- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılBence Evlilik, her birey için farklı avantajlar ve fırsatlar sunabilen karmaşık bir kurumdur. Evlilikle ilgili avantajlar, kişinin değerlerine, tercihlerine, kültürel ve toplumsal bağlamına ve kişisel deneyimlerine bağlı olarak değişebilir. Cinsiyet, evlilik avantajları konusunda genel bir kural koymak için yetersiz bir ölçüt olduğundan, evliliğin bir birey için avantajlı olup olmadığını belirlemek bireysel deneyimlere ve perspektiflere dayanır. Duygusal destek ve yakınlık sağlama Ortak hedefler, değerler ve yaşam tarzı paylaşma Ekonomik güvenlik ve paylaşılan mali kaynaklar Aile oluşturma ve çocuk sahibi olma imkanı Sosyal destek ağının genişlemesi zorluklarla baş etmek için birlikte çalışma ve dayanışma sağlama Birde evlilik herkes için avantajlı olmayabilir. Bazı insanlar bağımsızlığa ve tek başına yaşama öncelik verirken, bazıları evlilikten daha çok kendi kişisel hedeflerine odaklanmak isteyebilir. Her iki cinsiyet için de evlilik, bireysel tercihler ve değerler doğrultusunda değerlendirilmelidir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılGenelleme yapacak olursak kesinlikle erkekler avantajlı. Kadın erkeklerin hayatına adeta düzene sokuyor ki zaten boşanmalardan sonra da en çok düzen bozulduğu için zorlanan taraf erkek oluyor. Kadın olan her yer düzene girer. Erkekler tek yaşamakta zorlanıyor ama kadın rahatlıkla herşeyi halledebiliyor.
Kendi evliliğimden örnekleyecek olursam ben avantajlıyım. Her yere yetişen bir kocam var hem çocuklarla hem evle ilgili her konuda onunla ortak sorumluluktayız. Yani boşansak o her türlü işin üstesinden gelir de ben baya bocalarım diye düşünürüm hep.
10 Yorumla
Kadın daha avantajlı erkek parası yiyolar diyolar ama şöyle bişey var evlenmeden öncede anne ve babamız var hatırlatmak isterim. Yoksa bile kendimiz çalışabiliriz ama bi erkek gerçekten bi kadın gibi hem çalışıp hem çocuk büyütüp hem temizlik yapıp hemde yemek yapamaz. En azından %90ı böyle o yüzden genel olarak kesinlikle evlenmek adamın işine gelir. Yoksa sevdiğin zaman ikisi içinde çok güzel o ayrı mesele tabi
00 Yorumla
+1 yılAtaerkil bi düzende yaşadığımız için erkek bence. Kadın hem çalışıyor hem ev işlerine bakması hemde çocuklarla ilgilenmesi bekleniyor. Bir yandan erkekle de ilgilenmesi gerek. Bunlari yaparken de bakimli ve super gorunmeli. Erkek ise çalışıyor, canı isterse ev işi yapıp çocuk bakıyor
Umarim gelecekte iki tarafın da avantajlı olduğu bir duruma evrilir02 Yorumla
Soran+1 yılFeminizm adı altında kadinlara iyice yük bindi. Kadın hangi birine yetişsin?
- +1 yıl
Feminizimin yük bildirdiği yok. Eşitlik kavramını anlamayan bazı şeyleri hâlâ kadının görevi sanan erkekler yüzünden biniyor
Kadının ekonomik özgürlük kazanması için calismasi şart. Anormal olan erkeklerin kadınlar çalışırken bile iş bölümü yapmayı aklına getirmemesi, çocukların tüm sorumluluğunu kadına bağlaması
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
77Cevap
- Aile & Toplum konusunda 16b cevap paylaştı.
+1 yılHer iki cins içinde avantajlı gadası
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 543 cevap paylaştı.
