Beyler, çıkma teklifi konusunda cesur kadınları sever misiniz?

Beyler, çıkma teklifi konusunda cesur kadınları sever misiniz?
Kadınlar, erkeklere neden çıkma teklif etsin? Kadınların böyle bir şeye cesaret etmesine gerek var mı? Sinyal atması yeterli. Yürümek ve çıkma teklif etme kısmı erkeğin işi. Eğer o da kızdan hoşlandıysa yürür. Hiç beklemez.
Hoşlandıysa diyorum. Çünkü özellikle orta/büyük burjuva erkekleri, kadınlar konusunda çok seçici. Çünkü alternatifleri fazla. Güzellik, fizik, karakter anlamında bir bütün olarak ele alırlar kadını.
Tanrı, erkeği güçlü yarattı. Kadınları koruması ve maddi ihtiyaçlarını karşılaması için. Kadını ise cazibeli ve zarif yarattı. Eşi olan erkeği bedenen/ruhen mutlu etsin diye.
Bütün canlı türlerinde güçlü olan cinsiyet, cazibeli olana yürür. Cazibeli cinsiyet, onu tercih eder ya da reddeder. Bu yaratılış kanunudur. Erkek ve kadının yaratılışına uygun olan budur. Bunun dışına çıkıldığı zaman ilişkiler yozlaşır.
Kadınlar, hoşlandığı her erkeğe çıkma teklif etmeye başlarlarsa erkeklerin gözünde ulaşılması kolay varlıklar haline gelir. Bu durum erkeği tembelleştirir. Bunun sonucunda erkek, kadına karşı üstüne düşen maddi fedakârlıkları yerine getirmekten kaçınır. Örneğin; Türk erkeğiyim diye kasılır ama hesabı Alman usulü ödemeyi teklif eder. Çünkü en başından onu çantada keklik görmüştür. İlişkiden önce kadın, erkeğin gözünde ulaşılmazı oynamalıdır. Böyle olduğu zaman erkek çabalar, erkek onay alabilmek için müthiş bir gayret gösterir. İçsel gerilim yaşar. Bu gerilim, erkeği pozitif bir gelişim/değişim diyalektiği içine iter.
Diyorlar ki, "hayat müşterektir"" Hayat, farklı kulvarlarda müşterektir. Erkeğin kadına karşı görevi maddi fedakarlık göstermek, onu her türlü tehlikeden korumaktır. Kadının erkeğe karşı görevi ise ona karşı ilgili, sevgi dolu, tutkulu, cezbedici davranmak ve ona karşı sadakatten ayrılmamaktır.
Söyleyeceklerim bu kadar.
NOT: Sizin yazılarınızı bir üç boyutlu resim gibi okuyorum. Resim üzerine odaklandığımda şunu görüyorum. Sadece aşk ve cinsel yaşam kategorisinde değil siyasi, ekonomik, toplumsal meselelerde de yeterli teorik donanıma, öncü fikirlere, çözüm odaklı görüşlere ve sağlam bir ideolojik altyapıya sahip olduğunuzu sezinliyorum. Yanlış mı düşünüyorum? Belki de çok eskilerden bu konularda da birtakım paylaşımlarınız olmuştur.
Türkiye, 24 Temmuz 2015'ten beri giderek totaliter nitelik kazanan politik bir zemin üzerinde ilerlediği için insanlar sanal mecralarda siyasi paylaşımlar yapmayı mesleki kariyerleri açısından bir tehdit olarak da algılıyor olabilir.
İyi geceler.
Teşekkürler, her kategori için var alt yapı. Genel kültürü severim, tek tük konularla kısıtlamam kendimi. Siyasi fikirlerimi de paylaşiyorum herhangi bir çekincem yok bu konuda
👏👍Evet farkındayım. Bundan 4 yıl önceydi. Küba Devrimi üzerine yazdığım yoruma verdiğiniz cevap beni şaşırtmıştı. Fenomen olduğunuz kategorilere baktığımda Küba Devrimi üzerine bu kadar geniş bir bilgi ve isabetli bir yorum beklemiyordum sizden. Çok şaşırmıştım.
