Kadınlar erkeklere neden güvenmez? Bu bir önyargı mıdır? Kadınların bu konudaki güvensizliği neden kaynaklanır?

Kadınlar erkeklere neden güvenmez? Bu bir önyargı mıdır? Kadınların bu konudaki güvensizliği neden kaynaklanır?

Kişi kendinden bilir işi bu kadar güvensiz bir düşünce yapısı varsa gördüğü her yakışıklıya düşüyor ağzının suyu akıyor demektir bu bir cinsiyet meselesi değil cibiliyet meselesidir.
Kadınlar erkeklerden daha beter bana göre biz bu şekilde düşünmüyorsak onlara halt yemek düşer. Artık herkese düşen erkeklerden fazla ortalıkta aranan kadın dolu o yüzden genellemelere güncelleme çekiniz...
Bunlar benim düşüncelerim değil beni bir ayıralım
Çünkü genellikle güzelliğe baktıkları içindir ama her insan aynı değildir bunlar zaten hep genelleme yani mesela erkekler hep güzel ve fiziği çekici kadını sever kadınlarda yakışıklı veya zengin erkek sever genellemesi var doğru olsa da arada karaktere bakanlar da var tabi ki de.. ama işte hep böyle söylendiği için böyle düşünürler ama doğru zaten genelde bir kadın güzelse etrafında çok kişi olur onu isteyen. ya da aynı şekilde bir erkek yakışıklı ise mesela kariyeri iyi ise etrafında çok kadın olur. bu yüzden de doğrudur. gerçi bazıları nefes alsın yeter derler.
bu soru tanıdık geldi sjsjs
Genellemelerden sıkılınca ben jdjdf arada çalıyorum şşş😂
Çal çal eline sağlık :D sdfsdf
Teşekkür ederim :)
Ricalarr 😊
Buna benzer bir soruyu bir yerden hatırlıyorum 😅 😂 çünkü erkeklerin 3 boyutlu evreni algılayan beyin bölgeleri kadınlardan daha gelişmiştir. Bu nedenle erkekler daha iyi yemek yapar, daha iyi araba sürer falan. Çünkü 3 boyutlu dünyayı daha iyi algılarlar ve bu nedenle görsel güzellik erkekler için daha ön planda oluyor. Kadınların ise ses ve koku duyuları daha gelişmiştir. Bu nedenle kadınlar da sesten daha çok etkilenebiliyorlar. Yani bu bir inanç değil bir gerçek alsdjfljkfd
Tamam inandık jsjdf
İnandırabildiysem ne mutlu bana asdkljffd
Fazla mutlu olma iyi değil jsjd
Neden iyi değil aslkfdj
Nedenini sorgulama jdjd
Gizem yapma asjdlfk
Tecrübeyle sabit: Adam seni seviyorsa, dünyanın en güzel kadını da karşısına çıksa yolunu değiştirmeyi bilir. Günlük hevesler peşinde koşan adamlar çorap değiştirir gibi, daldan dala atlarlar. Fakat gönül bağıyla bir kadına bağlı olan adam zaten çevresinde kimlerin olduğuyla ilgilenmiyor. İçinde bulunduğumuz dünyanın saçma sapan karakterleri yüzünden insanlar artık birbirlerine güvenmiyorlar.
Daha güzeli için bir kadını diğerine tercih ederseniz; günün birinde daha yakışıklısı geldiğinde tercihe konu olan siz olursunuz.
Kadının algıları ve endişeleri gördüklerinin üzerine olduğundan bir kaç kat fazlasını katarak algılamaya meyillidir. Gerek negatif gerek pozitif olsun, hayatta herşeyi, herkesi abartarak görüp ona göre tedbir alır kadın. Kadın başka kadını erkeğin algıladığından daha güzel görür. Erkeği de olduğundan daha zaaflı ve aciz görür. Zihninde parçaları hızla ve panikle birleştirdiğinde ortaya her kadına kolayca tav olabilecek hâlbuki olmaması gereken bir erkek çıkar. Kadın ve erkek farklı düşünürken bu da belirleyici bir unsurdur. Erkek adım adım kadın herşeyi düşünür.
Birazda zihnimizde yaratıyoruz tüm bunları değil mi
Biraz öyle gerçekten. Kendi aklımıza biz sokuyoruz gibi.