+1 yılBenim çevremde kadınlar hem çalışıyor hem de ev işi ve çocukla ilgileniyor. Erkek de arada bir yardım ediyor canı isterse. Ama ben daha çok kadınlara şaşırıyorum. Benimle aynı oranda sorumluluk almayan bir erkekle evlenmem mesela. Onlar nasıl kabullenip kendilerini bu şekilde bir konuma sokuyorlar anlamak zor. Çalışıp kendi paranı kazanıp kendi evinin işini yapmak daha iyi.
Erkekler de binlerce lira masraf yapıp sonra zora giriyorlar. Onları da anlayamıyorum aynı şekilde. Yapmayın, kötü ve mantıksız insanlarla birlikte olmaktansa yalnız kalın daha iyi.
30 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 804 cevap paylaştı.
+1 yılBazı kişiler, oğullarının adam olması için evlendirmeyi istiyorlar. Bu tamamen yanlış. Doğup büyütüp, belli bir yaşa kadar gelen çocukları adam olamayınca, evlenince adam olacağını zannediyorlar. Bu görüş de, maalesef evlendiği kadını etkiliyor ve mutsuz bir yuva oluyor. Bunun haricinde; kesinlikle erkek için daha avantajlı olduğunu söyleyebilirim, en azından şahsım adına. Evlenmek demek, hayatına aldığın kadınla yuva kurman demek. O yuvanın iki sahibi var ve o zamana kadar birlikte yaşadığın ailenden bağımsız hale geliyorsun. O zamana kadar sen iken, artık biz olmak zorunda kalıyorsun. Aldığın kararlar, yaptığın işler, kazandığın para, yapacağın yatırımdan sadece sen sorumlu olmayıp, eşini de düşünmek zorunda oluyorsun. Bunca şeyin arkasında olan, güler yüzlü bir kadın varsa, zaten dünyada cenneti yaşarsın. Bir söz var; Kadın erkeği vezir de eder, rezil de eder diye. Vezir olacağımız bir kadınla tanışmak ümidiyle :)
10 Yorumla Evliliğin her iki cinsiyete avantajıda var dezavantajıda. Hangisine daha avantajlı diye sormak yanlış olur. Erkek evlenirken bir dünya sıkıntıya strese giriyor. Kadın ise erkek kadar borç harç işiyle uğraşmıyor. Tabi birde sorumluluklar iki cinsiyete biniyor. Ha getirileride yok değil.
113 Yorumla
Soran+1 yılArtık kadinlarda çalısıyor.
Soran+1 yılDoğanın kanunu bu maalesef. Uzgunum
- +1 yıl
Doğanın kanunu filan değil. İnsanların saçma sapan sağa sola çaka satma merakından ve bu saçmalıkları gelenekleştirmelerinden. Erkek borca girecek yuva kurmak isteyecek. Haramdan kendini sakınmak isteyecek. Ama 3 sene borç ödeyecek. Bekle ki o evlilikten hayır görsün. Sinir, stres , geçim derdindeyken ne kendi o evlilikten bir şey anlar nede evlendiği kadına gerektiği gibi davrana bilir.
Şurda bile saçma bir şey olduğunda insan başkasına patlıyor o evlilikte ne olacak ki
Soran+1 yılNapsın peki kadınlar? Hem çalısıp;hem eve hemde çocuğa mi baksınlar. Fiziksel olarak dhaa güclü olan sız değil misiniz? Neden biz daha çok sorumluluğa maruz bırakılalım? Tek bir işiniz var o da calismak.
Soran+1 yılErkek olmanin zorluğu maddiyat evet ama evlilikle topuna girmek istemiyorsan seni bağlayan bir sey yok.
Soran+1 yılDaha çok yanlı gibisiniz ama.
Soran+1 yılMaddi anlamda evet ama manevi anlamda kadina daha fazla.
