Rollo Tomassi; erkeklerin büyük yanılgısını, aslında kadınların, erkeklerin sandığı şeyleri arzulamadığını anlatan manifestosu.
Kadının erkekteki beklentinin aslında ne olmadığını özetliyor.
Katılıyor musunuz?
"Hipergamiyi bir kadının her zaman geçerli durumu olarak kabul edin. Hipergami, çocuklarınız için ne kadar harika bir baba olduğunuzu umursamaz. Hipergami, ona daha iyi uyum sağlamak için üniversite bölümlerinizi ve kariyer seçiminizi nasıl yeniden düzenlediğinizi umursamaz. Hipergami, evde kalan bir baba olarak ne kadar ilham aldığınızı veya tatmin olduğunuzu umursamaz. Hipergami, uzun mesafeli ilişkinize uyum sağlamak için 4 eyalet öteye taşınmanızı umursamaz. Hipergami, onun kararlarını her zaman ne kadar 'desteklediğinizi' veya kendinizi 'erkek feminist' olarak tanımlayıp tanımlamadığınızı umursamaz. Hipergami, dini inançlarınızın samimiyetini ya da yüksek amaçlarınızı umursamaz. Hipergami, düğününüzde söylediğiniz o sözleri umursamaz. Hipergami, daha ödüllendirici bir kariyer bulmak için üniversiteye geri dönmesini nasıl finanse ettiğinizi umursamaz. Hipergami, onun başka erkeklerden olan çocuklarını evlat edindiğiniz için ne kadar harika bir erkek olduğunuzu umursamaz. Hipergami, onun "gençlik patavatsızlıklarını" mazur görmenizdeki ilahi ve bağışlayıcı doğanızı umursamaz. Hipergami, evlendikten sonra onun öğrenci kredilerinin ve kredi kartı borçlarının sorumluluğunu üstlenmenizdeki yüce gönüllülüğünüzü umursamaz. Hipergami "onun en iyi arkadaşın olup olmadığını" umursamaz. Hipergami ona yatakta kahve getirmenizi ya da ne kadar iyi bir aşçı olduğunuzu umursamaz. Hipergami, onunla birlikte izlediğiniz ve sevdiğinizi iddia ettiğiniz tüm o kız filmlerini umursamaz. Hipergami, ev işlerinde kendi payınıza düşeni ne kadar iyi yaptığınızı umursamaz. Hipergami, ailesinin ya da arkadaşlarının sizi ne kadar sevdiğini umursamaz. Hipergami, "İyi" bir erkek olduğunuzu düşünmenizi ya da onur duygunuz için argümanınızın ne kadar ikna edici olduğunu umursamaz. Hipergami, çocukların biyolojik olarak sizden olup olmamasını umursamaz. Hipergami, "kız sarhoştu, adam sevimliydi ve bir şey diğerine yol açtı, ..." umurunda değildir. Hipergami sizin ne kadar tatlı, komik ya da entelektüel olduğunuzu umursamaz. Hipergami, "bunun olacağını hiç tahmin etmemiş olmanızı" umursamaz. Hipergami acı çekmenizi umursamaz."
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Narsist kadın özellikleri bunlar. Bir kadın narsistse kendinden başkasını umursamaz. Katılmıyorum o yüzden. Her kadın narsist değil çünkü
Narsistlik değil kadın doğası, bir noktada duruyorlar çünkü bir üst versiyonunu bulamayacaklarını düşünüyorlar o noktada.
@Tanque Kadın doğasına baktığın zaman en yakınlarımıza bak. Mesela ailene, akrabalarına bak. O kadınların tercihi başta olmasa bile zamanla kabullendiği bir tercih olmuş. Hiç düşündün mü eski nesiller de kadın doğası, hipergami o bu yokken son 5 yılda böyle şeyler çıktı. 2 3 adam çıkıp kadınlar böyle şöyle diyor. Her kadın bir olmadığı gibi her erkekte bir değil. Narsistlik psikolojik bir sıkıntı ve kadın doğası dışındadır. Orada yazılan özellikle narsist özellikleri. Aradaki ince çizgiyi kavrayalım
Günümüz kadınlarından bahsediyoruz, önceki dönemlerde zaten tercih şansları pek yoktu, babası verdi mi o kadın için ideal erkek babasının seçtiği idi.
Mecburiyetten zamanla kabullenmek falan bunlar konumuz dışında zaten.
Bir üst versiyonu bulduklarında vefa duygusu yok ortada, direkt güncelleme yapıyorlar :)
Aslında şöyle bir durum var, hiç bir zaman onlara tam erişim (erkeğe) vermemek, bağlanıp, tamamen yalın bir şekilde yaklaştığımızda merdiven basamağı oluyoruz direkt.
İllaki her kadın bir değildir ama hipergami her kadının doğasında vardır, kimisi bunu hayata geçirebilir, kimisinin buna fırsatı olmaz.