Belki de büyütüyoruz haklısın
Kadınca içgüdülerimizi yönetirken çok seviyorsak dengeyi kaçırıyoruz bazen. Farkındalıkla yaklaşırsak başedebiliriz. Bu içgüdüler bizde hep bâki çünkü.
Cevap
17Cevap
Merhaba,
Genel olarak öyle olur ki zaten her çiçekten bal alırsın, sen kendini ne sanırsın, gönüüül! 😅
Güven kişilik ve karakter meselesidir. Ben Rabb'im harici kimseye yüzde yüz güvenmem!
Ön yargı denebilir, genelleme olabilir, her şey olabilir!
Ben güvenmiyorum çünkü insan evladı çiğ süt emmiş nankör, her şey beklenir! 😅
Sizleri bilemem! 😅
Detay metay yok, bam bam bam! 😅
Herkesin hayatına hiç kimse karışamaz...
İnsan evladı mı
Pehh canları cehenneme
(Ögrenebilmiş miyim hxhdj)
Evvet insan evladı işte 😅
Hehehehe 😅
Yakışır 😅
Hemde nasıl hemde nasıl sjdjdjd
Kdhdkdndns iyi bare
Oturayım bari 😅
https://m.youtube.com/watch?v=bKY3H02A-uY
E oturun bari
Sizde oturun bari sjsjdi
E oturayım bari mdhbn
😅😅😅otur otur 😅😂
Hadi görüşürüz Hoşçakal 😅
Djjdnsn sen de
Erkekler görsel varlıklardır.. güzel olana hep bir ilgi ve çekim beslerler. Bu değişmez bir kuraldır. Yaşanmışlık, tecrübe çevresel duyumlar da bu yargıyı geliştiren şeylerdir.
Çünkü bir çoğu öyle, kendileri söylüyor
Erkeklerde her kaslıya düşeriz sanıyorlar. Algılar göz yanılsamasından ibaret.
O kadar çok güzel kadın var ki. O korku ile yaşamak kişinin kendine olan özgüveninde olan açıklıktan gelir. Sadece güzelliğine güvenen kişi başına bunun geleceğinden daha çok korkar.
Gerçekten deger veren, kıymet bilen biri ile olanın böyle algıları olmaz.
Sahip olduğunun degerini bilmeyen tav olmak için illa güzel de aramaz. Ota b*ka tav olabilir. Çok şaapmamak lazım 😀😂
Kadınlar güvensiz değildir erkegin birden fazla kadına iletişimde olma özelliğinden ve bunu doğanı bir parçası olarak görmelerinden.
Kadının düşmanı kadındır diye boşuna dememişler.
Haklısın peki tüm erkekler böyle midir
Tüm erkekler böyle değildir'i anlayabilmek için bütün erkekleri test edemeyiz. Bu yaşıma kadar gördüğüm çevremdeki yakınımdaki her erkek tek kadına bakmamıştır. Bekar biriyle olanlar aldatıyor. Evli olup başka kadınlarla ilgilenmeyen bir tek erkek yoktur. Babam dahil.
Katılıyorum teşekkürler
Birkaç örneğini tecrübe etmiştir.. Sayıca hiç de azımsanacak oranda değil bana göre de..
Bazıları yüzünden evde televizyon izleyenler harcanıyor 😒
Var mı öyleleri inanıo musun😒
Var ya şahidim sjsjs
Erkek milleti derler işte. 🤔
Çıkmış dokuza inmez sekize sözler misali...
Sadece basit bir söz yani gerçeği asla yok
Bence de.. erkekler beğeniyle bakabilir ama hemen hoşlandığı anlamına gelmiyor.. bir de eşimiz sevgilimiz çekiciyse kadınların ilgisi tabi ki olacak. O noktada güvenmek lazım..
Hiç böyle bir düşüncem olmadı ama tam tersi erkekler bizim hakkımızda böyle düşünüyor gibi daha çok. Güven problemi yaşamadım hiç bir ilişkimde kendi açımdan.
