Evlenmekten çok korkuyorum ana baba şiddeti çok gördüm zaten parçalanmış ailede büyümeye çalıştım. Benim gibi olan var mı?

Evlenmekten çok korkuyorum ana baba şiddeti çok gördüm zaten parçalanmış ailede büyümeye çalıştım. Benim gibi olan var mı?

Gelen görüşlere baktım merak edip de bu nedir Allah aşkına? Adam derdini anlatmış gelen görüşlerin hemen hepsi kendi derdini anlatıyor.
Çok zor bir durum lakin bunu leyhinize çevirebilirsiniz. Eğer aileniz huzursuz bir ortama sahipse ve kırıcı insanlardan oluşuyorsa bu size "aile nasıl olmaz" sorusunun cevabını verir. Yani aile kurarken bir insanda önceliğiniz ne olmalı, ailenin yapı taşı nedir ve nasıl sağlamlaştırılır bunu öğretiyorlar. Belki farkında değiller ve ilk bakışta anlaşılacak cinsten de değil. Ama dikkatli bakınca olımsuz her davranışlarından doğrusunu öğrenebilirsiniz. Bu da sizin hayata diğer insanlardan daha önde başlamanızı sağlar. Aileniz sebebiyle diğer insanlara hemen güvenemeyebilirsiniz ama bu da kötü bir özellik değil. Aksine insanlar sizi ve güceninizi kazanmak için uğraşmalı. Ve bu da daha sağlam bağlar kurulmasını sağlar. Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin. Anlayışlı bir kalbe düşmeniz duasıyla.
Kendini anlamaya calisman lazim once. Kitap okumayi veya podcast dinlemeyi seviyosan birkac oneri yapabilirim. Karmasik konusmalari oldum olasi sevmem anlasilir kitaplarim var. Benzer bi durumda buyudum ben de kendi kendimi yetistirdim. Bu evden ayrilana kadar cok sey ogrenmem gerekti. Hala aile evindeyim o gunu daha hizli getirmek icin kariyerime odaklandim. Bazilarimiz rahatina kavusmak icin hayatta daha fazla bedel oduyor biz de onlardaniz. Felaket bi seymis gibi anlatmaya calismiyorum her seyin bi cozum yolu var. Sadece bizim yolumuz biraz daha zor bunu kabul ediyorum. Hayat utopik bi yer degil maalesef. Sen de zamanla ustesinden gelirsin inaniyorum.
Anne baba görücü usulü evlendiler ama yanlış bir evlilik babam sevmiştir herhalde biz oluyoruz kavga hala da öyle çok zor durum bende korkuyorum zaten hayatım yok sadece sınav oluyorum
Merhaba,
Evlilikten korkulmaz. Parçalanmış da olsa bir aileniz varmış. Ailesini hiç görmeyenler de var..
Evlilik Allah'ın emri peygamberin sünneti ve imanın yarısıdır. Bana göre en güzel aşk helal olan aşktır ve evlilik ile olur olmalı..
Aileniz sıkıntılı diye sizde öyle olacak değilsiniz. Gönlünüzü ferah tutun. Ümit Allah'tan ümitsizlik şeytandandır..
Evliliği iyi ya da kötü yapan sadece kişilerdir. Kimileri yeryüzünde cenneti kimileri de cehennemi yaşatır. Üçüncü şahıslar ve geri kalan her şey bahanedir. Aksini ispat edemezsiniz..
Rahat ol, relaks, akışına bırak, hayat kısa zaman su misali akıp gidiyor, mutlu olmaya bak, iyi düşün iyi olsun...
Cevap
6Cevap
Bende üvey bir ailede büyüdüm kardeslerimden uzak kaldım hep yalnız ve sorunlu bir çocuktum asla arkadaş edinemedim yaşım 30 oldu tek bir arkadaşım yok sevgiye çok muhtacım keşke evelenebilsem artık sevgiyi çok ama çok özledim Allah'a hergun dua ediyorum ya aşk ya da ölüm istiyorum biraz daha yalnız kalırsam kafayı yicem sonum ya tımarhane ya da mezarlık olacak çok üzülüyorum çok 😭
Öyle gördün diye, öyle olması gerekmiyor. Ya da kesinlikle bunlar ile karşılaşacaksın diye bir kaide yok.
Ben de ya birbirlerine küfür hakaret edip evliliğe devam eden anne babam var ve çok iğrenç bi annem var
Olum sen penis geçen bir cümlede anne -babanı niye telaffuz ediyorsun lan. Git evlen. Böyle cümleler de kullanma.
Kendin gibi aynı süreçlerden geçmiş ama akıllı bir bayan bul, başkası seni anlamaz
Parçalanmış ailede bende büyüdüm ama evlenmeme sebebim farklı benim.
Benimde aynı evlenmeyi dusunmuyorum o yuzeen senin sevgilin mi varki evlenmek istediğin böyle bi korkuya kapiloyorsun
Çok ta korkmana gerek yok kendine uygun biri olursa evlen gitsin
Bence korkma, aksine sevdiğin biriyle evlen, ailenin sana yaşatmadığı mutluluğu sen ona yaşat, onunla mutlu ol
Git evlen, ve yaşadıklarının aksine karına daha sıkı tutun iyi eş, evladına iyi bir baba ol
Soylemesi kolay acaba niye yasiyo bunlari diye bi dusunsen mi
Ailenin parcalanmis olmasi cocuklari da cok kotu etkiler travma niteliginde atlatilmasi gereken bi sey bu kolay degil
Niye evlenesin? Asiri gereksiz degil mi
Böyle ailelerin cocuklaridaxevlense boşaniyor hep gördüğüm
Maalesef ben ve hâlâ yaşıyorum
Korkma
evlenme bu devirde
Iyi dusun iyi olsun
Asko senin psikolojin bozuk evlenme
ben..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?