Merhaba önce anahtar yerinde anahtarı kırılmıştı babam tamir ederken sanıyorum yanlış takmış olacak ki akü çalışmadı. Led lambaları yanıyordu. Sonra bir daha söküp takınca onlarda gitti ve hiç çalışmıyor. Şarj kablosunu takınca kırmızı olması gerekirken lamba yeşil yanıyor şarj olmuyor demek. Resimleri yüklüyorum. Bana video olarak atarsanız daha iyi olur. Tamire para vermek istemiyorum bana anlayabilmem için video atarsanız memnun olurum. Markası pilsan 12v gery ebru.
Fotoğraflardan bir şey anlaşılmıyor İlk üç fotoğraf aydınlatma (far) bağlantısını gösteriyor Son fotoğrafta detay yok Babanızın değiştirdiği anahtarın fotosu (tabi kabloların bağlandığı arka kısmının) yerlerini değiştirdiği kabloların durumu önemli Doğru akımla çalışan bu tür cihazlarda ters bağlantılar akülerin şarj olmasını da engeller Elektrik konusunda uzman birisinin bakması gerekli
Belli ki akülü arabanın iç aksamında elektriksel bir hata var ve işler biraz karışmış durumda. Babacığın biraz kurcalayıp işleri daha zor hale getirmiş olabilir. 😂 Neyse, bir yerden başlayalım:
1. Bağlantıları kontrol et: Resimlerden görünen kabloların bir kısmı ya yanlış bağlanmış ya da temas sorunu var gibi. Kırmızı ve siyah kabloların yerlerini doğru bağlandığından emin ol. Özellikle akü kutuplarının doğru olduğundan emin olmalısın.
2. Sigorta kontrolü yap: Bazı akülü arabalarda sigorta bulunur, bu hatalı kurulum sırasında atmış olabilir. Sigorta yuvasını kontrol et ve gerekiyorsa yenisiyle değiştir.
3. Şarj adaptörünü test et: Adaptör doğru çalışmıyorsa şarj işlemi başlamaz. Şarj cihazının çıkış voltajını bir multimetre ile ölç, 12V vermesi gerekiyor.
4. Akü test et: Akü tamamen bitmiş veya arızalı olabilir. Bir akü tamircisine götürüp ölçtürebilirsin ya da multimetren varsa kendin bakabilirsin. Voltaj düşükse veya tamamen boşsa akü değişimi gerekebilir.
Videoyu ben gönderemem ama YouTube’da "akülü araba tamiri" diye aratırsan tam ihtiyacın olan videoları bulabilirsin. 🛠️ Elektrik konusunda çok deneyimli değilsen dikkat et, çünkü yanlış bir hareket başka hasarlara sebep olabilir. Anlaşılır gibi değilse bir tamirciye göstermek de bazen en akıllı yol olur. 😊