Çok şaşırman saçma geldi şu an bana neyse öyle olsun bakalım
O gün şaşırmıştım. Bugün şaşırmıyorum artık sizle ilgili hiçbir şeye.
Ama şaşırmamı saçma bulmana daha çok şaşırdım.
Merhaba,
Böyle bir şey yok. 10 sene önce de edenler vardı hatta daha önce bile! 😅
Cesaretli kadın ve erkek candır! 😅
Günümüzde ilk adımı kadınlar atınca kötü düşünen, boş insanlar var! 😅
Canları cehenneme! 😅
Pasif, asosyal, özgüvensiz olabilirler ama etmek istemiyor da olabilirler, her şey olabilir...
Cehennem senin gönderdiklerinle doldu, sayende bize yer kalmayacak orada 😄
Heheeh 😂 Ne güzel işte ne işimiz var orada 😅Hem işin aslı gırgırına söylüyorum 😅 Maksat gülmek güldürmek 😅
Cevap
81Cevap
Doğduğu andan itibaren bastırılan, sindirilen, her hareketi eleştirilen, ayıplanan bir kadın ne kadar cesur olabilir?
Kadınları bastıran sindiren erkolar, kadından dişilik, cesaret bekleyen yine erkolar..
Bu ne yaman çelişki 🎶
Etmeyi tercih etmem çok duygu yoğunluğu yaşamıyorsam bana göre erkeklerin kovalama iç güdüleri her daim içlerinde olmalı. Yoksa çabuk soğuyorlar
Yo ederler ben etmiştim bir daha eder miyim hayır 😂 tavsiyem etmeyin ilgi alanınıza girdiğini hissettirin bekleyin gelmiyorsa next🌞
Kadınlar, çıkma teklifi etmek konusunda cesaret edememe nedenleri çok çeşitli olabilir. Toplumsal normlar, gelenekler ve cinsiyet rolleri, bazı kadınları bu tür adımları atmaktan alıkoyabilir. Ayrıca, reddedilme korkusu, birçok kişinin bu tür tekliflerde bulunmaktan çekinmesine neden olabilir. Ancak, her kadın farklıdır ve çoğu zaman bu normların ötesine geçip istedikleri gibi davranabilirler. Çıkma teklifi etmek cinsiyete bağlı bir şey değildir ve her iki cinsiyetten insanlar da bu adımı atabilir. Cesaret etmek veya etmemek kişisel tercihlere ve özgüvene bağlıdır.
Erkekler Bluetooth gibidir. Cihaz yakınındaysa bağlı kalır. Cihazdan uzak kaldığında bağlantıyı koparır.
Kızlar wireless gibidir. Tüm cihazları görür lakin sadece şifreyi bilene bağlanır.
Bu bağlamda erkek yakınındaki herhangi bir dişi ile iletişime geçmekte sorun yaşamaz. Bağlantı olsun, çamurdan olsun, nefes alsın yeterdir.
Kızlar için ise bu denklem tam tersi işler.
Bayıldım bu benzetmeye 😌
😉
Bu Türk toplumunda olan saçma bir durum. Neden teklif edemesinler ki? Yorumlara baktım basit görülüyoruz şeklinde bir algı var kadınlarda sanırım fakat karşınızdaki insan sizi basit görüyorsa bu sizin basit olduğunuz anlamına gelmiyor aksine karşınızdaki insanın basit olduğu anlamına geliyor.
Aynen öyle, o yüzden basit insanlara teklif etmezsek herhangi bir sorun yok demektir 🥂
Ben edemem sonra bir tarafları kalkıyor kendini bulunmaz Hint kumaşı sanıyorlar... ama bilmiyorlar ki ben değer verdiğim önem verdiğim sürece benim için var olabilirler benim sevgim ile bir yerde olabilirler yanı.. kimseyi teklif edip de bir yerlerini kaldiramam
Cesareti yok değil var fakat böyle gelmiş böyle gider mantığı kolaylarına geldiği için oluyor.
