Nişanlımla ailelerimiz arasında kültür farkı var. Nasıl her zaman orta yolu bulacağım?

Biz Bodrum'da yaşayan sekuler bir aileyiz, sevgilimin ailesi de çok muhafazakar. Eylülde Bodrum'da nişan yapacağız. Ailem alkollü olsun dedi sordum erkek arkadaşımın ailesi kabul etmedi. Ben de aileme istemiyorum alkol dedim. Nişan tarihi için de bir hafta öncesi kuzenimin nişanı olduğu ve akrabalar bir arada oldugu için Eylül sonu dedik şimdi de biz gelemeyiz çocukların okulu var diyorlar. Başka tarih yok. Ekimde sevgilim askere gidecek o yüzden kışa kalacak şimdi olmazsa. Ben mi yanlis düşünüyorum yoksa orta yolu bulmaya çalışmiyorlar mi. Ben alkole kendi aileme hayır dedim ( ki bizim tüm düğün nişan alkollüdur ilk defa benimki olmayacak) ama onlar bir tarih bile kararlastiramiyor. Çocukları da bir gün okula gitmeyi versin. Sevgilim çozumu nişan yapmamakta buluyor ben zaten istemiyorum diyor ben de istemiyorum ama Bodrum'da sadece bir nişan olacak. Düğün kına hiçbir şey yapmayacağız ki nişan dediğim de taş çatlasın 20 30 kişilik bahçede bir yüzük takma. Evlenmekten vazgecmeme ramak kaldı. Böyle sorunlar yasayanlar tavsiyeleriniz neler?

Nişanlımla ailelerimiz arasında kültür farkı var. Nasıl her zaman orta yolu bulacağım?