Kendi fikrinizi belirtin... Sizce kadın ve erkek eşit midir?
Eşittir tabi ki..
Hayır eşit olduğuna inanmıyorum..
Bazı konularda eşittir...
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Fiziksel anlamda erkek üstün o açık.
Yalnız zihinsel anlamda kim üstün bilemedim. Hayır şimdi bilim insanlarına bakıyorum. Erkeklerin karmaşık konularda gösterdiği birde bayanların gösterdiği tavırlara bakıyorum.
Erkekler direk çözüm odaklıyken , kadınlar çok detayla uğraşıyor. Aşırı detaycılar. Buda onları geriletiyor. Mesela konuşma esnasında kadınla tartışılmaz çünkü o kadar detaycıki sana bilmem ne tarihinden olay getirip tek tek masaya yatırabilir. Ama erkek daha dün ne yediğini bilmiyor.
Biz direk tek olaya bağımlı sonuçluyuz onlar fazla detaycı.
Şimdi detaycı oluncada aslında olumlu olması lazım sonucun oda olmuyo bilemedimki kafam karışık.
Kadın erkek eşittir sözünü duyunca çok ağırıma gitti. Kadın ve erkek eşit değildir. Bizde kadın bir adım öndedir. - Seyyid Muhammed Saki (K. s) (Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.) [İ. Asakir]
Herkes insandır. İnsanlar eşittir. Kadın ve erkek diye ayırmam bile. O yapıyorsa, diğeri de yapar. Toplum ''Kadın bunu yapar! Erkek bunu yapar!'' diye tablo çizmiş koyunlar da peşinden gidiyor.
Kadın erkek eşittir derken soru saçma olmuş biraz. Kadın ile erkek günümüz Türkiye'sinde eşit değildir, keşke eşit olsalar. Başka ülkelerde de eşit değiller ama eşitliğe daha yakınlar.
Cevap
21Cevap
Hayır eşit olmasıda saçma zaten saçma sapan şeylerle bişeyler savunuluyor. Allah bile herşeyi zıttı ile yaratırken herkesi eşitlemek saçma olur. Kadının hakları vardır , erkeğin hakları vardır ve eşit değildir. Soru şu olmalı kadının hakları kadına , erkeğin hakları erkeğe veriliyor mu? Cevap erkeğin hakları erkeğe veriliyor kadının haklarıda artık verildiğine inanıyorum
Laik bir düzende eşit gibi denilebilinir. Lakin zihniyet yoksunu bayanlarımız şeriat isteyerek kendilerini hiçe sayıyorlar...
Eşitlikten anladığı şey fiziksel kapasite falan olan bazı dangalaklar var. Bireysel hak ve özgürlükler açısından eşit ikisi.
kızlar ve erkekler eşit değildir. bakın sitenin adı kızlar soruyor... ama erkekler de soruyor... bir adaletsizlik sanki var gibi...
Gene iyi bir soru bir yerde görmüştüm tartışma konusu kadın insanmıdır! Kadın insandır biz insan oğluyuz. Ve kadın eşit değil üstündür...
Hayır eşit değil, eştir!
Birbilerinin eksiklerini tamamlarlar..
#Vesselam
İnsanlar bile kendi aralarında eşit değiller. Her erkek aynı mı? Güçlüsü var güçsüzü var vs... İnsanlar eşit değil. Ama hak ve özgürlük bakımından her insan eşit olmalı.
kadın mücevherdir, erkek ise mücevheri koruyan kutu
Hiç bir zaman eşit olmamıştır. Eşit diyerek kendinizi kandırmayın ^^
kadın erkek eşit değildir kadınlar daha duyusal canlılardır erkekler fiziken daha güçlüdür falan
fizyolojisi farkli, dusunce yapisi, hormonlari, herseyleri farkli...
Bayanlar daima erkekten üstündür sebebini bir soruyla soylim
Bir balta gulemi yoksa agacami daha cok hasar verir?
Eşit değildir ama arada adalet olmalı bence.
Zihniyet meselesi bölgeye kültüre göre değişiyor.
Hayır eşit olduğuna inanmıyorum..
İnsan olarak eşit yapısal olarak degildir
Evet her seyde esit
eşittir.
Eşittir..
esittir
Hayır
Evet esit
Degil
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar