Ben çok fazla yaş farkına karşıyım tabi ki de. ben olgun kadınları seviyorum kendimden küçük kadınla sevgili olmak evlenmek istemezdim ama bu en fazla 5-6 yaşlık fark olur yine de her insan için aynı konuşmak doğru değil. Büyük yaş farkı, partnerlerin yaşam aşamaları arasında farklılıklara neden olabilir. Örneğin, bir partner kariyerine odaklanırken diğer partner daha çocuk yapma isteğiyle olabilir. Yaşam aşamalarındaki bu farklılıklar, ilişkinin uyumunu etkileyebilir. Partnerler arasındaki yaş farkı, ortak ilgi ve değerlerde farklılıklara neden olabilir. Farklı jenerasyonlardan gelen insanlar arasında benzer ilgi alanları ve değerler bulmak bazen daha zor olabilir. Toplumda, yaş farkı olan ilişkilere bazen olumsuz bir bakış açısı olabilir. Bu da partnerlerin ilişkileri üzerinde baskı yaratabilir ve dış etkenlerden kaynaklı problemlere neden olabilir. Ancak, yaş farkı olan ilişkilerde başarılı olmanın yolu, açık iletişim, anlayış ve saygı içeren sağlam bir temel oluşturmaktır. Partnerlerin birbirlerini olduğu gibi kabul etmeleri, birlikte büyümeye ve değişime açık olmaları önemlidir. Aynı zamanda, ortak ilgi ve değerleri paylaşmak, birbirine destek olmak ve karşılıklı anlayış göstermek de önemlidir.
Mühim olan aşk değil hacı. Bak şimdi en basitinden örnek..
Kadın 25 yaşında erkek 35 diyelim. 10 yaş aslında çok değil ama şimdi hemen anne olmak istemeyen kadınlar var bu yaşta. Daha gencim diyerek haklı olarak. Fakat kadın 30 da anne olmak istiyorum diyor babanın yaşı 40. Adam da haklı olarak evladım 20 yaşına gelince bana dede mi diyecek diyor. İlişkide yaş farkının en büyük sorunu çocuk. Ha çocuk sevmeyenler ayrı 😃
İlişkide büyük yaş farkının olumsuz etkileri, çiftlerin farklı yaşam deneyimlerine ve ilgi alanlarına sahip olmasıyla ortaya çıkabilir. Ayrıca, toplum ve aile baskıları ilişkiye olumsuz etki edebilir. Partnerlerin farklı yaşam hedefleri ve öncelikleri de uzun vadeli uyumu etkileyebilir. İletişim ve anlayış eksikliği yaş farkı nedeniyle çatışmalara yol açabilir. Ancak, her ilişki kendine özgüdür ve olumsuz etkilerin yaşanmaması için açık iletişim, anlayış ve uyum önemlidir.
Evet bence yaratır. Bir ilişkide çiftlerden biri büyük ise bence şimdi sorun olmasa bile ilerde çok büyük sorun olur. Yani illa bunu erkek ya da kız laf eder ister istemez. Hani arada 2 veya 3 yaş farkı falan varsa belki pek bir sorun falan yaratmaz bu durum ama 10 veya üzeri var ise yaratabilir ileri zamanlarda diye düşünüyorum ben.
Yaşça büyük olan partnerin daha deneyimli ve bilgili olduğu düşünülebilir ve bu durumda genç partnerin daha az söz sahibi olabileceği düşünülebilir. Ancak bu durum her zaman böyle değildir ve partnerler arasındaki güç dengesi ilişkinin diğer faktörlerinden de etkilenebilir
Aslında aradaki yaş farkı çok değilse örneğin 8 ya da 7 fazla bir sıkıntı olmaz ama erkeğin kadından büyük olması lazım. Aksi olamaz mı tabi ki olur ama nadiren. Erkeğin geç olgunlaşma durumu. Çiftin birbirinden ne istediği birazda ailelerin uyumu aynı frekansta olmaları. Bunlar ufak ayrıntılar ama sorun yaratma ihtimali olan şeyler.
Yaş farkı konusu sadece bir algıdan ibaret asıl konu tarafların kendilerini ne kadar tanıdıkları, önce insan kendini tanıyacak ne istediğini bilecek, yaş farklı ilişkilerde genelde insanlar kendi eksik taraflarını bu farkta tamamlamak isterler
Fazla yaş farkı bir süre sonra gerçekten problem oluyor daha dün bunun canlı örneğini gördüm. Üstelik yaş farkı sadece 10du. şu an ciddi bir yaş farkı olarak görmediğimiz bir yaş mesela ama ilerleyen yaşlarda 60larda gerçekten problem
Görsele çok güldüm ya😂😂 abartılacak derecede fazla yaş farkı olan ilişkilerin geleceği son nokta görselde anlatılmış zaten şekil A 😂 cevap sorunun içinde 🤔
Başta bir sıkıntı olmaz ama zaman ilerledikçe sıkıntılar yaşanır söyle sıkıntılar yaşanır yaşı büyük olan yaşanır ya da çekiciliğini kaybeder o küçük olanda soğur
@Milky7way 46 yaşındayım. 26 yaşında bir genç kızı bende çok arzuladım ama sevişmedim diyeyim. bana göre 20 yaş seks için uygun değil. bu sebeple aşkta uygun gelmiyor.
Kesinlikle problem olur kıskançlık krizine girilir güven problemi oluyor birisi genç birisi yaşlı kalır
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
istiyorum yaslanmis bi erkegi guven veriyo yasli erkekler. yasli bi erkekle evlencem benden yatak beklentisi olmiycak beni ev hanimi yapicak sadece sevip ilgi gostercek
Sen daha çok gençsin karşına çok erkek çıkar yaşlı bir erkek olursa güven verir yaşamışlığın teçrübesi her yönden olacak erkeğinin sevip kollayacak ilgisi çok olur ama sende yatak sorunu olmayacak gibi düşünme onu küllenmeye başlamış gibi gözüken ateşini sen çoşturacaksın senin güzelliğin fiziğinin tazeliğini görünce sen bile şaşırırsın bu nasıl yaşlı diye hayatın güzel olsun karşına iyi insanlar çıksın dileklerimle..
Bu yorumu görmek beni mutlu etti, 20 yaş büyük biriyle tanışmak istiyordum ama çevre faktöründen korkuyordum gerisi benim için çok büyük bir problem değil esasında çözülebilir şeyler, çevre dediğim elalem değil aileler, ikimizide çeken bir şey var sanki çok tanımak istiyorum, yorum benim için iyi oldu bunun için teşekkür ederim 😊