Sizce kadın ve erkek eşit midir?

Benim fikrimce kadın ve erkek , insan hakları açısından eşit, diğer konularda ise denktir. Bu denklik kimi yerlerde kadının erkekten daha iyi olması gerektiğini (sefkat, empati gibi) kimi yerde de (örneğin fiziksel güç gibi) erkeğin daha iyi olması gerektiğini gözeten bir denge bence. Bir çocuğum olduğunda asla ona annesi kadar iyi bakamam ama annesi kadar çok sevebilirim mesela. Annesi onu emzirirken ben onları koruyup kollamak doyurmak ve konforlarını sağlamakla mükellefimm burada eşim ile çocuğa karşı veya evin gecimini ve konforonu saglamaya karşı her zaman eşit sorumluluk paylaşımı yapamasam da en azından denk olabilirim. Birbirimizin yükünü hafifletecek tavizlerde ve fedakarlıklarda bulunabiliriz. Örneğin eşim de çalışıyor ve evin geçimine katkı sağlıyorsa geceleri bebeğe onun kadar benim de uyanmam ve işten geldikten sonra ev işlerine onun kadar efor harcamam gerekir burada eşitlik olmalıdır ama o çalışmıyor ise bu eşitliği bozup birazcık daha sorumluluk alabilip beni rahatlatabilir ve denkliği sağlar. Aile dışından örnek verecek olursak her konuda nezdinde o alanda yetenekli olan farklı insanlar mevcut. Benim kardeşim harika resim yapar ve ben kendimi de yirtsam kurs da alsam onun hayal gücü ve bakış açısı bende olmadığından iyi resim yapsam bile onun kadar iyi yapamam. Benim patronum kadın ve çok eminim o ofisin başına bir erkek gelse hepimizi aynı anda idare edemez çünkü biz bazen patronumuzun anaçlığı ile bir arada olabiliyoruz. Kadınlar fıtrat gereği bizden daha duygusal ve hassas olduğu için hayatta bazı kararları onların bazılarını ise bizim verip iplerin dengesini tutmak gerekir.
Sizce kadın ve erkek eşit midir?