Öncelikle herkese merhaba, bu gün eşimden ayrıldım boşanma sebebimiz ise son zamanlarda olan tartışmalarımız ve şiddet. Buraya bunları yazarken içim tuhaf oluyor ama başkasının düşünceleri duymak ve okumak istiyorum, eşim her tartışmamız da şiddete başvuruyor ve hakaretler söylüyordu. Ve bende bu yüzden 5 aylık evliliği bitirme kararı aldım. Özünde iyi bir insandı ama ailesine düşkünlüğü ve bana bu şekilde davranışı beni kendinden sogutmustu. Şimdi annemin evine geldim, içim içime yese de artık şiddeti kabullenmek istemiyorum. Sabahlara kadar ağlamak istiyorum onu çok seviyordum çünkü, ve bir anda eşyalarımı alıp evden çıktım sizce yanlış bir karar mı verdim? Ya da bişey yapmam gerekiyor mu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Hanım efendi evliliğin 5. Ayında ne gibi bir tartışma şiddete getirdi durumu. Yani şiddet uygulamak çok yanlış. Benim babamda ilk zamanlar babaannemden dolayı annemi çok üzmüş ama asla şiddet uygulamamış. Yani erkek ilk zamanlar eşini tanımaya çalışmalı, ortada kalacaksa bile iki tarafa da hak vermesede evde eşinin gönlünü almalı. Aka haksızlıkta etmemeli. Mesela annesi kalkıp yalan söylese benim annem yaşan söylemez dememeli. Yani siz biraz daha az şiddet uygulasa kabul edecek misiniz? Hanım efendi şiddet güç farkı meselesi değildir. Tam terside olabilir. Yani bir durum var ise bunu sizin ile konuşmalıydı. Bence kendinizi suçlamayın. Erkek eşine vuramaz, beğenmiyor ise boşanma yoluna gider. Bu kadar zamanda bunları yaşadıysanız. Sonra kim bilir ne yapacaktı
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. Sonuçta bir kadar vermissin en iyi kararı sen vereceksin biz bilemeyiz.
İçinde olmadan neyin ne olduğu bilinmez
Eğer gelip fırsat isterse cidden bir söz verirse fırsat ver
Ama baktın oda hiç ses etmiyor yapacak bişe yok
02 Yorumla
Soran+1 yılŞu an bile ısrarla arıyor ama geri dönmeyi kendime yediremiyorum
+1 yılŞiddet...
Her türlüsü zarar, her türlüsü ziyan demek...
"Kabullenmek istemiyordum" dediğin noktada en doğru kararı vermişsin zaten, ama neden verdiğin bu doğru kararı sorguluyorsun? Sen seviyor olabilirsin o sevmemiş! Sana saygı duymamış!
Evlilik, mutlu aile bağıyla sağlıklı bireyler yetiştirmek ve ömür boyu yanına yoldaş seçmek, iyi ya da kötü her anında ona sığınabilmendir. Ailesinin düzgün yetiştiremediği, şiddetin her türlüsünün ziyana uğratacağı gerçeğini aşılayamaması, ve 'eş'in hem bu dünyada hem ahirette cennet ve cehennemin bir nevi anahtarı olacağını öğretememiş bir kişinin rehabilitasyon merkezi olamazdın ömrün boyunca...00 Yorumla
Emin ol içinde şiddet olan aldatma olan bir ilişkide karşı tarafın değişmesi olmaz ise sen mutlu olamazdın belki kendini kandırırdın mutluyum diye sana iyi gelecek bir şey biliyorum şu an seninle aynı durumda olmadan seni anlayamam tabi ama en azından bir şeyler yapmanı önerebilirim. Başta kendini sevmen kendine değer vermen çok önemli çünkü eğer sen kendini sevmezsen kimse seni sevmez bunu bil. Esra Ezmeci yi duydun mu bilmiyorum onun kitaplarını al ve notlar alarak oku. Ben de ilişkimde sorunlar yaşıyorum henüz evli değilim bu kitapları okumak için hangi durumda olduğumuz da fark etmez. Emin ol iyi gelecektir.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
41Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. Şiddet, hakaret var diyorsun bundan daha iyi bir karar olamaz. Hayatının en doğru kararı ne diye sorduklarında boşanmak diyeceksin 😃 o kadar doğru bir karar vermişsin.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 410 cevap paylaştı. Daha 5. aydan mi şiddet uyguluyordu. Aah şu erkekler ne zaman şiddetin birsey çözemediğini anlayacaklar. İyi yapmışsın canım. Allahtan kurtulmussun boşanıp. Biraz kendine zaman ver zaman size bir yol sunacaktır. Umarım sevgine layık olacaksa tekrar bir araya gelirsin, layık olmayacaksa içinde bir gram sevgi kalmaz. Unutursun ve daha mutlu bir yuva kurarsın.
