Bu konu genelde tartisma sebebi oluyor özel bir durum yoksa iste araba tutmasi gibi bence eş oturmali kadin erkek fark etmiyor sonucta annem babam bir yere gidince önde ikisi oturur gelenler arkaya geçer saygiyla bir alakasi olduğunu düşünmüyorum bu konunun öne oturtmak saygi göstergesi olarak gösterilmemeli
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Tabi esler beraber yan yana oturacak, ki zaten anlayisli bilen bir kaynana olsa bunu kendi de bilir cocuklar onde otursun beraber tabi der hani bundan mutluluk duyar onlari yan yana beraber falan gorunce sonucta cocuklarinin mutlulugu onlarin da mutlulugu demek, benim anne sahsen oyle yapar cok sukur cok anlayisli dusuncelidir sadece bu konu da degil her konuda, annem diye demiyorum yani..
Olmasi gereken odur zaten nezaketen sorulur one oturmak ister misin anne baba diye buyuklerde nezaketen yok kizim oglum sen otur der esler yan yana oturur ama bizim toplumumuz bu konuda tuaf biraz oyuzden görüşleri merak ettim
Aynen oyle. Valla buna karsi gelen ya da tersini yapan anne babayi daha hic gormedim sahsen. Yani insan ne diye evleniyor ya da everiyorlar cocuklarini iki yabanci gibi olacaksa, biri onde digeri arkada cocuk gibi falan...
Evlendirdiklrri cocuklarini esleriyle heo bir tutmalari lazim ben one geceyim sen suraya gec veya baska konulardada misal bu ufak ornekti sadece hani surekli yan yana tutmak istemeleri lazım
Tabi canim ayrimcilik yaparsan zaten bu onlarin arasini da acar ayirabilir. Kotu kaynana evlenmelerine karsi biri degilse zaten bunlar olmamasi lazim ama hani ayiptir soylemesi beraber ayni evde yasiyorlar paylasiyorlar daha daha ozel seyler yapiyorlar malum bunlara bir sey demiyorlar diyemiyorlar normal karsiliyorlar da arabada onde beraber oturunca mi yanlis olup goze batacak hani bu bana pek mantikli gelmiyor, kala kala bu mu butun dertleri yani...
Aynen öyle yani evlendirmiceksin madem bu kadar sorun yapiyorsun bu tarz seyleri kafana takicaksin evlendirme çocuğunu en sevmedigim hareketler bunlar ben genelde erkeklerde gordum bu tarz durumu gelinlere yapiliyor daha cok merak ettim görüşleri
Kesinlikle oyle. Hani bu konuda basta dedigim gibi cok sukur ailem annem falan cok tatli melek gibi kadindir hatta kizi olmadigi icin gelini olunca (abim evlendi bosandi Şu an yine nisanli) kendi oz kizi gibi seviyor cunku hem kizi yok isterdi bide zaten gelini olmus kizi olmus yani gelin de sayilmaz artik bizden bizim aileden bir parca ayrimcilik yabancilik mi olacak, olacaksa da olmaz olsun boyle kaynanalik yani hani o yuzden cok rahatim cok mutluyum sukrediyorum boyle bir aileye sahip oldugum icin bu konuda bir korkum sikintim yok yani ve ilerde esim olacak kisi de simdiden sansli yani o da rahat olabilir ve onun da sevip begeneceginden hic suphem yok...
Kendi fikrimce sorunu zaten kaynanalar yaratiyor genel gordugum uzere söylüyorum ogullarina asiri bagimli davraniyolar gelinleri itip kakiyolar kizlari gibi gormuyolar sonra gelinlerde farkli yanasiyo bu sefer kocasida ses edemiyo ortayi bulamiyo boyle yapicak insanlar zaten hem evlenmesin hemde cocugunu evlendirmesin
Dogru, zaten annemler de hep der evliliginize aileleri asla karistirmayin, ne zaman aileler karisirisa burnunu sokarsa iste o zaman huzurunuz mutlulugunuzdan olursunuz, cunku her kafadan bir ses herkes kendi oglu kizi icin konusacak savunacak bu da sorun kavga anlasmazliktan baska bir sey degil o yuzden aranizda bi sorun mu oldu bi konu hakkinda tartistiniz kavga mi ettiniz aranizda halledin, evinizde yasanani gelip bizlere ailenize anlatip paylasmayin der annem hep, tabi elbette paylasilacak konular olur yeri geldiginde ama bunlar zaten her evlilikte olan normal seyler, hangi evlilik tartismasiz kavgasiz ilerliyor zaten, bunlar olacak bunlar evliligin tuzu biberidir cunku birbirinizi kirip uzdugunuzde gonlunuzu olacaksiniz ki tadi ciksin birbirinizin degerini tekrar anlayasiniz sevginizi kiymetinizi yenilemek gibi oluyor bu, farkina variyorsunuz tekrardan o yuzden ailelerinizi asla sokmayin evliliginize, aranizda halledin dort duvar arasinda yasanan orada kalacak, sizin ozeliniz bu yahu...