- +1 yıl
Manevi anlamdada erkekte bir dünya görev düşüyor. Enine boyunada tartışabiliriz. Evlendin iş bitti olayı ya da bütün her şey kadına bakıyor olayı yok. Evin geçimi erkekte kadının maddi , manevi, fıtrati ihtiyaçlarını karşılayacak. Yeri gelirse hasta olsa bile bakmaya devam edecek. Şimdikiler daha güzelini buldunmu yolla ya da hastalandınmı boşan gitsin olayına giriyor diye sorumluluğu ortadan kalkmıyor. Onlar kolaya kaçıyor
- +1 yıl
yorumunuza katılıyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadınlar evlenmeden de kendi yaşamını idame ettirir ancak gunumuz erkekleri anneleri olmadan 1 tabak yemeği önlerine koyup yiyemezler..
53 Yorumla
Soran+1 yılAma biz evlenme baskisıyla daha çok yüzyüzeyiz.
Cevap sahibi+1 yılYoo ben değilim,
Bizim sülalede kimse bana kızım sen ne zaman evlenicen , daha oturuyor musun vs demedi 😀
Yaşım 29.
Soran+1 yılNe güzel. Kafana göre takıl aşkim.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBariz şekilde kadın aksini söyleyen taraflı tutum sergiler. Erkek için harika olsa bu kadar adam evlilikten kaçmazdı Kadın için kahır olsa bu kadar evlilik peşinde koşmazlardı. Zengin ensesi kalın bi enayiye kapak at adamı hem çalıştır hem ev işini pasla Adam yemek yap derse ben senin kölenmiyim de adamı kölen yap Sorun mu çıkardı eşinden memnun mu değil. Hiç sorun değil Harika ve adil kanunlarımız çerçevesinde ağzına sı, ç sömür. Boşansanda sıkıntı yok damacana hallencek adam dolu cinsellik karşılığında ömrünü adamaya rağzı yeter ki versin Bütün bunlara rağmen Erkek için avantaj diyene afedersiniz de bi taraflarımla gülerim.
02 Yorumla- +1 yıl
pardon da kimse size gidin eve para getirin demiyor siz şu algıdan kurtulun eve para getirme makinesi değilsiniz zira kadınlarda ev işi yapma makinesi değil evlilikte iki tarafta çalışmalı ev işlerine de yardımcı olmalı bu kadar basit ve bunca dert tasaya rağmen daha çok sorumluluğa sahip olan kadın ve sen nasıl hala erkekleri üste tutabiliyorsun gerçekten çok komiksin
Cevap sahibi+1 yıl@minatozakiii Madem öyle gördüğüm bildiğim ve tanıdığım kadınlar neden hep zengin koca derdinde madem öyle ben neden sorumluluk sahibi kadın görmüyorum burada dahil olmak üzere yemek yapmak evini çekip çevirmek neden kölelikle bağdaştırılıyor. Madem öyle en başında dediğim gibi bizim için süper bişi evlilik isteyen taraf neden hep kadın tarafı kaçan tarafsa neden hep erkek burada kimmiş komik yazdıklarınla gerçeklere bak sonrada aynaya yeterli olur
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkek tabiki de. Erkekler kendilerine köle bulmak için evleniyorlar. Yemeğim yapılsın giysilerim yıkansın ütülensin ha birde ileride yaşlanınca bana bakacak bir enayi olsun bir de çocuk yapayım ki bana asla kısır diyemesinler diye evleniyorlar. Ben bir tane sadık erkek görmedim. Ve erkeklerin asla sadık olduklarını düşünmüyorum.
26 Yorumla
Soran+1 yılErkeklerin olayınin ne olduğunu düsünmeden edemiyor harbi insan. Tek eşli değiller, sorumluluk sahibi değiller. Lezbiyen olmak daha mantıkli geliyor.
Cevap sahibi+1 yılLezbiyenlik insanda zaten varsa hep ortada olan bir şey. Yani biseksüellik aslında. Bence çalışıp kendi başının üzerinde ayakta durmak ve iyi dostlarının olması en güzeli. Evlilik hele ki bu iğrenç dünyaya çocuk getirmek yalan.
Soran+1 yılHep ortada derken ne demek istediniz?
Cevap sahibi+1 yılYani çocukluğunuzdan beri biliyor oluyorsunuz kadın vücudu görünce heyecanlanmaktan bahsediyorum
Soran+1 yılDuygusal anlamda oluyor.
