- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılÖyle insanlar görüyorum ki, adam okumamış lakin kafası zehir, tuttuğunu koparır, diksiyonu düzgün, öyle bir kişiye ilk olarak "hangi üniversiteden mezun oldun?"sorusunu sormak geliyor akla, çünkü kendini öyle yetiştirmiş ve donatmış ki üniversite mezunu olduğunu düşünürsün, gerçi görgü kuralları üniversitede anlatılmıyor. Kitap yüklü eşeklerde var, aldıkları diplomayı insanları ezmek için kullanan vasıfsızlar. Benim dayım da tamirci ve çok güzel kazanıyor, aklını güzel kullandı çünkü, diğer dayım da maddiyattan ötürü okuyamadı, öğretmeni annennemgile "okutun, bizlerde yardımcı oluruz"demişler lakin olmadı, o dayımın içinde ukde kalmıştır okuyamamak, inşaatta işçiyken el adamının emrinde çalışmak istememiş ve işi işçilik yaparak takip ederek öğrenmiş ve müteahhitlik yapıyor, bir sürü evi var, kendi oturduğu evi kendi yaptırdı, çocuklarının evini yaptırdı, aklıyla zekasıyla geldi bugünlere. Hayatta yolunu bulabilmek daha mühim bence, asla eğitim önemsiz demiyorum lakin Kpss'ye girip atanamayan, üniversite mezunu olduğu halde mesleğini yapamayan birçok memur var. Adam mühendis çaycılık yapıyor , mesleğin namuslusu olur tabii ki lakin emeklere de yazık. Sevgilin üniversiteyi dışardan da okuyabilir, açık fikirli bir insan mı, ileri odaklı düşünüyor mu, ailesinin etkisi altında kalır mı, onu doldurmak kolay mı, ailesine karşı seni savunabilir mi, oturmayı kalkmayı konuşmayı ve giyinmeyi biliyor mu, özgüveni var mı, görgülü mü, sana özenli davranıyor mu, seni seviyor mu, bence mühim olan bunlar, çocuk yaştan beri çalışan bir insan, çalışkandır, sorumluluk sahibidir bence lakin evlilik işlerinde acele etmeyin yine de.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u +1 yılNeden olmasın. Önemli olan bence meslekler değil kafaların uyuşması birbirinize verdiğiniz değer değer sevginiz diye düşünüyorum. Yani herkes okuyacak diye bir kural yok. Hem bu devirde bence okuyan insanda bir okumayan insanda. Ayrıca bu şekilde asla yaklaşmam ben insanlara kalbi temiz olsun yeter. Yani okuyunca ne oluyor bu devirde hem..
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Şimdiden ekonomik hayatınızın temellerini atmak amacıyla gelecek planları yapın saat, maaş, geçinme gibi olasılıkları konuşmanızı tavsiye ederim olgun olduğunuza göre cringe mringe şekilde yok o öder yok ben ödemem gibi saçmalıklar olmayacaktır (%50%50)
Eğer kafanıza yatkın plan yapabiliyorsanız (muhtemel basit sakin bir hayatınız olacaktır mesleklerinizden sakın ha yanlış anlama bu iyi bişi dert mert yok sakince bir hayat sürersiniz küçük bir eviniz olur birlikte zaman geçirirsiniz tatil balayı falan zor gibi ama canınız sağolsun)
Zamanında konuştuğum kızla aynı duruma giricektik sizinkiyle o kadar kafa uyuşuyordu ki çok rahat planlar yaptık belirledik yanisi sizin yukarda dediğim hayatı yaşamanız gayet de mümkün unutma ki OLGUN KAFA YAPISI olduğu için mümkündür (ayyy o ne öyle makyajıma bile para yetmez gibi diyen ergenlerden olmadığın için teşekkür ederim şimdiden)00 Yorumla
+1 yılBence sen bu soruyu kendine sorarak olmayacağını aslında belli ettin. Aşk sevgi dediğimiz şey böyle şeyleri görmez çünkü aşk bu değil o yüzden çocuğu daha fazla üzmeden ayrılmalısın.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
56Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba,
Araba tamircisi çok iyi kazanıyor. Ben araba tamircisi olmak isterdim. Çocukları gençleri yönlendiriyorum. Asla açıkta kalmaz, aç kalmaz. Devlet memurlarından da daha çok kazanır her türlü!
