Kaynanalar neden gelinlerle hep bi yarış içinde bu kadar paylaşmama huyun varsa oğlunu evermicen koynunda uyutcan ninni ile. Gelinim mutfaktada aynılar her kaynana aynı karısına çiçek aldı bana almadı. Karısının sevgililer gününü kutladı benim kutlamadı hep bir yarış rekabet oğlunu paylaşmayan evlendirmesin kardeşim elin kızı sizin kıskançlığınızı çekmek zorunda değil. Başımada geldi bastım tekmeyi oğlumu paylaşamama huyum var huyumuz var babasının bu ne ya dünyada tek senin oğlunmu bulunmaz hint kumaşımı.
4
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Eşimin annesine asla saygısızlık yapmam. Ne olursa olsun insandır, kadındır, annedir büyüktür baş tacıdır. Olsun varsın önde otursun ben arkada otururum ön koltuk tartışması yapıp kalp kırmaya gerek yok. (evli değilim bu yüzden eşimin anneside yok😂 ilerideki eşimin annesi diyelim😄)
3
5 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Eksileyen kim acaba? 🤔 Soran abi haksız mıyım söylediklerimde?
Ya Arabada Yok büyük önde oturur Eş arkada oturur ön arka Diyaloğu Çok saçma geliyor bana Ne Alakası Var Sanki Büyük arkada oturması Ayıp olurmuş Saygısızlık Terbiyesizlik Olurmus Böyle cahil zihniyet olmaz ya Bence Hangisi isterse yeri geldiğinde gelin kız önde oturur yeri gelir anne oturur Ön arka oturmaya Takılmak kadar boş bir şey olamaz ya Çok cahilce bir şey buna takılmak bu Benim kendi görüşüm Bana şimdi tepki gösteren olmasın
Çok saçma en cahilce boş olan şeylerden biri bu Ne olacak sanki kaynana arkada otursun yeri geldiğinde Bazen gelin önde kaynana önde olur Yani bazen gelin önde olur bazen kaynana böyle saçma sapan bir durum için çekişme çok aşırı saçma cahilce
Eğer annenin kocası varsa en iyisi o otursun 😂 Eğer yoksa ve sık olan bir durumsa (yani anne araba yolculuklarına çoğunlukla katılıyorsa) sırayla otursunlar. Arada sırada anne sizinle geliyosa eşiniz anlayış gösterir. (Eşinizin gönlünü edin yolculuktan önce ya da sonra bir sıkıntı çıkmaz o zaman 😉)
Ön koltuk büyüklerin yeridir. Her şeyi kaynana gözüyle düşünmemek lazım. Yarın bir gün kişinin kendisi de kaynana olacak. o zaman yılların harcandığı, uğruna her şeyin yapıldığı evlat kişiyi arkaya atınca görürüz kaynanayı.)) Baba, kayınbaba, anne, kayınvalide, abi, abla, görümce, kayınbirader artık kim varsa, gelinden büyükse öne geçer. Bunda ne utanılacak, ne de ayıplanacak bir durum vardır.
Yaşça büyük biri olduğu için ve önde sürücü koltuğunun yanında tek kişilik koltukta daha rahat edebileceği düşüncesiyle saygı ve nezaketlik olması için buyur sen otur şeklinde öne oturması teklif edilmelidir ancak annenin de yok yok sen otur eşinin yanına ben arkada da rahat ederim diyebilmelidir tabi ki annenin rahatsızlığı yoksa 🤔☺️
Annem pek ön koltuk meraklısı değildir o yüzden sorun yaşamam. Ama şu var yaş ilerleyimce ön koltuga daha rahat oturmasından ötürü yer veririm. Ama annemde ben ön koltuğa oturacağım dediginde hayır da diyemem bunu sorun edecek eşiminde olmasını istemem.
Aklı başında bir kaynana arkaya oturur gençleri bölmez. Gelin olmaz falan derse ısrar eder yinede arkaya geçer. Ona yakışan budur. Yok öne mi oturmak istedi? Oturur, kavga edecek halimiz yok ama kendisine bakışım değişir. Hanımın, onun aleyhinde söyleyeceği şeylere daha çok ikna olurum. Neyse, bende zaten aile yok.
👏👏👏ne kadar haklısın koskoca kadınlar alınganlık yapıyor ya sinir krizi geçiriyorum onlar yeni evli bırak Allah aşkına dmi sanki kuma gelmiş üstüne ne bu çekememezlik
Gelini kendine rakip gören kaynana zaten karakter yoksunudur ben sana diyim. Annem olması aksi olduğu anlamına gelmez. Dediğim gibi yapsa gelininde daha çok saygısını kazanır daha çok ilgi alaka görür. Kafa calismiyor bazılarının
En iyisi uzakta yaşamak. Senede bir iki görüşeceksin ondada ister ön yapsın ister arka. Üst sınıf akrabaları hiç sevmiyorum zaten. Hep neyi nasıl yapacağımı öğretmeye çalışıyorlar. Yalnışta yapsam kendi bildiğimi yapmayı severim.
Şimdi şöyle olmalı, gelin der anne sen otur diye nezaketen ama kaynanın kızım sen otur diye ısrar etmesi ve arkaya oturması gerekir. Kadın eşinin yanında oturmalı. Kaynana gelinle yarışmamalı. Ben kaynana olsam da böyle düşünürdüm
Benim annem öne oturmayacak kadar düşünceli olduğu için bu soruda rahatım 😂😂 Eş oturmalı ama anne çok hassas ve buna dikkat eden bir kişiyse öne o oturabilir. Eşinizin merhameti ve ince düşünceliği çok önemli burada.
Benim için hiç fark etmez ya bu bir savaş değil ki. Kim nerede oturmak istiyorsa oturabilir. Ben bunu sorun etmem. Isterse oğlunun elini tutarak yolculuk yapabilir. Not:geleceğin kayınvalide adayı 😂😇
Ben kendim diyorum hep annesine otur diye. Altı üstü arabayla bir yere gideceğiz. Ne fark eder kimin oturduğu.. Ön koltukla arka koltuk arasında ne fark var..
Her hangi bir sağlık sorunu yoksa eş önde oturmalı sağlık sorunu varsa anneler oturabilir uzun yolda yer değiştire bilirler çözüm üretmek elimizde sonuçta
Bu kızların kayınvalidem ön koltuğa oturamaz mantığı bana çok garip gelen birşey. Burda olay kayınvaliden değil de büyüğüne saygın olmalı. Yanımda bir büyük varsa ön kapıya elimi bile atmam genelde.
Bunlar nasıl saçma şeyler anne oğlunu niye kıskanır onuda hiç anlamam insanlar belli bir yaşdan sonra artık yalnız kalmamak içiin kendi yuvası olsun diye veya mutlu olmak için evleniyor sonrada işin yok bunlarla uğraş (iki taraf içinde geçerli)
Kimin midesi arkada oturmaktan bulanıyorsa o oturmalı. Ya da k. valide ve gelin önde oturmalı. Arabayı gelin kullansın k. valide yanında seyahat etsin olsun bitsin.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aman farketmez ki ablamların kaynanaları hatta birbirine öncelik veriyor sen otur kızım diye.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence ikiside arka koltukta oturmalı eşitlikten ve huzurdan yanayım 🙏🏻