hem hayatıma biri girsin istiyorum, bu zamana kadar olmadı diye uzuluyorum
sonra diyelim karşıma bana denk olabilecek biri çıksa panik oluyorum uzaklaşıyorum olduramıyorum korkuyorum
hem hayatıma biri girsin istiyorum, bu zamana kadar olmadı diye uzuluyorum
sonra diyelim karşıma bana denk olabilecek biri çıksa panik oluyorum uzaklaşıyorum olduramıyorum korkuyorum
Selamlar,
İlk adım, kendi duygularınızı ve düşüncelerinizi anlamak ve kabul etmektir. Neden bu çatışmayı yaşıyorsunuz? Belki geçmişteki deneyimlerinizden, güven problemlerinden ya da kendinize olan güvensizlikten kaynaklanıyor olabilir. Bu duyguları netleştirmek, üzerine düşünmek ve kabul etmek, bu konuda ilerlemenizi sağlayacaktır.
Bir ilişkiye girmeden önce, kendi içsel değerinizi ve sevgiye layık olduğunuzu fark etmeye çalışın.
Kendinizi sevmeniz ve değerli olduğunuzu hissetmeniz, başkalarıyla sağlıklı ilişkiler kurmanızı kolaylaştırır. Eğer geçmiş ilişkilerinizde olumsuz deneyimler yaşadıysanız, bu duygusal çatışmayı yaşama ihtimaliniz daha yüksek olabilir. Ancak, geçmişi geride bırakmayı ve yeni bir ilişkiye açık olmayı deneyin. Her insan ve her ilişki farklıdır.
Geçmişinizi geleceğinizi şekillendirmesine izin vermeyin. Karşılaştığınız duygusal çatışmayı, partnerinizle açıkça konuşmaktan çekinmeyin. Onlara içsel çatışmalarınızı anlatarak daha iyi anlaşılmanıza ve birlikte çözümler bulmanıza yardımcı olabilir. Bir ilişkiye girmek, bazı duygusal riskler almayı gerektirir. İlişkilerin kendine özgü zorlukları ve belirsizlikleri vardır, ancak bu tür deneyimler büyüme ve olgunlaşma için de önemlidir. Korkularınızın üstesinden gelmeye ve adım atmaya cesaret edin.
Merhaba,
Hayatınızda birini istemeniz çok doğal normal, ancak sonra istememeniz hiç normal değil. Panik bende de var ancak bu gibi şeylerde olmuyor. Örneğin ani ses duyunca irkiliyorum, hepsi bu...
Neden panik oluyorsunuz? Korkularınız nedir?
Yaşınız 25-29 arası, küçücük çocuklar gençler bile sevgili yapıyor. Sevgili kötü öcü değil. Kadın erkeğin erkekte kadının güneşidir...
Hayat sevince güzel!
Denemelisin, korkunun ecele faydası yoktur...
Psikolojik destek alabilirsin, almalısın...
Hanım efendi. Benim iş arkadaşımın böyle bir sorunu var. Daha doğrusu erkek arkadaşının. Evlenmeye niyetlendiler. Uzun süredir ilişkileri vardı. Evlilik meselesi işin içine girince erkek arkadaşı bir anda değişti. Evlilik korkusu varmış sanırım. Yani bilirkişi öyle diyor. Yani sizdeyse bu duygu olabilir. Bunu çözemezseniz ilişkileriniz hep aynı noktaya gelecektir
Bu durumda, birine yakınlaşınca uzaklaşma nedenleri hakkında birkaç fikir verebilirim. Bu durumun nedeni, kişinin kendine güven eksikliği, geçmişte yaşadığı olumsuz deneyimler veya kişinin kendi kişisel sorunları olabilir
Birine yakınlaştığınızda, bu duyguların nedenini anlamak ve bunları çözmek için bir terapistle konuşmak yardımcı olabilir
Cevap
17Cevap
Bence karar vermeniz gerekiyor.
Sakin olup akışına salman gerek. çok gergin olup korkulara yenik düşüyorsun
Bence korkuyorsun birine teslim olmaktan, pişman olur muyum gibi. Şans bu ne çıkacağı belli olmaz. Çoğu evlilikler böyledir. Dostlar alışverişte görsün.
istediği şeylerde net olmayan ve kendine güveni olmayan insanlar genelde senin gibi düşünüyor. bu işler heves işi değil, gerçekten istiyorsan biriyle birliktelik düşün.
Gerçekten istediğine eminmisin yoksa tiktokda Instagram'da dışarıda çiftler görüp bı anlık hevesmi ediyorsun eksiklik mi hissediyorsun
güzel bi soru, her insan gibi ben de bi es istiyorum yani
Hayırlı birini bulman ümidiyle
Günümüzde çok enteresan bir durum değil Sn.@Niewiedertilidin kesinlikle katılıyorum. Yaş aralığınız doğru ise bu durumu ertelememenizi tavsiye ederim.
Çünkü yalnız kalmaya alışmışsın her insan yük gibi geliyor sana önce yer açman gerekiyor
Bende yalnızım
Bende böyleyim çözemedim gitti
Oluyor bazen oyle şeyler ama birilerine de şans vermek gerek 😏
Sen ben misin, ben de nerdeyse 2 yıldır ilişki yaşamıyorum birini istiyorum ama kimle konuşsam doğru zaman değilmiş gibi geliyo
sen daha 24 yasindasin
Bende öyleyim şu an uzun zaman üzülünce herseyden uzaklasınca böyle olunuyor hiç istemiyorsun
Anladığım kadarıyla biraz utangaç bir karakter yapısına sahipsin.
Allah yardımcın olsun yalnızlık kral vs kraliçesi😄😄
Her şeyin bi zamanı var
yas 30 oldu hala boyleyim ama
muhtemelen istediğin türde birisi denk gelmemiş
Dayak var yer misin !!! Ne istiyorsun kızım sen
Doktora gitmeniz tavsiye ediyorum
Kendinden emin olman gerekmiyor
Bu yaşına kadar hiç sevgilin olmadı mı
hayır
hayır hep evde degilim
Cok saçma
Özgüvensiz birisin