Cevap sahibi+1 yılTamamdır o zaman biseksüel oluyorsun.
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılErkek için bence yine tüm sorumluluk kadında nesi avantaj
117 Yorumla- +1 yıl
Eşime baktığımda bütün evi düzen evi alan eve para getirmek için tüm derdi tasayı hakareti gerginliği yaşayan benim. Eşim sadece ev işleriyle ilgileniyor. Emin ol ben yapardım o olmasaydı.
- +1 yıl
@YerimTamam emin ol kimse sana eve para getirmek için dert tasa çek demiyor çünkü bu senin görevin değil
- +1 yıl
@YerimTamam sadece ev işleri mi? Senin sadece ev işleri dediğin şey ne kadar zor biliyor musun
- +1 yıl
Kızlar benim yerime cevabı vermişler. ✌🏼
- +1 yıl
@pıtırcıkhanımcık eşimi tatile gönderdim çünkü onun kaybedecek herhangi bir müşterisi ekonomik endişesi yok. Ama ben yine ona para gönderiyorum yine işe gidiyorum yine eve geliyorum temizliğimi yapıyorum. Keşke benim işim bu kadar basit olsaydı.
- +1 yıl
@YerimTamam Tatil ayda yılda bir yapılır demekki ayda yılda bi temizlik yapmak bile zorluyor seni 😊 Kadınların kıymetini bilin sizin sadece ev temizliği dediğiniz şey dünya kadar yük
- +1 yıl
@pıtırcıkhanımcık o kadar gerekli bir durum değil ki ev temizliği. Haftada bir temizlikçi çağırsam genç bir kadın günlük 800₺ verilse o zaman hava attığın detayda ortadan kalkıyor.
- +1 yıl
Haftada mı 😂 ayol sen otelde mi yaşıyorsun bu bilgisizliğini neye borçlusun? Hayır benim bildiğim ineklerin kaldığı ahırda bile günlük temizlik yapılır 🥹🥹
- +1 yıl
@pıtırcıkhanımcık zekanla sen çok yaşamazsın. Ahırda yaşadığın belli. Ben evde yaşıyorum 😉.
6 yaşındaki çocuğa anlatır gibi anlatıyorum. Tek yaşayan biri sabah çıksa ve akşam sadece eve yatmaya gelse evi kirletecek bir durum olmazsa temizlik yapılmaz. Umarım kafanda canlandırmışsındır 🥹🥹 - +1 yıl
@YerimTamam gayette 25 yıldır yaşıyorum canım sen o güzel kafanı hiç yorma kadınlarıda hor görme çıktığın yeri de unutma tamam mı biz karnımızda can taşıyoruz ve maalesef senim gibilerini dünyaya getiriyoruz yetmiyor üstüne pisliğini temizliyoruz ama ne fayda nankör gelmişsiniz nankör gideceksiniz sana bu kinci kötü ruhunla hayatta bol şans umarım bir gün annenin bacının değerini anlarsın
- +1 yıl
@pıtırcıkhanımcık gayet iyi anlıyorum ama beyninden şu ana kadar dökülenler aşağılama üzerine pislik yağıyor beynin. Ne kadar pislikmiş içi
- +1 yıl
Benim içim pislik belki temizlenir sen beden bulmuş halisin şimdi boş yapma daha fazla uzatma
- +1 yıl
@pıtırcıkhanımcık asıl sen uzatma hadi güle güle
- +1 yıl
Yürü ehli deve endamını göreyim
- +1 yıl
@pıtırcıkhanımcık benim babam senin babanı döver 😂
- +1 yıl
@YerimTamam tamam pisicik gururun okşanacaksa dövsün
- +1 yıl
@pıtırcıkhanımcık tamam
- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılErkek için temiz yapan bi kadın var onun kahrını çeksin yemek yapsın yatakta memnun etmeye çalışsın cocuklara baksın falan filan
Evlilik kadına yaramıyo çünkü faydanlanılıyor, emeği sömürülüyor artı adam diğer kadınlarlada fingirdiyo13 Yorumla
Soran+1 yılKadın çalışırsa peki?
