Teşekkür ederim @KızlarSoruyor @Feyzzzzza
Evlilik bir erkek için mi yoksa kadın için mi daha riskli?
Teşekkür ederim @KızlarSoruyor @Feyzzzzza

Bence erkekler için daha yakıştı geçim Biz de düğün masrafı bizde çalışıp eve para getirme zorunluluğu bizde boşanırsa süresiz nafaka ödeme durumu bizde Bence kesinlikle Biz kötü durumdayız erkekler mhghgfkhg
15 Temmuz, 2023 Cumartesi 20.41
Maddi olarak erkekler daha riskte sonuçta neredeyse her şey bizde.
Dediğin gibi boşanırsak nafaka vermek durumundayız.
Ama manevi olarak her türlü kadın riskte.
Örnek veriyorum bugün evli bi erkek saat 3 te dışarıda gezse olabilir derler.
Ama evli bi kadın 3 te gezse sizce ne derler? 0ruzpu damgasını basarlar hemen.
Hatta erkek olarak sevgilimizi aldatsak şerefsiz damgası yerin en fazla.
Peki kız aldatsa ne damgası yer?
Erkek adamız diyip her altı yeme şansımız var.
Ama kadında teknik olarak bu şans olsa bile pratikte yok.
Kadının her daim giyinmesine oturmasına kalkmasına konuşmasına kelimelerine hatta konuşacağı kişiyi seçmesinde bile dikkatli olması lazım.
Boşandıktan sonra dul bir kadını kim ne yapsın gibi tabirlerimizde vardır hatta.
Bakir olmayan kadını kirli gözüyle bakarız.
Bakirlik temizliğin esasınds bir sembolüdür.
Maddi açıdan erkek için risktir evlilik.
Manevi açıdan ise kadın için risktir evlilik.
Benim için riskli değildir ben zaten güvendiğim kadınla evlenirim aşık olmamız yeterli ama bazen tabi insan yanlış kişi ile evlenebiliyor. Erkekler, evlilikte genellikle daha fazla para kazanırlar ve daha fazla sorumluluk alırlar. Kadınlar, evlilikte genellikle daha fazla duygusal destek ve anlayış ararlar. Evlilikte, her iki tarafın da beklentileri ve ihtiyaçları karşılanırsa, evlilik mutlu ve sağlıklı olacaktır. Ancak, beklentiler ve ihtiyaçlar karşılanmazsa, evlilik stresli ve zorlayıcı olabilir. Evlilik, her iki taraf için de riskli olabilir, ancak evliliğin getirdiği faydalar da çok büyüktür. Evlilik, her iki taraf için de duygusal destek, arkadaşlık, cinsellik ve aile gibi birçok fayda sağlar. Evlilik, her iki tarafın da yaşam kalitesini artırır.
Huzur içinde mutluluğu birlkkte yaşamak isteyen her kes için olmasi gereken.
Rica ederim abi
İnstagram'a tamamen veda ettim, doğru bir karar mı verdim? ↗
Fikrini merak ediyorum
Teşekkür ederim abi
Evlilik durumunu sadece erkek ya da kadını olarak düşünmeyi berşah sen doğru bulmuyorum çünkü evlilik başlı başına sorumluluk isteyen bir müessesedir, kadın olmanın da erkek olmanın da nice zorlukları vardır evliliği sadece bir kişi yapmaz kadın için de zorlukları söz konusu olabilir erkek için de zorlukları söz konusu olabilir yani bunu tek tarafa yükleyerek a ben kadınım benim için zor Ben erkeğim benim için zor diyerek iki tarafa da haksızlık yapmak doğru olmaz Ne yazık ki içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar, insanların birbirini anlamasını birbirini dinlemesini kısaca birbirine destek olması yerine birbirini suçlayarak hareket etmesine neden olmaktadır Her şeyden önce insanın evleneceği insanlar oturarak güzel sohbet içinde bulunması her iki taraf için de faydalı olacaktır.
