Partnerler arasındaki iletişim azalmış veya kalitesi düşmüşse ve açık, samimi bir şekilde konuşmak zorlaşıyorsa, ilişkinin sorunlu olduğu düşünülebilir. Partnerler arasında duygusal bağda azalma veya kopma yaşanıyorsa, birbirine karşı duygu ve ilgi azalmışsa, ilişkinin sona erdiği işareti olabilir. Bu işaretler, bir ilişkinin sona erdiğini gösteren genel belirtilerdir. Ancak, ilişkiler karmaşık ve farklı dinamiklere sahip olduğundan, bu işaretler her zaman net bir şekilde görülmeyebilir. İlişkideki sorunları çözmek için iletişimi ve anlayışı artırmak ve gerektiğinde bir ilişki danışmanı veya terapisti ile görüşmek faydalı olabilir. Sonuçta, ilişkinin devam etmesi veya sona ermesi kararını vermek kişisel bir tercihtir ve partnerlerin ortak olarak alması gereken bir karardır.
Daha önce sık ve anlamlı olan iletişim, azalmış olabilir. Partnerler birbirleriyle duygusal olarak daha az bağlantı kuruyor veya iletişim kopukluğu yaşıyor olabilir. Partnerler birbirlerinden fiziksel ve duygusal olarak uzaklaşmış olabilir. Birlikte geçirilen zaman azalırken, önceden önemli olan konulara ilgi azalmış olabilir. Küçük meselelerden büyük tartışmalara dönüşen ve sürekli gerginlik yaşanan bir dönem olabilir. İlişkide sürekli çatışma ve huzursuzluk hakim olabilir.
O kadar da abartmayalım ya.. o senden soğuduktan sonra mesajla gezmeyle kutlamayla olmuyor bu işler. Doğum gününü unutsun ama kadınlarla veya erkeklerle dolu bir ortamda senin olduğunu asla unutmasın bence daha anlamlı. Benim ailem bu güne kadar hiç doğum günümü kutlamadı unutsa da ben farketmezdim.
Severek ayrılmışsan içinde hep bir umut olur. Belki bir gün bir daha dersin ama doğum gününü kutlamazsa biter tespit doğru. Eğer ilişki ihanetle bittiyse olayı öğrendiğim gün geri dönüşsüz bitmiş demektir.