- +1 yıl
Yine Toplumun dayatığı sorumlulukları yine yapar fakat en azından bi erkeğe eline bakmaz daha özgüvenli olur
Soran+1 yılHayir hayatim o zaman kadın için daha zor oluyor. Hem çaliş hem evle ilgilen.
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. İki taraf içinde avantajlı. Yani bu devirde dost arkadaş hep yalan olduğu için yalansız çıkarsız gerçek ilişki kadın erkek arasında sevgi ve askla olur, yalnızlık ta kalmaz öyle olursa ikisi içinde iyi
10 Yorumla
+1 yılduruma göre değişir adam zenginse kadına göre fakirse erkeğe göre avantajlı
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılErkek için tabiki.
Çamaşır bulaşık yıkatıp yemeğini temizliğini yaptırıyo 😂 Kadın zaten bunları kendi günlük hayatında yapıyo ki evlenmesine gerek yok😂
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden evleniyor o zaman kadınlar?
- +1 yıl
Pembe panjurlu ev hayallerini gerçekleştirmek için 😂
+1 yılGeleneksel evlilik tipimiz erkek için avantajlı, net. İki kişinin de aktif rol oynadığı beraber macera yaşamalı evlilik tipi ise iki taraf için güzel😄
00 Yorumla
+1 yılKadın havadan para kazanacak. Eşi çalışıp getirecek kadında evde herşeyi bir düğmeye basarak halledip dizi izleyecek akşama kadar erkekse sabahtan akşama kadar deli gibi çalışacak.
02 Yorumla- +1 yıl
Aile & Toplum konusunda 591 cevap paylaştı. Evlilik, hayatın zorluklarını kolaylaştırmak için yapılır. Hayatın yükü birlikte göğüslenir. Hayat kolaylaşmıyor ve daha da zorlaşıyorsa amaç tam anlaşılamamış demektir.
00 YorumlaEvlilik en çok evlenmek isteyene avantajlı sonuçta istekleri ve hayalleri gerçekleşiyor. Tabiki de belki hepsi beklediği gibi olmayacak ama bu da bir nevi tecrübe.
00 Yorumla
+1 yılErkek için daha avantajlı oh evine gelıyon yemeğin hazır ütün hazır çamaşırın temiz ütülü dolabında asılı gel keyfim gel
10 YorumlaKadın için.
Aksi halde hemcinslerinin tek hayali evlenebilmek olmazdı
110 Yorumla
Soran+1 yılZengin kocadır hayalleri.
Soran+1 yılValla benimle evlenmek isteyenler oldu ama ben kabul etmedim.
Soran+1 yılNerden vardıniz bu kanıya?
- +1 yıl
Bu dünyada yaşıyorum, mağarada da değil bizzat İstanbul'un göbeğinde. Haliyle çevrem kadın dolu, erkek dolu. Bu kanıya varmak için 15 evli gözlemlemek, 15 bekar gözlemlemek yeterli. Evlilerin erkeklerini 2 yılda çocuk gelin gibi nikah masasına oturttuğu, bekarların da koca avında olduğu su götürmez
- +1 yıl
Evlilik müslümanlara farz olduğu için evlenme hayali kuruuor olmasınlar hangi aile kızı tek yaşa kızın evlenmesende olur diye büyütüyor?
- +1 yıl
@-Afroditimsi Evlilik delisi olanların geneli dini ritüel gereği yapacak olsa, tayt crop kombiniyle bunu yapmak yerine, kara çarşafla yaparlardı. Bunlar farazi, din falan umurlarında değil. Tek mevzu elalem ne der kaygısı, diğerlerine yetişebilmek, dayatılanı sorgulamadan yerine getirmeye çalışmak
- +1 yıl
Tayt crop giymesi dini olmadığı anlamına mı geliyormuş? Bir insan müslğman olmadığını söylemediği sürece müslüman değilsin diyemezsiniz hadi onu geçtim taytlı croplu kızların aileside mi taytlı croplu? Ailesi farz diye yetiştirmiyor mudur? Ülkede bir taytlı croplu tipler ni evleniyor 😂 Elelam ne der kaygısı kzık kadar yaşlı insanlar bile varki. Son yazdıklarında haklısın onlara bir şey demem yetiştirme tarzınıda koy
- +1 yıl
@-Afroditimsi Müslüman olmadığı anlamına gelmiyor fakat dini hassasiyeti olmadığı su götürmez. Zira vücut hattını belli edecek şekilde giyinenin cennetin kokusunu alamayacağına dair hadis var, aynı hadis zina için dahi söylenmiyor o derece.
