Evet, ayrılan biri, özellikle sevdiği biriyle ayrıldıysa, duygusal olarak zor bir süreç yaşayabilir ve depresyona girebilir. Bu tür bir kayıp, insanların genellikle üzülmesine, kendini boşlukta hissetmesine ve geleceğe dair umutsuz hissetmesine neden olabilir.
Öncelikle, duygusal acıyı kabul edin ve kendinize izin verin. Üzgün, hayal kırıklığına uğramış veya kafası karışmış hissetmek normaldir. Bu duyguları bastırmaya çalışmak yerine, onları deneyimlemek ve kabul etmek önemlidir.
Kendinize şefkatli ve anlayışlı olun. Kendinizi eleştirmek veya suçlamak yerine, kendinizi motive edin ve güçlü yönlerinizi hatırlayın. Kendinize iyi bakmak için uyku, beslenme, egzersiz gibi temel ihtiyaçlarınıza özen gösterin.
Duygularınızı ifade etmek önemlidir. Kendinizi destekleyen bir yakın arkadaşla veya terapistle konuşmak, hislerinizi paylaşmanıza yardımcı olabilir. Duygularınızı yazarak ifade etmek veya sanatsal ifade yöntemleri kullanmak da terapötik olabilir.
Ayrılık sonrası dönemde, kendinizi yeniden keşfetmek ve ilgi alanlarınızı hatırlamak önemlidir. Kendinizi geliştirebileceğiniz, sizi heyecanlandıran veya sizi mutlu eden etkinliklere zaman ayırın. Yeni hobiler edinin veya eski ilgi alanlarınızı yeniden canlandırın.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
"Gayr-ı meşru bir muhabbetin neticesi, merhametsiz azab çekmektir." kaidesi sırrınca, siz, fıtratınızdaki Cenab-ı Hakk'ın zât ve sıfât ve esmasına sarfedilecek muhabbet ve marifet istidadını ve şükür ve ibadat cihazatını, nefsinize ve dünyaya gayr-ı meşru bir surette sarfettiğinizden, bil-istihkak cezasını çekiyorsunuz. Çünki Cenab-ı Hakk'a ait muhabbeti, nefsinize verdiniz. Mahbubunuz olan nefsinizin hadsiz belasını çekiyorsunuz. Çünki hakikî bir rahatı o mahbubunuza vermiyorsunuz. Hem onu, hakikî mahbub olan Kadîr-i Mutlak'a tevekkül ile teslim etmiyorsunuz, daima elem çekiyorsunuz.
Hem Cenab-ı Hakk'ın esma ve sıfâtına ait muhabbeti, dünyaya verdiniz ve âsâr-ı san'atını, âlemin esbabına taksim ettiniz; belasını çekiyorsunuz. Çünki o hadsiz mahbublarınızın bir kısmı size Allahaısmarladık demeyip, size arkasını çevirip, bırakıp gidiyor. Bir kısmı sizi hiç tanımıyor, tanısa da sizi sevmiyor. Sevse de size bir fayda vermiyor. Daima hadsiz firaklardan ve ümidsiz dönmemek üzere zevallerden azab çekiyorsunuz.
İşte ehl-i dalaletin saadet-i hayatiye ve tekemmülât-ı insaniye ve mehasin-i medeniyet ve lezzet-i hürriyet dedikleri şeylerin iç yüzleri ve mahiyetleri budur. Sefahet ve sarhoşluk bir perdedir, muvakkaten hissettirmez. "Tuh onların aklına!" de...
Sözler
10 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 264,6b cevap paylaştı.
u +1 yılÖncelikle kendisini ne olursa olsun suçlu hissetmesin.. çünkü bazen aşklar da biter her şey gibi.. Aşk acısı, doğal bir duygudur ve duygularınızı inkar etmek, durumu daha da kötüleştirebilir. Duygularınızı kabul etmek ve ifade etmek, iyileşme sürecinin bir parçasıdır. Aşk acısı, zamanla iyileşir. Kendinize zaman verin ve iyileşme sürecine izin verin. Arkadaş ve aileniz, aşk acısı ile başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Onlara güvenin ve duygularınızı paylaşın. Sağlıklı beslenme, kendinizi iyi hissetmenize ve enerjinizi artırmanıza yardımcı olabilir. Uyku, vücudunuzun kendini onarmasına yardımcı olur. Yeterince uyuyun.
