Ekonomistler buraya... Şimdi ben bankada mevduat getirisi alıyorum pek çok insan gibi... Bankaya 5.5 milyon koydum ve bu para bana ayda ortalama 150 ile 170 bin lira arası getiri sağlıyor... Genelde aşırı uçuk harcamalarım olmadığı için zorunlu ihtiyaclar + faturalar ve eğlence için her ay ortalama sadece 30 bin falan alıyorum ve kalanı ana paranin üstüne ekliyorum... Bu durumda ileriye dönük olarak bu miktarı arttırmak için siz olsanız ne yapardınız... ya da bu miktar kafi deyip düzeni bozmaz miydiniz?
(Yatırım gibi şeyler zaten yapıyorum onun dışında)
(Yatırım gibi şeyler zaten yapıyorum onun dışında)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ay ekonomist değilim ama ben bile korktum paraya bir şey olcak diye
Bankada ne olabilir ki sonuçta batarsa ülke de batar hep beraber batariz zaten 😂😂 gerçi her geçen gün batiyoz da neyse
He oylelii okey o zmn ya vallahi dokunma o paraya sakin
Saçmalama kız ana paraya dokunmak aptallık olur zaten öyle aç gözlüler gibi hadi gidip son model araç alayım gibi saçma sapan hayallere dalacak değiliz ya da her yıl çıkan son model telefonu almak gibi bir saçmalık yapacak değilim... Gereksiz şeylere harcamadigin zaman hayat hem daha rahat hemde daha karlı oluyor
Ya zaten 170knın 85 ini kullansan bile harika ötesi bir hayat yaşayabilirsin belki şey yapabilirsin şu an aklıma geldi alttaki yorumdan hepsi değil de 85 in kalan 85i bankaya yatırmak yerine her ay Euro dolar almak vsvs neyse karışmayın arkadaşlar karisacaksaniz bana verin ben karisayim (!) Mzmxknz
Senin yorumunu alalım o halde sen benim yerimde olsa ne yapardin... Diğer yorumlardan bağımsız düşün
Ben dokunmazdim kesin ne gerek var ayol riske mis gibi para harciycaginj harca yapacağın her şeyi de kirala yap ev araba kullanicagin zaman günlük öyle yani 💸
Bu kızın kafası çalışıyor aga bu kız parayı katlar benden demesi 😂😂
birikimin gayet güzel. ama sırf gelecekte daha iyi yaşamak için bu yıllarını mahvetme. şu andaki gelirin gayet güzel ekstra bir gelir elde etmediğini sürece burdan devam et
Valla doğrusu öyle aşırı aç gözlü biri değilim yani daha fazla daha fazla olsun diye özellikle uğraşmam klasik yasarim uçuk kaçık harcamalar da yapmam yani
dostum eğlencene bak geçimini sagla. olur da gelirin artarsa bankaya daha fazla yatırırsın.
Valla en büyük eğlencem tatil yapmak onun dışında öyle alkol cekip gece kulüplerine bir gecede 20 bin bırakanlardan değilim çok şükür... Yapan yapsın ama pek benlik değil o şeyler sadece
eğlence dediğim bunlar değil kardeşim. her insan farklı şeylerden zevk alır
Az çok şimdiki zamanın insanını taniyorsan eğlence anlayışlarınin %90 bu genelde bilirsin
ya öyle de benim kastettiğim hobiler
Euro alırdım
Mantıklı
Ay ya bir anda 20 ye indiriirlerse felaket valla kafayı yerdim
Yok kanka düşmez artık. Ben 2018 yılında 10 bin euro almıştım 40 bin tlye. Şu an 295 bin tl oldu
Uzun vadede iyi kazandırıyor risksiz
Kesinlikle haklı işin özünde çok para oranlar ne olursa olsun kazandırır merak etme... Olan küçük yatirimciya olur her zaman
Euro dolar hiçbir şey kazandırmıyor. Enflasyona karşı koruyor sadece. 2018de 150 bine aldığım ev şu an 1.5 milyon.
O dönemler 40 bin 4/1i imiş evin
Şu an 300 bin desek Parana 5/1 oluyor. Erimiş
Gerçi geçen yıl 1.5 milyona satmıştı komşu. Şu an min 2 milyon var evim. Üstelik evi kiraya verdigimi varsayarsak o da ayrı getiri sağlayacaktı 5 yılda. 300 bini geçerdi kira gelirim
5 yıl böyle bir para için fazla uzun hem o sırada genel ekonomik durumun iyiye gidecegi de kesin değil sonuçta ama evet erken satmışsin bence evi
Hayır evi satmadım. 5 yıl fazla uzun derken?
Çok kazanç beklentim olarak yatırım olarak yapmadım zaten tl olarak kalıp değersizleşeceğine euro alayım dedim. 2017 de 0 km suv aldım 100 bin tlye şu an 1.880.000 TL. 2015 yılında 120 bine 4+1 ev aldım şu an 2.800.000 tl. Bunları da yatırım gözüyle almamıştım. Tl olarak durmasın diye
5 yılda 300 bin kira getirisi çok az bence o süre zarfında başka şekillerde çok daha fazlası kazanilabilir
Ekstra yaptığın yatırımlar mantıklı. Yorumu yazma sebebim uzun vadede iyi kazandırıyor demen. Dolar Euro KAZANDİRMAZ. Kaybettirmemek için alınabilir. Yani ne uzar ne kisalirsin. 2018de neyse 2023te o 2050de de aynı. Hiçbir değişiklik olmaz
5 yılda 300 bin kira getirisi çok az bence o süre zarfında başka şekillerde çok daha fazlası kazanilabilir
Evin değeri dışında ekstra gelir o. Evin katlayisina bak bir de. Dolar Euro 5e katliyorsa ev 10a katlıyor. YTD 😂
Demedim mii demedim mi 25 oldu 1 günde ama şimdi yarın olur45 ertesi gün 15 ya iste ekonomist olacak kızım 💅