Haliyle din üzerine yaşayan birinin, tayt giyme şansı sıfır olacağından, ''benim dini değerlerim var yeaa, ondan evlenmek istiyorum'' demesi komik olur.
Ailesinin dayatmasını, hayatına giren erkeğe yaptığı için eleştiriyorum zaten. Kendi fikirlerini yaratamadan, bağımsız biri olamadan, kendi doğrusunu yanlışını yaratamadan kimseyle ilişki kurmamalılar. ''Annem sorup duruyo sen beni oyalıyo musun'' diye ailesinin güdümünde baskılar kurarak ilişki yaşanmaz.
Giyim kuşamda sorgulayıp reddettiği geleneklerini (zira geleneklere göre saçını bile açamaz), evlilik konusunda da sorgulaması gerektiğini söylüyorum. Fakat gel gelelim, hemcinsleri arasında evlenebilmek bir başarı olduğu için, bunu geleneklere tabi olduğu için değil, evde kalan arkadaşlarına nispet, evlenen arkadaşlarına yetişmek için yapmakla meşguller. Neresinden tutsan elinde kalan mevzu
+1 yılErkek için
Cinsel olarak asla yorum yapmadım erkeğin bi kadına muhtaçlığı var … anne abla bi yere kadar00 Yorumlaİki taraf içinde ama evlilik kolay bişi saniyolar ama diyil herşeyimi bilmek gerek karşı tarafın yoksa hüsran ugruyo insan
00 YorumlaMedeni kanuna göre evlenen kadının avantajları çok fazla
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 464 cevap paylaştı. Onu bilmemde avantaj olarak gorulmekten vazgecilirse o evlilik yurur
00 Yorumla
+1 yılEvlilik kadın içinde erkek içinde dezavantajdır.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Kadın için avantajlı mahkeme vs hep kadından yana eşitlik yok. Erkekler için hep sıkıntı
00 Yorumla
+1 yılYani mutluluğu huzuru bir kenara koyarsak kimseye bir avantajı kalmıyor
00 Yorumla
+1 yılKadın için daha avantajlı erkek parası yiyorlar çalışmıyorlar ohh miss
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 914 cevap paylaştı.
+1 yılİki cinsiyet birbirine muhtaçtır. Bu bir yarış değil
00 Yorumla
+1 yılKadın için. Çünkü çoğu çalışmıyor, parasız. Evlenince yattığı yerden yaşıyor.
04 Yorumla- +1 yıl
Senin kafa eskide kalmis benim etrafimda butun kadinlar calisiyo cocuklari da var isten donup onlara bakiyolar bulasik camasir onlara bakiyolar sen karsta falan yasiyosun sanirim ya da cok zengin ortaminiz oaraya ihtiyac yok
- +1 yıl
Çoğu dedim aplam. Genelleme yapmadım. Ne bu gocunma.
- +1 yıl
Parasiz diyerek milleti asagilamaya calismissin da ondan
- +1 yıl
He yok. Aşağılama söz konusu değildi.
- Aile & Toplum konusunda 600 cevap paylaştı.
+1 yılerkek için daha avantajlı çocuğa kadın bakıyor ev işi kadında
00 Yorumla
+1 yılKadın in avantajlı erkek için müebbet hapis gibi bir şey.
00 YorumlaKadın için daha iyi bence. Erkeğin birinci sorumluluğu bakmakla yükümlü olması
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkek için avantajlı. Erkek bir şey yapmıyor ki en azından bizim erkekler..