İnsanı insan yapan yaşadıkları bütündür. Kişilik ve karakterini oluşturur. Mesleğe bakarak insan olmaz. Mesleğe göre eş seçilmez. Diploma kişiye kişilik ve karakter kazandırmaz, önemsizdir!
Evet olur, olmaması saçma, ilişkide ailenin söz hakkı olması daha da saçma!14 Yorumla- +1 yıl
Bence önemsiz abi. Önemli olan insanlıktır.
Tabi ki bilgi kelime kültür birikimi aynı olamaz genel olarak. Rabb'im kolaylık versin abi ne güzel. Bende açıktan okuyorum. 😅
Evet biliyorum abi, tabi ki kişi kendini geliştirmelidir her daim mümkün olduğunca katılıyorum - +1 yıl
Ricalar ve teşekkürler abim 😊
- Aşk İlişkileri konusunda 261,9b cevap paylaştı.
u +1 yıliki gönül severse mesleğin gereği yok
00 Yorumla
+1 yılEe çocuğun zaten bir mesleği var. Üniversite okumak mı meslek veriyor insana anlamadım. Tamircilik de bir meslek hatta usta olursa vs gayet güzelde kazanır. Niye bu okul meslek birleşimi. İkisi aynı şey değil. Ne çok üniversite mezunu var sokakta iki eli ile bir s. ki dogrultamaz.
21 Yorumla
Soran+1 yılbencede ya
+1 yılbir an sevgilin 11 sen 13 yasindasin sandim odum koptu hahahah baban bence sirf laf olsun diye istiyor okumus damadi. az cok sanayiye isi dusen herkes araba isinde ne kadar cok para oldugunu bilir. yerinde olsam takmazdim hic. sen de aciktan okumussun yani kusura bakma ama neticede aciktan bolum, orgun olarak okusan kpssye girsen atansan vs. boyle demezdim hic. yani sizden olabilir tabii
13 Yorumla
Soran+1 yılkpss ye de giricem babam devlet işim olsun istiyo ama sevgilimde cok iyi niyeti ciddi falan
- +1 yıl
o zaman bilemiyorum iste. soyle dusun, sen atanacaksin sevgilin gelemeyecek seninle. muhtemelen isi birakmani isteyecek calismani istemeyecek falan. baban bunlari dusunmus reddetmis olabilir
Soran+1 yılevlenince calismak istemem zaten
+1 yılYanlış anlamada bende buna kuruluyorum, kardeşim senin kızının da bir mesleği yok ama mesleği olan birisiyle evlensin diye kafayı yiyorsun, zaten hepsi meslek orası ayrı ama böyle zihniyetler doktor, polis, mühendis vs olmayanı meslek sahibinden saymıyor ailen iki tane kıçı kırık akrabaya senin evleneceğin kişinin mesleğiyle hava atacak diye sevdiğin kişiden vazgeçme.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılYaa ponçik mesleğin ne önemi var. O adam on bir, sen de on üç yaşında hayatı öğrenmişsin. Savaş çıksa o mesleklilerden daha iyi hal çaresine bakar. Sorumluluk alır ve seni ve aileni güvende tutar. boş ver mesleği bulmuşsun adam gibi adamı satıl ona bırakma😍😍😍😍🥲🙃☺️
11 Yorumla- +1 yıl
Sarıl*🙄🤦♀️
+1 yılAraba tamircisi okuyandan daha çok kazanıyor. Baban gündemi 10-20 sene geriden takip ediyor herhalde. Sende açıktan okumuşsun yani pek farki yok
14 Yorumla- +1 yıl
Olaya kişilerin yaşadıkları bilinmeden tanimadan etmeden yapılacak yorum böyle. Fazlası sizi irdeler
Soran+1 yılbencede dimi
- +1 yıl
Evet. Sen simdi askerligi düşün. 6 ay çocuğu goremicen. Kg
Soran+1 yılevet bizim icin zor olucak
+1 yılBaban meslek diyorda çocuğun kapı gbi mesleği var usta olduğu zaman okuyan bir çok insandan daha iyi kazanır Yani küçük yaşta çalışmaya başlamış bir insanda olgun kafada olur sorumluluğunu bilir üniversite okuyupta hicbirseyi basaramamis insan olması dahami iyi olacaktı
00 YorumlaAraban varsa bozulduğunda, araba tamircisi sevgiline götürürsün. "-Usta neyi var bizim arabanın?" "-Çok bir şeyi yok ya aküsü bitmiş." 😅 "-borcumuz ne kadar 300 ₺ versen yeter." "-ustaaa ne yapıyorsun, 300 ₺'ye akü mü olur." "-valla abey bizdeki fiyatlar bunlar" 🤣
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılSevgilin aslında mekanik ⚙️ babana öyle demeli ikna etmelisin.
