Haydi bakalımm.
Evet
Hayır
Cevabım yorumumda
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Üniversite Tercih
Diğer Haydi bakalımm.
Tanrı 'nn huzurunda eşittir. Toplumsal standartlarda eşit olmalıdır. Yasalar önünde de eşit olmalıdır. Lakin yaratılış karinesine göre hayatta kalmak, hayatın sürdürebilirliğini sağlamak ve aile olabilmek için erkek kadının bir adım önünde hareket eder.
İlk insanlardan günümüze kadar kadının ve erkeğin toplumda sahip oldukları rol bellidir.
Avcı -toplayici dönemde erkek avlanmak, hanesinin, yavrularının ve eşinin güvenliğini sağlamak, yırtıcıları ve işgalci insanları hanesinde uzak tutmakla mükellefti. Kadın ise erkek ava gittiğinde yavruların bakımını sağlamak, yaşadıkları haneyi erkek gelene kadar güvende tutmak, erkeğin ve yavruların bakımını yapmak ve onlara yaşama alanı hazırlamak ile mükellefti.
Yerleşik düzene geçildikten sonra kadınlara zaman zaman iş gücünde faaliyet imkanı verilse de kadının hane içindeki rolü değişmedi.
Yani güvende tutmak, imkan sağlamak, gerektiğinde ailesi için dövüşmek yahut ölmek erkeğin göreviydi. Kadın ise hayatın devamlılığının sağlanması için yavruları güvende tutmak zorundaydı.
Günümüzde kadınlar erkeğin, erkekler ise kadınların toplumsal rollerine bürünmeye başlamasıyla kültürel bir değişim beklentisi oluştu.
Kadınlar çalışıp maddi özgürlüğe kavuşunca kadim rollerini bir kenara bırakıp "Erkeğin yaptığı herşeyi yapabiliyorum, ipin ucu bende olsun" mantalitesini benimseyemeye başladı.
Erkek ise " Ben yaratılış gereği işimi yapıyor rolümü oynuyorum. Ne gerek var şimdi senaryoyu değiştirmeye " mantalitesi ile bu kültürel değişime tepki veriyor.
Sözün özü evini ihmal eden, yavrularını ve yuvasını güvende tutamayan, ailesini ikinci plana atan bir kadının gücü, tahsili, geliri, sahip olduğu bilgi birikimi çok fazla bir anlam ifade etmiyor bence.
Aynı şekilde evinin geçimini sağlayamayan, eşinin ve yavrularının taleplerini karşılamayanve onları yalnız bırakan, ailenin devamlılığı için alması gereken sorumluluklardan kaçınan bir erkeğin de hangi diplomaya sahip olduğu, kaç para kazandığı ya da nasıl bir toplumsal statüye sahip olduğunun önemi yoktur.
Her iki taraf da vahşi hayattan medeni hayata kadar geçen süreçte insan oğlunu ayakta tutan bu kadim rolleri terk ederse ve şahsi nefislerine göre kendilerine bir statü belirlemeye çalışırsa , kültürel bir kaos ve kadın erkek ilişkileri arasında bir uçurum meydana getirir.
Bu da günümüzde yapılan evliliklerin büyük çoğunluğun boşanma ile sonuçlanmasının ama nedenlerinden biridir.
Erkek kadının, kadın erkeğin yaşam alanına ve fabrika ayarlarına müdahale etmediği sürece diğer kıstaslarda eşit muamele görmelidir. Zira kadın yoksa yaşam da yoktur.
Erkek yoksa aile de yoktur.
Bugün bile feminen söylemlerde bulunan ve eşitlik konusunda hassas olan kadınların bir çoğu erkek arkadaş edinirken " Beni korusun, kollasın, güvende tutsun, sahiplensin" beklentisi içindedir.
Korunmak ve güvende hissetmek, bunun da erkek tarafından sağlanmasını beklemek yaşamsal bir iç güdüdür.
Eşini ve yuvasını güvende tutamayan , eşine karşı agresif davranan erkek , erkek değildir.
Erkeğine huzurlu bir yaşam alanı sunamayan kadın da kadın değildir
Önce herkes rolünü düzgünce oynasın, kimin başrol oynadığına hayat karar verir zaten
Hak Hukuk Adalet bağlamında eşit olmalıdır. Olmak zorundadır.
Ama reelde kimse kimseye eşit değildir. Erkek erkeğe kadın kadına hatta çocuk çocuğa eşit değildir.
Makam mevki, Rütbe, Fizik gücü, yetenek, para, imkanlar, sağlık, sıhhat, şans, baskın karakterlik, çekinik karakterlik insanlar arasında hiyerarşiyi belirler.
Cevap
4Cevap
bazı konularda evet
İnsan olarak eşittir ama biyolojimiz farklı olduğu için farklar vardır. Yani bir erkeğe "bu sefer de ben seni hamile bırakayım da sen doğur" diyemeyeceğimiz gibi, bir erkek de "eşitsek hadi madenlerde çalış" diyemez. Kedi de köpek de eşittir. Bu ne demek? Ikisi de sevgiyi ve değeri hak eder. Yani buradaki eşitlik, ikisine de kedi maması ver demek değildir çünkü içlerinden birisi köpek. Umarım anlatabilmişimdir. ✨️
hukuksal olarak kadınlardan aşağıdayız abi biz
Bağlam. ne bilemedim ama değiliz. yasalar bile kadından yana
Hayır abi ya dinde kitapta bile yeri yok abi erkek her türlü üstündür abi ☺️
değil kadınlar üstündür
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?