22 Yorumla- +1 yıl
Evli misin?
Cevap sahibi+1 yıl@Kriminal_Kalp değilim
Aile & Toplum konusunda 389 cevap paylaştı. İki taraf içimde avantajlari oldugu kadar dezavantajlari var
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadin ixin tabi aw erkeklerin hayati karariyo bosansa dert bosanmasa dert
00 YorumlaErkek tabiki kadın iş yemek her şey kadına yukleniyo
20 Yorumlaaslında her ikisini de biraz avantajı yok kadınlar ev işlerine bakmaktan yorulur erkek ise evi geçindirmekten
00 Yorumla
+1 yılEvliliğin ne üzerine kurulduğuna bağlı bu.
Sevgi içinse iki taraf içinde iyi010 Yorumla
Soran+1 yılErkek icin daha iyi.
- +1 yıl
Düşüncenizin sebebini söylemek istemisiniz hangi konudan yani
Soran+1 yılBekarken de çalısiyor;evlenince de çalışacak ayretten düzeni olacak.
- +1 yıl
Kadına ev işinde de yardım ederse kadın için çok sorun olmamalı da öyle erkek nadir
Soran+1 yılAnneleri o sekilde egitmiyor ki. Ev işi yapsınlar.
- +1 yıl
insanı kendinden başka kimse eğitemez.
Benim olsaydı emin olun hep yanında olurdum düşünüyorum sanki yanlış yüz yıla doğmuşum.
Her yerde söylüyorum bir manevi kız kardeşim var o beni çok iyi bilir.
Onunla tanışmamda çok tesadüf oldu ama o diğerlerinden çok farklı karşılıklı anlayışlıyız derdimizi paylaşıyoruz.
Soran+1 yılHangi yüz yılda dogmak isterdiniz?
- +1 yıl
Sanırım öyle bir zaman hiç olmadı.
Kendimi asla övmem sadece ben neden iyiyim
Soran+1 yılNeden iyisiniz?
- +1 yıl
Kimseye karışmamak iyi.
Dedimya manevi kardeşim karşıma çıktığı için çok şanslıyım aralıkta bir yıl olucak.
Peki siz iyi kötü yalnız?
koca eğer çok iyi bi koca değilse kesinlikle her zaman erkek için avantaj
10 Yorumla
+1 yılErkek.. yayılacak çimen buluyo öküzler😂😂😂
10 Yorumla
+1 yılErkek için avantajı daha çok. Erkeğin bir ailesi daha olurken kadın bir savaşın içine giriyor
00 YorumlaKimse için değil bence. O yüzden aşkımdan ölmüyosam evlenmem galiba 😅
00 YorumlaKadın için daha avantaj. tabiki, çalışmayan kadın için.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılBu sorunun yanıtı her zaman erkek...
11 Yorumla
Soran+1 yılEvlenme isteğimiz neden
Gizli Üye(36-45)+1 yılvalla akıllı kadın için evlilik cennet olur ama akıllı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 494 cevap paylaştı. Avukatlar için çok avantajlı bu yıllarda...
23 Yorumla- +1 yıl
Ama insalarin isindede erkek urasiyor
- +1 yıl
Kusura bakma bakasina gonderceme sana gondermisim
+1 yılErkek için hayat düzene giriyor.
015 Yorumla
Soran+1 yılDimi. Bekarken de calışiyorsunuz;evliyken de evliyken hayatıniz düzene giriyor sadece.
- +1 yıl
Evet ütü ve yemek yapan çamaşır yıkayan ev temizleyen oluyor. Ev hayatı hazır oluyor miss
Soran+1 yılKadın calışinca?
- +1 yıl
Kadın çalışsa bile ev işlerini düzene sokması gerekiyor. Çocuk olursa hele bide daha zor ev işleri de önemli aksamamalı huzur açısından
Soran+1 yılHaksızlik bu?