Kendileri aslinda boyle :d her yakisikliya asik olan kadindir ama anlasilmasin diye sucu erkeklere atarlar
Tabi tabi kesin öyle
Ya bi gidin hep aynisiniz
Yaşanmışlıklardan gelir. Ayrıca bu bi gerçek zaten bir erkek yanında sevgilisi dahi olsa yolda başka güzel biri görse içinden geçirir ne güzel kızmış diye. Kimse inkar etmesin inanmam zaten..
Ben öyle bişeye inanmıyorum, sanırım kadın değilim. Karaktersiz olduğunu hissedersem zaten biter benim için :D
Çünkü ön yargılı olmak meslek haline gelmiş, hanzo tipli adamları bulurlar dayak yerler sonra tüm erkekler aynı derler
Gerçek bu zaten erkekler beğendiği kadına tav olur begenmese umrunda bile olmaz dış görünüş bir erkek için çok önemlidir
Sevdiğime bile şartlar sabit değilse yelken indirmem be😄 Mesela nedir, nişan, düğün gibi mevzularda beni borca sokmaması lazım falan😂
Hayır olmaz tabiki. Birini sevdikten sonra gözü başka bir kadın görmez. Eğer görüyorsa sevmemiştir.
Çoğu öyle çünkü de pek umrumda değil. Bana çokluk kısımdan olmayan bir bey lazım
Öyle şey düşünen yok, ya da biz mi kadın değiliz 💀
erkekler gördüğüne kadınlar duyduklarına kanar. net.
Ben de kadınlara güvenmiyorum karşılıklı yani djdnfnf
Güzel olupta ne olacak önemli olan değerini bilen insanlarla karşılaşmak🍬
Çünkü erkeklerin hepsi olmasa bile çoğu öyle olduğu için.
İnanmaz, bilir. Çünkü erkekler olarak genelimiz böyle. Bir kişiyi seveyim o da beni sevsin yeter diyen çok az, bunun sebebi de kadınlar da son zamanlarda ayran gönüllülük peşinde olması.
Çünkü başta olmadığı biri gibi görünüyor erkekler kızı etkilemek için aşırı ilgi veriyor elde ettikten sonra da o ilgiyi çekiyor gerçek kimliğini ortaya çıkartıyor çoğu erkek böyle bu yüzden kadınlar güvenemiyor gerçek mi sahte mi bilmiyor
Kadın icgüdusu bu seviyorsa butun kadinlar onun icin bir tehtittir
Kadınların kendi kafalarında kurduklarının sınırı yoktur herşeye inanırlar maalesef. Olmadık hurafeler üretirler.
Aldatmaya gelince heyecanlı ama dimiii.
Çevremizdeki erkeklerin güvenilmez olmalarından kaynaklandığını sanmıyorum. Veya erkekler kötü olduğu için. Devir kötü anam kimse çekilmiyor şu yılda
Genelde öyle olur da ondan. erkekler gördükleri her güzel kadına ilgi duyar kimse inkar etmesin şimdi
Niye tav olmuyorlar mı?
Sence
Bence de 😅
çünküü neden güvenelim
Güvenmek için hiç bir sebep yok
Kadin gormeleri yeterli direk bi hoslanti bi pesinden kosma o yuzden guvenlmez
uckuruna düşkün erkekler her gördüğü kadına tav olur belki ondandır
Sizi kaybetmekten, başkasını begenebileceginizden ve onu terk edeceginizden korktuğu için :)
E bu doğru ama gördükleri her güzel kadına tav oluyorlar erkekler maalesef çocuk gibi
kıskançlıktan:)
Çünkü erkekler. 🤦🏼♀️
Takıntı bu bence
İnanıyorlar değil öyleler zaten
Erkekler güzel kıza tav olmaz, güzel kızla sadece yatmak ister. Sevdiği kızla ise gelecek düşünür.
Kendi aralarında ki rekabetten dolayı
Kendin inanmasaydın bu soruyu sormazdın zaten
Kendi düşüncelerime ve yaşantıma göre soru hazırlamıyorum
Erkekler görsele daha düşkün oldukları icin
Öyle çünki çoğu kişide yani
Yo ben inanmam
oyle cunku
Geçici tav
Erkekler yüzeysel ve sığ varlıklar olduğu için
Ben neden tav olamıyorum snsnsj
Erkeklerden kaynaklaniyo
öyle çünkü