Cevap
9Cevap
Kadın için daha riskli.. evlendiğin adam bir bakmışsın katilin oluveriyor..
Aslında genel olarak herkes için risk taşıyabiliyor insanların kalın karpuz gibi ne olduğunu anlayamıyorsun ki
Süresiz nafakaya karşıyım bu konuda haklılar bunun dışında kadın tarafı daha fazla masraf yapıyor. Yani benim gördüklerim böyle. Ablamın çeyiz vs. masrafı 378 bine mal olurken eniştemin ev, düğün salonu vs.. 100 bini geçmedi o da en lüks düğün salonlarından biriydi. Diğer yakın arkadaşım içinde geçerli bir durum bu. Herkeste aynı mı bilmiyorum ama benim gördüğüm böyle.
Valla sizinkiler iyiymiş bizimkiler prezervatif takmayı unuttu abim evlenirken o derece
Erkek için sorumluluk fazla bunu kabul etmek gerekir ama kadınlar için risk daha fazla bunu kabul edin. Doğumu, vücudun değişmesi, erkeğin bir nololuyor ya demesi ve tepkileri, ev işleri, çocuk bakımı, erkeği memnun edememe vs.. bu uzar gider. Erkeklerin yüzde doksani para odaklı olduğundan herseyi o paralar hallediyor sanıyorlar ama öyle değil. Nafaka gereksiz bir şey tamam ama mehir de kadın için güvence zorlarına gidiyorsa evlenmesinler. Bayilmiyoruz onların şeyine, şuyune, tirplerine bilmem nelerine
Evini aldılar mutfağını yaptırdılar kanepe beyaz eşya altın takı derken abimden önce kız tarafı bizi s...
Bence kadın için daha riskli çünkü bu işin doğumu var, çocuğu var, ev işi var ve bu işler genelde kadının ilgilendiği işlerdir -tabi ki erkekler de çalışıyor ama çevredeki gözlemlerime göre az once söylediklerim daha zor-. Ayrıca kadınlar fıtraten erkeklerden daha duygusaldır yaşadığı travmatik olayları kolay kolay atlatamazlar (aldatma, borç batağı vs.) Kısacası kadınlar diyorum ben☺️
Gömdü bizi jgugghuh
250 gram için neler çekiyoruz sizde bizde
İki taraf içinde riskli olduğunu dusunmuyorum. Evlilik kararı alınmışsa iki tarafta karsilikli olarak sevgisinden, güveninden eminse beklentiler konuşulmuş ve yüksek tutulmamissa anlayış saygı iletişim varsa..
Soyle bir durum var artik bekar değilsin. Onceden sadece kendinden sorumluyken simdi iki tarafta karşısındakindende sorumlu çocuk oluncada ortak sorumlu..
Ben erkekler için diyorum. Evlilik gerçekleşince her iki tarafın da ailesi evi geçindirme sorumluluğunu erkeğe bırakıyor.
Bence evlilikte konuşulmayan beklentiler konuşulursa eğer, hem kadın, hem erkek için hiç bir risk kalmaz.
Erkek için riskli. Önceden sadece kendine bakıyorsun. Sonradan eş çocuk kaç kişiye bakıyorsun.
Erkek için kadın milletine güven olmuyor resmi nikah kıymak bomba yüklü yelek giymek gibi bir şey
Her ikisi için de riskli diyebiliriz ama tam olarak bir şey diyemem
Abiş sorumluluk kime daha çok yüklenmişse ona daha çok riskli.
Sadece finansal açıdan bakılmayıp duygusal yıpranmaları da hesaba katmak gerek.
Erkeği kadını bilemem ama benim için riskli
Senin için neden riskli
Her ikisi içinde risk yok
Bence kadın için daha riskli.
Kimse için riskli değil.
Olsun erkekler bunu kaldırabilir
para yonunden bence erkek diger yonlerden kadin
Erkek için riskli
Her iki tarafdada riskli masraf oluyor
Herkes için
Wrkek
kadın için