AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Araciniz ne ve sorunu ne?
Su kaynattı
Flsh 1.7
Klasik renault flashlarda ve lada samaralarda sik sik meydana gelen conta yakma sorunu cozumu cok km yapmazsaniz basit bu sekilde kullanmaya devam ederseniz asagisida sokulmek zorunda kalir buda maliyeti degistirir
Bunu anlayabilmek icin
arac calisirken motorda asiri sarsinti var mı direksiyona kadar gelen bir titreme yani motor 4 silindir degil 3 silindir calisma gibi bi sorun var ise asagidada problem var demektir yok ise araci 15-20 dk calistirin motor isinsin calistirmadan once radyatordeki suyun tam oldugundan emin olun motor isindiktan sonra radyator ile motor arasindaki su hortumununeliniz ile avuclayip sıkın hortum yumusak rahat sıkılabiliyorsa sorun yok dencek seviyede hortum sert ise conta yandi hortum tas gibi patlamaya hazir bekliyosa lutfen beni tamirciye birakin diyo bu arada sakin motor isindiktan sonra radyator kapagini acmayin sakin sadece hortumu disardan el ile kontrol edin yeterli sonrasinda bir kisi araca 3500 devir civari gaz versin egzozdan cikan duman beyaz mi siyahmi bunu kontrol edin beyaz ise su pistonlara yani motorun icine iniyor yani motor komple acilcak hafif siyah ise normal cok siyah ise artik conta yag ile suyudu ayiramiyo motor komple acilcak demek gecmis olsun bu olay yeni olduysa mumkunse hic kullanmadan sadece binip yavas yavas sanayiye goturun ve dis kontrol yapildiktan sonra silindir ust kapak sokulcek kapakta catlak curume asiri egrilik vb sorunlar yok ise traslanir rektefiyicide tertemiz olur sorun var ise ama saglam cikma ama sifir butcenize gore kapak temin edilcek 3 kertik ust conta kullanin daha garanti bu tarz araclarda gerci olcerler 2 mi 3 mu die ancak genelde 3 hazir ust kapak acilmisken sibop takimlarini ve sekmanlari yenilerseniz bi yarim motor yapmis olursunuz kafaniz rahat olur genelde sorun cok buyumeden yarim motorla halledilir tabi kullanmaya devam ederseniz sorun buyur
Hocam motorun kapağını açtırdık conta yanık silindir kapağı değişecek blogun honlama olması gerekmiyor mu
Tekrar gecmis olsun benden tavsiye madem ust kapak degiscek maliyet zati yukari cikti komple actir asagida bi sorun varsa oda giderilsin komple piston ve kol yataklarida dahil tamamlansin kapak orjinalse ve daha once blok rektefiye gorduyse 3 kertikle kurtarir bloga extra mudahele etmeye gerek yok ama dedigim gibi madem bu kadar masraf oldu asagisida olsun kafan rahat olur en kotu sekmanlari degistirin
Değilim ama az çok anlarim
Kanka babamın arabası varda conta yaktı anlar mısın
Araba ne peki
1.7 flsh
Araba neyden ötürü yaktı yağına sumu karıştı yoksa sumu eksiltiyor
Hiç bilmiyorum sıkıştırmadan dolayı sanırım yani düşük vitesle hızlı gitmek gibi
Yani conta farklı sebeplerden ötürü yanar sebinini tam bilmeden bişey diyemem fazla sıkıştırmadan ötürü bişey olmaz
Bilmiyorum artık
Önemli değil zaten o motoru açtırdık üst silindir kapağı değiscek diyor usta ve alt bloğa bişey demiyor
Yani alt buloga gerek yok diyor
Kapağı değiştirsin ama bıdaha bakarsın bı kere conta yakan araç bı daha düzelmez
Kapak pahalı işte ve motor bloğunu sokup götürmüyor
Yapicak bişey yok
Bloğu komple kontrol ettirmende fayda var o motor kalıpları demir döküm üretilir ve kolay patlar.
Blokta hasar varsa iyice tetkik edilmesi lazım.
Kanka ne yapacak bişey yok anlamadığın iş hakkında yorum yapma
Modeli ney aracın
Zevkli adam bak işi bile biliyor lz adamsın bende öyle biliyorum kanka
Yılı yani
Flash 1 .7
Kalıpçıyım ben 😂
Üretim yılı
93 model
O bloğu komple kontrol ettirin siz 😂
Mümkünse arabayıda emekliye ayırın 😂😂
Ben zaten biliyorum demedim ki sürüyle nedeni var dedim 😀
En son bir traktörün motor bloğunu indirmeye 2021 de 7500 tl vermiştim o değilde , senin usta neden alt bloğu sökmedi onu anlamadım
Iscilikle 13000tl
Sokerim ama 2 bin alırım diyor böyle 2 yıl gider diyor
Gitmez kanka emin ol 😂
Bencede kaç yıl gider
6 ay 1 yıl max
O aralıkta
Bencede valla teşekürler ederim adam birde 1 litree yag yakacak diyor
Yarasın koçuma 😂😂😂
Arabanın ömrü bitmiş yani ne yapalım.
Bir araç zaten 25-30 yıl yaşıyor max.
Başka yerden konuşun da bildirim gelip duruyor
Olum Bitmişte adam yağ yakar diyor anlam veremedim 2 yil gider diyor birde
Zevkli adam sektir git lan
Yağ yakar diyorsa motor rektefiye zamanıdır ama motor rektefiye etmek yeni bir araç fiyatının yarısı , o araca rektefiye yapsan bile max 3-4 yıl yaşar.
Değmez yani ondan büyük ihtimal bloktaki kanallarda patlak var ondan.
4 silindir bir motorda 8 -12 yağ kanalı olur ve bunlar daha kolay patlar sıcaktan.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!