Siz tam birbirinize göresiniz. Birbirinizi kaybetmeyin. Evlenin gençler. Bu zamanda aşk yaşamak herkese kısmet olmaz. Önce askerliğini bitirsin Allah’ın izniyle sonra ilişkinizi resmiyete dökün. Masraflı olmayan bir evlilik yapın. Evlendikten sonra üniversite okuyabilirsiniz. Sadece çocuk olayını ertelersiniz. Mutlu olursunuz.
00 Yorumla Babanı yargılamak için konuşmuyorum ama eğitim olmalı diyo sonuçta sende lise mezunusun şu an açıktan konuşuyosun üniyi yani aranızda çok çok bi fark yok ayrıca araba tamircileri çok iyi para kazanıyo geçim sıkıntın olmaz bence o yüzden düşünmeden evet de.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılKuzum yanlış anlama da sende dış hekimliği, hukuk filan okumuyorsun yani o da istese açıktan gider bitirir..
Açıktan okumak biraz formalite oluyor sonuçta. Ayrıca sevgilinin ilerde tamirhane açıp çok güzel bir gelirinin olma ihtimali senden yüksek..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBundan 8 ay önce öğretmen bir kızla tanışmıştım. O kız da bana üniversite okuyup okumadığımı sormuştu. Bende 2 yıllık Elektrik bitirdiğimi ve şimdi ise yine 2 yıllık Radyo ve Televizyon Programcılığını okuduğumu söyleyince konuşmaya başlamıştı. Gerçi devami elimizde olmayan sebeplerden dolayı olmadı ama her neyse davul bile dengi dengine dedikleri bir dönemdeyiz.
15 Yorumla
Soran+1 yılöyle mi diyosun aciktan okuyorum ben ama
Cevap sahibi+1 yılAçktan da okusan sonuçta bir üniversite diploması alacaksın. Örgün ya da açıktan okuman aynı. Açığın dezavantajı yok.
Soran+1 yılhaklisin ama lise mezunu araba tamircisi
Cevap sahibi+1 yılAraba tamircisi olması önemli değil. Helal kazandığı sürece ne mutlu. Şöyle düşün lise mezunu araba tamircisi demek mi ya da üniversite 2 yıllık makine teknikeri ya da 4 yıllık makina mühendisi ve araba tamircisi demek mi daha iyi. Emin ol en azından 2 yıllık makine bölümünü bitirmiş ve yine bu mesleği yapanı daha çok taktir ederler.
- +1 yıl
Güzel bir yorum olmuş tebrikler. Ayrıca öğretmen için üzülsem mi sevinsem mi bilemedim😒
İyi kötü mesleği var elinde. Adam olmak üniversite okumakla, diploma almakla olmuyor. Ne insanlar tanıdık, okumuş cahillerdi kendileri. Her şeyden önce "insan" olmalı. Sevgi, saygı, merhamet her şeyden önce gelir. Üniversite okumak bu kadar önemliyse; üniversite mezunuyum, kpss ye takılı kaldım, öğretmenim ve atamıyorum. Nice mezun öğretmen arkadaşlar tanıdım. İnsan, evladını bile böyle öğretmenlere teslim etmek istemezdi. Bir diploma almakla her şey çözüme kavuşmuyor maalesef.
10 YorumlaNeden okumuş olmalı çünkü bir meslek sahibi olup sabit geliri olmalı ki karnımız doyabilsin bakışarak açlığımızı geçiremiyoruz maalesef birde bunun bebeği var onun masrafları falan ailen bir şey diyorsa bir bildiği vardır.