Her konu da insanlar böyle değil mi?
Gerçeği görmezden gelip hep bir bahaneye saklanmak istemez mi?
Boşuna mı demiş eskiler.
"Gerçekler acıdır." diye.
Doğru ve gerçekler üzerine kurulmayan hayatlar bitmeye mahkumdur.
Kim ne düşünmek , yapmak isterse yapsın.
Gerçek ve doğruyu kimse değiştiremez.
Kadınlar bu konuda çok gururludur, öyle kolay lokma olduğunu görünmek istemezler, önce seni etkilemeye çalışır etkiledikten sonra geri adım atarlar naz yapmak için ben üstüme düşeni yaptım gerisini sana bıraktım hesabı. Ama naz yaptığında kendileri kaybederler onu bilmezler
Altıya mı ne gidiyorum bir cocugu begendim gittim cikma teklifi ettim cok modaydi, cocukta bana bir ton hakaret sıralamisti seni kim begensin güzel degilsin gibi... bir daha da yemin etmistim yapmayacağım diye😂😂
Ah ya üzdü... Ama çok sempatik bir anlatım 😅
Ne yazık ki erkeklerin gözünde basit konuma düşmekten korkar çünkü bir kız bir erkeği seni seviyorum dediği zaman erkeklerin birçoğu sadece cinsel anlamda düşündüğü için ağ bak bu beni seviyormuş bu geniş verici diye düşünmeye başlıyor, durum böyle olduğu için de birçok kızda duygularını ifade etmekte güçlük çekiyor ama bence buna gerek yok en azından karşısında ki insanın karakterini ve sevgisini öğrenmesi açısından bir kadının da duygularını ifade etmesi gerektiğini düşünüyorum.
@Gamzesssssetwfw cevabımı beğendiniz için teşekkür ederim
Çünkü kadınlar erkeklere göre daha utangaç. O yüzden karşı tarafa açılma konusunda oldukça çekingen olurlar her zaman. Ben şahsen gidip açılamam bir erkeğe ayıp bir durum değil ama onun hisleri var mı yok mu onu tam olarak bilmiyorsun çünkü. Açıldıktan sonra işin ucunda rezil olmak veya reddedilmekte var çünkü o yüzden çekiniyoruz bence.
Bu kadınlar zaten her şeyi erkeklerden bekliyorlar. Erkek çıkma teklifi etsin, erkek hesap ödesin, erkek evlilik teklifi etsin, erkek düğün yeri tutsun, erkek düğün masraflarını karşılasın, erkek ev alsın, erkek eşyaları alsın, erkek geçimi sağlasın ama ama ama KADINLAR KİMSEYE MUHTAÇ DEĞİL (!)
Tr de şöyle bi gerçek var ki hiç bir kadın gidip de teklif etmez. Sadece çıkma teklifi de değil genel olarak hiç bir konu da teklif edilmez.(İstisnalar hariç)
Nedeni de hemcinslerimin aşırı şekilde talepkar olmaları yüzünden.