Zaten olmasi gereken o yani ben kesinlikle iliskime ailelerden birinin müdahale etmesini asla istemem kendi anneme bile cok kızarım yani herkes yerini bilsin o hayati yasiycak olan benim herkes iyiligini ister tabi ama karismamak en dogrusudur sonra bi sey olur suc anne senin yuzunden kaynanaya senin yuzunden denmeye başlanır
Tabi canim. Annem de zaten hem huyu degildir yapmaz sevmez ama dedigin gibi de kendi yuzunden onlarin evliligi mutlugu bitsin ya da kavgali dovuslu olsun asla istemez bu en son istedigi sey oldugu icin hatta korkar boyle seylerden yapmaz yani boyle burun sokmalari.
Abimin eski evliliginde kiz tarafin ailesi baya pis kotu insanlar ciktilar para goz insanlardi ozellikle bosanma asamasinda bizi somurme derdindelerdi (anasi tabi ozellikle baska kim olacak) orada aralarinin duzelmesini en cok annem istedi ugrasti ama gel gor ki anasi ne dedi anneme, senin yuzunden boyle oldu ayrildilar bilmem ne annem de tabi uzuldu cok sinir krizine girdi agladi falan hani demem o ki ne kadar ugrassan cocuklarin icin karsi taraf ya da bi taraf boyle sorunlu sikintili aile cikinca her turlu kaybedersiniz, ugrasan yardim eden siz olursunuz en cok, sizi suclarlar, sesin cikmaz yine seni suclarlar o yuzden gercekten evlenecegimiz kisileri iyi secmemiz lazim. Babam da bunu der insan sadece ogluyla kiziyla evlenmez, ailesiyle de evleniyorsunuz cunku artik onlarla icli disli akraba aile olacagiz hani onlari iyi tani iyi insanlar mi vs cunku kizi iyi olur ailesi sorunlu olur burunlarini sokarlar araniza girip mutlulugunuzdan olursunuz bunlar cok onemli seyler...
Bana farketmez vala o arabanin içinde gideyim de jsjsj bunlari konusmak bile bana saçma geliyor... ön koltuk ya da arka koltuk ne farkeder, aynı yere varacağız işte.. yapıcı olun.
Yapıcı olan sadece gelin damat olmamali konu bu zaten büyüklerde Yapıcı olmalı alttan almasi gereken taraf genelde küçükler oluyor
Bu konuda ben yapıcı olayim digrr konularda onlar... baktim sürekli ben yapıcı oluyorum benimde sabirimin bi sınırı var sonuçta..
Yani tabiki
Kim istyorsao tursun önce gelen isteği yere otursun ayrıca annem gelinide desinn kızım kocan sen öne gecc gelini anneme desin amne sen büyüksün önde otur böyle olsa çok guzel olmazmi yami
Tabiki hoş olur bu sekilde de zaten boyle karşılık veren insanlarda sorun cikmaz
Yani ben öyle bı kadınla evlenmek isterim seçimi güzellik vs değilde bu davranışlara göre yapiyorum
Ön koltuk icin kimse kavga etmez tabi ama ben esimin yaninda oturmak isterim bir yere giderken öyle alistim zaten
Öyle olurda ama nezaketen sen iyi oluca karşı tarafta iyi olur bence yani ama dediğim gibi bı kadın evnicek kadın secerken bu davranışlara çok dikkat ederim
Nezaketen sorarim tabi ama her sordugumda öne oturup beni es gecerse biraz sinir bozucu olur okadar nezakete karsilik bekler insan
Bence kocan böyle bı adamsa annesi benziyordu ona
Ya mesela biz bir yer egiderken annem gelmisti sordum anne arkada miden bulanir mi diye gecmek ister misin diye cunku babamla annem hep onde gidiyor ya oyuzden ayni seyi esimin annesinede yaparım ama benim annem arkaya oturmustu mesela beni one oturttu esimin annesi yapar mi bilmiyorum
Yani iyi biriyse yapar kocan iyi biriyse annesi iydiri ama bizde büyükler öne oturtulur
Saygı göstergesi şöyle şahsen bizim burada en büyük kimse saygıdan o öne oturur ama bizde bayanlar genelde öne oturmayı sevmezler sadece bayanları bir yere götürürken arkada sıkışırlar genede öne binmezler kolay kolay 😀
Annem eskiden hep sağ arka koltukda otururdu, orada daha rahat ettiği için.
şu an iki kişilik araba aldığı için babam mecburen en ön koltukda oturuyor.
Eş oturmalı annemde kocasinin arabasinda one otursun ama baba ise pek uygun olmaz arkada olması
Yok tabiki eşin yaninda olmali yani babamin yaninda kimse annemi arkaya atmaz mesela annem one oturur gelin damat olunca konu bu sekilde oluyor da
Bencede
Yaa buna bu kadar takılmaya ne gerek var bazıları kadınlar bunun için kavga yapıyor geç işte arkaya ne olacak sanki kadın belki önde olunca seviniyor bırak sevinsin
Anne oturur sanki es arkada otursun çocuklarla
Ne alaka baban annenle binince anneni arkaya mi oturtuyosunuz?
Babam annemle iken annem öne oturur babamın annesi varsa annem arkaya oturur
Valla bir önemi yok ne farkeder..
herkes arkada otursun kavga çıkmasın
Yani benim için farketmez