@Tanque O zaman sende günümüz kadınlarından bahsetmek yerine, günümüz de yanlış olan her şeyi fark eden ve bozuk düzene kafa tutan kadınlardan bahset. Senin hipergami dediğin kavramı kendi doğasında yaşayıp, arayış içinde olup, sadık kalamayan bir kadın zaten yanlış kadındır. Kadın dediğin feminen olur, bir erkeğe ait olur. Erkek ona sevgisini güvenini verir, kadın da ona bağlı kalır ve hayat sonuna kadar gider. Doğa içinde ilişki biçimi budur. Doğru kişiyi bulduğun da onla kalmaz. Doğru kişi de bir kaç yanlış var diye yanlış kabul etmemek gibi. O yüzden tekrar diyorum 2 3 adamın lafı ile her kadını aynı kefeye koymayın hata ederseniz. Kendine göre bir şablon oluştur ve sınıflandır. Sen kadınları boş ver kendi istediğin kadına odaklan. Diyelim kadını buldun, senin için doğru bir kadın ama bu bilgi kirliliği ve hipergami takıntın ile kadının doğruları sana yanlış gelecektir. O yüzden sen kendi gözlemin ve tanıma şekline göre kadını değerlendir başkalarına göre değil
Başkalarının söylemesinin bir önemi yok ki birader, kendi tecrübelerim de bu yönde. Doğru kişiyi bulduğumu düşünüp sevgi ve güven verdikten sonra koca bir hiç ile karşılaştım şahsen.
Fazla romantik düşünüyorsun, umarım üzülmezsin ve dediğin gibi olur senin için.
@Tanque yine diyorum her kadın bir değil. Senin düşüncen bir kadının yaptığından dolayı değişmemeli. Elbet düşüncene uygun kadın gelir. Romantik düşünmeden ilişki yasayamazsin. Yeri gelecek romantik yeri gelecek otantik olacaksın. Etraftan alınan bilgilerle hayatıma yön vermem. Kendim yaşar, kendi doğrularimca devam ederim. Sen düzgün kaldıktan sonra kayıp kadınındır senin değil
@Tanque ya kardeşim içgüdülerde var diyr illa ona uymak zorunda değiliz hayvan değiliz hep daha iyisi dhaa iyisi diye aramıyoruz birini seviyoruz gözümüz başkasını görmüyor isterse en iyisi gelsin bize ne. Her şeyi abartmayın
@moongirlll55 çok seven, fedakarlık yapan erkekler bir süre sonra kadınlara sıkıcı geliyor sence sebebi nedir?
@Tanque yoo o kadının zeka seviyesine bağlı. Bunun iyi bişey olduğunu algılayamıyorss sıkıcı gelir
@moongirlll55 tüm kadınlar için söyleyemem bunu ama hemen hemen hepsi kötü çocuk sever, kadını önceleyen efendi erkek tokat yemeye mahkumdur.
Kadının zeka seviyesinin bu durumda bir önemi yoktur.
Hipergami kadına bunu yaptırır ki bu yaptığım eleştiri değil tespit, kadınları oldukları gibi kabullenmeyi öğrendik iyi kötü :)
@Tanque haha biz hayvan değiliz canım içgüdüsel hareket etmiyoruz kendine değer veren düzgün ailede büyümüş kadın buny yapmaz
@moongirlll55 estağfurullah öyle bir şey demedim, kimse saf mantıkla hareket edemez, içgüdüler ve duygular ile karar veriyor insanların büyük kısmı 😉
@moongirlll55 bide neye itiraz ediyorsun ya zaten soru sormuşsun pek farklı düşünmüyorsun herhalde
Efendi erkekler aşkta kaybeder doğru mu? ↗
@Tanque gördüklerimi söyledim ben böyleyim demedim
@Tanque sen duygularla içgüdüleri karıştırma içgüdüsel olsaydık mağarada olurdık
@moongirlll55 konu sen değilsin zaten, genelden bahsediyoruz, duygular içgüdülerin tezahürüdür.
Hipergami , sen kadını yendiğin sürece ilişkiyi surdurursun iliskide güçlü olan erkekse arzu devam eder
Hipergami devamlı çıtayı yükseltmeye çalışır, bu sebeple de gözyaşınıza bakmaz, emeğinize, ne yaptığınıza bakmaz :=
Katılıyorum hipergami, piyasa gibi şeylerin duyguları yoktur sadece kendi doğalarını gerçekleşirler.
Hipergami neyi umursar?
Alfa bir erkeğin kendisine sahip olmasını umursar.
Tinderda tanıştığı adam için 3 günlüğüne İzmir'den Van'a giden kadın biliyorum.
Evde çocuğunu sevgilisine baksın diye bırakıp, alfa bir erkekle gece geçiren kadın mesela..
Eşi " Ben sevgi olmadan hiçbir kadınla yatamam " diyen kadının bu davranışı fazla feminen bulup dalga geçmesine şahidim.
Her kadın aynı değildir. Ama erkeklerde nasıl kadın açlığı çoğunluktaysa, kadınlarda da alfa erkek düşkünlüğü fazladır.
Hiçbir şey anlamadım söylediklerinizden hiç