Yeryüzünün her yerinde kadınların erkeklere yürümesi, gayet bilimsel/rasyonel izahı yapılabilen bir istisnadır ama kaide değil.
İnsanlarda karşı cinse ait özellikler de düşük yoğunluklu olsa da görülebilir. Örneğin, bazı kadınlar her ne kadar güzel/çekici görünseler de fazla dişil değildir, maskülen özellikleri daha çok öne çıkar. İşte bu tip kadınlar feminen karakterli baby face erkeklere yürüyebilir. Bunun en somut örneği kraliçe Züleyha'nın Mısırlı Yusuf'a yürümesidir. Çünkü Züleyha baskın karakterli, maskülen ve libidolu bir kadındı. Yusuf ise iffetli olduğu kadar baby face yüzlü ve feminen karakterli bir erkekti.
Ama bu verdiğim örneklerin benzerleri günümüz dünyasında görülse bile oldukça azınlıktadır ve kaideye asla zeval vermeyecek bir istisnadır. Bu tekil örnekler, yeryüzündeki bütün kadın popülasyonunu tanımlamaz.
100 tane örnek olaydan 1-2 tane getirebilirsiniz önüme. Hadi bir tane de benden olsun 3. Geriye kalan en az 97 kaide örneği dışarıda bırakarak kadınlar da erkeklere yürüyor beklentisine girmek akıllıca değil.
1. Erkek avcıdır, kadın av. O yüzden erkek yürür.
2. Erkek güçlüdür, kadın cazibelidir. O yüzden erkek çabalar.
3. Erkek cüretkardır, kadın davetkardır. O yüzden ilk adımı erkek atar.
Bundan yıllar önceydi, iç anadolu şehirlerimizden bir ilde üniversite öğrencisiydim. Öğrencilik işte, yardım için valiliğe, il sosyal yardımlaşma vakfına falan yardım için gitmiştim.
Neyse, vakıfta bayan memurla falan konuşurken kadın ailesinden anlatmaya başladı falan, işte ben yaşlarda oğlu olduğunu falan söylerken kalktı kapıyı örttü. Zaten tatlı bir gencin😁 " Lan kadın niyeti bozdu her halde, sana bişey yapacak, en iyisi sen topukla burdan " Sonra ne dedim hatırlamıyorum, apar topar kalktım kaçtım 😂
Kadınlar sadece çıkarı olan ve getirisi çok olan erkeğe yürümektedir, onun haricinde iyi niyetinden sevdiği birine pek istekli yürümez ona işaret falan verebilir belki ama onu erkek anlamazsa ondan soğur. Benim gördüğüm ve genel tecrübe bu şekildedir. Zaten doğada da erkekler hep birbiri arasında kavga ederken dişiler de dış görünüş açısından daha göze hoş görünür şekilde evrimleşmiştir.
Bu dediğin dış ülkede böyle değil sadece Türkiye'de böyle. Bunu zaten kadınlara biz yapıyoruz erkekler. Üç kuruş etmeyen insana 10 kuruş değer veriyoruz ya da değer vermesek de verdiğimizi gösteriyoruz tabii onların da bir yerleri kalkıyor ve sadece beklemede kalıyorlar
Sorma ya. Bi de kankam olucak kendisi 😂. Diyo ki bana : sana her yürüyenle çıktın emre. Benim sana olan askımı bir kez bile farketmedin. Hep görmezden geldin diyor. Yaw bacım ben ne bilim aşık olcağını 🤣
Sonrası daha komik. Ertesi gün aradı. Dün alkolü çok kaçırmışım. Söylediklerim için özür dilerim. Arkadaşız biz dedi. 1 hafta sonra tekrar aynı şey oldu. Bu sefer affetmedim. Üstüme düşeni yaptım arkadaşı olarak 👉👌 😂😂
Yürüyorlar, sadece sen biz yeterince yakışıklı değiliz. Yakışıklı, karizmatik ve iyi bir auraya sahip olan erkeklere her gün onlarca kız yürüyor. Çok gördüm, şahit oldum.
O dediğin karizma ve auraya sahip çok tanıdığım adam var. Bir kızı sadece flörte ikna etmek için 40 değil 400 takla atıyor. Çok gördüm, şahit oldum. O senin dediğin şöyle olur. Kız maskülendir, karşısındaki erkek de feminen karakterli ve baby face ise ancak o zaman kız yürüyor. Bu örnek de çok istisna yani kaide değil. Ben de her türlü ortama girip çıkmış bir insanım.