Selamm 😃
Asker eşi olmak nasıl bir duygu sizce? İleride bir gün eşim olursa asker olmasını isterim aslında. Bunun çok zor olduğundan bahsediyorlar hep. Nasıl bir his peki?

Selamm 😃
Asker eşi olmak nasıl bir duygu sizce? İleride bir gün eşim olursa asker olmasını isterim aslında. Bunun çok zor olduğundan bahsediyorlar hep. Nasıl bir his peki?

Eşim üsteğmen. Ben anılarımı anlatayım sen karar ver:) nişanlıydık, nikah hazırlığı yapıyorduk. İlk görev yerine gidecekti, eğitim bittiğinde. Tuzla piyade okulundan mezun oldu, o hafta nikah kıyacağız 20 gün sonra da tayin olduğu yere gidecek. Hep böyledir, 20 gün izinleri vardır. Neyse, hakkari-yüksekova’ya tayini çıktı. Mezun oldu okuldan çıktık komutanını aradı, hani benim nikahım var komutanım tayinim oraya çıktı nikahtan sonra geleceğim diyecek yani. Sonra ne oldu? Komutanı nikah tarihini sordu, bu hafta dedik ve “avcunu yalarsın, ptesi burdasın” dedi, cuma günüydü apar topar bilet aldık ve gitti:) gittiği hafta istersen izin kullanabilirsin dedi komutan ama istemedik, ilk izninde kıyarız nikahı diye. 6 ay sonra anca gelebildi ve nikah kıyabildik:) sürekli dağdaydı, kuzey ırak’ta. Barış pınarı harekatı başladığı gün doğum günümdü, iki ara bir derede çiçek gönderebilmiş, kısa bir de mesaj. Arayamadı bile. 52 saat haber alamadım tv’de şehit sayıları verilirken.. 52. Saatin sonunda arkadaşları telsizlerden ulaşıp iyi olduğunu haber verdiler bana.. nikahımızdan 2 sene sonra düğün anca oldu. Düğünü yaptık evimizi yeni tayin yerine yerleştirdik ve eşim düğünden 3 gün sonra kuzey ırak’a geri döndü:) 3 ay sonra gelebildi yeni tayin yerine. Yani evlendik ama 3 sene ailemin evinde yaşamaya devam ettim, eşimi yılda 2 kere anca görebildim:):):):) şimdi de bebeğimiz oldu, 5 sene kalacağımız tayin yerinden 2. Senenin sonunda yine tayinimiz çıktı üstelik tam doğum sırasında:) eşim yeni tayin yerine gitti ben gidemedim, iki hafta sonra doğum yaptım ve bebeğimizin kırkı çıktığı gün taşındık.. 3.5 aylık olduğunda da eşimin eğitimi çıktı:) 2 .5 aydır yine annemlerin evindeyim ama son 1 ay kaldı her haftasonu eşim yanımıza geliyor allahtan annemler eğitim yerine yakınlar:) 1 ay sonra evimize döneceğiz ama bakalım daha ne maceralar bizi bekler:) demek istediğim bu tip şeyler de olabiliyor, ama yine de mutluyum
Aahh bir de şu var, kına günümüzde ev arkadaşı, düğün günümüzde de bir askerini şehit verdik.. oğlumuz da ev arkadaşının 2. Ölüm yıldönümünde doğdu, bebeğimize onun ismini de verdik
Nasıl bir his bilemem, hem anne hem de baba tarafından bir çok kuzenim asker, subay, polis vs. Kuzenlerim doğuda ve sınırda askerler, göreve gittikleri zaman eşleri yani yengelerim onlardan haber gelene kadar uyuyamıyorlar. Asker eşi olmak bence kolay değil ve sağlam irade sabır gerektiren bir durum.
O zaman hiç benlik değil. Gün boyu ağlar dururum. Sabırlıyım ama çok duygusalım ve çok kaygılanırım 🤧
Ciddi miiii bi ay nedirrr 😳. Siz asker eşi misiniz ?
👀 Ayyy Rabbim sabır versin 🥹💖
Sizde sağolun 🫂❤️
Ben teşekkür ederim 💖💖
Tüzükte kaldı aklım🤣 şu tektaş biz kızlara anlam yüklenmeden özgürce bırakılmalııı
Asker yari olmak zor psikolojisi bouluyo orada adamın yarısı da aldatıyor denk geldim hep ondan biliyom
Yüzük*
İnşallah olur kızz. Seven yapmaz..
Sevmeye bakmıyor biliyonmu psikolojileri çöküyor
Başından aklı nerede?
Zordur epey gider gelmez ölüm kalımla yaşar hergün
Hayırlısı kardeş inşallah
Cevap
8Cevap
Bence zor olabilir. ve stresli.
