Bugünlerde neler olduğunu hepimiz görüyoruz... Siyâset, insân varlığının temelindedir; ve tabîî ki de siyâsi bir farklılık ilişkileri paramparça eder. Ayrıca sâdece siyâset değil, din vb. şeyler de bu duruma dâhildir. Biz kısacası bunu "Zihniyet" olarak adlandırırız. Zihniyeti farklı olan biri ile neden berâber olunur ki? Çok irrasyonel bir harekettir bu. Her şeyde kutuplaşılır ve sonunda çatışmalar ortaya çıkar. Hele bir çocuk var ise ortada, hiç konuşmak dâhi istemiyorum... Meselâ, genel olarak, Orta Doğu'daki (Biz de dâhil) ekseriyetimiz genetik olarak ortak akrabâdır; ancak hepimiz farklı milletlere (zihniyet) mensûbuz; ve bu yüzden birbirlerimizi kardeş olarak artık görmüyoruz. (Dinler içindeki mezhepler vb. şeyler de buna dâhildir. Kısacası, "Kümeleşmeler") Farklı düşünüyor ve farklı yaşıyoruz. Birisiyle kardeş bile olsanız, zihniyetiniz farklı ise sizin için çok bir manâsı olmayacaktır bu kardeşliğin... Bu yüzden aile, dostluklar, arkadaşlıklar vb. şeyler hepsi bu durum kapsamındadır. Aşk ve sevgiye gelirsek eğer, bunlar ise sâdece koca bir yalan ve aldatmacadan başka bir şey değildir... Kimse kendini ve birbirini kandırmasın...
Benim için önemli değil ben aşık odluğum kadının dinine inancına ya da siyasi görüşüne bakmıyorum benim için önemli olan kafa dengi olması birbirimizi gerçekten sevmemiz eğer ikimizde farklara rağmen birbirimize aşık olmak da ısrarlıysak sonuna kadar devam ederim seven insan da bunu sorun etmemeli ama herkes aynı değil Siyasi görüşler, bir ilişkide önemli bir etken olabilir, ancak her ilişkide aynı derecede önemli olmayabilir. Siyasi görüşler, kişinin değerleri, inançları ve yaşam tarzıyla ilişkilidir ve çiftler arasında farklı siyasi görüşlere sahip olmak bazı durumlarda zorluğa neden olabilir. İlişkide siyasi görüşlerin önemi, çiftin farklılıkları nasıl ele aldığına ve ilişki içinde nasıl etkileşimde bulunduklarına bağlıdır. Bazı çiftler için siyasi görüşler aynı olması önemli bir uyum faktörüdür ve ortak değerleri paylaşmak ilişkilerini güçlendirebilir. Aynı siyasi görüşe sahip olmak, ortak ilgi alanları ve inançlar üzerinde daha kolay bir anlayış ve uyum sağlayabilir. bazı çiftler için siyasi görüşlerin farklılıkları önemsiz veya ilişkinin temelini olumsuz etkilemez. Bu durumda, çiftler farklı düşüncelere sahip olmayı kabul ederler ve bu farklılıklarla başa çıkmak için olumlu bir şekilde iletişim kurarlar. Önemli olan, çiftlerin birbirlerinin görüşlerine saygı göstermeleri ve farklılıklara açık olmalarıdır. Aynı siyasi görüşe sahip olmak her zaman şart değildir, ancak farklılıklara rağmen birlikte uyum içinde yaşayabilmek ve anlayışlı bir iletişim kurabilmek ilişkinin başarısını etkileyebilir.
Meclisteki siyasetçilerin %99.9 u sadece cebini düşünurken, onlarin s. kndirik ideolojilerine mi takilcam.. flortumun kendisi dürüst ve iyi bir insan olması önemli olan. Çünkü herkes şu veya bu şekilde herhangi bir tarafı diğerine nazaran daha haklı görebilir.. Bunu da yadirgamam. Ama benim görüşüm tüm siyasetçilerin canı cehenneme. Aldıkları paradan başka bir şey düşünüyorlarsa kendimi balkondna aşağı atarım!!
Siyasi görüşü benimle aynı da olsa farklı da olsa benimle sürekli siyaset konuşuyorsa veya bana siyasi görüşümü ilişki ilerlemeden soruyorsa bitiririm hiç hoşlandığım bir konu değil
benim görüşüm kesinlikle "evet" önemli! ister istemez ortada ailede var. ve bu aileler bir araya geldiği zaman havadan sudan konuşulmuyor tek, ister istemez politik, siyaset ekonomiden konuşulmuyor ve AYNI görüş sahibi ile konuşmak farklı ve AYRI görüş sahibi ile konuşmak apayrı hatta ve hatta tartışma gerçekleşiyor. bu durumda sizce aileler farklı görüş sahibi oldukları zaman çift etkilenmiyor mu? ister istemez etkileniyor... o yüzden önemli!
İlk adım olarak, kız arkadaşınızın bazı noktalarda sizden farklı düşünmesinden kaynaklanan hayal kırıklığınızın üstesinden gelmelisiniz. Bu, hem üzüntüyü hem de öfkeyi içeren bir hayal kırıklığı duygusuyla bağlantılıdır. Ama aynı zamanda (hayal kırıklığı anlamında) ideal kız arkadaşı kandırmaya devam edip onu olduğu gibi görmemeniz anlamına da gelir.
Bu da bizi bu çatışmayla başa çıkma noktasına getiriyor.
Elbet te bazı görüşler önemlidir. Mesela sanatçı kültür. Ancak siyasetin ilişkinizi bozacak kadar ön planda tutulmaması gerekiyor. Ortada spor takımlarındaki gibi fanatiklik soz konusu ise kişiyi tartıp, bu durumun ileride sorun olur mu olmaz mi ölçmek lazım. Ölçümünüzün sonunda bitirmenizde ya da devam etmenizde fayda var diyebilirim. Görüşüm bu yönde.
Zeki kadınları severim tuttuğu partide ne kadar zeki oldugunun kanıtıdır ya da siyasi görüşü hayata at gözlükleriyle bakmaması lazım kendine ait görüşü bilgisi olması lazım kalp bile vücüdümuzun sol tarafında nasıl böyleyken sağ görüşlü birini tercih edebilirim 😅
Önemsiz diyenler ilk başlarda aşk körlüğü yaşarlar.. yalnız bu körlük geçicidir, sonra göz açıldımı ortalık önce karışır, sonra dağılır.. ve sonunda kimse kalmaz.. ortalık neye kalır? Hüzüne, mutsuzluğa , kırgınlığa, , birazda küfüre..
Siyasi görüş ilişki için önemli değil görüşündeyim Şu partiye oy vermiş bu partiye oy vermiş bir şey değişmiyor ki Benim gözümde hala sevdiğim kişi olarak kalır Şu partiye oy verdi diye soğumam
Ben seve seve defolurum. En azından defolacak bir yerim var; ammâ yarın siz ve sizin gibilerinin defolacak bir yeri bile olamayacak. Çok filozofsunuz (!) ya, o hâlde bir düşünün bakalım dediklerimin üzerine...
Gâzî Mustafâ Kemâl Atatürk'e mi bir nefretiniz var, yoksa onu kullananlara mı? Eğer Atatürk'e ise vatansız kalacağınız günler maalesef yakındır; ammâ yok eğer nefretiniz onu kullananlara ise, dini kullananlara da iki çift lafınızın olması gerekmektedir. Aksi takdîrde, iyi şeyler hiç söylemem...