Teşekkür ederim 🌺🌺
İnsan sevdiğini hasta diye terk eder mi?
Teşekkür ederim 🌺🌺

Hayatımı yaşamak istiyorum!
Bana hareketli kadın/ erkek lazım.
Anca beraber kanca beraber, ben hep yanındayım aşkım
Senin hastalıklarını çekemem.
Hastalıkta ve sağlıkta ölüm bizi ayırana dek……
🌺🌺
Hayır ben sevgilimi veya eşimi hiç bir şekilde terk etmem onun her zaman yanında olurum ne olursa olsun. ama çoğu kişi eder maalesef Bazı insanlar, hastalıkla başa çıkmakta zorlanabilirler ve duygusal olarak yeterince güçlü olmayabilirler. Bu nedenle, hastalıkla başa çıkmak yerine kaçınma veya terk etme yoluna gidebilirler. Bir partnerin ciddi bir hastalıkla mücadele etmesi, ilişkiyi ciddi şekilde zorlayabilir. Bu durumda, hastalıkla başa çıkamama ve ilişkideki sorunlar nedeniyle terk etme kararı alınabilir. Bazı insanlar, partnerlerinin hastalığına karşı korku ve belirsizlik yaşayabilirler. Hastalığın gelecekteki etkileri ve ilişkinin nasıl etkileneceği konusunda endişeleri olabilir ve bu nedenle terk etme kararı verebilirler. Terk etme kararları, kişisel nedenlerden dolayı da alınabilir. Kişi, kendisini rahatsız eden, ilişkisine uygun görmeyen veya kendisiyle örtüşmeyen birçok farklı sebepten dolayı terk edebilir. Önemli olan, böyle bir durumla karşılaşıldığında empati ve anlayış göstermek ve destek olmaktır. Hastalıkla mücadele eden birini terk etmek, acı verici bir deneyim olabilir ve etkilenen kişi için zor bir süreç olabilir. Sağlıklı ilişkilerde, zorlu zamanlarda bile birbirine destek olmak, birlikte çözüm yolları aramak ve duygusal bağları güçlendirmek önemlidir.
nasıl bir hastalık olduğuna bağlı. sonuçta haya, büyük fedakarlıklar, kahramanlıklar yapmak için çok kısa ve hepimiz değerliyiz. eskiden olsa son nefesimi verene kadar yanında olurum derdim ama konuyla alakalı izlediğim 7, 8 film fikrimin değişmesine sebep oldu.
osşkolojşk ya da fiziksel sağlığına tekrar kavuşana kadar destek oluyoruz. ama içten içe bize minnet duysun istiyoruz. insan uzun süre boyunca birisine minnet duyamaz. ne kadar iyi ya da kötü bir insan olduğundan bağımsız olarak yardım edilen kişi bunu artık sizin görevinizmiş gibi görmeye başlar. aslında yardım ettiğimiz kişinin bize minnet duymasını istememiz sağlık değil. bu geleceğe yönelik yatırım gibi sanki hiç terk edilmeyeceğimizin bir teminatı gibi görülüyor. ama yuarıda da dediğim gibi bu aslında sizin göreviniz. karşınızdaki size iyileştikten belli bir süre sonrasına kadar minnet duyacak. sonrasında ilişkiniz eskisinden sağlam olmayacak. hastalanmadan öncekiyle aynı sağlamlıkta olacak. o iyileşirken siz yıpranacaksınız. ve bir gün minnet güvencesine aldığınızı sandığınız ilişki son bulursa siz yıprandığınızla ve giden yıllarınızla kalacaksınız.
velhasıl kelam gerçekten içinizden gelgiyorsa ve bunun karşılığında hiçbir maddi veya manevi beklentiniz olmayacaksa, fiziksel ve ruhsal açıdan yıpranmayacağınızı düşünüyorsanız gayet de yapılabilir.
mesela ben bunun üzerine bayağı bir düşündüm; yapacağım fedakarlığın soucunda ileyştiği zaman minnet duymasını isterdim. bu nedenle iyileşmesi uzun süreli ve meşakkatli bir hastalığı varsa terk ederim
Anladım, insan her zaman takdir eşik ek ister. Sonunda iyileşme olacaksa mutlaka takdir edilecektir diye düşünüyorum. Evet bu iş zor ve meşakkatli ancak kendimizi onun yerine koyarsak birde o taraftan bakarsak ve işin içinde sevgi varsa terk erdirmek istemez insan. Güzel bir anlatım olmuş teşekkür ederim. Bunlar zor kararlar , Allah kimseyi böyle karar almak zorunda bırakmasın
Teoride böyle düşünüyorum. Ama pratikte nasil bir karar alırım kestiremiyorum.
Asıl ben teşekkür ederim, güzel soru.
İnsan evlenince nikah memuru sorar iyi günde ve kötü günde vs... Gibi gibi güzel sozleri sıralar ama hepsi palavra olsun diye demiyor. Seven kişi sevdiği ne halde olursa olsun sevmeli.
" Keşke sevenler bırakacağı eli önceden tutmasa "
Bencildir terk eder
sevdiğinin acı çekmesine dayanamayacağını düşünür terk eder
bi anlık üzüntüyle panik yapar yanlış bir karar verebilir terk eder
hasta olmak ne kadar insanca ise buna verilen tepkiler de insanca. Yas herkes için farklı bir süreçtir mesela. Kimi temizlik yapar, kimi eve kapanır, kimi hayatına hiç bir şey yokmuş gibi devam eder. Bu da öyle bence.
İnsanlar, sağlıklıyken bile birbirine neler çektiriyor ilişki içinde. Araya bir de hastalık girince bence edebilirler. Dürüst bir ayrılık, yalandan zorla yanımda olmasından iyidir açıkçası
Teşekkür ederim 🙏
Cevap
37Cevap
Hayır etmez. Asıl o zaman sevdiğinin yanında olur.
Hasta için terkediyorsa asla bir daha iyeleşince gelmesin mümkünse
Ben beklerim. İyileşene kadar yanında olurum ve sonra nasip olursa Bir ömür.
Ne hasta bekler sabahı
Ne taze ölüyü mezar
Ne de şeytan bir günahı
Seni beklediğim kadar
Maalesef öyle insanlar çok fazla. Yani birlikte olduktan sonra bence her sorun aşılabilir hasta olması veya başka birşeyin olması bence bir sorun olmamalı diye düşünüyorum ben. Seven insan her koşulda sevdiği insanın yanında olması lazım. Yani hasta diye terk etmek olur mu hiç ya. Onu öyle bir durumda bırakamam ben asla.
Eger hayatın son demlerini yaşayan bir insan olsaydım bana ayak uyduramayacak birisiyle birlikte olmak istenezdim. Bunu kötü acımasız bir insan olduğum için değil, tecrübe sagibi biri olduğum için söylüyorum.
Hasta olana soralım: Mutsuz olacaksa tutsak etmeye değer mi?
Gerçekten ruh eşi derecesinde seviyorsa terk edemez, evet. Ama bazı birliktelikler duygusallığı fiziksel deneyimlerle aynı seviyede yaşıyor, böyle diye yargılayamazsınız. Sevemeyecekse gidip yerini sevebilecek birine bırakması iki taraf için de daha yaşanabilir olmalı.
Yani iliskiden beklentisi önemli
Tek bir kanaldan ilerliyossa ilişki cinsellik üzerine sanirim gidebilir
Ama onun için çok şey ifade ediyorsa gidemez gitmemeli de
Seven sonuna kadar her koşul beraber olur. Yarım bırakmak demek sevmemek demek. Yalan demek yaşanmışlıklar. Derdi başka anlarım. Yazıklar olsun der yol veririm
şöyle diyim biri var. ama beni istemiyor. beni isteseydi kanser bile olsa ona bakardım
1 sene geçti bakalım. daha hayırını göremedim
Bakalım. Daha öyle biri çıkmadı
İnsan sevdiğini hiç bi kusur için terk etmez. Sevilmiyor, değer görmüyor, sadakatsizlikle karşı karşıya kalmıyorsa şayet
Evlilik hastslikta sağlıkta iyi günde kötü günde diye başlar o yüzden evli isek etik olmaz ilişki içindeyse konuşup anlaşarak olmali
Pek çok hastalık var. Hastalığı olan birisi de hareketli olabilir. Hastalığı kalıcı da olabilir. Hastalığı geçiçi de olabilir. Hayatını yaşamak istediği için terk eden insanlar da unutmamalı ki bir gün onlar da hasta olacak.
Hastalıkta ve sağlıkta.. Ölümden sonra bile... İki cihanda da onu isterim.
İnsan sevdiğini hasta diye terk ediyorsa
Hem insan değildir hem sevmiyordur
Hasta olan kişi öyle bir yavşktan kurtulduğuna şükretmelidir
Etmez ama sorunları olan bir insanla da yürümez çünkü kendi sorunlarinla çapraz bir döngü içinde kalıyorsun sağlık apayrı
Sevmiyorsa eder, seviyorsa keşke o olacağına ben olsaydım der zaten. Bencil sevgi olmaz. Bencilse sevgi değildir.
Popülist yaklaşmak çok kolay ama. Bu devirde kimse kimseyi çekmez.
Benimde erkek arkadaşım hastaydı sonuna kadar yanındaydım aklımın ucundan geçmedi ayrılmak
Hyr tabiki eyer ediyorsa sevmiyordur ve kurtulmanın yolunu arıyordur
Demek ki sevmemiş şimdiki aşklar yalandan ibaret.
İnsan terk etmez
Sevdiğimi gerekirse sırtımda taşırım. :)
İnsanoğlu bu hayatta ki en tehlikeli canlıdır
Başkaşını bilmem ama ben terk etmem hatta sonuna kadar yanında olurum beraber halledemeyeceğimiz bi şey yokk
İnsan sevdiğini hasta eder de terkeder.
Hayır tabiki hasta da olsa sağlıklı da olsa yanında olmalı. Olması gerek
Sevmediği anlaşılmıştır.
Hayır terk etmezdim yanında olurdum
Çok kötü bir durum seven asla terk etmemeli
İnsan olan etmez.
hastalıkta kaçana defol denir
Böyle bir şey olamaz insanlığa sığmaz
zor gelse de bırakmam
Sevmemisse terk eder.
Sevdiğiyse gerçekten etmez
Ediyorsa Allah kurtarmıştır
Bırakan kişiye yazık derim sadece insan olamamış.
Hayat kısa edebilir
Sen bunu yapar mıydın?
😞😞
Evli misin?
Terk edilmez
Hayır terk etmez
Aslaa
İnsansa etmez
Eder ve ettide
Eden var
Hayır etmez.
Hayır
Ben etmem
Etmez etmemeli
Otizimli ise terk ederim aga
Etmez yanında olur
o insan degikdir
hastalıkların sonradan mı çıktı
etmez
Etmez.
Hayir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?