Dünyada tek adam o değil sonuçta01 Yorumla- +1 yıl
Yaz istersen bana
+1 yılYani bence herhangi bir sorun yok ayrıca insanların mesleklerine göre yargılamamak lazım diye düşünüyorum ben önemli olan insanlık
10 Yorumla
+1 yıl
Neden olmasın sevgi hayatın yaşamın anlamı herseydir
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılAraba tamircileri ne kadsr kazanıyor haberin var mı senin asıl seninkinin mesleği var üniversite okusa nolacak bu ülkede artık tarihi ile övünür en bölüm vasat tarih olmuş deprem bölgesi jeoloji mühendisleri doktor kadar önemli iş yok
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılMeslek şart yani bir işi olmalı
Birbiriniz para sıkıntısı çekmeyecek derecede kazaniyorsaniz sorun yok.
06 Yorumla
Soran+1 yılben tarla ve fabrikada calisiyorum o tamirhanede
- +1 yıl
Memnunmusunuz işinizden kazancınız iyi mi. Gecinebiliyormusunuz
Soran+1 yılya o iyi kazaniyor ama ben aileme destek oluyorum
- +1 yıl
Yani kazandığın çok değil.
Soran+1 yılevet ama maddiyatimiz yok bizim ailece babamda çift iş yapiyor üç kardesiz gecinemiyoruz
- +1 yıl
Geniş aile olunca.. geçinmek zor olur.. kazandığın yetmez.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılYa sanki sende doktor avukatsın. Açıktan okuyorsun emin ol o çocuk daha çok kazanır senden. Baban da yani. esnaf adam her zaman kazanır yeter li çalışkan olsun
00 Yorumla
+1 yılSanayi sektörü olarak en çok iş imkanı onların elinde şu an herkes okursa 30 yıl sonra araba tamircisi kalmaz öyle düşün meslekten önce de insanlık duyguları önemli bence
00 YorumlaElinde altın bileziği var ama yinede sen ikna edip bir üniversite diploması aldırıp bir duvarın deliğine sokturmalısın eskilerimizin dediği gibi
03 Yorumla
Soran+1 yılama meslegi guzel zaten uni okumaya zoru yok ki😂
Soran+1 yılyani ben ne desem boş
- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılCanım abartmiyormusun acaba açıktan okuyorsun alttarafi ne güzel adamin mesleği var kötü bi meslekte degil
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılAraba tamircisi iyi kazanır ki. Ayrıca ikinizde çalışıyormuşsunuz, çalıştıktan sonra önemi yok.
00 Yorumla Cok gençsiniz araba tamirciliği fena meslek degıl hayat sartları agır ama belki zamanla kendi işyerini açar ıyı bir insansa vazgecme acele etmeyin çalısın zamana bırakın
10 Yorumla
+1 yıledd china da araba tamircisi. önemli olan bakış açın.
00 Yorumla
+1 yılMakine mühendisi arkadaşım istifa etti ve tamirhane açtı bu yaz tatilinde İtalya'ya gitti
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Olur neden olmasın kendi yerini açmış olsa usta olarak güzel paralar kazanır
00 Yorumladışardanda olsa okusun diploma oolsun, eğitim farkı büyük sorun sonra evlen.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. İki gönül severse mesleğin gereği yok
Sevgilinin de mesleği varmış zaten
00 Yorumla
+1 yılMesleğe göre evlenirsen vah senin haline. Ailen dusunemiyor eski kafa belli
00 YorumlaMesleğe göre evlenirsen vah senin haline. Ailen dusunemiyor eski kafa belli
00 YorumlaTamircilik bir meslek değil mi eğer iyi bir tamirciyse bir memurdan daha çok kazanır
00 Yorumla
+1 yılAdamligina bak bence adam olan ekmeğini taştan çıkarır adam sa sorun yasamassin
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. Beyninde mantığında olmamış ki burada soruyorsun... Yazık sana
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılAraba tamircisiyse evlen hemen onların kazandığı parayı kimse kazanmıyor su devirde
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 654 cevap paylaştı.
