Birisinin gitmesi için elinizden geleni yapıp sonra O'nu suçladınız mı?
Hiç empati yaptınız mı?
Acaba, ben ne yapıyorum dediniz mi?
Hiç suçu kendinizde aradınız mı?
Yoksa, siz hep haklı mıydınız?

Birisinin gitmesi için elinizden geleni yapıp sonra O'nu suçladınız mı?
Hiç empati yaptınız mı?
Acaba, ben ne yapıyorum dediniz mi?
Hiç suçu kendinizde aradınız mı?
Yoksa, siz hep haklı mıydınız?

Genel olarak suçu hep kendimde ararım önce çünkü hep o pozisyona düşerim nedense ama zaman geçtikçe öyle olmadığını anlıyorum. Ben kendimi her daim sorgularım, elbette hatalarım olmuştur ama bana hak ettiğim gibi davranılmamıştır.
İnsan kendi hatasını hata olarak kabul etmiyorsa ve her türlü seni suçluyorsa, bu sevgisizlik ve saygısızlıktır eğer bunlar var olsa zaten o kişi bunu yapmaz, yapamaz….
Empatiyi sadece ilişki bittikten sonra değil, her aşamasında yapmak gerekir.
Duygusal bir ilişki bitti diye birilerini sıçlamak yanlış bir yaklaşım olur.
Uyumsuzluk, anlaşmazlık olmuştur, heycan kalmamıştır.
Bir ilişkinin başlaması ne kadar normalse bitmesi de o kadar normal ve olasıdır.
Enseyi karartmadan önüne, ileriye bakmak gerekir.
Sorudaki amaç aslında görseldi... Tabii ki detay kısmı da var ama görsel ön planda...
Hatalarımı biliyorum.. Yani başkasına göre hata diye adlandırılır.. Bunu bile isteye yapmıyorum.. Eleştirilebilir mi, evet fakat herkesin yapısı farklı.. Bariz bir yanlış yaptığım zaman bunu düzeltmek için ne gerekiyorsa yaparım.. Objektif düşünebiliyorum.. Karşımdakinden de bunu beklerim.. Bencilliğe gerek yok..
Ne oluyorsa, başımıza ne geliyorsa hep insanın kendisini haklı görmesinden, empati yapmamasından, bencillikten gelmiyor mu zaten
Kendi başlarına bırakmalı öylelerini..
Teşekkür ederim..
Rica ederim...
Merhaba,
Suçu kendimde aramak, saçma mantıksız, bir ilişkimde suçluydum, hepsi o! 😅
Durup dururken de kendimde suç arayamam!
Ne yaptığımın farkında olan bir insanım...
Cevap
5Cevap
Benim hiç ilişkim olmadı
ama olsa da zaten suç kimdeyse ona göre davranırdım
sevgilim de suç varsa tabi ki de ayrılırdım hatasına göre
benim hatam varsa özür dilerdim...
Hayir asla aramadim
Cunku ben suc arancak bir hata dahi yapmadim
Tek bir suçum vardi oda hak etmeyen insani adam yerine koyup ona sevgimi vermekti
Onun haricinde kendimi asla suçlamadim
Daha çok vicdanim rahatti
Hatayı her zaman kendimde bulmuşumdur.. başta karşı tarafı suçlasamda hata benimdir niye diye soranlara: " kendim ettim kendim buldum.. 😂
tabi umarım benim yüzümden sevgiye küsmemiştir umarım benden daha hayırlılarını bulur
Hiçbir ilişkide hatalar tek taraflı değildir. İki tarafın da hataları oluyor illa ki. Ama bir tarafın hatası daha ağır basıyor
Her defasında kendimi suçluyorum
hepsinde aradım ama bulamadım : )
Bitmiş gitmiş suçlu aramam
İbrahim mi adın
?
Ne önemi var?
Özele gel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?