Bir kızın hoşlandığını nasıl anlarım?

Arkadaşlar merhaba.
Benim hayatımda hiç sevgilim olmadı. üniverste zamanımda ilk defa olacaktı kıza teklif etmiştim ve kız kabul etmeyip arkadaş olarak görüyorum seni demişti. Ben ilk defa bir kızdan hoşlanmıştım ve ilk adımımda red edilince çok üzülmüştüm ağladığımda olmuştu. temiz saf duygularımla reddedilince bu işler sana göre değil dedim ve yıllarım yapayalnız geçti. anlayacağınız üzere hiç sevgilim olmadığı için kızları karşı tecrübem yok. O yüzden şuanda kafamda birtakım sorular var onları size sormak istedim. Ben bir daha üzülmek istemiyorum temiz saf duygularım ile. Evet konuya giriyorum. Çalıştığım iş yerinin yanındaki işyerinde çalışan bir kız var. Kızı ilk gördüğümde beğenmiştim. Kız ile sadece 1 kere diyologum oldu. Kızla samimiyet ve arkadaşlık kuramadım. Sadece yan yana işyerinde çalışıyoruz birbirimizi tanımıyoruz. Anlattığım üzere ben tecrübesizim bu konularda. Dediğim gibi kızı ilk gördüğümde hoşlanma değilde kızı beğenmiştim tatlı kız dedim içimden. Zamanla nedense ondan hoşlanmaya başladım bende bunu anlayamadım. Birgün yolda kızı gördüm o an direk kıza baktım kızda bana baktı ve 5-6 sanayiye boyunca bende oda gözlerimize bakarak kesintisiz bakıştık. Arada sırada dikkat etmeye çalıştım bana bakıyormu acaba diye bir kaç kere bana baktığını fark ettim. Bana bakıyordu ben ona baktım hemen başını çevirdi bu 4-5 kere oldu. Bir gün karşımdan geliyordu çaprazlama direk bilerek gözlerine baktım beni fark etti ama gözlerime ve bana hiç bakmadı direk kafasını sola çevirdi ve o an yüzünde bir gülümseme oldu. Arkadaşlar ben bu işlerden anlayamıyorum en önemlisi yine üzülüp azer bülbül dinleyip yalnızlığına yanmak istemiyorum siz ne düşünüyorsunuz
Bir kızın hoşlandığını nasıl anlarım?