14 Yorumla
Soran+1 yılİkinci haftadan itibaren şiddet başlamıştı...
Soran+1 yılAilemden evlenmeden önce dayak yemişti bana vurduğu için sonra düzeldi sanmıştım ama maalesef duzelmemis
+1 yılKesinlikle doğru karar sana şöyle söyleyeyim sen bunu kabul edip düzelir diye düşünsen üstüne bir de çocuk yapsan o çocuk büyüdükten sonra da bu şiddet devam edicek ve çocuğun psikolojisi asla duzelmeyecek bu tarz adamlar asla düzelmez tecrübe ile söylüyorum bunu yani sen olaylar başlamadan bitirmissin bosanmalisin o adamdan ne kadar sevsende doğmamış çocuğun için en önemlisi kendin için kimse sevdiği bir insana vurmaz vuramaz.
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
+1 yılHayır, doğru bir karar vermişsin. Sana değer vermeyen hatta şiddete başvuran bir adamla 5 yıl nasıl geçirebildin bilmiyorum. Bu şekilde kalıp napacaktın ki? Elbette için buruk ve tuhaf hissedersin sonuçta bir zamanlar ne hayaller kurup evlenmişsin ama olmamış işte. Hayırlısı bu kardeşim. Pişman olup dönme ters bir şeyler yapma sakın.. Hakkında hayırlısı 💖
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 315 cevap paylaştı. Güzel olan bir şeyin bitmesi elbet zor ve üzücüdür. Günümüz dünyası işte böyle anlamsız istekler anlamsız düşünceler vs ve olaya tarafsız olarak bakıyorum, bütün ilişkiyi çıkmaza sokan şey kötü muamele veya şiddet değil, her şeyde ben öncelik olacağım düşüncesi işte bütün biten ilişkilerin asıl baş kahramanı bu düşünce yapısı
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Şiddetin ne mazereti ne de affı olmaz. Doğru olanı yapmışsın. Seni seven ve senin sevdiğin insanın da sana değer vermesi gerekir. Bunu yapmıyorsa ilişkide çatlak var demektir. Bir de şiddet varsa, tamamen kopar. Bu şekilde zaten çok fazla sürmezdi. Sevgin de gittikçe azalacaktı. Yol yakınken ayarlamak en mantıklı olanı. Kafana takma. Bir süre sonra bu duruma alışır, "iyi ki yapmışım." Dersin.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 898 cevap paylaştı. selam.. doğru olduğuna inandığın ne varsa yapmalısın bu evet bazen pişmanlık lar da olacaktır hayatımızda.. ama ortada var olan bir gerçek var mutsuz bir evlilik ve zorbalık ve nereye kadar sürecek bu döngü ve bir gün bu yaşadıkların seni istemediğin daha kötü yerlere sürükleyecek bence doğru olanı yapmışsın zor olsada..