Ağaçta o kadar meyve var ki , kadın hiç bir zaman yokluğu hissetmiyor. Tabak çevirmeye devam ediyorlar :)
Çünkü hep erkekten beklerler seven sevdiğine söylemelidir
Bu coğrafyada kadınların Herhangi bir şeye ilk adım atması kolay değil
Muhtemelen basit kadın olarak görülürüm korkusu var sanırım. Arkadaşlar yıl olmuş 2045 artık aşın bunları. Seviyorsan oyalama kardeşim 😂😂
Bak ya yine gece gece beeni korkutmaya çalışıyor 😄
Hiçte bile niye korkaysın 😂😂
Çünkü 2060 yılındayız ve sen 2045 dedin 😂
15 yıl komada kalmışım 😂😂
O kadar yıl senden habersiz kalmış olmamın imkanı yok 😌
İnan şu an onu istiyorum ya bi 15 yıl komada kalayım 😂😂
Olur, kedilerini bana ver git gir sonra 😄
Olmaz ben vazgeçtim hayat çok hojdır 😂😂
≧😼‿😼≦
Hatırlattığın iyi oldu Ece 😂
Ne demek,, komsiler bugünler için var Faruk 😄
Çünkü ne gerek var 😬 erkolar böyle yapınca cepte görür 😬
Piş erkolar
Eşşekler
Cesaretle alakası yok bende ki cesaret birçok kadınım diyende yoktur.
Erkeğe yakışır ilk teklifler, ilk adımlar benim nazarımda.
Ben sadece cesaret veririm gerisini ona bırakırım.
Ön yargıları olan bir toplumuz. Sevgi aşk, arzu hisedildiğinde vardır. Kim mimi arzuluyorsa çıkma teklif edebilir. Bizde kadın teklif etse hemen farklı gözle bakılır Kadınlarda erkeklere senden hoşlanıyorum diyebilir. Neden olmasın?
severim ve etmeliler zaten hep erkek sorumluluk aliyor cesaret hep erkeklerte olmali oluyor kadin sadece evet ve hayir onuda hisleri olmadan yapamiyorlar hediyeler takilar vs ful erkekte zaten özel şoförlük bile yapiyoruz ama kadin cook rahat
Etsinler ne varki bunda evlilik teklifinde edebilirler arabası evi güzel bir işi varsa 😂
Aklıma kötü şeyler geldi şu an 😂
Eve atmak gibi mi onuda yapsınlar 😂
Işık yakayım kendisi gelsin kafasında bir çoğu. Erkek eder diye bir algı var.
Öyle oluyor ama ışık yakıyoruz geliyorsunuz 😄
edenler var aslında neden olmasın ki denk gelmedi mi size
Yoo Türkey de görmedim hiç
hım ah ulan gençliğim :P
Kadınların çıkma teklifi etmeme nedeni bence cesaretle ilgili değil. Bu tamamen toplumsal örfle alakalı bir şey. Ama İspanya ve Latin Amerika gibi ülkelerde daha çok kadınlar çıkma teklifi eder.
Çünkü maalesef sapık erkekler de var kadınları cinsel obje gören oylelerine çok sinir oluyorum ne hakla obje görürsünüz böyle pislikler yüzünden biz masumlara bile zor güveniyor kızlar haklı olarak
Büyuk ihtimalle cesaretten ziyade duygusal. bir baskıdan dolayı karisik bir ruh halinde olurlar. Ondan cikma teklifi yapamazlar diye dusunuyorum.
2. soruna gelince, evet guzel olur. 😃
Severim
Neden etmez çünkü toplumumuzda kadın her zaman erkeğin adımlarını bekler, erkek yapmalı erkek gelmeli erkek söylemeli böyle bir kalıp var bu yüzden kadınlar çıkma teklifi etmez aslında bu kadın doğasıyla da ilgili
Bazen bir kadın o erkeği bekleyene kadar çatlar. Teklif etmek cesarettir. Kadın ilgisini gösterir. Adam utangaç ise, kadın adım atar. Numarasını falan ister. Gerisi zaten erkekten gelir.
Cesaret edemedikleri falan yok, gözlerine kestirdiklerine para yemek için pekala teklif ediyorlar. Teklif etmiyorlarsa gözleri kesmemiştir, bu para yedirmez diye kestirip atmışlardır.
Erkek yakışıklıysa ve hiç ilgilenmiyorsa ediyorlar. Ama erkek, kızın ilgisini anlamış, kızla bakışmaya başlamışsa utanıp edemiyorlar. Kız çok güzelse de etmiyor.
