Bu durum değişsin istiyorum?

Arkadaşlar yaklaşık 4 yıllık bir ilişkim var. Bazı zamanlarda doğal olarak tartışmalar vb oluyor ama genelde o sinirlendiği zaman kırmamak için biraz kendine zaman ayıran taraf, bense o anda çözmeye çalışan istediğim olmayınca daha da yokuşa süren tarafım. Yıllardır bunu dengelemeye çalışsak da çoğu zaman başarılı olmuyor. Erkek arkadaşımı çok seviyorum doğal olarak üzerine düşüyorum. Ama bu davranışım bazen aşırıya kaçıyor bence ve anne gibi hissediyorum kendimi. Sürekli şunu yap bunu yap böyle daha iyi olur şunu söyle bunu söyleme diyorum kendisine. Normalde böyle bir insan olduğum için hoşlanmadığım bir konuda haklı olarak sorular sorup, istemediğimi vb söyleyince kendisi darladığımı sanıyor ama haksız olduğum yerleri bildiğim kadar haklı olduğum yerlerin de farkındayım. Ben istiyorum ki benimle normalden daha çok konuşmak istesin, daha çok çabalasın, daha çok özlesin, daha çok dikkat etsin söylediği sözlere mesela. bunun için çevremdeki herkes biraz kendimi geri çekmem gerektiğini onun çok üstüne düştüğümü söylüyor ama ben bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum bile. dediğim gibi onu çok seviyorum ve kötülüğü için ya da o kötü olsun diye hiçbir şeyi bilerek yapmıyorum. sadece çok üzerine düşüyorum, durumlar biraz tersine dönsün istiyorum sizce neler yapmalıyım?
Bu durum değişsin istiyorum?