+1 yılOlur niye olmasın. Eğitim diplomadan ibaret değildir
00 Yorumla
+1 yılAraba tamricisi kötü bişey değil ki. İki gönül bir olunca samanlık seyran olur derler hem
00 Yorumla
+1 yılGeliri varsa olur da sigortası yoksa sağlıklı bir işi yoksa zor
00 Yorumla
+1 yılOkumadan da meslek sahibi olunabiliyor mesele tam da sevgilim gibi eğitim değil ahlak önemli araba tamircileri de gayet güzel para kazanıyor çoğu memurdan iyi geçinirsiniz ekonomik olarak
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Mesleği var işte. Tamirci dediğin birçok okumuştan daha fazla kazanır.
00 Yorumla
+1 yılNiye olmasın sevgi saygı olduktan sonra bal gibi de olur
20 Yorumlacidden seviyorsa senin için uğraşır artık okumanın zerre bir değeri yok zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu soruyu dusunup soruyorsan sevgilin bir gomlek fazla sana
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 561 cevap paylaştı. hayatın gerçeklğini unutma, iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor maalesef.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılkim kimin ile nerede ne yapıyor hiç ilgilenmiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence bi erkeğin evi varsa meslek pekte önemli değil bence
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılolur tabii neden olmasın. sevfgi, sabır ve azim gerek.
00 YorumlaSen seviyorsun belki bir şey diyemem ama mesleklere takılmışşın. Çok aşıkda olsanız birbirinize kafanda hep o meslek düşüncesi olucak. Enişteyi üzme boşuna sen ilerde parasızlık derdide çıkartırsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAraba tamircisi deyip geçmeyin çok para var o işte, lütfen birbirinizi sevin, kariyerinizi değil
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi araba tamircisi geçiyor zaten, mis gibi işi var çok da kazanıyorlar daha ne
00 Yorumla
+1 yılSen mezun ol kazandigin paradan her zaman daha fazlasini kazanacak. Açiktan okuyom diye boburlenme bizim Fatma yenge de okuyor aciktan mesela
00 Yorumlaİleride ufak tefek sorun olur kültür açısından özellikle ka ga esnasında ama bunu karsitarafa hissetirmem dersen hiç sorun yok bence
00 YorumlaAraba tamirciliginde çok para varmış özellikle bir de İstanbul veya Ankara'da iyi bir sanayiciyse güzel iş
00 YorumlaDoğru insanı bulmak çok zor birbirinizi kaçırmayın. Her şeyi tam olup da doğru insanı bulamayan milyonlarca insan var
00 Yorumla
+1 yılSen ile ondan olmaz Çünkü sen zaten soru soruyorsun adamı sınıflandırmışsın tamirci diye Zaten senin istemediğin açıkça belli Bence
00 Yorumla
+1 yılSeni bilmemde, oto tamirciler çok iyi kazanıyor 😉 zanında keşke annem babam beni okuldan alıp verseydi bir ustanın yanına 😅
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılÇalışkansanız yaparsınız.
10 Yorumla
+1 yılBende araba tamircisi idim böyle bir sorun ailenin farklı bakışından kaynaklı olduğunu düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yıl6 aylık ilişki için fazla düşünüyorsun.
111 Yorumla
Soran+1 yılhayir degil niyetimiz ciddi annesiyle tanistiedi
- +1 yıl
Sen ne kadar süredir tanıyorsun o önemli
Soran+1 yılya evet süre kisa olabilir ama bu süre icinde cok şey yasadık ayni sehirdeyiz bide
- +1 yıl
🤷♀️ Kendi hayatın ben bi ablan olarak iyi tanımadan en az 1 2 yıl geçirmeden evlenmenin sorun yaratabiliceğini düşünüyorum.
Soran+1 yılkac yasindaisn ki bende oyle dusunuyorum
- +1 yıl
106 buçuk
Soran+1 yılbende 1-2 sene daha mantikli buluyorum iyice güvenmem şart
- +1 yıl
🤷♀️🤷♀️ İyi analiz et. Düzelir evlenince diye asla düşüncen olmasın herkes en çok bunda yanılıyor.
Soran+1 yılçok doğal biri ama yapmacik degil en basta canim cicim drmezdi spğuk biriydi zamanla sevdi beni erkekler gibi manipüle rtmedi yani
Soran+1 yılve hayat yasantisi o kadar benzerki karakteri ayni ben sanki
- +1 yıl
6 ay çok kısa süre başta da dediğim gibi. İkiniz için de hayırlısını diliyorum.
- Devamını Gör (33)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat