5 seneye yakın arkadaşlığımız 1 yıla yakın da ilişkimiz var. Ben 26 o 29 yaşında. İkimiz de eğitimimizi tamamladık yüksel lisansimizi yaptık ben tercih etmediğim için çalışmıyorum sevgilim de araştırma görevlisi olmak istiyor. Ailem tanıyor onun ailesi de beni tanıyor birlikte zaman geciriyoruz ilişkimizin adını koymak istiyoruz ama sevgilim sürekli işsiz olduğunu ve erken olduğunu söylüyor. Sizce bu bir bahane midir?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
"Ilişkimizin adini koymak istiyoruz" degil. "Iliskimizin adini koymak istiyorum." Arada cok fark var. Belliki o bunu istemiyor, isteyen sensin. Ve evet korkulari olabilir. Birbirinize karsi yeterince acik degil misiniz?
5 yıl boyunca defalarca açılmayı denedi ve reddettim şu an da evlilik yoluna girmek isteyen kendisi ama korkan da kendisi. İşi olmadığı için babanın karşısına nasıl cikicam diye çekiniyor ikimizin de ailesinin maddi durumu iyi. Ama sorumluluk alabildiğini aileme göstermek istiyor olabilir
Senin icin mucadele eden ve 5yilini veren egitimli birinin issizligini bahane ettigini sanmiyorum. Eger evlilik yoluna girmek isteyen kendisiyse, bundan eminsen ona karsi icinde boyle bi suphe olusmasi yersiz oyle degil mi?
Sorumu şöyle değiştirmeyim çünkü en mantıklı cevap veren sensin. İkimizin de ailesinin maddi durumu iyiken ikimiz de eğitim hayatlarımızı tamamlamışken sevgilimin neden evlenmek için öğretim görevlisi olmayı beklediğini anlayamıyorum. Beni kandırmaya çalışsa neden evine ailesine kadar soksun neden hediyeler alsın bebek gibi seviliyorum ama bu canımı sıkıyor
Hahah bu platformdan mantikli bi cevap alabilmen zor. Insanlari hatta 5yillik sevgilini tanimak bile bazen zor. Elbette sana deger vermese ailesiyle tanistirmaz, 5yilini seninle gecirmez, senin icin mucadele etmez. Ama belki evlilik insanı degildir, mantikli bulmuyodur, rahatina duskundur bilemem. ya da belkide dusuncelerinde samimidir kendini kanitlayip, elini guclendirip oyle evlenmek istiyodur. Iki ihtimalde olabilir. Ikiside olası. Hayir madem oyalayacak kandiracak bi de neden evlilik konusunu bizzat o acsin dimi? Ama insan oğlu iste bilemezsin. Hahah
İşsiz olduğu için normal
Bahane değil
Sen mi yedircen içircen
İkimizin de ailesinin maddi durumu ortalamının üstünde. Sadece yük olmak istemiyor olabilir
29 yaşına kadar herhangi bir iş deneyimi olmamış mı yani
Tabi ki oldu birlikte de çalıştık ama özel sektörde tutunamadık benim ailemden kaynaklı düzenli gelirlerim var ama o üniversitede kariyerine devam etmek istiyor
Kendisi calismak istemiyor erkek arkadasinin eline bakicak yaw türk kizlarin kanka uzaylara ucuruyorsunuz
Çalışmak istemiyorum çünkü zamanında doğru yatırım yaptım işlerim gayet iyi gidiyor düzenli gelir kaynaklarım var ailemin maddi durumu ortalamanın üstünde? Neden en güzel yıllarımı özel sektörde ziyan edeyim
Cahil türkiyem 🤣 maddi durumu iyimiş babaciginin iyi senin yatirimlarini yiyim yaw hehe sanki kendi parasiyla birsey yapti da hava atiyor baba parasi yiyorsun calişmayan insan adam olmaz dünya kurali ama sana ne anlatirsam boş
Bu ara sevgilin adam gibi düşünüyor senin gibi babaciga sirt yaslamiyor kendisi kariyer yapmak istiyor calismak istiyor ve kendiside emin senin gibi pamuk prenses tek yiyen ama kazanmasini bilmiyen birisiyle zor diye
Sevgilimin ailesinin mobilya mağazaları var. Benim babamın petrol nakliye tırları. Benim de iş makinalarım var. Neden yalan söyleyeyim elime ne geçer? İkimiz de istesek hayatımız boyunca çalışmayız ama eğitimimizi tamamladık hatta doktoraya başlayacağız sence bu kadar yıl ev hanımı olup kocamın parasını yemek için mi okudum? O kadar sınav stresini babamın parasını yemek varken neden çektim?
Evliliğiniz için para lazımsa bazı şeyleri tercih etme zamanın geldi demektir.
Kendine güvenemiyor haklı da Türkiye de yaşam zor iş bulamadan nasıl geçineceksiniz
Büyük ihtimalle maddi sorunları var ve çekiniyor seninle paylaşmaktan.
Çok şükür ikimizin de maddi sorunu yok
Eğer onun seni sevdiğine inanıyorsan ozaman bahane ürettiğini sanmıyorum.
Araştırma görevlisi olmak için yl ya da doktora yapıyor olma şartı var
Yüksek lisansımızı yaptık doktora için eylülü bekliyoruz. İkimizin de ales ve yds puanları derece seviyesinde.
Araştırma görevlisi doktora ilanı çok az oluyor o da binde bir. Hep yl dan alıyorlar
Yüksek lisansımızı tamamladığınızı ve gerekli sınavlara girdiğimizi söyledim evet ilan az ama bitirdiğimiz bölümde değil. Yine de teşekkür ederim yorumun için
Bende doktora yapıyorum sürece hakimim. Genelde yl dan alınır arşt. Görevliliğine. Bide herkesin ales dil puanı yüksek artık
Araştırma görevlilerimi yl öğrencilerinden almalarının sebebi yoldan doktora bitimine kadar çalışması için.
Tercih etmediğin için çalışmamak ilginç
Herkesin hayat standartları farklıdır benim maddi durumum iyi ve düzenli gelir kaynaklarım var. Hayatımın en güzel döneminde neden asgari ücretten biraz fazlasına tamah edeyim imkanım varken? şu an Türkiye'de çalışma saatleri minimum 9 saat. Günümün büyük kısmını yaşamak yerine kodamanlara satayım?
Aşkım seninki baba parası kendi mesleğini eline almış her kadın gibi olamazsın tabiki. Bir de gelmiş işsiz sevgilini küçümsüyorsun. Bence o parayla bir güzel eğitim al.. bu kafayla seni terk etmediğine şükür et
Sanırım okuma yazman yok yine de akıl veriyosun. Buna aklı yok fikri var denir. Soruyu okursan ikimizin de yüksek lisansını tamamladığını yazdığımı görürsün. Ayrıca baba parası değil zamanında doğru yatırım yaptım ve yüzlerce erkeğe rakip olan bir sektörde ticarete tutundum takdir etmek yerine baba parası yiyor yaftasi yapistirildim yazik gerçekten kadının düşmanı yine kadındır
Okumadım ama büyük ihtimalle haksızsın ya
Yalan söylüyor 2 yil calişmis ayaginda ama türkiyenin 1 numara yatirimci kadin ayagina vuruyor bundan bi cacik olmaz her cümlede durumum iyi diye bagriyor her cevabda hahahah
Durumu iyi olan insan sessiz olacak kadar akıllıdır. Kim bir şeyden çok bahsediyorsa o konudan noksandır 🤷🏼♀️ @-Sisu-
Evet @cevap sahibi
Gerçekten zenginin malı züğürtün çenesini yoruyomus takılın aranızda
Sana hayal dünyanda başarılar
Bana kafa tutma ben her konuda senden üstünüm eminim bana bulaşirsan 2 dakkada rezil olursun
Hepsi olur zamanla