00 Yorumla
+1 yılKendinin ayrılmanızda baya büyük bir payı var ama. Şimdi belki üzülür kendini yıpratırsın ama ilerde iyi ki ayrılmışım diyeceksin böyle birinden. Bir ilişkide şiddet var ise o ilişki üzgünüm ama birgün bitmeye mahkum. Yani nereye kadar dayanacaktın öyle şiddete meyilli birine. Bazen çok sevmek ne yazık ki etmiyor insan sevdiğine kıyamaz vurmaya.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer mutlu olacaksan ve düşüncen buysa doğru yaptık ki işin içinde şiddet var ikinciside her insan ikinşi şansı hak eder ama yine şiddet olduğu için bence eşin bunuda kaybetti seni sor bir yol bekliyor hayatında ama bence lafın kısası doğru yapmışsın bak ailende sahip çıkmış sana ne mutlu sana
012 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılZamanında annemle babamda boşandı şiddet yüzünden ben küçükken bu arada
Soran+1 yılSadece bir kere değil her tartışmamız da şiddet uyguluyor du
Cevap sahibi+1 yılEşim bana bir kere vurdu oda koluma kavga ederiz bağırır çağırır ama vurmaz inşallahta vurmaz vurursa bende aynısını yaparım
Cevap sahibi+1 yılÇocuk yokken boşanman en güzeli olmuş
Cevap sahibi+1 yılÖzel değilse kavgalarınız ne konudan çıkıyordu
Soran+1 yılBiz bir haftadir aralıksız kavga ediyorduk normalde zaten sık sık kavga ederdik ama son günlerde artmaya başlamıştı bu gün olan kavgamız anneme gitmek istememdi beni evden tek başıma çıkartmaz ve annemin yanına bir kere hile tek başıma gitmedim ki dün bunu ona söylemiştim ve tamam demişti bu sabah işe fikri değişmişti ardından annemi arayıp bir daha gelmesin demiş tabu bunu anneme söylerken ben eşyalarımı alıp çoktan taksiyle annemin evine yola çıkmıştım dün akşam ise eve geldiğinden beri telefonla konuşuyordu ve bu telefon konuşmaları hep iş ile ilgiliydi bende ona en azından eve geldiğinde nasılsın hayatım tarzında ufak sohbetler aç demiştim bu da sanırım onu sinirlendirdi olsa gerek ki birden itiş kakış başladı ve kafamı duvara vurdu kafam hala sis ve vicudumda hala morluk var
Cevap sahibi+1 yılAllah belasını versin diyecem kusura bakma yani bacım kurtulmuşsun çocuk olda zor peki neden tek çıkarmıyor kıskanıyor mu seni kısıtlıyor mu
Soran+1 yılBen hiç bir zaman istediğimle buluşup istediğimi giyemedim
Cevap sahibi+1 yılBenim eşimde kıskanç ama bu kadar değil neden giydirmiyordu çok mu açık birisin ki ya da neden güvenim göndermiyordu
Soran+1 yılAslında açık giyinen birisi değilim, onun güvenini sarsicak birisi de değilim ki bu güne kadar bir hatam da olmadı güven konusunda benim ailem bana sürekli takıntılı olduğunu söylüyordu zaten sadece ben görmemiştim
Cevap sahibi+1 yılAnladım bizde de oluyor ufak tefek öyle saçma şeyler ama büyümüyor ben kapalıyım eşim sevgiliyken özellikle çok saçmalıyordu evlendikten sonra rahatladı biraz misal 4 senelik evliyiz ben 2 senedir anca terlik giyip dışarı çıkıyorum önceden giydirmezdi
Cevap sahibi+1 yılAbim ama eşim gibi yani aşırı kısıtlayıcı bizim gelin hiç dışarı çıkamaz arada dövüyorda kıyafetine karışır çok
+1 yılŞiddetten sonrasını okuma gereği bile duymadım. Düşünmeye gerek bile yok. Seven insanın eli kalkmaz. Bu kadar. Bir kere şiddet başladıysa mezara kadar devam eder. Boşanmakla enn iyisini yapmışsınız.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 346 cevap paylaştı.