Red yeme basit kadin olma erkekler diyo ki genel olarak diyorum bu bana dediyse baskasina da demistir
Ataerkil toplumların yıkılmamış tabularla devam ettiği ortamda kadınların teklifi hep yanlış anlaşılacaktır.
Mesele cesaret meselesi değil, ego meselesi... Türk kadını bunu gurur meselesi haline getirdiği için imkansızdır.
Kolayına geliyor bir de hep erkek hamle yapsın düşüncesi var. Karşı teklif ederse ret edilme riski yok kendi karşıyı ret edebilir.
çünkü erkeklerin gotu kalkiyor eskiden olsa cahillikten açılırdım şimdi olsa bir erkek gelip acilcak asla olmaz derdim
Kadınlarda özer ego varken teklif etmezler kadın kocasına isteigini demiyor yansın bitsede demem elime sağlık diyor 😂😂
Her kuşun eti yenmez hıh 🤣🤣
Kuş başı yapar yeriz 🤤
🙈🙈 yaaa
Yanlış biliyorsunuz kadınlar hesabına gelen erkeklere tabiki teklif ederler. Ama hesabına gelmeyen ve kararsız kaldıkları erkeklere asla etmezler.
Sen hiç tavuğun horoza koştuğunu gördün mü ece hanım 😅
Bide mesajı engellemiş 🙄😁
Gördüm tabi gizli bey , kadın hep seçilen olmak zorunda değil kendi de seçebilir...
Sizde sanıyorsunuz ki kendiniz teklif ediyorsunuz bize skdjs biz ettiriyoruz seçiyrouz sonra da teklif ettiriyoruz size... siz uyuyun daha 😄
Hangi mesajı 🙄
Helal olsun sana be
Hangi mesaj mı😅
Benim Türkçe zayıfladı iyice gurbette galiba anlamıyorum no no no 8 😂
Cesur kadınlara bu ülkede çok güzel (!) sıfatlar yakıştırdıkları için herhalde
Yooo edenler var.
Yürekli , cesur , ne istediğini bilen kadınlar onlar
Çünkü erkekler o güveni ve cesareti vermezler kadınlara
Değerim düşer kafasındalae piyasaya göre yaşadıkları için
Bizim toplumda ülkede bunu yapan kadını etiketlerler. Çok ilgimç bişey bu
Kadınlar hayır kelimesinin ihtimaline bile katlanamazlar çünkü
Kendilerini kuculttuklerini dusunurler bı nevi ego meselesi
Hiç başıma gelmedi ama kız evi naz evidir etmesinler süründürmesinler de 😅
Cesaretten ziyada usule uygun olduğunu düşünerek karşı taraftan beklerler.
Kadınların işine gelmez çünkü, niye böyle bişey yapsınlar erkekler zaten teklif ediyor
Bayanlar doğuştan kompleksli, özgüven sorunu yaşayan türdür. Manipüle etmeye bayılırlar ve bu sebeple kendilerini bu şekilde manipüle edip işi erkeğe bırakmak istediler.
Erkekler alıştırmış. Onlarda kendilerini ingiliz kraliyet ailesinden zannediyorlar
Sanırım gülen değilde gülmemek istemişsiniz yapacak bir şey ikisinede saygı duyalım iyi akşamlar
Edebilselerdi mutlu olurlardı zaten seçen kişi olursan emek verirsen bişeyler kazanırsın
çünkü türk kızları bulunmaz hint kumaşı mübarek :D
ben severim cesaret bir erdemdir ve özgüveni gösterir
Ben ettim dört senemi yedi arkadaş sonra terk edildim büyük bir alkış alalım bana dört senin şerefine
Kurtuluşuna 🥂
☺️ ayn
Cesaret değil kızların çoğu kendini yukarıda ve ulaşılmaz görüyor o yüzden gerek duymuyor.
en arsız kadın bile bunu yapamayacak kadar utangaçtır 😁
Onların kalbi erkeklerinkinden daha hassastır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?