13 Yorumla- +1 yıl
Şarkı tavsiyesi verirmisin
- +1 yıl
Sağol
+1 yıl1 hafta bilemedin 2 hafta en fazla 1 ay ondan sonra fısıltı rüzgarı gibi gelip geçer yanından ya sen unutursun ya da o unutturur kendini sana
036 Yorumla- +1 yıl
Insallah öyle olur
- +1 yıl
Eğer ki düzelmedi sana onun kötü biri oldugunu sürekli hatırlatacak biri lazım
- +1 yıl
Çok iyi biri kötüleyecek kimse yok
- +1 yıl
Aldatmış seni çok iyi biri canım
- +1 yıl
Arkasına bile bakmadan çekip gitmiş seni yok saymış çok iyi biri
- +1 yıl
Hayır aldatmadı beni bekleyemezmiş okul bitene kadar
- +1 yıl
2 gün öncede hemen evlenmek istiyor yazmışsın ne oldu sen evlenmeyince kudurmuş mu
- +1 yıl
Bende öyle yazdım 😀
- +1 yıl
Sözlenecektik ama tarihi daha da erkene almak istedi bende kabul etmeyince ayrılmak istedi
- +1 yıl
Soz yapın aranızda olmadi
- +1 yıl
Aaaa aynı anda yazıyoruz
- +1 yıl
Ailem okul bitmeden olmaz diyor ne söz ne nişan ne de sevgili
- +1 yıl
Ateşi basina vurmuş
- +1 yıl
Hakkaten😄
- +1 yıl
Kac sene var bitmesine
- +1 yıl
Ateş mi vurmuş yoksa kafasını bir yere mi vurmuş bilmiyorum
- +1 yıl
3 sene sonra okulum bitecek
- +1 yıl
Dinimizde aslında erişmiş kiz ve oglanlarinizi bekletmeyin yoksa zinaya düşer diye hadisler var ama aileninde rızası olmadan evlenirsen naneyi yersin
- +1 yıl
Ailemin bizden haberi de yok ve okulum bitmeden uygun girmiyorlar baskı yaparlar bana
- +1 yıl
3 sene sonra 26 yaşında evlensen 30 yaşında çocuk yapsan anca artık
- +1 yıl
Aslında zina tehlikesi de var aranızda siz direk evin temelini kumdan yapıyorsunuz en ufak bi depremde yıkılır yani en ufak bi kavgada yıkılır annene babana hadi okulum bitti bulun bana de bulmazsaniz evlenmem de naneyi onlar yesin bu sefer
- +1 yıl
Geç evlenmek istemiyormuş çünkü ondan iki yaş küçük kardeşi var
- +1 yıl
Aslında ailem istese saniyesinde bana birini bulurlar sadece okulun bitmesini mesleğimi elime almamı istiyorlar
- +1 yıl
Allah Allah bak sen pardon da dünya o zibidinin etrafında dönmüyor sadece bu seni bi kac kere terketmedi mi
- +1 yıl
Koluna altin bileziğini takmanın ve hiç bir erkeğe muhtaç olmamani istiyorlar iste
- +1 yıl
Hayır ilk defa terkediyor beni daha önce ikimiz arasında anlaşmazlıklar oldu bir kaç hafta küs kaldim onunla sonra gönlümü aldı barıştık ama böylesi ilk defa oluyor
- +1 yıl
Çoğu aile öyle isterler tabiki de onlar da haklılar ben olsam ben de öyle yapardim
- +1 yıl
Ya seni anlamayanı birak git hakka girerim diye de korkma bu bir flört 😐 unutma Allahın hakkı kulun hakkından üstündür
- +1 yıl
Nerde oturuyorsun
- +1 yıl
Haklisin ne hali varsa görsün unuturum elbet bir gün sadece zaman gerekiyor sağol bu arada konuştuğun için:)
- +1 yıl
Nerde yaşıyorsun
- +1 yıl
Diyarbakır
- +1 yıl
Orası da uzakmış neyse artık 😀
- +1 yıl
😄😄
- +1 yıl
Doğma büyüme mega kentteyim gelirsen hatırlat bi kahve mi içersin ☕️
- +1 yıl
Umarım:)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi üzüldüğün için ileride bu haline güleceksin. Belki de senin için hayır değil de şer'di. Bunu ileride anlayabilirsin ancak. İnsan ne kadar çok sevse de severek ayrılsa da bir süre sonra alışıyor inan. Böyle olması gerekiyormuş dersin. İlgi açlığı yaşayıp hemen başka biriyle görüşme kendi hayatını yaşa tek başına olmanın tadını çıkar 🦋🌺
312 Yorumla- +1 yıl
Zaman herşeyin ilacimıdır
- +1 yıl
Kesinlikle
- +1 yıl
Aşk acısının değil bence heleki karşıdaki seni bekleyemem demişse ve sen hala onu seviyorsan
- +1 yıl
Şu an sana öyle geliyor. İleride aşk acısının geçici olduğunu kendini boşuna yıprattığını anlayacaksın
- +1 yıl
Peki onu bekliyor olmam saçma mı
- +1 yıl
O seni beklemeyecekse sen onu neden bekleyesin ki
- +1 yıl
Ama bir gün geri dönecek umudu var içimde ve bunu yenemiyorum
- +1 yıl
İster dönsün ister dönmesin. Diyelim ki döndü. O zaman eski haliniz gibi olacak mısınız? Hayır olmayacaksınız bu herkeste böyledir bir daha eskisi gibi olunmaz. Yani dönse de bir geleceğiniz olur mu pek sanmam
- +1 yıl
Haklısın eskisi gibi olamayız giden gitti artık unutmaya çalışacaz gittiği yerde mutlu olsun demekten başka bir çare kalmıyor galiba
- +1 yıl
boş ver, dediğim gibi kendi hayatının tadını çıkar
- +1 yıl
Öyle yapacam teşekür ederim🙏
- +1 yıl
Rica ederim
Öncellikle karşınızdaki insanı gözünüzde büyütmekten vazgeçin. Elbette ki onsuz da yaşayabilirsiniz ve ondan daha iyisini de bulabilirsiniz. Bu düşünceyi kafana kazı. Sonrasında zihnini meşgul edecek aktivitelerle ya da hobilerle ilgilen. Kitap okumak, resim çizmek, müzik dinlemek, film izlemek, alışveriş yapmak, tatile çıkmak, arkadaşlarla birlikte zaman geçirmek zihnini fazlasıyla meşgul edecektir.
11 Yorumla- +1 yıl
Umarım ise yarar
Gizli Üye(25-29)+1 yılSoguk duş al, sonrada git yemek ye, spor yap, asla yalniz kalma, muzik dinlemeyi birak, seni meşgul edecek herseyi yap , kendini boş birakma yeni insanlarla tanismamalisin , ailenle arkadaslarinla vakit gecir.
18 Yorumla- +1 yıl
Müzik dinlemek geliyor içimden sadece
Cevap sahibi+1 yılDepresyona girersin 10 yil cikamazsin sakinn
- +1 yıl
Dinlememeye çalışacam ama iyi geliyor
Cevap sahibi+1 yılumarim emin ol dinledikce dahab cok pskolojini bozarsin
Cevap sahibi+1 yılazer bulbul -aman güzel dinle 😁😁hsjd
- +1 yıl
Ahmet kaya dinliyorum shsjsj
Cevap sahibi+1 yıliyi yaptin dinle dinle jdjx
- +1 yıl
Tamam 😄
+1 yılYanlız kaldığı süreçte zihin o kişiyi düşünmeye odaklı olur, zihnini o kişiye odaklı olamicak kadar aktiveteler üzerinde meşgul etmeli
18 Yorumla- +1 yıl
Haklısın ama pek fazla hobim yok neye dokunsam neye baksam neyi görsem anılar aklımda
- +1 yıl
Herkesin sevgili dışında hayattan zevk aldığı noktalar olur belkide önemli olan bunu keşfetmeniz, en iyi odaklayici nokta hayatta neyden zevk aldığınızdır, netice olarak acıya katkı sağlayan yanlız kaldığınız an ve süreçtir, yapmanız gereken bunu başka yere odaklamak
- +1 yıl
Başka şeylere odaklanmaya çalışıyorum ama çok yeni oldu ayrılmamız kafam bir şey almıyor
- +1 yıl
Bunun hafiflemesinde en önemli olan etken onun hafızanızda nekadar yer edindigidir, mesala ona ait olan şeyler bunlar fotoğraf olabilir mesajlar olabilir stalk olabilir ya da gün içerisinde onunla yüzyüze geldiğiniz ortamlar, bu tür eylemler unutmak isteyen kişinin unutma sürecini başa sarar dolayısıyla acılarınıda tazelemiş olur, Kişiye karşı olan hislerinizin azalması zamana dayalıdır en önemli etken onun hayatınızda olan yoklugudur, varlığı ise acınızı tazeleyen en büyük etken
- +1 yıl
Doğrudur o yüzden onunla olan anıları yok etmeye çalışacam maalesef ama elim gitmiyor bunu yapmaya
- +1 yıl
Aynını kız arkadaşım yaşadı çözümleri sundum önüne sonra onunla ilgili olan tüm fotoğrafları bir çırpıda sildi biraz mutsuz bir süreç geçirdi ama ona karşı olan hislerinden tamamen kurtuldu
- +1 yıl
Maalesef onunla ilgili hayatınızda yer edinen en ufak şey acınıza katkı sağlayan bir etken olarak kalır
- +1 yıl
Anıları yaksamda sadece somut olarak hayatından çıkarlar çevremdekilerin konuşması bile bana onu hatırlatır sanırım zamana bırakacam yapacak bir şey
+1 yılBunun acısı nasıl oluyor bilmiyorum ama sana tek tavsiyem kafanı başka şeylerle oyala. Bir şeyi ne kadar çok düşünürsen o kadar zor unutursun..
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 420 cevap paylaştı. Depresyonda boğulacak şeylerle meşgul olmayarak bu günlerin geçeceğine inanarak hayatımı yaşadım çok şükür geçti de
10 Yorumla
+1 yılDışarı çık spor yap arkadaş ortamı bu tür şeyler ile zman geçirip o stresten kurtulursun
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Sabır önce acı kırağıdır, sonrası baldan tatlıdır.
10 Yorumla
+1 yılAşk ayranı içiniz oh ferah ferah hem uykuda getirer
10 Yorumlayeni bir sevgili bulur en sağlam ilaç odur. bu mümkün değilse para kazanmakla meşgul olsun o baya iyi gelir.
01 Yorumla- +1 yıl
Yeni bir sevgili toparlayamaz beni
+1 yılUğraş bulmak en mantıklısı. Kafayı meşgul edecek bi hobi olur iş olur ne olursa yani. Ama ne dersek diyelim sevdiyse cidden yastığa başığını koyduğu anda o uğraşlar kapı dışı kalır
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKızsa erkek, erkekse kızlarla takılarak onu unutabilir.
10 YorumlaKarşı cinsle sırf unutmak için konuşmak hiç hoş değil o yüzden sevdiği şeyleri yapabilir mesela flim izlemek egzersiz yapmak ( mutluluk hormunu sağlar belki) ben anime izleyerek kafamı dagitmistim :D
01 Yorumla- +1 yıl
Benim kafam aklım hep onda her şey onu bana hatırlatıyor
+1 yılbiraz zamanla gecer filim dizi falan izle gez dolas
01 Yorumla- +1 yıl
Hiçbiri kesmiyor
Hala aklımda...
11 Yorumla- +1 yıl
😔😔
+1 yılbaska insanlarla kafani dagit
01 Yorumla- +1 yıl
Sürekli teselli edilmekten bıktım
+1 yılUğraşıcak bi şeyler bul
01 Yorumla- +1 yıl
Ne mesela
- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılhic bir boka yaramiyor 9 sene oldu
016 Yorumla- +1 yıl
Unutamadinmi
- +1 yıl
hala seviyorum ama gelse kabul etmem oyle birsey
- +1 yıl
Ama gurur aşkta olmazki
- +1 yıl
gurur degil aldatmisti 2 3 sene pesinden kostum sonra kalbime kitledim seviyorum ama oyle birini tanimiyorum gibi bir sey onun yuzunden kimseyi sevemedim hep aklim cinsellige gitti herkezle onun için yattim sevemiyorum onun yuzunden kimseyi
- +1 yıl
O zaman onun arkasından iki tükür gittiği için şükür et benimki seni bekleyemem dedi ve bıraktı beni
- +1 yıl
oyle yaptim ama seviyorum iste
- +1 yıl
Aynı ben😔
- +1 yıl
evet ama geri gelmiyor bil yani
- +1 yıl
Acı ama gerçek teşekür ederim
- +1 yıl
9 senedir diyorum 😀
- +1 yıl
Ne kadar bekleyeceksin
- +1 yıl
beklemiyorum ki 5 senedir tek gecelik fb takiliyorum
- +1 yıl
Anladim ne zamana kadar sürecek peki bu hiç ciddi düşünmeyecekmisin
- +1 yıl
sanmıyorum cunku duygu besleyemiyorum
- +1 yıl
Anladim 😔
- +1 yıl
evet o yüzden 5 senedir boyleyim
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılsusmak şükretmek
bn oyleyim011 Yorumla- +1 yıl
Eğer kötü biri olsa ve hala sevmiyor olsam şükrederdim
Cevap sahibi+1 yılhhala iyiyyiz
hala seviyoruz
halen hasretlerdeyiz..- +1 yıl
Malesef😔
Cevap sahibi+1 yılhasretle geçen sekizinci senemiz..
- +1 yıl
Hii benim olmaz inşallah sen nasıl dayandın 8 yıl😳
Cevap sahibi+1 yılhala ilk günkü gibiyim
büyük yokluk içindeyiz- +1 yıl
Allah sabır versin çok zor
Cevap sahibi+1 yılamin, cümlemize..
Cevap sahibi+1 yılacınn nsll
- +1 yıl
Aynıyım hala hep aklımda
Cevap sahibi+1 yılgünaydın
+1 yılCivi civiyi soker
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı.
+1 yılÇivi çiviyi söker
10 Yorumla Onun tavsiyesi yok ya cekeceksin
02 Yorumla- +1 yıl
😔😔
Ya rami yesin diyesim geliyo dememeye calisiyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Sakin
bol bol rakı
01 Yorumla- +1 yıl
Yaninda da arabesk😔
Etik değil ama başkasıyla konuş
01 Yorumla- +1 yıl