+1 yılŞiddet hiç bir zaman tasvip edilemez... Psikolojik şiddet ise bambaşka... Olaylara objektif bakıp sanki onca şeyi bir arkadaşın yasamis da sana dert yanisina bir çare bulmak istiyormussun gibi düşün... En doğru cevabı belki bulabilirsin
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle bu kararsızlıkların, ağlaman, üzülmen normal yaşadıkların hiç kolay değil ama duygularınla hareket etme sakın mantığının sesini dinle. Duygularını reddetmek zorunda da değilsin iyice ağla, bağır, üzül ama geçici olduğunu unutma. Bu süreci yaşamazsan geri dönersen aylarca üzülmek yerine senelerce zarar görmeyi tercih edersin. Umarım kendi içindeki gücü keşfedersin sen onun sevgi kırıntılarına muhtaç değilsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🤍
Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı. Öfff ne olucak ya alt tarafı 5 ay evli kalmışsın. Bu hayattaki en değerli kişi sensin. Hayatına bakmayı öğren. Gerçi bazen ben de bakamıyorum ama olsun.
03 Yorumla
Soran+1 yılBeş ay evliydik ama hayatımda 3 yıldan fazla vardı biliyorum kendimi değerli görmem gerekiyor ama varlığına alıştığım bir insanı birden hayatımdan çıkartmak içimde boşluk hissi yaratıyor
Soran+1 yılBöyle bir düşüncem yok tabiki eğer vazgecemicegimi dusunseydim eşyalarımı alıp evden çıkmazdim sadece kırgınım
- Aşk İlişkileri konusunda 694 cevap paylaştı.
+1 yılBence haklısınız zaten şiddet dediğiniz an bitti benim için seven insan ne olursa olsun şidete başvurmaz yürü be ablam çoçuklarının geleceği kurtarmısın
00 Yorumla Bazen secdende gitmen gerekir sen doğru olanı yapmışsın geleli sana siddet uyguluyorsa unutacaksın zamanla geçecek kendine değer ver. İmkanın varsa tatile falan git
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 388 cevap paylaştı. Konuşarak alternatif çözümler üreterek sorun değil de çözüm odaklı bir ilişki yoksa eğer, ufak tefek tartışmalar bencillikten öteye götürmez insanı doğru olup olmadığına vicdanın karar versin
01 Yorumla- +1 yıl
Niye böyle şeyler yazıyorsunuz ya şiddet var farkındaysan vicdanmış
+1 yılHer tartışmada şiddete başvuruyorsa demekki özünde iyi biri değil adi aciz biri imiş lakin hala bunu göremyecek kadar körmüşsün gülüm
01 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef
Gizli Üye(30-35)+1 yılBak nasıl biliyor musun …? Ruh eşini buluyorsun ama piskopat …
ruh eşin diye sahiplenmişin… piskopat diye ayrılmışın…
Ondan diyorum ki aşka odaklanma kendine iyi bir insan olmaya odaklan
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 344 cevap paylaştı.
+1 yılŞoyle evlilik bitirdikten sonra ailenin sana bakis açisi iyiyse sanslisin ama degilse kotu durum siddet varsa iyi bir secim yapmissin
00 Yorumla
+1 yılSiddet olacağını görmedin mi evlenmeden önce? En azından sinyal vermiştir
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılHergun uzulecegine bir gun uzul ve hayatina bak felsefe bu
00 Yorumla şiddete başvuran erkekle yaşanmaz. sadece bunun için bile verdiğin karar çok doğru.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 12,1b cevap paylaştı.
+1 yıldayak yedigin yerde baska bir duyguyu dusunmene gerek yok
00 Yorumla Allah kolaylık versin doğru karar sanki. Alışma süreci şu anki
00 Yorumla
+1 yılYanlış karar vermedin. Şiddet ve geçimsizlik varsa o evlilikten bir cacık çıkmazdı zaten.