- +1 yıl
😂😂 Evlilik hayat gibi müşterek tabi kafalar uyuştuktan ve en çekilmez hâller karşılıklı olarak tolere edilebildikten sonra her şey kolay 🤠
Soran+1 yılTek bir işiniz çalışmak başka hiçbir sorumluluğunuz yok artık kadinlarda çalisiyor. Kendinizi avutun.
- +1 yıl
Tek başınıza türünüzü sonlandırın o zaman ayıklansın hayattan feminen kötü genler 🤣
Soran+1 yılZaten ailemden birseyler kalirsa falan hic o topa girmeyi dusunmuyorum
- +1 yıl
Ya konusmaya bak hayat musterek diyo kadin hem calisicak hem cocuga bakicak hemde sana yemek yapicak oldu sen elini ayagini kiraya verdin sanirim yemek yapmaktam bu kadar acizsen nasil yasadin bu sene
- +1 yıl
Easy easyy yavaş gell başta trollediğimizi âlem anladı da, soruyu soran gizli eşit cinsiyetçi değil saygısı yok biz erkeklere işin şakası bir tarafa yazık bu kafaya.
- +1 yıl
Nerden anladin saygisi olmadigini
- +1 yıl
Tek işiniz çalışmak demiş bize görmüyon mu dünyayı imar edenin erkekler olduğunu unutup zavallı :d
- +1 yıl
Sende Şu an ezikliyosun kadinlari farkindaysan dunyada da turkiyede de erkeklere daha fazla imkan verildigini soylememe gerek yok galiba
- +1 yıl
Kadın erkek anlaşarak ortak paydada buluşmak zorunda, iki tarafın da kendine göre üstün meziyetleri var soran gizli beyin terk etmiş.
- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılYuva işte knk ikisi içinde avantajlı bence
011 Yorumla
Soran+1 yılAyri ayri ele alsana.
- +1 yıl
Bana hikaye örnek vermelisin ama genelleme yapamam mesela kadın ev hanımı erkek çalışır, veya ikiside çalışır bu ayrı kriter olur
Veya geniş aile olup kaynana ile oturur veya oturmaz bunun gibi neye göre yazmamı istersin
Soran+1 yıl● Kadın ev hanımi;erkek çalışır.
● Ikiside çalırsa- +1 yıl
İlk seçenek için her iş kadında olur, temizlikde onda, çocuk bakması da onda, kadın için zor olabilir, erkek için bir nebze daha rahat
İkinci seçenek ise çocuk olursa çocuğun ileri hayatı için olumsuzluk olur, çünkü babaanne veya anneannenin yanında ne kadar kalsa bile anne baba sevgisi az gördüğü veya hiç görmediği için sosyal hayata bakış açısı farklı olur olumsuz olur, arkadaşlık hayatına yansır belki de ergenlik dönemine girince de anne babasını suçlar hep. Bu da ikisine dezavantaj olur
Soran+1 yılKadın bunların hepsini nasil yapacak?
- +1 yıl
Neyi
Soran+1 yılHem çalısıp, hem ev isleri hem çocuk siz ne halta yariyorsunuz
- +1 yıl
Knka soru sormuşsun bende yazdım, bana sarma istersen?
Soran+1 yılAdaletli ol. Yazik ama kadina
- +1 yıl
Erkek ne yapsın çalışmaya mecbur, kadında çalışmıyorsa ne yapıcak
Soran+1 yılEv isleei cocuk?
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. İyi bir evlilikse ikisi için de avantaj tabi
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılErkek için tabi bence
10 Yorumla
+1 yılHer iki cins için de avantaj
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Kadın için bi tik daha fazla
00 YorumlaKadın daha ağır basıyor bence
00 YorumlaErkek için tabiki
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBence iki taraf için de iyi bir avantaj
00 Yorumla
+1 yılErkek için bence
00 Yorumla
+1 yılKadın için daha avantjlı.
00 Yorumla
+1 yılKadın için. Boşanıp nafakasını yer
00 Yorumla
+1 yılAmaçlara göre kişiden kişiye değişir
00 Yorumla
+1 yılHer iki taraf içinde
00 Yorumla