Öyleymiş. Üzücü bir durum gerçekten 🥹. Kalbim acıdı yorumlardan
Asker eşiyim ve asla kolay bir durum değil. Hamileyim ikizlerimiz olacak ve bebeklerimle yollarını gözlüyoruz. Ona bir şey olacak korkusu.. 2 ay boyunca eşimin eve gelmediği olmuştu ve yaralar içindeydi. Asker eşi olmak zor ama Değer.. Asker eşi olmaktan gururlu ve mutluyum ama zor yanları var.. şu an eşim yine görevde ve ben onun yollarını gözlüyorum. 🙏
Asker eşiyim hakkarideyiz hem ana hem baba hem erkek hem kadın oldum erkek gibi olmak zorundayım çünkü idare eder bi his kafaları pek normal olmuo bayramda yoktu mesela bir aydır yine yok görevde buayın sonuna galcek çok renkli bi hayat çokkkkk🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Aleyküm selam zordur yahu. Tam kavuştuk diye sevineceksin tayini çıkacak. Tam geldi gelecek bir haberle ölüm haberini duyacaksın.. Çok ağır be
Ayyyy tövbe tövbe. Allah sabır versin eşlerine valla
He yaa insanın kalbi dayanmaz buna
Valla ben gün boyu ağlarım aşırı duygusalım be
Kumrular mıydı, rakunlar mıydı tam hatırlamıyorum da bir hayvan türü eşini kaybedince depresyona giriyormuş 🤌 ve bi daha ölene dek yalnız kalıyormuş bazıları da eşiyle birlikte ölüyor -Hifa Hatun ve S0heyb (r. a.) himayesindeki gibi
Bende öyle olurum işte tam 🥹
Rezalet bir his.
Her an ölecek mi, başına bir şey gelecek mi diye korkarsın.
Daha da kötüsü, 6 ayda 1 eve gelen kocayı ben napim.
6 ayda 1 😳😳😳😳😳 neeeee
Reis bir gün bir haber geliyor doğuya tayini çıkmış sonra bir kaç ay olmadan şehit haberi geliyor çok da kamuflaja heves etmemek lazım
Ayhh bana bir fenalık geldi 😩
Öyle bir insan değilim çok şükür ama hayatımda öyle biri yok yani sorun yok 😂
Nasip her şey
Teşekkürler yorumunuz için 🦋
Amin inşallah , sizinde 😇
Doğu görevleri ve tehlikeli olması vs derken streslidir
👀hayırlısı inşallah
Askerler zor profildir senin içinde hayat çekilmez hale gelebilir
Seven bekler bence
Aa niye
😂 kimse yok zaten hayatımda. Olursa da hayırlısı derim 😊
Anladım zor diyorsunuz 🤧
Mesleğine bakmam ki
düğünümüze 1.5 hafta kala şehit verdim kendisini komutanımdı :)
🥹🥹 off Rabbım sabır versin. İnşallah cennette buluşursunuz canımm 🫂🦋💖
amin inşallah Rabbim'in verdiği sabır nereye kadar bilmiyorum bende asker olduğum için 1 hafta içinde mecburen toparlanmam gerekti oysa hiç mecalim yoktu
Yaa sende askersin 🥹. Rabbim veriyor veriyor. Ve eninde sonunda bizde kavuşacağız o toprağa
bizde kavuşacağız toprağa elbette ama bazı şeyler insana ağır geliyor annesi babası oğullarının vücudunun paramparça olduğunu bilmiyor mesela ama ben biliyorum
😶 ahh Allah bol bol sabır versin ne denir bilmiyorum...
amin vatan sağolsun
Elbette 🫂❤️
Astsubay mısın
Sehit vermısın ama sonda gülücük koymusun
@Subayyyy51 acılı gülümseyişler saklamak zorundayız her gidenin ardına hem ölmedi şehit oldu onun için iyi bir şey oldu hayallerine kavuştu
O ayrı meslegımızdekı sereftır ama yazının sonunda gulucuk yakısmamıs
Valla bulursam günün birinde hatuna sorarım nasıl bir his diye 🙂
Askersiniz sanırım.. Ve bu profil bir askere hiç yakışmıyor. İnsanlar görmek zorunda değil..
Teşekkürler 🙏
Kötü olur öyle ya sevdiğin yanında yok
Zordur büyük ihtimalle
Kafa rahatı yok huzur yok
Öyleymiş..
Hak edene güzel KDJDLEUEKSK
Ahaha asker eşi misin?
Yok asker sevgilisi olmuştum ama hak etmeyene NSHSKSGAKSI
Ah be o olmamış
Valla olmadı:(
Hayırlısı olsun 💖🦋
Zor yaa
Öyleymiş evet
Yaşamayan bilmez sanırım.
Bildim valla.. Zormuş çok zormuş hemde
Subay birisi olarak cevap vereyim çok zordur.
Oo subayım siz diyorsanız 🥹
Evet
Nasibimizde ne varsa o olur ne diyeyim 🤧
Hayırlısı olsun o zaman 😌
Amin amin inşallah 😎
Güzel bence
Özelden konuşun lütfen
Bildirim geliyor sürekli beyefendi
Rica ettim?
Teşekkür ederim 😊
Riskli.
Zordur, ama