00 YorumlaŞiddet varsa ne kadar sevsende iyi yapmışsın
00 Yorumla
+1 yılhayat senin hayatın bu hakaretler şiddeti yaşayan da sensin dışardan ne desek boş
00 Yorumla
+1 yıleğer şiddet varsa doğrusunu yapmışsın daha ne olacaktı
00 YorumlaBen annesinin ağzına baktığı için ilk 1 yıl şiddet gördüm oğluma hamileydim çıktım gittim evdne peşimden geldi özür diledi felan ama seni sahiplenen bir ailenn işin yoksa mecbur geri dönüyorsun şimdiki aklım olsa 1 dk durmazdim iyi yapmissin
00 Yorumla
+1 yıleğer sevgi, aşk bir süre sonra karşı tarafın üzüntüsüne yol açıyorsa o aşk ya da sevgi değildir şiddet hiçbir zaman çözüm olmadı ayrılmanız mantıklı olmuş
00 Yorumla
+1 yılAlıştığın için şu an biraz boşluk hissediyorsun çok normal, 1-2 hafta sonra düzeleceksin, boşanmayı ikiniz mi istediniz, yoksa tek taraflı mı
03 Yorumla
Soran+1 yılÖnce ikimiz istemiştik ama şu an o istemiyor
- +1 yıl
Eşin şiddet mi uyguluyordu.
Soran+1 yılEvet
+1 yılBence biraz uzak dur aileler araya girsin konuşursunuz
00 Yorumla
+1 yılİlk zamanlar olur merak etme içindeki sıkıntı zamanla kaybolur sonuçta bir düzenin kurulu bur yuvan vardı alışırsın kendine zaman ver
00 YorumlaAlışkanlığının dışına cıktıgın için kendini huzursuz hişsedebilirsin zamana bırak ne hisseddiğini 2 aydan sonra anlarsın anca
00 YorumlaEn doğrusunu yaptın heleki küfür ve şiddet varsa o ilişki yürümez zaten üzülme
00 Yorumla
+1 yılBu durum normal öz güvenini kazanmaya çalış basaracagina eminim
00 Yorumla
+1 yılBen aynı sorunu yaşadım terazi dengesini tutamadım eşimi hep ezdirdim deliler gibi pismanim
00 Yorumla
+1 yılBoşluk hissi olmuştur alışırsın zamanla
02 Yorumla
Soran+1 yılFazlasıyla
- +1 yıl
Dediğim gibi zaman
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Verilmiş karar sorgulanmaz. Hayırlı olsun!
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Sabirli ol her sey yoluna girer
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru yaptın siddet varsa çok doğru karar
00 Yorumla Şiddet varsa ayrilman iyi olmus.
00 YorumlaŞiddet varsa düşünme bile
00 Yorumla
+1 yılHayırlısı olsun
00 Yorumla
+1 yılGayet doğru bence kararın
00 Yorumla
+1 yılİşin içinde şiddet varsa iyi yapmışsın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDayak varsa gec bile kalmissin
00 YorumlaBu konuları onunla konuştun mu
14 Yorumla
Soran+1 yılHer sorunuzda konuşuyordum ama olmuyordu
Soran+1 yılİkimiz de boşanma kararı aldık ama bu kararı bu sabah aldık henüz Boşanma islemi baslatilmadi
- Aşk İlişkileri konusunda 20,6b cevap paylaştı.
+1 yılAman pisman olma asla
00 Yorumla evlilik kaderdir bitmesi de
12 Yorumla
+1 yılKendine saygı gösterilmeyen yerde kalma
00 YorumlaDogru olani yapmissin
00 Yorumla
+1 yılOlan oldu artik hayatina bak
00 YorumlaOlmuyorsa zorlamamak lazım
İyi yapmmışsın00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBugn mahkeme varmki
07 Yorumla
Soran+1 yılHenüz imzalar atılmadı
Cevap sahibi+1 yılDaha yeni evlymsnz ya
Soran+1 yılEvet 5. Aydaydik
Cevap sahibi+1 yılBi ricam olablrmi
Soran+1 yılTabi
Cevap sahibi+1 yılIyigeceler
Cevap sahibi+1 yılGünaydnn😊
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence doğru kararmış
00 YorumlaAllah utandırmasın
00 Yorumlaolan olmuş önüne bak
00 Yorumla
Devamını Gör(43)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Evliliğimi bitirdim ama içim çok tuhaf, yanlış bir karar mı verdim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım