir kişiye aşık olmaya koşullanırsan kendini aşık edebilirsin.
12 Yorumla
Soran+1 yılBilinçle mi yaparız bunu, bilinçaltıyla mı?
Cevap sahibi+1 yılİkisiyle de. Bazen birinin sadece vücudunu, bakışı, gözünü ya da başka bir özelliğini beğenir ve bilinçaltına göndeririz. Orada bilinçaltı aşk olgusunu zihinde oluşturur. Bazen de birini bilinçli şekilde düşüne düşüne aşkı oluşturan hormonları harekete geçiririz.
+1 yılSeçebilsem zaten hic kimseye aşık olmak istemezdim aşkta mantık yoktur
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılBelki aşık olacağı insanı secemez ama hayatının içine edeceği insanı da izin vermez.
10 Yorumla Yok seçemez bazen chp li ve akp li insanlar birbirine aşık olabiliyor mesela :D
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 372 cevap paylaştı. Seçebilir bence. Ben istemediğim biriyle konuşup samimiyet kurup gidip de aşık olmam.
10 Yorumla
+1 yılSeveceği kişiyi seçer ama aşk belli olmaz Bağdattan bile çıkabilir Konyadan da 😂
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 17,6b cevap paylaştı. Sevebilir ama eskilerin bilgi ve deneyierindende yararlanırlar o ilişki uzun surer
10 Yorumla
+1 yılSeçilse idi, bu kadar g... lek çıkar mıydı ortaya 😂
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,6b cevap paylaştı. Kompleks ile aşkı birbirinden net şekilde ayırabiliyosa ve kişiliği oturmuşsa seçebilir.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılEvet seçer, sonucta sen bu kalbi yönetiyorsun
10 Yorumla
+1 yılbirini görüp ondan hoşlanabilrisin ona karşı arzu besleyebilrisn ama o gerçek bir aşk değildir gerçek aşk her halini bilip her haline sevgiyle teslim olmaktır
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılBirini tanımadan aşık oluyorsanız sevemezsiniz. Kapılırsınız. Birini iyi tanımadan sevgi bağı kuramayan biri iseniz de kendiniz seçersiniz, sevginize değer olan kişiyi.
00 Yorumla Seçemez
Öyle bir dünya yok
Sen asla aşık olacağın insanı seçemezsin
Ne boyunu
Ne posunu
Ne kasını
Ne tipini
Ne de kariyerini
Aşkta her şey mübah.00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 693 cevap paylaştı. Görür görmez aşık olduğun hoşlandığın kişi aynı zamanda onlarca kadın arasından yaptığın bir seçimdir yani ben gidip Devrim Özkan'a aşık olacağım demek gibi değil ki olmaz da
00 YorumlaÇevresine yaklaştırdığı insanları seçebiliyorsa insan aşık olacağı insanları da seçebilir bana göre
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kalp bu ota da konuyor yani :D
22 Yorumla
Soran+1 yılHaha 🤣
Hayır lakin kime tutulmayacağına karar verebilir.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı.
+1 yılinsan eziyet çekecegi pardon aşık olacagı kişiyi seçemez
00 Yorumla Büyüyünce bu soruya cevap vereceğim
12 Yorumla
Soran+1 yılTamam bebişim😂Günaydın 💖
- Aşk İlişkileri konusunda 16,3b cevap paylaştı.
+1 yılseçebiliyor bence
seveceği insanı seçemiyor11 Yorumla
Soran+1 yılO niye?
Aşk İlişkileri konusunda 64,4b cevap paylaştı. Seçemez aşk ansızın çıkar
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBuna evet diyen hayatında sadece fb yapmış kişilerdir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNerden vilebilirsin ki ne zaman nerdede kime asik olunacagini?
00 YorumlaNe yazık ki hayır seçsen bile şans vermiyorlar
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı. Seçer ama farkında olmadan.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılAldığı derslerden sonra tabiki seçer.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılSeçebilir
10 Yorumla
+1 yılSeçermi bilemem ama bazı şeyleri hisseder.
10 YorumlaOnu seçemezsin ama çevreni seçersin
10 YorumlaBu bir duygu olduğu için kontrol edilemiyor
10 Yorumla
+1 yılGöz var nizam var niye seçmeyelim ki
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Seçseydi daha mutlu olurdum herhalde…
10 YorumlaSeçemez nezman geleceğini bilemesin
10 Yorumla
+1 yılInsanın kaderi gayretine bağlıdır
00 Yorumla
+1 yılYengemi seçmeden aşık oldum
00 YorumlaSeçebiliyorum. Aşk değil de sevgiyi önemsiyorum
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 334 cevap paylaştı.
+1 yılSecerse iyi olur.
00 Yorumla
+1 yılBu konuda araftayım.
00 Yorumla
+1 yılSeçtiği kişide onunla uyumlu olmalıdır.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılSeçme fırsatı doğar ama kesin seçme şansı yoktur
00 Yorumla
+1 yılSeçemez ama seçici olmak lazım
00 Yorumla
+1 yılBence seçemez aşk bambaşka bişey
00 Yorumla- Devamını Gör (17)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem